Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 
電視遊戲討論版>大乱闘スマッシュブラザーズ SP Super Smash Bros. Ultimate | 已售
zzzdx 08:41 AM 12-27-18
作者: PatrickNo42:
開始刷命板先知原來燈火之星已經算體貼…
命板mode再挑戰要用消耗品,好多低星但初見殺既關卡已經煩好多
仲要有幾關變態4星帶效果道具都冇乜用
我都唔知要贏10場4星個成就點攞…
剛完既EV隻4星開50傷道具入場掉炸彈即完場
charcsc2000 11:38 AM 12-27-18
作者: mario0606:
之前係Amazon訂左PowerA隻制終於到手
之前一直用緊HORI制玩亂鬥,轉左用PowerA果隻之後
一用落就發覺手感真係有分別
D制回中快唔小,感覺用落同原裝GC手感幾近
PowerA真心正....可怕已買左hori....
呢排用慣pro制玩都ok...
charcsc2000 11:40 AM 12-27-18
呢派手痕買左隻實體來儲...
發覺原來買左下載版+pass, 係要用archive功能先可以將個下載版game data del..
否則不可單獨下載dlc...非常麻煩...

呢part真係ps4人性化好多...
希望快d改改佢...
neo2046 07:00 PM 12-27-18
『大乱闘スマッシュブラザーズSPECIAL』×『ペルソナ5』
ジョーカー参戦決定記念!桜井政博さんSPECIALインタビュー!
https://youtu.be/9EnQQ0HSINg
作者: :

ヨコ男 07:05 PM 12-27-18
開砌圖屈lv9電腦方法
Set item 旗仔比電腦舉之後大大車落去
滅龍士 08:11 PM 12-30-18
我爆咗燈火之星兩個bad end同一個true end,打哂命魂同73隻fighters,連5間shop同15間道場+訓練所+叢林+遺跡探險都開哂,進度都只係得99.53%。究竟我除咗修滿哂技能樹之外,仲要揾埋最後一個咩設施先去到100%?/
zzzdx 08:31 PM 12-30-18
作者: 滅龍士:
我爆咗燈火之星兩個bad end同一個true end,打哂命魂同73隻fighters,連5間shop同15間道場+訓練所+叢林+遺跡探險都開哂,進度都只係得99.53%。究竟我除咗修滿哂技能樹之外,仲要揾埋最後一個咩設施先去到100%?/
首先望下三個世界既所有次元洞係咪打曬星星,有D位你MISS左,例如賽跑區要123名打曬、問題區好多分歧位要所有去過曬,剎以達解所有謎題之類
leungky1 08:32 PM 12-30-18
Shop唔係6間咩?
定中間其實無野?
由手機版發出
zzzdx 08:46 PM 12-30-18
作者: leungky1:
Shop唔係6間咩?
定中間其實無野?
由手機版發出

中間無野

反而我想問爆機之後點拎技能點,SHOP又唔再有得買,但有張圖要全開技能
滅龍士 11:46 PM 12-30-18
作者: zzzdx:
首先望下三個世界既所有次元洞係咪打曬星星,有D位你MISS左,例如賽跑區要123名打曬、問題區好多分歧位要所有去過曬,剎以達解所有謎題之類
你講嘅都過哂再check返原來我仲有三個命魂未打,不過完全唔知喺地圖邊忽,唯一清楚嘅係同剩低唔知邊一個未解嘅「設施」有關
zzzdx 12:02 AM 12-31-18
你講嘅都過哂再check返原來我仲有三個命魂未打,不過完全唔知喺地圖邊忽,唯一清楚嘅係同剩低唔知邊一個未解嘅「設施」有關
望多次,叢林+遺跡,咁洞窟開左未

如果命魂在主世界既話全部行一次望下應該唔難搵,你99%應該火車巴士賽車跳河隧道都過得
charcsc2000 12:29 PM 12-31-18
重新行一次吧, 肯定係有d 4星命魂未打????
滅龍士 11:56 AM 01-01-19
望多次,叢林+遺跡,咁洞窟開左未
如果命魂在主世界既話全部行一次望下應該唔難搵,你99%應該火車巴士賽車跳河隧道都過得
作者: charcsc2000:
重新行一次吧, 肯定係有d 4星命魂未打????
終於知點解:原來未搵到6粒鐘一次嘅洞窟探險。不過喺表世界邊一忽?a
leungky1 12:30 PM 01-01-19
終於知點解:原來未搵到6粒鐘一次嘅洞窟探險。不過喺表世界邊一忽?a
好多菇菌嗰度
由手機版發出
zzzdx 12:05 AM 01-02-19
左下蘑菇區域上方小路
滅龍士 04:30 PM 01-03-19
利弗萊招「百裂終結擊」點出?連說明都冇教RapidJab完最後一hit次次都係火招
12號四分衛 09:44 PM 01-06-19
雖然理解到星火入面 唔同命魂組合 + 儲野 + 有d關卡 (e.g SFII) 設計有心思
但磨左2x個鐘後,咁樣一味開野其實都幾悶,所以觀感上都係鍾意前作亞空使者個故事模式多d..
強化人間ですの~★ 11:13 PM 01-06-19
星火玩到後面新鮮感過左就發現就係高達VS家用版堆mission mode來
PatrickNo42 11:58 PM 01-06-19
反而我想問爆機之後點拎技能點,SHOP又唔再有得買,但有張圖要全開技能
2週目
但打既野完全冇變,好頹
如果只係想開成就其實可以考慮用鎚仔,反正堅難既都唔比你用
利弗萊招「百裂終結擊」點出?連說明都冇教RapidJab完最後一hit次次都係火招
行棒要儲滿先出到
charcsc2000 12:06 PM 01-07-19
作者: PatrickNo42:
2週目
但打既野完全冇變,好頹
如果只係想開成就其實可以考慮用鎚仔,反正堅難既都唔比你用

行棒要儲滿先出到
仲要2周目....
我已經沒玩, hea玩命魂板+online算...
zzzdx 09:34 PM 01-07-19
作者: charcsc2000:
仲要2周目....
我已經沒玩, hea玩命魂板+online算...
我2周目打到齊技開圖都唔會再玩

命魂板打齊所有魂都無咩野好玩...D ITEM都99了,而且無咩錢/SP
滅龍士 11:19 AM 01-08-19
我2周目打到齊技開圖都唔會再玩
命魂板打齊所有魂都無咩野好玩...D ITEM都99了,而且無咩錢/SP
錢就單機同online打多d大亂鬥賺,SP就開埋第三個save打hard燈火、賣Item、放走哂d重覆或者召喚唔到其他命魂d冇用命魂幫補下。甚至解哂d成就一次過賺錢同SP都係殺時間好選擇
賣item可以去命魂名冊>道具>揀想賣果件item再篤實個X制賣
滅龍士 04:04 PM 01-08-19
有冇人solo過到無情對打?嗰三條有CP10級嘅mii硬到快到大力到冇朋友
zzzdx 09:46 PM 01-08-19
錢就單機同online打多d大亂鬥賺,SP就開埋第三個save打hard燈火、賣Item、放走哂d重覆或者召喚唔到其他命魂d冇用命魂幫補下。甚至解哂d成就一次過賺錢同SP都係殺時間好選擇
賣item可以去命魂名冊>道具>揀想賣果件item再篤實個X制賣
一粒道具得幾十SP,大糖30SP,細糖仲得3SP,賣完過一排又爆過,賣左幾次都懶得再賣
依家基本每兩小時收一下遺跡就1400+SP就算,另外2個刷道具同零食無咩用,派D未升滿既4星升下LV就算

圖除左連線基本已經差唔多拎曬(夾唔到人買家庭PLAN唔想自己買),遲下儲夠鎚先一次過打爆連線D圖,反而D 2P樣角色魂、音樂同MII服買極都仲有,D錢用得好快唔夠用
mario0606 10:32 PM 01-08-19
有冇人solo過到無情對打?嗰三條有CP10級嘅mii硬到快到大力到冇朋友
用卡比係咁飛出場外捉邊引佢自殺
由手機版發出
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 

返回主題版面