Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>[公安 9 課] 攻殼機動隊 2: 低頭
歌絲˙暮斯 02:26 PM 09-06-13

今鋪係中共破壞網絡通訊的陽謀--收番頻譜,令大家冇得無限上網,令靠網傳輸的新傳媒全部仆直,係「生人霸死地」。

多年來都唔買 3G,因為而家為左「中國移動」一間公司,就要搬龍門收番 1/3 頻譜,點解?你以為這是商業決定?這是政治決定呀,正如唔發牌畀三間電視台,以及死攬亞視一樣

新科技明明走向 4G,唔係搞 4G 返轉頭去搞 3G? 為公眾利益收番 3G 重拍?收番 2G 牌重拍呀笨?點解唔收 2G 呀?因為得一間公司--國企中國移動冇 3G 頻譜囉,明唔明呀?收番之後都來唔切發展,到時 5G 都來緊啦,為乜呢?就係要令你地冇頻譜上網,同民建聯「低頭」套片一樣,鼓吹你番去睇電視,唔好再上網。

公安 9 課果然係香港先有
knight-philip 10:21 PM 09-06-13
原來又是國企

當初還以為像電視牌照一樣,錯的是"既得利益者的香港大企業"...
果然CCTVB的新聞真的不可以再看...

是說3G頻譜已經用盡了嗎?
小草 10:37 PM 09-06-13
其實都做到咁出面
直接要求香港每行業4大龍頭變成國企算LA
真十人€ 11:05 PM 09-06-13
為了咗一間公司去用引入競爭做藉口。
一台獨大,有N競爭者想加入ge免費電視牌就拖到無影。
Rance 11:06 PM 09-06-13
作者: 小草:
其實都做到咁出面
你都咪話真係去CHECK 下可能八九成企業都已經係,
更何況好多公司就算唔係國企D高層同高級職員都已經換左好多大陸人同埋同大陸有關O既人
歌絲˙暮斯 02:29 AM 09-07-13
作者: knight-philip:
原來又是國企

當初還以為像電視牌照一樣,錯的是"既得利益者的香港大企業"...
果然CCTVB的新聞真的不可以再看...

是說3G頻譜已經用盡了嗎?
一早就唔睇 TVB 啦
knight-philip 12:15 PM 09-07-13
作者: 歌絲˙暮斯:
一早就唔睇 TVB 啦
純粹就是在親戚家時他們開住電視我正好聽到而已...
Rv250 12:19 PM 09-07-13
作者: 真十人€:
而家係咪有理據可以迫政府發牌

話說呢排動作密左咁多係咪有事要發生
小嘉 12:55 PM 09-07-13
政府我又唔見你收番發展商D地黎重新競投
頹廢人辨 01:25 PM 09-07-13
政府: 一單還一單
神秘過客 04:26 PM 09-07-13
其實都做到咁出面
之前啟德塊港人港地俾國企用天價買左已經令人嘩然啦
家陣又黎多鑊咁解, 擺明全方位開綠燈

作者: 真十人€:
用引入競爭為由簡直荒謬絕論, 邊個可以同國企鬥?
歌絲˙暮斯 09:37 PM 09-07-13
都話香港要有公安 9 課, 邊個上外國網就捉返去"洗腦"
小草 03:51 AM 09-08-13
作者: 神秘過客:

用引入競爭為由簡直荒謬絕論, 邊個可以同國企鬥?
我國最喜歡內鬥
雖然掛住國企但邊個操控係要經過競爭的
david 05:34 AM 09-08-13
赤化系列?

香港就死系列?
神秘過客 03:17 PM 09-08-13
我國最喜歡內鬥
雖然掛住國企但邊個操控係要經過競爭的
今鑊咪就得個中移動, 仲有邊個呀
歌絲˙暮斯 03:22 PM 09-08-13
作者: david: