Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-06-13, 02:26 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
[公安 9 課] 攻殼機動隊 2: 低頭

今鋪係中共破壞網絡通訊的陽謀--收番頻譜,令大家冇得無限上網,令靠網傳輸的新傳媒全部仆直,係「生人霸死地」。

多年來都唔買 3G,因為而家為左「中國移動」一間公司,就要搬龍門收番 1/3 頻譜,點解?你以為這是商業決定?這是政治決定呀,正如唔發牌畀三間電視台,以及死攬亞視一樣

新科技明明走向 4G,唔係搞 4G 返轉頭去搞 3G? 為公眾利益收番 3G 重拍?收番 2G 牌重拍呀笨?點解唔收 2G 呀?因為得一間公司--國企中國移動冇 3G 頻譜囉,明唔明呀?收番之後都來唔切發展,到時 5G 都來緊啦,為乜呢?就係要令你地冇頻譜上網,同民建聯「低頭」套片一樣,鼓吹你番去睇電視,唔好再上網。

公安 9 課果然係香港先有
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 10:21 PM   #2
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
原來又是國企

當初還以為像電視牌照一樣,錯的是"既得利益者的香港大企業"...
果然CCTVB的新聞真的不可以再看...

是說3G頻譜已經用盡了嗎?

舊 09-06-13, 10:37 PM   #3
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實都做到咁出面
直接要求香港每行業4大龍頭變成國企算LA

舊 09-06-13, 11:05 PM   #4
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
為了咗一間公司去用引入競爭做藉口。
一台獨大,有N競爭者想加入ge免費電視牌就拖到無影。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 11:06 PM   #5
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 小草 查看文章
其實都做到咁出面
你都咪話真係去CHECK 下可能八九成企業都已經係,
更何況好多公司就算唔係國企D高層同高級職員都已經換左好多大陸人同埋同大陸有關O既人

舊 09-07-13, 02:29 AM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: knight-philip 查看文章
原來又是國企

當初還以為像電視牌照一樣,錯的是"既得利益者的香港大企業"...
果然CCTVB的新聞真的不可以再看...

是說3G頻譜已經用盡了嗎?
一早就唔睇 TVB 啦
舊 09-07-13, 12:15 PM   #7
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
一早就唔睇 TVB 啦
純粹就是在親戚家時他們開住電視我正好聽到而已...

舊 09-07-13, 12:19 PM   #8
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
而家係咪有理據可以迫政府發牌

話說呢排動作密左咁多係咪有事要發生
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 12:55 PM   #9
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
政府我又唔見你收番發展商D地黎重新競投
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 01:25 PM   #10
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
政府: 一單還一單

舊 09-07-13, 04:26 PM   #11
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
其實都做到咁出面
之前啟德塊港人港地俾國企用天價買左已經令人嘩然啦
家陣又黎多鑊咁解, 擺明全方位開綠燈

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
用引入競爭為由簡直荒謬絕論, 邊個可以同國企鬥?

舊 09-07-13, 09:37 PM   #12
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

都話香港要有公安 9 課, 邊個上外國網就捉返去"洗腦"
舊 09-08-13, 03:51 AM   #13
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 神秘過客 查看文章

用引入競爭為由簡直荒謬絕論, 邊個可以同國企鬥?
我國最喜歡內鬥
雖然掛住國企但邊個操控係要經過競爭的

舊 09-08-13, 05:34 AM   #14
david
The One

註冊日期: Mar 2002
赤化系列?

香港就死系列?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 03:17 PM   #15
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
我國最喜歡內鬥
雖然掛住國企但邊個操控係要經過競爭的
今鑊咪就得個中移動, 仲有邊個呀

舊 09-08-13, 03:22 PM   #16
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: david 查看文章
赤化系列?

香港就死系列?
高科技監控,公安九課結成
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[誰人迫我][誓不]低頭 J+1 ~清談館~ 20 07-06-13 12:44 AM
[公安]警方引入「新武器」? ZlWS ~清談館~ 7 05-28-13 11:15 AM
[醫生與我] 人窮就要向現實低頭.... riceking 照相館 20 10-28-11 07:35 PM
公安 vs 警察 RPG之鬼 學術文化綜合研討區 6 11-13-08 11:00 AM
[醫生與我]誓不低頭 Strider 照相館 29 03-11-06 12:41 AM

現在的時間是 11:33 PM

手機版 | APP版