Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-16-15, 09:09 AM   #1001
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
pelicans 半場63:47
唔知捱唔捱到尾
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 10:00 AM   #1002
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
第4節, Pelicans領先92 - 83

雷霆已經拉開晒....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 10:35 AM   #1003
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
New Orleans 入左﹐西南組五星連珠

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 10:40 AM   #1004
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

開心! 有d新鮮感!
好想睇GSW vs Pelicans!

其實我唔係好明點解Clippers後段要發力, 而家第一round已經要對死敵Grizzlies
其實西岸今年有好幾隊都易食好多, Mavs, Blazers, 甚至Rockets....
舊 04-16-15, 10:45 AM   #1005
okabe

溜馬半場41:54
睇來都好危,睇來尋日果場消耗太大回唔番...
舊 04-16-15, 10:58 AM   #1006
JMi

註冊日期: Feb 2011
golden state想哭

但clippers都好慘
由於division冠軍有得保第4 所以要硬食熊仔
本身上唔到第2 又係因為rockets係division冠軍
明明對賽成績2-2 conference成績又好成條街
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 11:19 AM   #1007
JMi

忽然間熊仔6確
可以放軟手腳
PACERS上呀!!! lol

跟住今年又係睇艇仔同熊仔打交...
舊 04-16-15, 11:30 AM   #1008
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

以現在的情況, 玩下預測1st round先:

West:
Warriors 4 - 1 Pelicans
Rockets 4 - 2 Mavs
Clippers 4 - 3 Grizzlies
Blazers 1 - 4 Spurs

East:
Hawks 4 - 1 Pacers / Nets
Cavs 4 - 0 Celtics
Bulls 4 - 1 Bucks
Raptors 4 - 3 Wizards

實力最接近係Raptors vs Wizards果個series...
舊 04-16-15, 11:37 AM   #1009
JMi

wizards發揮到應該會嬴
lowry傷完就無左之前d超水平發揮
睇beal同wall會唔會怯場 同pierce關鍵時刻帶唔帶領到了
舊 04-16-15, 11:44 AM   #1010
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: JMi 查看文章
wizards發揮到應該會嬴
lowry傷完就無左之前d超水平發揮
睇beal同wall會唔會怯場 同pierce關鍵時刻帶唔帶領到了
其實呢兩隊真係海軍鬥水兵...
All-Star break後都超唔穩定...
舊 04-16-15, 11:50 AM   #1011
JMi

引用:
作者: kin~kin 查看文章
東岸 係咁架喇 lol

但其實上年raptors對nets都幾好睇
舊 04-16-15, 11:58 AM   #1012
okabe

引用:
其實除左鷹隊同騎士
3-6位果幾隊都係唔穩定
公牛唔覺會好輕鬆過到

Pacers下年見..
舊 04-16-15, 12:05 PM   #1013
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

牛對鹿我對牛比較有信心, 隻鹿下半季表現差左好多...

隻牛近日有D. Rose復出, J. Butler等主力又打左幾場pick up 返d狀態
舊 04-16-15, 12:14 PM   #1014
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Nets 又碌左入黎
....呢隊波太無心戀戰feel
我個人真係麻麻地呢隊
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 12:23 PM   #1015
JMi

引用:
牛對鹿我對牛比較有信心, 隻鹿下半季表現差左好多...

隻牛近日有D. Rose復出, J. Butler等主力又打左幾場pick up 返d狀態
我想bulls苦戰少少 磨練下先對cavs
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Nets 又碌左入黎
....呢隊波太無心戀戰feel
我個人真係麻麻地呢隊
最好笑係連pierce都忍唔住出來炳呢班友果下真係呢...

可惜pacers真係無力
舊 04-16-15, 12:26 PM   #1016
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
以現在的情況, 玩下預測1st round先:

West:
Warriors 4 - 1 Pelicans
Rockets 4 - 2 Mavs
Clippers 4 - 3 Grizzlies
Blazers 1 - 4 Spurs

East:
Hawks 4 - 1 Pacers / Nets
Cavs 4 - 0 Celtics
Bulls 4 - 1 Bucks
Raptors 4 - 3 Wizards

實力最接近係Raptors vs Wizards果個series...
最後西岸應該艇對刺
拓對熊
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 12:35 PM   #1017
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
最後西岸應該艇對刺
拓對熊
咁就真係大鑊喇, Clippers 又一年1st round bye bye~
舊 04-16-15, 12:39 PM   #1018
JMi

引用:
最後西岸應該艇對刺
拓對熊
係喎
spurs輸比pelicans個division賽果就唔夠熊仔來
嘩 超慘...

clippers比playoff seeding制度玩到過唔到1st round就堅淚目
而家我最想dallas 唔該砌低rockets!!!

此篇文章於 04-16-15 12:42 PM 被 JMi 編輯。
舊 04-16-15, 01:39 PM   #1019
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
請大家轉到新討論區繼續討論,謝謝。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 01:21 PM

手機版 | APP版