Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-27-08, 09:38 AM   #26
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
先要多謝MPS,
佢解釋得好好

引用:
作者: woodlcw 查看文章
咁版大話seppie果句無討論價值 ,
我再引果句再話個post開頭已經冇討論價值又有乜問題....?

而且樓主係post 頭唔係講明叫大家分享"姐弟戀"既經驗
純粹講左一堆個人感想又冇講佢自己想討論既方向

咁仲點討論先..... ?

應該話, 可以點討論先.....
我係話對呢個topic 無討論意義ja,唔係講討論價值。
另,如果覺得樓主開題時,未能帶出重心,
可以幫手引導討論方向嘛

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 06-27-08, 12:27 PM   #27
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: MPS 查看文章
樓主個topic已經係叫"談姐弟戀"
個討論可以係多方向性既,
未試過既人可以講下佢地既睇法, 試過既人可以分享下佢地既經驗,
樓主亦講咗佢既睇法, 亦有問其他人對姐弟戀既定義.
個討論根本無乜問題...
無乜問題?
佢有講到分享?
我只係見到個開完topic 留低一堆不明意義既野之後潛水既樓主
到而家佢都未出黎解釋佢個topic 究竟想點
你就代樓主話可以分享下姐弟戀經驗?
咁我出面開個topic 係男男戀/女女戀之後掉低:
-----------------------------
通常男男/女女戀己經比人界定係男/女姓同男/女姓

不過有冇諗過其實有可能係男姓認為自己係女姓, 又或者女方係一個TB既話, 就界定呢種係偽男男/女女戀?
之後再潛水又點?
係咪又一樣係個topic 度分享下d 男男/女女戀既經驗?
引用:
而果句「呢d問題好明顯係冇乜拍拖經驗既人問咁...wor~」
關姐弟戀乜事?
而且明顯並不太友善吧.
將心比己
比著係你問其他人嘢, 或者提出一啲討論話題,
得到咁既回應, 你都會不是味兒吧
跟本我唔係針對呢個
你睇清楚個point 先啦

我係話 , 既然版大話seppie 果句對呢個topic 無討論意義
咁個頭post 更加無意義

跟住我再問, 如果你係頭post 見到有乜意義可以講出黎
但係我絕對見唔到頭post 有叫我地分享經驗咁囉?

引用:
感情既問題無話經驗多唔多,
大家遇過既可以好唔同, 黎緊所遇到既事大家亦預測唔到,
黎得哩度大家旨在分享吧
你見到佢有分享?
分享偽姊弟戀呢個新term ?

anyway 我第一個回覆只係回緊一個"負面"既回應比樓主
不過可惜就被mps 兄你評為"潑冷水"

我果句2個人既事同mps兄你句:"如果下下用"都係果2個人既事啦..."黎否定一個題目既討論價值"
好似風馬牛不相及......
某情度上我覺得你似抽緊我tim

唔通呢度只可以回"正面"既post , 只可以讚, 唔可以彈?
好似仲專制過某某黨咁既

引用:
作者: Middle 查看文章
先要多謝MPS,
佢解釋得好好

可以幫手引導討論方向嘛
開題講d 無意思既野 > 潛水
真係難聽d 講句 , 大帝開既釣魚post 都好過佢

anyway , 如果版大係想新情版攪到是但講句廢話都可以開個topic
等其他會員"帶"返個topic 入正題既 , 我無話可說啦

認真d 講, 水區唔計post 既post 都仲比呢個計post 既post 更似post
woodlcw 目前離線  
舊 06-27-08, 12:57 PM   #28
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:

anyway , 如果版大係想新情版攪到是但講句廢話都可以開個topic

認真d 講, 水區唔計post 既post 都仲比呢個計post 既post 更似post
開題之後、同之後唔應該潛水繼續係度討論,
可以話有關連,但又唔係一定必要;
有時我地忙、開左個topic 之後出現突發事而唔得閒睇返,
到返到唻時大家已經講左好多、自己反而插唔到咀,呢種情況我諗好多人都試過,
又或者因一d 私人原因而唔想再討論落去,我覺得唔可以勉強。

再者都係果句,如果覺得任何一位版友開題時意思不明、好似未能講出重點,
可以幫手引導、甚至再建立一個新方向;
有時腦閉塞、或者用字能力比較弱、開題時係會容易意思混亂(但可能心入面思路係好清晰),
又甚至反而係思維未清晰、但心入面有個疑問又忍唔住想問大家,可能興沖沖出左post 都唔定。
不過我覺得滅龍士呢個topic 未算係求其講句廢話、只係問唔到重點。
但你亦講得o岩,開topic 前最好先諗清楚主題目的同方向,咁樣先會更有利大家討論或分享,
呢一點我地會再留意多一d 。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 06-27-08, 01:01 PM   #29
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
無乜問題?
佢有講到分享?
我只係見到個開完topic 留低一堆不明意義既野之後潛水既樓主
到而家佢都未出黎解釋佢個topic 究竟想點
你就代樓主話可以分享下姐弟戀經驗?
咁我出面開個topic 係男男戀/女女戀之後掉低:
通常男男/女女戀己經比人界定係男/女姓同男/女姓

不過有冇諗過其實有可能係男姓認為自己係女姓, 又或者女方係一個TB既話, 就界定呢種係偽男男/女女戀?
之後再潛水又點?
係咪又一樣係個topic 度分享下d 男男/女女戀既經驗?

跟本我唔係針對呢個
你睇清楚個point 先啦

我係話 , 既然版大話seppie 果句對呢個topic 無討論意義
咁個頭post 更加無意義

跟住我再問, 如果你係頭post 見到有乜意義可以講出黎
但係我絕對見唔到頭post 有叫我地分享經驗咁囉?

你見到佢有分享?
分享偽姊弟戀呢個新term ?

anyway 我第一個回覆只係回緊一個"負面"既回應比樓主
不過可惜就被mps 兄你評為"潑冷水"

我果句2個人既事同mps兄你句:"如果下下用"都係果2個人既事啦..."黎否定一個題目既討論價值"
好似風馬牛不相及......
某情度上我覺得你似抽緊我tim

唔通呢度只可以回"正面"既post , 只可以讚, 唔可以彈?
好似仲專制過某某黨咁既

樓主開個topic,亦已經講出佢既見解
個topic開咗日半而已.
一個正常到不得了既topic,
都叫潛水?都叫廢話?
而版大亦只係想勸籲一下保持友善既氣氛,

我唔係哩度既管理員,
我都不便再同你喺度討論太多
如果你認為版大一個咁普通既勸籲係有問題,
又或者情版唔應該有一啲如本topic一般, 你認為係廢話既topic,
亦認為應管制會員開topic後應36小時內必需定時回覆文章,
你去告示/申訴區提出吧.
不宜再喺度離題.
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 08:43 PM   #30
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我容許呢個topic存在係覺得仲有討論的價值 即使樓主問得唔清楚
但會員們就呢個題目分析左佢地自己的見解
woodlcw你話樓主潛水 點先叫唔潛水? 係米要出黎同人道歉話自己表達得唔好先叫唔係潛水?
有人答左佢問題 佢已經冇問題再問, 唔通規定佢特登出個post多謝人先唔叫潛水?
你又憑什麼去質問人? 你入黎呢個topic已經唔係發表與呢個topic相關的意見
我淨係見到你一入黎就投訴樓主

seppie你話我敏感, 咁你話人地冇經驗都算了 仲要加個咁的 符號
你唔係恥笑咁係咩呢? 同笑人地冇經驗有咩分別呢?

發表主觀意見冇問題, 但我希望你態度能溫和d
要彈都有好多種方法 而唔係一句塞埋去話人地冇經驗
咁叻就唔駛黎問人,冇人一生出黎就乜都叻的
亦都唔係每個人都善於表達自己的疑問 希望各位會員可以多多互相包容同埋體諒

Lost In Paradise

此篇文章於 06-27-08 09:14 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-27-08, 09:12 PM   #31
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
同年既男女,通常D女都要搵D大過佢既
姐弟戀雖有,但稱唔上好多
老實講句,大過你既女人通常都好現實下,當然唔係全部
佢地諗既偏向現實既事多D,好易有落差,有落差自然溝通有問題
領過教一個之後怕怕
bid仔 目前離線  
舊 06-27-08, 09:19 PM   #32
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
大家請冷靜一下

若果覺得沒有甚麼好講,請讓topic下潛

舊 06-27-08, 09:38 PM   #33
MO

引用:
作者: bid仔 查看文章
同年既男女,通常D女都要搵D大過佢既
姐弟戀雖有,但稱唔上好多
老實講句,大過你既女人通常都好現實下,當然唔係全部
佢地諗既偏向現實既事多D,好易有落差,有落差自然溝通有問題
領過教一個之後怕怕
應該話, 大過你既女仔多數早啲面對現實,
而個男仔可能仲停留喺吃喝玩樂既時期...
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 09:40 PM   #34
bid仔
Banned

引用:
應該話, 大過你既女仔多數早啲面對現實,
而個男仔可能仲停留喺吃喝玩樂既時期...
某角度睇,大過你既女人仲好自私下
所以都係唔好搞
bid仔 目前離線  
舊 06-27-08, 09:41 PM   #35
MO

引用:
作者: bid仔 查看文章
某角度睇,大過你既女人仲好自私下
所以都係唔好搞
因為佢地真係要為自己打算,
男人玩都四十都無乜問題,
女人既青春唔係好多...
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 10:03 PM   #36
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
甘要差幾多歲先姐弟戀??
Diana 目前離線  
舊 06-27-08, 10:05 PM   #37
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
你那些不是忘年戀

舊 06-27-08, 10:27 PM   #38
MO

引用:
女仔大過男仔已經算係姐弟戀吧

大十幾廿年果啲叫忘年戀
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 10:43 PM   #39
Diana

引用:
作者: darkvolver 查看文章
你那些不是忘年戀
咩呀~~~咩呀~~
引用:
女仔大過男仔已經算係姐弟戀吧

大十幾廿年果啲叫忘年戀

嗯??甘我前任爸爸同我媽咪姐弟戀??
Diana 目前離線  
舊 06-27-08, 10:46 PM   #40
MO

引用:
咩呀~~~咩呀~~

嗯??甘我前任爸爸同我媽咪姐弟戀??
咁你可以問下佢既經歷同睇法囉,
女大過男所面對既問題會係點...
係咪因為咁而變咗"前任"....
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 10:47 PM   #41
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
講真, 女人始終會早啲考慮結婚既問題,
佢過咗三十, 你可能仲係二字頭
正如天童沙雪所講, 如果大家唔能夠同步,
就好容易出現分岐...
最大呢個問題~~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線  
舊 06-27-08, 10:48 PM   #42
bid仔
Banned

引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
最大呢個問題~~~
好似過來人咁喎
講黎比大家聽聽
bid仔 目前離線  
舊 06-27-08, 10:56 PM   #43
Diana

引用:
咁你可以問下佢既經歷同睇法囉,
女大過男所面對既問題會係點...
係咪因為咁而變咗"前任"....
係呢個男人唔要我地兩母女
分手厡因:佢有第三者
給我媽的莫須有:[你不能為我繼後香燈...]
Diana 目前離線  
舊 06-27-08, 11:01 PM   #44
MO

引用:
係呢個男人唔要我地兩母女
分手厡因:佢有第三者
給我媽的莫須有:[你不能為我繼後香燈...]
其實個潛在原因係個男既根本未定性, 未睇夠哩個世界.
男既四五十歲其實都可以仲有一定既market.
而女既一早已經全身全心融入咗家庭了.

哩個其實係姐弟戀好容易出現既問題
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 11:08 PM   #45
Diana

引用:
其實個潛在原因係個男既根本未定性, 未睇夠哩個世界.
男既四五十歲其實都可以仲有一定既market.
而女既一早已經全身全心融入咗家庭了.

哩個其實係姐弟戀好容易出現既問題
下...唔知點解...男人到左8十幾9十歲都唔定性,
就算佢地已經唔得,都會好色向...
之前行左場show,有個慈善家,勁老,可是一樣勁好色...好無奈...
Diana 目前離線  
舊 06-27-08, 11:11 PM   #46
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
之前行左場show,有個慈善家,勁老,可是一樣勁好色...好無奈...
那有一個男人唔咸濕 (正如邊有 唔食魚)
唔對你出手
- 對你冇興趣
- 暫時對你冇興趣

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 06-27-08, 11:16 PM   #47
MO

引用:
定唔定性同好色係兩件事黎啊...

定性既人,
係好清楚佢要啲乜,
亦清楚佢要喺邊個位置安定落黎,
一個好重視家庭, 有個安稳生活既男人,
一樣可以鍾意望靚女或者睇4仔啊
MO 目前離線  
舊 06-27-08, 11:19 PM   #48
darkvolver
頹冗

引用:
老人家都預備sleep,還要8x~9x歲........... 都可以理解

另外,水姐你代入的時間可不可以抽離你自己的經歷,而集中在topic的討論目的上......
這樣會較容易ot.......

舊 06-28-08, 01:15 AM   #49
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Middle 查看文章
先要多謝MPS,
佢解釋得好好

可以幫手引導討論方向嘛
佢...人呢?
出下聲俾多d"方向"同"有關題目既資料/ 意見", 以便我地"幫手引導討論方向"
千萬個唔該~<--呢個不恥笑啦!?

舊 06-28-08, 02:16 AM   #50
MO

引用:
作者: Seppie 查看文章
佢...人呢?
出下聲俾多d"方向"同"有關題目既資料/ 意見", 以便我地"幫手引導討論方向"
千萬個唔該~<--呢個不恥笑啦!?
乜出topic既人要長期定時定候去跟進回覆既咩?
佢提出咗一個話題/問題,
佢睇到其他人既見解, 覺得了解多咗後,
覺得唔需要回覆係好正常既事吧

同樣地一個相同時間建立既topic,
樓主亦都係開咗題之後無再回覆,
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=176496
你又駛唔駛要求人走出黎做啲乜嘢咁?

你有意見, 覺得個topic有問題既話不如去申訴區提出啦,
唔好再離題, 阻人討論吧.
MO 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 04:21 PM

手機版 | APP版