Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-23-08, 10:27 PM   #1
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
係咪我太嫩? x)

話說以前無乜點出去玩, 毒得很
呢排同多左幾班以前本身唔係話好熟落既男男女女出去飲野
頭幾次都無乜野, 玩得幾開心,
但玩果時玩得幾開心幾 fd, 事後都一樣好似以前一樣唔太熟落咁
再試多幾次, 隔日就有種空虛感咁....
玩果時玩得愈開心, 之後果種落差帶黎既空虛感就愈大...
係咪我太嫩?? 一般人係會習慣呢種感覺??

舊 06-23-08, 10:29 PM   #2
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
話說以前無乜點出去玩, 毒得很
呢排同多左幾班以前本身唔係話好熟落既男男女女出去飲野
頭幾次都無乜野, 玩得幾開心,
但玩果時玩得幾開心幾 fd, 事後都一樣好似以前一樣唔太熟落咁
再試多幾次, 隔日就有種空虛感咁....
玩果時玩得愈開心, 之後果種落差帶黎既空虛感就愈大...
係咪我太嫩?? 一般人係會習慣呢種感覺??
我覺得係因為只係聚埋一齊飲飲食食玩玩
而冇心思交流的結果........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:31 PM   #3
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
所以先諗係咪我自己太嫩..

舊 06-23-08, 10:33 PM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
所以先諗係咪我自己太嫩..
咁都要睇下係米值得交心先得架嘛
時間都係一個關鍵.........
嫩唔嫩呀.........其實我十幾歲果陣都有段時間成日無端端有種失落感
傷春悲秋係年青人的專利黎的

舊 06-23-08, 10:33 PM   #5
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
簡單d講, 酒肉朋友

舊 06-23-08, 10:34 PM   #6
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing

同自己熟既人都好d, 之後有時提番都幾搞笑, 又有野講下
但同個唔熟既朋友既朋友玩, 第時再見面都係唔識咁

有空虛感係咪因為你有某d野期待但之後又無?!
如果本著無聊去玩下輕鬆下既心情感覺應該無咁強烈
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:35 PM   #7
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
我覺得要睇本身性格係咪真係咁鍾意玩玩食食......
人越大其實越多機會出去玩到,
但有d 人都會選擇留返起而家身處果個境況,
唔係玩唔起, 只係唔想玩

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:36 PM   #8
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
咁都要睇下係米值得交心先得架嘛
時間都係一個關鍵.........
嫩唔嫩呀.........其實我十幾歲果陣都有段時間成日無端端有種失落感
傷春悲秋係年青人的專利黎的
我老啦....仲邊年青

其實我唔係好慣果種平時唔太熟,
但飲親野都會搵你去果種感覺.......
怪怪地咁
引用:
作者: ELT 查看文章
簡單d講, 酒肉朋友
酒水朋友係咪貼切d, 飲野好少食肉

舊 06-23-08, 10:37 PM   #9
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我覺得大家交情未夠熟, 經歷未夠多
試下大節日一齊出去玩多d

舊 06-23-08, 10:38 PM   #10
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
我老啦....仲邊年青

其實我唔係好慣果種平時唔太熟,
但飲親野都會搵你去果種感覺.......
怪怪地咁

酒水朋友係咪貼切d, 飲野好少食肉
所以我已經好少一大班人出去玩~但久唔久一次都唔錯的

舊 06-23-08, 10:39 PM   #11
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: 『庭』 查看文章

同自己熟既人都好d, 之後有時提番都幾搞笑, 又有野講下
但同個唔熟既朋友既朋友玩, 第時再見面都係唔識咁

有空虛感係咪因為你有某d野期待但之後又無?!
如果本著無聊去玩下輕鬆下既心情感覺應該無咁強烈
可能係我本身想識多d朋友掛....
本身成日都想擴大下個生活圈子......

熟人就唔會有呢d感覺lu...
而且可能係熟人所以會放心地被ko.......

舊 06-24-08, 12:36 AM   #12
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
[過來人]第一件事就係要突破自己個AT Field先[/過來人]
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:37 AM   #13
新堂愁一
男人三寶無樣有

我已經連裝甲都拆埋架啦....

舊 06-24-08, 02:26 AM   #14
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
其實我都會
每次一班人開開心心玩完 散band返屋企個刻既落差感真係好唔知點
靜哂冇聲咁
不過可能只係自己諗多左掛

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 02:56 AM   #15
Hei Man
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
其實一個人經過d好激烈的活動high完一輪後
返到屋企回歸平靜時
感到空虛失落
係d好正常ge現象唻啫
所有人都會經歷過ge~
唔需要太擔心

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 06:41 AM   #16
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
飲酒?呢種fd好難熟喎....大家都係嘻嘻哈哈,又冇機會談心...

舊 06-24-08, 08:30 AM   #17
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Norm 查看文章
飲酒?呢種fd好難熟喎....大家都係嘻嘻哈哈,又冇機會談心...
但唔知點解,d飲到醉醉地既客硬係鐘意同企bar頭既人傾計...........

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 08:34 AM   #18
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: GEESE 查看文章
但唔知點解,d飲到醉醉地既客硬係鐘意同企bar頭既人傾計...........
貪佢可以呢度講呢度散掛...

舊 06-24-08, 09:59 AM   #19
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實黑咪麻, 都好難望清楚對方個樣,
有時同d 新朋友一班人去唱k, 唔特別留心o既話都唔會記得人地咩樣,
之後o係街撞返九成都唔認得

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 11:00 AM   #20
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: Middle 查看文章
有時同d 新朋友一班人去唱k, 唔特別留心o既話都唔會記得人地咩樣,
新朋友我都係
最慘係d識得認得但本身又算熟果d

舊 06-27-08, 12:07 PM   #21
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Middle 查看文章
我仲慘........九成既客我都係唔記得叫乜名.......當中有七成我直頭連樣都唔認得........

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-08, 03:56 PM   #22
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
慣左冇野架喇
今朝有酒今朝醉嘛
bid仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 09:29 AM   #23
GimGim

註冊日期: Jun 2002
i have the same feeling when i was in high school

but now i get used to it

論壇跳轉

現在的時間是 03:10 PM

手機版 | APP版