Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-17-04, 02:52 PM   #1
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
wonder [轉載]地鐵punk系鬼女真面目

最 近 網 上 廣 泛 流 傳 一 批 好 激 相 , 相 入 面 有 個 女 仔 鮮 紅 色 T-back , 有 刺 胸 圍 SM 皮 衫 , 扮 到 成 個 惹 火 女 鬼 搭 地 鐵 。 吹 水 興 都 收 到 呢 個 電 郵 , 重 猛 咁 問 我 哈 文 識 唔 識 佢 。 我 哈 文 識 人 咁 多 , 點 會 唔 識 ? 佢 個 名 叫 Yoko , 但 人 人 都 叫 佢 做 「 魅 鬼 」 , 過 廿 歲 生 日 , 元 朗 大 馬 路 一 間 叫 「 Why & Why 」 日 本 時 裝 店 做 sales 。

驚 T-back 被 扯 走
我 哈 文 將 魅 鬼 介 紹 俾 吹 水 興 識 , 佢 一 見 到 魅 鬼 就 「 嘩 」 一 聲 叫 出 : 「 估 唔 到 魅 鬼 唔 扮 鬼 原 來 個 樣 咁 純 , 住 短 裙 加 紅 色 背 心 真 係 青 春 活 潑 。 」 但 魅 鬼 即 刻 同 吹 水 興 講 : 「 我 好 反 叛 , 唔 鍾 意 傳 統 , 性 格 『 爆 開 』 ( 即 一 向 都 係 咁 ) , 想 做 就 去 做 。 」
「 妳 o個 日 都 好 爆 , 著 成 咁 去 搭 地 鐵 。 」 我 哈 文 都 忍 唔 住 問 魅 鬼 。
「 o個 日 係 Halloween , 所 以 至 特 登 打 扮 成 咁 。 點 只 地 鐵 , 我 重 旺 角 菜 街 ( 西 洋 菜 南 街 ) 著 住 件 衫 行 街 , 短 短 十 五 分 鐘 , 有 三 百 幾 個 途 人 圍 住 我 , 爭 住 同 我 影 相 , 男 女 小 朋 友 都 有 , 我 原 本 約 班 扮 鬼 friend 地 鐵 站 等 , 點 知 用 半 個 鐘 頭 先 行 到 落 去 。
「 去 到 地 鐵 月 台 , 又 俾 乘 客 圍 住 要 影 相 , 因 為 太 多 人 圍 住 , 我 朋 友 我 背 後 圍 住 , 驚 我 條 T-back 俾 人 扯 走 。 影 十 分 鐘 後 , 有 六 個 地 鐵 職 員 趕 我 走 , 重 報 埋 警 , 搞 到 俾 警 察 叫 我 走 , 之 後 去 到 老 蘭 重 俾 警 察 趕 , 佢 話 : 『 小 姐 , 妳 造 型 好 爆 , 但 妳 唔 好 留 度 , 會 造 成 阻 街 。 』 我 用 成 三 千 蚊 訂 造 皮 衫 無 得 show off , 想 入 去 識 番 個 男 朋 友 都 唔 得 ! 雖 然 我 每 年 Halloween 都 有 扮 鬼 , 但 係 今 年 至 激 , 我 上 年 T-back 都 加 條 短 裙 。 」
吹 水 興 一 聽 魅 鬼 話 無 男 朋 友 , 即 時 開 心 到 彈 起 , 重 約 魅 鬼 食 飯 添 。

嘩....為o左識男仔o者...唔駛o甘下話...
個人唔多接受倒

此篇文章於 11-17-04 02:55 PM 被 lange_why 編輯。
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 02:55 PM   #2
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

又係佢呀

舊 11-17-04, 02:59 PM   #3
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
真人個樣差咁遠o既

舊 11-17-04, 03:03 PM   #4
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
唉, 香港好多呢d人, 不想正常做人, 總想做野搏出位.

唔諗下幾多人係生活什至生命邊沿掙扎, 想好簡單咁起居生活, 過平凡人的日子都不可以.

衷心希望上文女仕患下硬皮症, 咁佢就知生命有幾可貴, 時間應該如何好好把握.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:07 PM   #5
Hei Man
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
唉, 香港好多呢d人, 不想正常做人, 總想做野搏出位.

唔諗下幾多人係生活什至生命邊沿掙扎, 想好簡單咁起居生活, 過平凡人的日子都不可以.

衷心希望上文女仕患下硬皮症, 咁佢就知生命有幾可貴, 時間應該如何好好把握.
你咁講會唔會過分d

貪玩唔係罪唻架下哇…

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:09 PM   #6
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
有得玩,識玩,敢玩又玩得起,點解唔玩?
浪子唔好咁喇…點做浪子呀!

舊 11-17-04, 03:09 PM   #7
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

其實唔駛扮鬼扮馬, 以佢既條件識男仔相信都冇咩難度......
定係想招惹更多狂蜂浪蝶?
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:14 PM   #8
Neloth
Game Master

大驚小怪

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:18 PM   #9
Evangelion
Game Master

註冊日期: Jul 2004
根本無得搵患病人仕比...生命原本就係不公平
Evangelion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:27 PM   #10
S.T.A.R.S.
Banned

個三千蚊就係o個幾塊布
無前無後又無樣,想出位?去高登啦
只有一個字可以形容佢,不過唔出得街
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:32 PM   #11
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 【麥斯】
其實唔駛扮鬼扮馬, 以佢既條件識男仔相信都冇咩難度......
定係想招惹更多狂蜂浪蝶?
我都認同,佢咁樣盞連痴漢都吸引埋

舊 11-17-04, 03:33 PM   #12
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
佢唔剪齋陰會仲靚D

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:41 PM   #13
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: kyu
又係佢呀
又係佢???!!!
佢之前仲做過乜~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 03:42 PM   #14
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
咩年代呀
女仔識男仔駛唔駛搞咁多野呀

識男仔當然要上o黎gaf 啦!!!!!!

舊 11-17-04, 04:37 PM   #15
沈小丸
Game Master
不想再有後悔..

註冊日期: Feb 2004
佢本身都唔差啦..
唔洗搞成咁掛...

║║☆║╚╣║║│║╩╣ ╚╗╔╣║║║║
╚╝ O═╩═╩═╩═╝★ ╚╝╚═╩═O
沈小丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 04:40 PM   #16
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
個樣都ok!

但係我諗佢都係果d貪玩既"o靚妹"。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 04:45 PM   #17
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

PSN  IDfoxaustin
去 到 老 蘭 重 俾 警 察 趕 , 佢 話 : 『 小 姐 , 妳 造 型 好 爆 , 但 妳 唔 好 留 度 , 會 造 成 阻 街 。 』

小 姐 , 妳 造 型 好 爆~

舊 11-17-04, 04:59 PM   #18
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
呢位小姐認為著到咁先識到男仔...如果咁都識到,我覺得個男仔一係有病、一係盲...

要玩都唔係咁o架...新一代年青人...

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 05:00 PM   #19
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 凍檸茶
又係佢???!!!
佢之前仲做過乜~
之前就係講佢衣著囉,呢度我開個topic講佢

舊 11-17-04, 05:01 PM   #20
馬沙
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002
幾cute oY

舊 11-17-04, 05:03 PM   #21
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: Metal Gear NT
呢位小姐認為著到咁先識到男仔...如果咁都識到,我覺得個男仔一係有病、一係盲...

畀我都唔揀佢啦!著成咁,仲要去P,盞破壞自己形象

舊 11-17-04, 06:28 PM   #22
Cagalli
Insane Gamer
蘿莉正太主義

註冊日期: Aug 2004
果個打扮, 我覺得係為左別人的注目禮,
多過為左識男仔~
Cagalli 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 07:02 PM   #23
ben_fung924
人生如戲..

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbenfung924
幾靚女播。

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 07:05 PM   #24
Hei Man
Crazy Gamer

引用:
作者: Metal Gear NT

我覺得…又唔駛將佢地講到咁負面…
都係一種想表現自己既舉動啫…

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-04, 07:06 PM   #25