Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-17, 12:14 AM   #1
ralphswng
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2002
New 2DS LL

同我一樣手痕買咗,或想買的CHING要小心了。
原來上Mon同下Mon都比New 3DS 細少少。所以市面上的3ds mon 貼應該唔啱貼的
上Mon 都可以夾硬貼落去,因為冇輸入。但下mon 我貼左上去用左啲力壓咗的邊位入去,攪到個touch screen 不停有輸入,要搣咗張貼同拍部機幾吓先正常番

所以如果想買又響鋪頭貼埋mon貼,要睇到喺for New 2ds 先好買。如果唔係淨貼上mon 就算啦。

希望幫到各CHING
ralphswng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 09:37 AM   #2
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
請問依位勇士有冇用後分享?
同3dsll比較如何?

舊 07-16-17, 10:30 AM   #3
ralphswng

都冇乜好用後分享。硬件同New 3DS一樣。但唔好己為冇得開3D啲Game會行得快咗靚咗。己經用過MH3G測試,如果响option照開3D一樣會濛同跌framerate。部機只係冇得開3D嘅3ds,軟件運行「完全」冇分別

全膠機身,膠味濃郁不過都好嘅,起碼唔洗驚好係NEW 3DS咁甩漆

骹位凸咗出嚟,機身「好似」短咗。不過只喺LR前咗。攪到LR有啲難撳

機身好輕,仲輕過第一代3DS

所以除咗LR,我覺得呢部機係DS嘅最終形態。反正真正玩game嘅人都唔會開3d

此篇文章於 07-16-17 12:46 PM 被 ralphswng 編輯。
舊 07-16-17, 12:57 PM   #4
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
可視角度好似比new 3ds差,係咪真?
不過輕身確係賣點
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-17, 10:00 PM   #5
ralphswng

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
可視角度好似比new 3ds差,係咪真?
不過輕身確係賣點
好似係有啲,一份錢一份貿嘛

舊 07-18-17, 03:18 PM   #6
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
側到咁都影到係乜, 又唔係影響好大, 不過在HK兩部機現時差果幾十蚊, 換部N3DSLL化算D

(當年買完3DSLL,隔兩星期公布N3DSLL.....)
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-17, 10:56 PM   #7
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
側到咁都影到係乜, 又唔係影響好大, 不過在HK兩部機現時差果幾十蚊, 換部N3DSLL化算D

(當年買完3DSLL,隔兩星期公布N3DSLL.....)
我好你少少,買左兩個月就公佈新版

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[2DS] 2DS XL Just $149.99 MSRP Available July 28 david 手提遊戲機討論版 0 06-11-17 07:39 AM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
放 二手 3ds ll 及 new 3ds ll 及少量game 23/11 UPDATED unlucky_7 買賣專區 5 11-23-15 06:49 PM
放/換 LL 一番C賞 天痕 買賣專區 0 03-25-15 10:00 PM
You'll Never Walk Alone~ 魚伕 體育版 5 11-27-07 09:17 AM

現在的時間是 06:08 AM

手機版 | APP版