Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-25-10, 12:57 AM   #276
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Montella 查看文章
唉,好難~ Di Natale, Pazzini, 基奴 已經係入波最多球員. 仲有米高利....

做領隊真係好難選一D未證實自己實力球員o架bor~

http://soccernet.espn.go.com/stats/t...=ITA.1&cc=4716
你都識數啦,但點解佢3場正中鋒都係伊亞昆達

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 01:03 AM   #277
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
你o岩, 唔選卡斯辛奴, totti, 真係關佢事, 佢有責任!!

but, 點都好,往事以已.... 仲有 大家唔好忘記係納比帶領意大利得世界冠軍的啊~

期待 新生後的Italy.... !
totti 已退出, 無得選
其實我都曾經欣賞納比06對德國時咁搏,
一定要120分鐘ko唔踢12碼
果場我覺得係06wc代表作

但係就係因為贏過冠軍, 就變得太過自信同剛愎自用(即係自大)
真係要講句 成也納比, 敗也納比....
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 01:05 AM   #278
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: sugihara 查看文章
謎~ 只能說, 偽前鋒一名.

舊 06-25-10, 01:06 AM   #279
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
頭2場大簡咁
出下邦路斯試下都好

舊 06-25-10, 01:07 AM   #280
古鐵.巨人
Crazy Gamer

引用:
佢...其實跟本打翼多過打正中鋒
我成日覺得納比係咪以為佢夠高就夠力打柱躉,
同埋貪佢multifunction咋...

尼d正宗貪字得個貧
舊 06-25-10, 01:07 AM   #281
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

4年前偉大左後衛,東尼,馬特拉斯呢d佢都肯用,結果全部都係捧盃功臣
4年後點解要咁保守...睇下馬治奧出左半場,點睇都好過森保達呢3場表現...

舊 06-25-10, 01:10 AM   #282
古鐵.巨人
Crazy Gamer

引用:
4年前偉大左後衛,東尼,馬特拉斯呢d佢都肯用,結果全部都係捧盃功臣
4年後點解要咁保守...睇下馬治奧出左半場,點睇都好過森保達呢3場表現...
馬治奧對瑞士warm up佢有出, 當時我仲覺得佢打得幾好...
點知打真軍時就大後備...

選埋d人唔用又係留黎煲醋
舊 06-25-10, 01:10 AM   #283
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
期實我真係支持選卡斯辛奴, totti. 佢兩個真係好波,有態~

冇左佢兩位, 同樣係 我點解今屆唔太支持/睇好italy 原因....

舊 06-25-10, 01:25 AM   #284
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
期實我真係支持選卡斯辛奴, totti. 佢兩個真係好波,有態~

冇左佢兩位, 同樣係 我點解今屆唔太支持/睇好italy 原因....
totti退出,cassano我當佢同adriano一樣,算喇
都唔係放個入唔到射手榜0既係正前鋒,神射手同埋d入左十幾廿粒0既都要靠邊站架???

一齊等4年啦

舊 06-25-10, 01:40 AM   #285
clie

註冊日期: Dec 2001
好彩冇嘥心機EDIT頭post,半隊人個樣都唔認得

納比係帶左三個意甲射手,但冇一個o係豪門證明過自己
當今意大利一級前鋒我覺得只剩返波里路一個...
守門員方面,保方之後最可靠既我覺得係艾比亞迪,佢出場應該唔會失球多過而家個後備

總結納比今屆選人和戰術都大退步,當然佢可以賴派路同保方傷左,我都信有派路既話意大利冇乜可能小組出局
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 09:52 AM   #286
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537

Slovakia v Italy Highlights
納比再見,大簡再見
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 11:54 AM   #287
clie

highlights 都睇唔到派路
哥利亞列拿個人SHOW
舊 06-25-10, 12:18 PM   #288
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: clie 查看文章
哥利亞列拿個人SHOW
根本佢同馬治奧尋晚都應該係正選...

舊 06-25-10, 12:19 PM   #289
古鐵.巨人
Crazy Gamer

引用:
哥利亞列拿個人SHOW
派路不嬲都係果d無名英雄, 所以無highlight都好正常

ps. 而家柏蘭迪利執教鞭, 希望可以大刀闊斧咁改下隊波
舊 06-25-10, 01:13 PM   #290
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
派路不嬲都係果d無名英雄, 所以無highlight都好正常
ps. 而家柏蘭迪利執教鞭, 希望可以大刀闊斧咁改下隊波
而家轉新教練,應該會選過哂班人啦。
今次既失敗,加上一定有好多人要求改組意大利國家隊,相信正常應該會大改。
而家期望意大利可以o係歐國盃俾到成績球迷睇啦。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 01:36 PM   #291
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
伊亞昆達感覺就像super mario 一樣咁super

舊 06-25-10, 07:25 PM   #292
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
世足義大利一敗塗地 教練負全責

世界盃足球賽上屆冠軍意大利今天以2-3敗在初次進入世足會內賽的斯洛伐克手下,慘遭淘汰,總教練納比(Marcello Lippi)賽後表示,他承擔完全責任。

意大利小組賽分在看起來實力不強的F組,其他兩隊是巴拉圭和陪公子踢球的紐西蘭。雖然如此,意大利爆冷輸給斯洛伐克,積分在全組吊車尾。

納比沒有任何藉口。他說:「我承擔全部責任。沒有理由好說,球隊要踢像今晚這樣重要的比賽,雙腿、腦袋和心裡卻滿是恐懼,也拿不出表現,這就表示教練在心理、技術和體能方面,都沒讓他們準備好。」

他說:「我承擔全部責任,我對義大利全國人民感到抱歉,很明顯地,我未讓球隊做好準備。」

在今天的比賽中,意大利有75分鐘的時間顯得有氣無力,在最後15分鐘終於有所表現,進了兩球,有1球在球門線上被踢開,還有1球被判越位不算,但以整體表現來說,輸得並不冤枉。

球員質地如此,教練負全責理所當然

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 08:51 PM   #293
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

各意粉~比你地揀~你地會揀邊23個呀~?
我自問~依家既意大利~我數唔到23個夠資格入國家隊啦~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 09:17 PM   #294
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
各意粉~比你地揀~你地會揀邊23個呀~?
我自問~依家既意大利~我數唔到23個夠資格入國家隊啦~
剩係講前面,卡斯辛奴,羅斯,巴洛迪利,米高利,點都好過納比選果d,我覺得

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 09:18 PM   #295
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
揀唔到23個唔緊要,但係死因似乎係冇出陣內最好果11個....

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-10, 12:37 AM   #296
clie

今日先黎買呢本野(出左好耐吓),為左認返23名大軍D樣
睇返D新仔資料,嚇死,一大堆代表次數三兩次,明顯地臨近選人先揪出黎
(頭post有上屆球員代表次數,得兩個唔超個十次)
舊 06-27-10, 01:16 AM   #297
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
引用:
好彩冇嘥心機EDIT頭post,半隊人個樣都唔認得

納比係帶左三個意甲射手,但冇一個o係豪門證明過自己
當今意大利一級前鋒我覺得只剩返波里路一個...
守門員方面,保方之後最可靠既我覺得係艾比亞迪,佢出場應該唔會失球多過而家個後備

總結納比今屆選人和戰術都大退步,當然佢可以賴派路同保方傷左,我都信有派路既話意大利冇乜可能小組出局
係喎...
點解冇左艾比亞迪ge?
一級前鋒我覺得仲有巴洛迪里ge
不過前題係要馴服到佢

大簡頭兩仗都踢得差
到第三仗都仲係要用佢
可能有尼斯達會好一點吧
不過都係老將

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 02:34 AM   #298
DevilElvis
The One
還我香港!!

意大利人齊叫納比「回水」

南非世界盃的「災難」一波接一波,繼法國之後,衛冕的意大利亦在首圈出局,全體飽受口誅筆伐,球隊全國更受到狙擊,眾矢之的的教練納比慘被要求「回水」,退回人工。

藍軍於周五晚從南非抵達意大利,於周六早上轉機到羅馬,部份人就轉往米蘭。繼1966年之後,球隊在世界盃遇上最大的重創,國家改革部長卡達路利開腔抨擊:「無論如何,納比應該歸還他的薪酬,足總主席選出納比,他應該辭職。」

大約有20名憤怒的球迷,聚集在機場「恭候」球隊出現,並向職球員喝倒采,但其中一名球迷就向納比表示支持,「至少,你為我們贏得一次世界盃。」

雖然大部份國腳被諷「恥辱」,其中前鋒基拿甸奴和隊長簡拿華路受到的批評最多,但為藍軍射入今屆世界盃最後一球的加利亞雷拉,就罕有地獲得歡迎,而該名拿玻里前鋒就謂:「我寧願沒有去過南非,但球隊應該全部人承擔責任。」

對於有傳媒為藍軍畫出「11個棺木」的諷刺漫畫,翼鋒柏比就感嗤之以鼻:「這是譁眾取寵的行為,希望他們快點畫一個棺木給自己。這是意大利體育界的悲劇,我接受批評,但把棺木放在頭版就有點離譜。」

忘本至極

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-27-10, 02:35 AM   #299
DevilElvis
The One
還我香港!!

意足出局 步進黑暗時代

貴為四年前的世界盃冠軍,意大利今屆醜陋地在F組敬陪末席出局,成為歷史上第四支在分組賽出局的衞冕雄師。一眾老臣「退朝」在即,但年輕一代又無力接班,難怪「門神」保方斷言,現在只是意大利足球黑暗時期的開端。

意大利周四以二比三不敵斯洛伐克出局,一眾失落的將士均自責「恥辱」。剛傷瘉後備上陣的中場指揮官派路自責無力救國,更認為這是一個醜陋的結局:「我們本來有機會勝出,但竟以這醜陋的方式葬送前途,每個人都有責任。」教練納比則獨攬敗軍之責:「選人和戰術全由我制定,我必須承擔所有責任。我要向所有國民說聲對不起。」

與同樣在小組出局的法國擁有不少未來之星不一樣,意大利在上世紀九十年代威震球壇,但近年實力每況愈下,不論國家隊及球會在大賽舞台上都折戟沉沙,這次醜陋出局也暴露出意軍最嚴重的問題──青黃不接。隊長簡拿華路指出:「我們再沒有迪比亞路或托迪,有的話,早已在陣中。大家要面對現實,意大利近年培育不出新一代巨星,國家隊難再星光熠熠。」門將保方也一言道出國家隊的死結:「不僅是這屆世盃,意大利足球正面臨人才凋零的時代。即使柏蘭迪利上任,也不會有太多選擇。」

○六世盃奪冠英雄簡拿華路及加度素現已老態畢露,在本屆後退出國家隊,派路及森保達等已過而立之齡,預期也不會再亮相四年後世界盃,國家隊三綫主力無可避免出現更替。最大問題是,像卡斯辛奴及米高利等被國民認定是救星的球員已年近三十,即使柏蘭迪利在兩年後歐洲國家盃徵召他們,也只是杯水車薪。

意大利國內欠缺具潛質的年輕一代,只得效力維拉利爾的基奧斯比羅斯較讓人寄予厚望,而馬治斯奧及蒙杜利禾今屆患得患失的表現有目共睹,難以擔當大任。

有o既話,我第一個唔想見到你囉

舊 06-27-10, 02:41 AM   #300
小嘉
The One

其實都預計到

國米用太多外援
A米最鐘意老野
拉素不復當年勇
祖記趺左落乙組之後,D青訓好似差左
紫百合不嬲唔多攪青訓
羅馬近年都無咩好後生仔TRAIN到出黎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FORZA Italia~~意大利偉大的右後衛彭路基建奇功, 以2:1殺敗蘇格蘭, 進軍08歐洲國家盃決賽週 clie 國家隊討論區 1000 11-24-07 05:15 PM

現在的時間是 04:37 AM

手機版 | APP版