Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
電視遊戲討論版>大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介
pulpman 03:16 PM 09-09-08
作者: clie:
小弟都知pce有出過,但唔知呢隻係咪移植自該作品..
當年見過呢隻game既畫質,好唔次世代feel
大大仲記唔記得pce個system係點架?
其實系統真係冇乜特別….pce 版賣點係第一隻有播片既 game, hu video…同埋我當年玩唔到後半部 duo-r 壞左就停左…..整返又冇開返 game…..所以記得既野好少...
AshleyYan 12:03 PM 09-13-08
有無人知saturn最多碟係邊隻遊戲?
AshleyYan 11:40 PM 09-08-08

請問有冇人玩過呢隻GAME?
有玩過既人可唔可以講吓好唔好玩?
空想科學世界又名超時空少年,正呀呢隻,好野黎.
clie 11:58 PM 09-08-08
作者: AshleyYan:
空想科學世界又名超時空少年,正呀呢隻,好野黎.
大大可唔可以講吓係玩咩?同埋點好玩法?thx
我以前好鐘意呢套動畫,但ss有好多動畫雷game
game入面主角可唔可以o係隻手度射出monster架?
ELT 11:45 AM 09-09-08
一般rpg, 記憶中應該過得去的, 唔算雷
AshleyYan 10:02 PM 09-09-08
無記錯呢隻好似係先有game,後出動畫的.就是因為game受歡迎才會出動畫,當然不會雷.

我反而沒玩過pce版,不知道是否相同.唯有cap幾張圖給玩過pce版的朋友鑒定一下.

多圖

我果隻
邊紙在盒裡

動畫畫面

標題畫面

大地圖

戰鬥

AshleyYan 11:41 PM 09-08-08
作者: Q頭:
where can i buy saturn vcd now?
any thing i need to know b4 buy???
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=178992

上幾個post講過...
ELT 06:52 PM 09-09-08
10年前問人借過一部duo, 佢d loading令我卻步
當年我比mcd龐壞(其實mcd都係慢 XD)
ELT 11:15 PM 09-09-08
clie響日本搵到アルバイト?

SS早期RPG如魔法騎士 <<< 依隻好野黎ga, 到ss晚期都算係ss代表作之一
龍寶寶 05:45 PM 09-13-08
作者: ELT:
clie響日本搵到アルバイト?

SS早期RPG如魔法騎士 <<< 依隻好野黎ga, 到ss晚期都算係ss代表作之一
呢隻GAME當時唔知做咩買得咁平,出左無耐好快就跌到$120,諗都唔洗諗就入手
ai. 09:32 AM 11-30-08
作者: 龍寶寶:
呢隻GAME當時唔知做咩買得咁平,出左無耐好快就跌到$120,諗都唔洗諗就入手
你買的是特別版還是普通版?我買隻2手特別版都要120~180左右,忘了幾多錢.
其實我唔sure個隻叫特別版還是初回版,只係多了一個紙盒仔,剛夠放原版cd盒和一本小小的介紹書.(人物介紹和好似係clamp畫的四格漫畫)
龍寶寶 05:07 PM 11-30-08
作者: AiStudio:
你買的是特別版還是普通版?我買隻2手特別版都要120~180左右,忘了幾多錢.
其實我唔sure個隻叫特別版還是初回版,只係多了一個紙盒仔,剛夠放原版cd盒和一本小小的介紹書.(人物介紹和好似係clamp畫的四格漫畫)
我果隻係初回版,有紙盒果隻
ai. 09:55 AM 12-01-08
作者: 龍寶寶:
我果隻係初回版,有紙盒果隻
咁平~早知當年唔買2手.
不過隻game真係好玩,而且係我一隻爆的a-rpg,因為隻隻rpg類我次次打到後段就會唔玩,只有依第會爆,可能我是魔法騎士的fans,而且質數又高.
八仙果 06:08 AM 11-30-08
賀 SEGA Dreamcast 10 周年!
八仙果 12:24 AM 12-01-08
DC 十周年,最難得十年後仲有新 Game 出,
不過唔係 Official:

風水大戰 (Puzzle Game):
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...h-70-31d9.html

DUX (STG Game) 12 月發售:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...h-70-35d6.html
シェンムー 10:19 PM 01-30-09
今日勁開心...
有看我在這個post的版友都知道我十分想買番部新dc...

今日比我o係ssp見到...多謝女友...^^"
真係好開心...
重要係櫻大戰特別版全新...好驚喜!!個價我覺得幾平...平過日本bidXDDDDDDD

好正XD

真係好新XD

發完癲XDDD
真係好開心XDDDDDDDDD
martinyau1979 10:36 PM 01-30-09
作者: 肥仔正:
今日勁開心...

真係好開心...
重要係櫻大戰特別版全新...好驚喜!!個價我覺得幾平...平過日本bidXDDDDDDD

好正XD

真係好新XD

發完癲XDDD
Congratulation 全新Dreamcast 都比你買到, 好嘢
シェンムー 10:39 PM 01-30-09
作者: martinyau1979:
Congratulation 全新Dreamcast 都比你買到, 好嘢
多謝你馬田、、
幾時打街霸XD
martinyau1979 10:48 PM 01-30-09
多謝你馬田、、
幾時打街霸XD
今晚打唔打呀, 宜家都okay
劉公子 11:58 PM 01-30-09
恭喜你(笑)~~~ 新年頭就已經搵到筍o野, 可能跟住仲會有(逃)......
正兄, 有沒有興趣玩這個遊戲???

DC 遊戲
遊戲名稱 : SEAMAN
發售日期 : 29-Jul-1999(日版)/ 09-Aug-2000(US 版)
售價 : 7,800円(同梱版)/ 6,800円(普通版)/ USD$95(US 版)

今日勁開心...

真係好開心...

發完癲XDDD

八仙果 12:24 AM 02-04-09
作者: 劉公子:
多謝好朋友的幫忙, 終於可以入手整個系列, 算是對 SEGA 的一點支持(笑)~~~
不得不提, PC 版本比我預期中還要好, 尤其畫面表現方面, 不過 LOAD 碟時間卻跟 PS2 版及 X-BOX 版無大分別(迷)...... 而且不知何解, 弄不到它的上網 ONLINE 對戰功能, 經常說我 SIGN-IN FAILED(苦)~~~

OUTRUN 2 及 OUTRUN2006 COAST 2 COAST 各版本

嘩!終於有齊一套!
Online 你是指 PS2 版還是 XBOX 版呢?

今日勁開心...

真係好開心...

- skip -

好正XD

真係好新XD

發完癲XDDD
嘩,兩個大忙人又上來放毒,
正兄重畀你搵到新 DC 真係好好彩,
而且係特別版,請問這主機可以玩行美版遊戲嗎?

我都很久沒行深水埗,
如果畀我見到的話,我都會買。
個價錢平?還是你女朋友報細個價過你知?(迷)
シェンムー 12:35 AM 02-04-09
作者: 八仙果:
嘩!終於有齊一套!

嘩,兩個大忙人又上來放毒,
正兄重畀你搵到新 DC 真係好好彩,
而且係特別版,請問這主機可以玩行美版遊戲嗎?

我都很久沒行深水埗,
如果畀我見到的話,我都會買。
個價錢平?還是你女朋友報細個價過你知?(迷)
八爺,真係都算幾驚喜,一看到二話不說即比錢了
真的想買一部新dc很久、、、到而家都未開心完,哈哈

這都是日版機,連28.8kmodern 的,如果想玩美版遊戲應該要開機碟了、、、

部機$1280、、、我覺得ok 的,日本bid也要20000-25000yen 到、、、
劉公子 09:01 AM 02-04-09
當然是指 PC 版本, 因為自己的 x-box live account 已停了很久(汗)~~~
PS2 版嘛...... 一來自己沒有美版的上網碟, 二來以 PS2 版的流暢度, 還是不上網比較好(逃)~~~

作者: 八仙果:
嘩!終於有齊一套!

シェンムー 12:05 AM 01-31-09
劉兄恭喜發財。
真係好慚愧,身為dc fans
我真係無玩seaman.....因為其他遊戲已令我很忙
但有買來儲XD

真係好開心呀
因為真係想買番一部新dc好耐、、、
相信這新機只會用來供奉、、、
玩舊果部算XD
劉公子 12:20 AM 01-31-09
正兄, 牛年快樂(笑)~~~
跟你一樣, 沒有時間玩機其實也很苦(汗)...... 現在而言, 遊戲是齋睇多過遊玩(苦)~~~
反而主機方面, 我那部粉紅色的"蟹貨吉蒂貓"仍然工作中, 可能玩開有感情(逃)~~~
其它的反而很少會開......

劉兄恭喜發財。
真係好慚愧,身為dc fans
我真係無玩seaman.....因為其他遊戲已令我很忙
但有買來儲XD

真係好開心呀
因為真係想買番一部新dc好耐、、、
相信這新機只會用來供奉、、、
玩舊果部算XD

第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面