Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-16-19, 10:48 AM   #901
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kog 查看文章
主要玩:
400cost 吉姆特裝型 : 都幾好用,不過薄血,不小1次好易被ko,新玩
400 cost我覺得蒼白騎士好玩, 有急迴有高性能平衡的正常泛用, buff左可用火箭炮又有枝長射程180炮, 飛彈同手臂光槍用來收拾殘血機都ok, 回彈速度都算合理, 唔要命o既話仲可以爆seed加攻加速. 如果見到回收券有得換, 可以考慮下.

舊 08-16-19, 04:39 PM   #902
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: wing 查看文章
400 cost我覺得蒼白騎士好玩, 有急迴有高性能平衡的正常泛用, buff左可用火箭炮又有枝長射程180炮, 飛彈同手臂光槍用來收拾殘血機都ok, 回彈速度都算合理, 唔要命o既話仲可以爆seed加攻加速. 如果見到回收券有得換, 可以考慮下.
不過太脆皮
我用GUNNER打一下扣5千...

舊 08-16-19, 05:48 PM   #903
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 忍者 查看文章
不過太脆皮
Gunner打藍大部份都呢個數啦 開埋就秒佢超興奮
PR打PR開完HADES 大家都係一套秒

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-19, 05:53 PM   #904
wing
格鬥低手

引用:
不過太脆皮
如果唔開hades, 睇佢D血量同耐格/耐射, 雖然偏低但唔算太脆皮喇. 咁set都正常, 如果多血高防就會偏向屈了.... 我就覺得佢好用過高達.

gunner回彈咁慢我覺得好難用, 用過2,3次就封印左了.

此篇文章於 08-16-19 05:58 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-19, 06:01 PM   #905
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
如果唔開hades, 睇佢D血量同耐格/耐射, 雖然偏低但唔算太脆皮喇. 咁set都正常, 如果多血高防就會偏向屈了.... 我就覺得佢好用過高達.

gunner回彈咁慢我覺得好難用, 用過2,3次就封印左了.
回得再快就屈啦隻野 隻野現家都好鬼勁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 08-16-19, 06:19 PM   #906
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
回得再快就屈啦隻野 隻野現家都好鬼勁
都係, 依家都好多人用gunner.
不過唔啱我呢D眼界差成日miss的低手用

舊 08-16-19, 09:42 PM   #907
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
近期打分級賽發現有d害群之馬,
佢地唔坐ms,個人就四處飛唔打,
變相我軍長期缺少一至兩人参戰...

不計分都算,分級賽計分攪到我不停跌,
各位遇著呢d'人點處理好。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-19, 11:13 PM   #908
kog
Moderator
リン・ミンメイ

還有另一問題,當我斬擊時對方按三角可以撻我這點我明白,
但我用二連斬擊時,第二連斬中對方都可以撻我(第一下斬中的),
相反對方用二連斬擊時,我又撻不到對方第二斬擊?

舊 08-16-19, 11:35 PM   #909
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
近期打分級賽發現有d害群之馬,
佢地唔坐ms,個人就四處飛唔打,
變相我軍長期缺少一至兩人参戰...

不計分都算,分級賽計分攪到我不停跌,
各位遇著呢d'人點處理好。
提升EQ

或者拔線

引用:
還有另一問題,當我斬擊時對方按三角可以撻我這點我明白,
但我用二連斬擊時,第二連斬中對方都可以撻我(第一下斬中的),
相反對方用二連斬擊時,我又撻不到對方第二斬擊?
よろけ硬直中唔會再よろけ

火箭炮(よろけ發生)→N格(よろけ硬直中,唔會再よろけ)→(對方可以行動)→下格(對方反格)

解決方法1

唔好貪心

火箭炮(よろけ發生)→下格(DOWN)

解決方法2

火箭炮(よろけ發生)→delay N格(よろけ硬直完,よろけ再發生)→下格(略

呢個「delay N格」嘅timing要多少時間練嘅

又或者可能只係佢/你條線唔好

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-19, 10:25 AM   #910
wing
格鬥低手

有可能唔係專登周圍飛, 只係落機想搶waypoint時俾人殺左, 但部殘血機冇俾人打爆或者俾人搶埋, 所以一大段時間冇機用.

舊 08-17-19, 03:35 PM   #911
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
有可能唔係專登周圍飛, 只係落機想搶waypoint時俾人殺左, 但部殘血機冇俾人打爆或者俾人搶埋, 所以一大段時間冇機用.
佢是飛到對方地上拠点(ミデア)周圍飛,似玩野多....

舊 08-18-19, 12:07 PM   #912
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
激勵係點先做到?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-19, 11:12 PM   #913
Ginji

做每月任做夠數就可以用激勵

舊 08-19-19, 09:32 AM   #914
wing
格鬥低手

引用:
作者: aquarius 查看文章
激勵係點先做到?
每月任務完成一定數量就會有銅章, 多一個位俾你強化機體, 同埋每日可用一次激勵, 當日唔用就會浪費左.

再完成多D每月任務有銀章, 每日可用2次激勵...再完成多D就有金章, 每日可用3次激勵

如果你果場輸左, 你自己出o既激勱就會對自己有效果, 對隊友無效. 所以你會見到有時明明已經有隊友出左激勵, 但有D人都會出.

此篇文章於 08-19-19 10:14 AM 被 wing 編輯。
舊 08-19-19, 05:04 PM   #915
忍者

引用:
都係, 依家都好多人用gunner.
不過唔啱我呢D眼界差成日miss的低手用
根本就係勁
不過唔係個個鎗準就真

舊 08-19-19, 05:16 PM   #916
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
根本就係勁
不過唔係個個鎗準就真
我用都周不時撻槍

舊 08-19-19, 05:50 PM   #917
kog
Moderator
リン・ミンメイ

想問下200C和250C場,
你地會選咩機出場多?

講開強化我都想問,
是否有d機冇得強化(黃色數字),
強化到盡才見到成效?

此篇文章於 08-19-19 05:54 PM 被 kog 編輯。
舊 08-19-19, 05:54 PM   #918
wing
格鬥低手

引用:
你地會選咩機出場多?
200c我通常出渣古II 或者重裝備渣古II. 不過呢D係機體喜好O者, 呢兩部都唔算好勁. 我見200c最多人用係吉姆教練機, 即係玩training送果部. 仲有隻唔記得咩吉姆都好用, 有盾有緊急迴避<---樓下一提就諗起喇, 就係吉改. 呢隻好似可以dp買.

250c我鍾意用裝甲強化吉, cheap版大魔周圍sir~~~ 幾好用.

引用:
講開強化我都想問,
強化到盡才見到成效?
我未見過任何機冇得強化. 不過你如果拿到相同機體, 佢會送回收券同自動強化. 強化到左100%就冇得強化.
強化有幾個階段, 每到一個階段就會強左一個項目.

此篇文章於 08-20-19 12:49 PM 被 wing 編輯。
舊 08-20-19, 11:44 AM   #919
忍者

引用:
你地會選咩機出場多?

講開強化我都想問,
強化到盡才見到成效?
支:
炮渣,車

汎:
吉改,訓練吉

格:
輕吉(水鎗)

舊 08-22-19, 09:43 AM   #920
wing
格鬥低手

引用:
你地會選咩機出場多?

講開強化我都想問,
強化到盡才見到成效?
今日新機體係gp-1 f/b同GM canon II....完全冇驚喜.

此篇文章於 08-22-19 01:25 PM 被 wing 編輯。
舊 08-22-19, 10:36 PM   #921
Hunter

註冊日期: Jan 2002
免費10抽加3 STEP共40抽, 只抽中GP01(不是FB), 白狼狙, 其餘垃圾
咁就無左90金幣

回收卷換左BD2
本來想換迅捷渣古, 點知係LV2, 我400 COST大把汎機用
加上唔夠卷換迅渣+迅渣水鎗, 果斷放棄

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 11:17 PM   #922
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hunter 查看文章
免費10抽加3 STEP共40抽, 只抽中GP01(不是FB), 白狼狙, 其餘垃圾
咁就無左90金幣

回收卷換左BD2
本來想換迅捷渣古, 點知係LV2, 我400 COST大把汎機用
加上唔夠卷換迅渣+迅渣水鎗, 果斷放棄
我是交換BD2 後再中BD2...

話說日本仔真的有點eq太低?
有場 我方有2隻狙擊手 (我A+和另一人A-
完場時 這場是贏的
全場最高分 全最最高助攻 全場最傷害都是我 贏對手

之後另一位狙擊手就psn 寄信比我
大約說
一隊不需要2個狙擊手 你智障嗎
你知道你很礙事嗎?
去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死

炸我psn 炸左成10分鐘

贏到比賽不就好就好嗎
有什麼好計較

之後還有看到他幾次(敵方我方也有)
我方時 就一直下格我
敵方時 理所當然 在他想狙擊我方時被我反狙死(我其實沒留意到是他
但完場後他又在 去死去死 炸我psn

不過暫時應該再看不到他了
我朋友說他輸到跌B- (我朋友用BD2 斬到佢阿媽都唔認得後,一樣比佢炸PSN

你們也看到這種精神病嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 08-22-19 11:29 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 11:58 PM   #923
Ginji

引用:
作者: pet3 查看文章
GAME內講野搞佢唔到

PSN講野就投訴佢

等佢BAN返幾日

舊 08-23-19, 12:08 AM   #924
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
我是交換BD2 後再中BD2...

話說日本仔真的有點eq太低?
有場 我方有2隻狙擊手 (我A+和另一人A-
完場時 這場是贏的
全場最高分 全最最高助攻 全場最傷害都是我 贏對手

之後另一位狙擊手就psn 寄信比我
大約說
一隊不需要2個狙擊手 你智障嗎
你知道你很礙事嗎?
去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死去死

贏到比賽不就好就好嗎
有什麼好計較

我方時 就一直下格我
敵方時 理所當然 在他想狙擊我方時被我反狙死(我其實沒留意到是他

我朋友說他輸到跌B- (我朋友用BD2 斬到佢阿媽都唔認得後,一樣比佢炸PSN

咁珍貴嘅體驗
FF11之後都無咩遇過呢類日本人了..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-19, 12:19 AM   #925
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:

我方時 就一直下格我

ed 開自訂房叫佢入來單挑啦!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 02:09 AM

手機版 | APP版