Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-24-12, 01:55 PM   #101
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
想問PVE故事21-30LV個段
人類有3個唔同GUILD可以入(VIGIL, WHISPER, SCHOLAR), 除左劇情之外會唔會對後面有咩影響?
例如買裝, ITEM之類? 定係隨心就ok? 諗緊入邊個好
我簡陣營果陣剩係睇陣營裝甲邊個好睇咋

舊 09-24-12, 02:27 PM   #102
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
我都覺 d 任o既目標好難搵

有 d 同 dynamic event 有 link o既任, 遇著個 event bug 左, 更係超淚目

例如 field of ruins 有個心任叫你去附近的 ogre camp 搞破壞
但個 ogre camp 正被友軍 ebonguard 佔領中
個 camp 本來會有 ogre 之反擊的 dynamic event, 但我打個任時撞正 event bug 左
結果個心任範圍內一隻 ogre 都冇 ... 唔駛玩

謝指教
咁我去撞下 event 兼排下 wvw 先 ...
結果個心任範圍內一隻 ogre 都冇 ... 唔駛玩<--所以我走左去破壞ogre 的weapon, food等等

舊 09-24-12, 02:39 PM   #103
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
到目前為止最有趣既同時最鬼畜既心心任
我都覺得係field of ruins潛行任

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 02:40 PM   #104
DigIKo
Crazy Gamer

PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
講真我諗隻GAME暫時end game可以做既就係WVW同PVP, PVE的話升到80已經冇野好做, exotic根本唔難儲, 80之後玩幾日已經可以齊晒, dungeon暫時全部story mode已經打完, explorer mode都打左幾個, 除左同會友/朋友 have fun之外, 我都冇咩衝動去打dungeon整legendary, 皆因effort同outcome似乎唔係好成正比

不過最近又有borderland 2, torchlight 2, 27號又有g gen, 依排睇黎都唔使點開隻gw2住

另外想問既就係gw1既pvp除左搶點之外有冇其他mode? 因為gw2玩黎玩去得4個map同埋一個mode都幾

此篇文章於 09-24-12 02:46 PM 被 DigIKo 編輯。
DigIKo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 04:30 PM   #105
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
本身個人主線我以為會同5個前命運之刃成員一齊
點知佢地故事放晒入地城
仲無啦啦走件樹皮出泥

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 04:34 PM   #106
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 代官 查看文章
本身個人主線我以為會同5個前命運之刃成員一齊
點知佢地故事放晒入地城
仲無啦啦走件樹皮出泥
你對轉職哥有意見嗎a
小心比轉職哥用全職業大劍技能轉死你

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-24-12, 04:47 PM   #107
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
轉職哥屈機啦
咩招都識就係唔識出thousand blade
打eye of zhaithan果時得我同佢入去堅想哭

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 05:01 PM   #108
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 代官 查看文章
轉職哥屈機啦
咩招都識就係唔識出thousand blade
打eye of zhaithan果時得我同佢入去堅想哭
eye of zhaithan真係堅勁
我打果時都死左兩獲先剛剛好打死,遲少少都變我死

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-24-12, 05:03 PM   #109
ryuma2005
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
想問PVE故事21-30LV個段
人類有3個唔同GUILD可以入(VIGIL, WHISPER, SCHOLAR), 除左劇情之外會唔會對後面有咩影響?
例如買裝, ITEM之類? 定係隨心就ok? 諗緊入邊個好
會對個人成就有影響,如揀人畫面會多面期仔,係個人故事就會分左三條線做,個partner npc都會係唔同人,做嘅任務都會同其他兩個order唔同左,做事風格都唔同
vigil係熱血,whisper係蛇叔類,scholar係用戰術,當然有啲任都有選擇問你想點做,同有啲合力任係三個order都一樣嘅

至於armor,就睇吓你用咩race同class喇,去google picture度打vigil armor就好快揾到vigil成set啲相,不過個人來講佢human男人唔好睇同好似皮,唔似甲,女仔好睇好多!(我係男human warrior)
ryuma2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 05:22 PM   #110
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: ryuma2005 查看文章
會對個人成就有影響,如揀人畫面會多面期仔,係個人故事就會分左三條線做,個partner npc都會係唔同人,做嘅任務都會同其他兩個order唔同左,做事風格都唔同
vigil係熱血,whisper係蛇叔類,scholar係用戰術,當然有啲任都有選擇問你想點做,同有啲合力任係三個order都一樣嘅

至於armor,就睇吓你用咩race同class喇,去google picture度打vigil armor就好快揾到vigil成set啲相,不過個人來講佢human男人唔好睇同好似皮,唔似甲,女仔好睇好多!(我係男human warrior)
thx

咁我睇下圖先再決定
個人風格都係想熱血型, 睇黎都係入vigil多
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 05:51 PM   #111
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
護送任npc卡牆, haha
好多都卡住佐過唔到...

SP O既NPC又玩失蹤...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 06:50 PM   #112
Head Shooter
Crazy Gamer

PSN  IDcipher001
點解個guild bank withdraw唔番自己d野嫁
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 07:09 PM   #113
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
A log-in attempt from the following location is currently awaiting your authorization.

Address: 111.72.193.32
City: Binjiang Xiang
Region: 03
Country: CN

該死的強國人#
好彩有綁IP同E-MAIL密碼唔一樣

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 08:10 PM   #114
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
已經無咩動力開game 玩
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 08:10 PM   #115
david
The One

引用:
作者: 闇影風 查看文章
A log-in attempt from the following location is currently awaiting your authorization.

Address: 111.72.193.32
City: Binjiang Xiang
Region: 03
Country: CN

該死的強國人#
好彩有綁IP同E-MAIL密碼唔一樣
唔同GAME請用唔同密碼,ANET有講HACKER係用已經HACK佐O既其他OLG ACCOUNTS,再去新GAME到撞ACCOUNTS。

---
舊 09-24-12, 10:47 PM   #116
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: DigIKo 查看文章
exotic根本唔難儲, 80之後玩幾日已經可以齊晒
詳細希望

純粹周圍打怪/任/event/wvw 儲錢上 tp 買? 我見 exotic 甲平均 2~3g 一件

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-12, 01:08 AM   #117
子貓物語
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
前幾日ROLLBACK當日都收到類似其他地方登入訊息...點知今日就被爆ACC.

GAME同E-MAIL都改埋密碼,E-MAIL入面D資料都被改.依家唯有SEND MAIL去Microsoft 睇下拎唔拎得返E-MAIL,再搵辦法搞搞佢

--------------------進度1---------------------------

拎得返HOTMAIL,查一查mail來自us ...

Address: 199.192.153.81
City: Fremont
Region: CA
Country: US

send緊信去gw2 睇下拎唔拎得返帳號

----------------進度2----------------------

拎返GW2 帳號, 角色,銀行都無事無野唔見(印象就應該無野唔見?),但D金無晒留返幾十銀比我傳送再打錢 ?

此篇文章於 09-25-12 07:08 AM 被 子貓物語 編輯。
子貓物語 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-12, 07:19 AM   #118
david
The One

嚴正提示:

各位版友,請勿用同一組EMAIL連PASSWORD去多過一隻GAME,ANET已經講過HACKER爆ACCOUNT係會用其他已被HACK O既OLG,用O個到爆翻O黎O既ACCOUNT去MASS LOGIN其他OLG,好多LOGIN ATTEMPTS係無呢個ACCOUNT O既,但HACKERS就係不停試,試到啱就會試埋EMAIL ACCOUNT。

如果你個EMAIL同GW2 PASSWORD係一樣,請從速更改。

如果你個EMAIL同PASSWORD曾經用O係其他OLG,而O個O的OLG亦曾經被BREACH過,請從速更改EMAIL/PASSWORD。

詳情請睇:
ACCOUNT SECURITY:https://www.guildwars2.com/en/news/m...ount-security/

呢條LINK會長期置#3

---
舊 09-25-12, 07:27 AM   #119
david
The One

引用:
作者: 子貓物語 查看文章
前幾日ROLLBACK當日都收到類似其他地方登入訊息...點知今日就被爆ACC.

GAME同E-MAIL都改埋密碼,E-MAIL入面D資料都被改.依家唯有SEND MAIL去Microsoft 睇下拎唔拎得返E-MAIL,再搵辦法搞搞佢

--------------------進度1---------------------------

拎得返HOTMAIL,查一查mail來自us ...

Address: 199.192.153.81
City: Fremont
Region: CA
Country: US

send緊信去gw2 睇下拎唔拎得返帳號

----------------進度2----------------------

拎返GW2 帳號, 角色,銀行都無事無野唔見(印象就應該無野唔見?),但D金無晒留返幾十銀比我傳送再打錢 ?
佢O地係為GW$去賣US$,同埋如果你有值錢O野,如ABYSS DYE,應該已經無埋。

如果你曾經去過不知名O既WEBSITE,請做一次全機ANTIVIRUS SCAN。

照睇你O既情況係EMAIL同OLG用同一個PASSWORD,而其中一個以前玩過O既OLG被爆(唔關你事,係間公司被爆ACCOUNT資料),MASS LOGIN ATTEMPTS你就中招,請從速改EMAIL/PASSWORD。

---
舊 09-25-12, 09:22 AM   #120
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
http://www.reddit.com/r/Guildwars2/c...ion_and_other/

非常好
story bug 大 patch

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-12, 11:19 AM   #121
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

10/1 Midnight (Technically Tuesday 00:00 PST)
"Tower Down/Clear the Beach" Fix

10月1日終於可以行埋個故事佢

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-25-12, 12:52 PM   #122
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: david 查看文章
嚴正提示:

各位版友,請勿用同一組EMAIL連PASSWORD去多過一隻GAME,ANET已經講過HACKER爆ACCOUNT係會用其他已被HACK O既OLG,用O個到爆翻O黎O既ACCOUNT去MASS LOGIN其他OLG,好多LOGIN ATTEMPTS係無呢個ACCOUNT O既,但HACKERS就係不停試,試到啱就會試埋EMAIL ACCOUNT。

如果你個EMAIL同GW2 PASSWORD係一樣,請從速更改。

如果你個EMAIL同PASSWORD曾經用O係其他OLG,而O個O的OLG亦曾經被BREACH過,請從速更改EMAIL/PASSWORD。

詳情請睇:
ACCOUNT SECURITY:https://www.guildwars2.com/en/news/m...ount-security/

呢條LINK會長期置#3
所以依家好多game 用 e-mail 做 login name 好危險~

只要用e-mail 就可以check到我有冇玩呢隻game

舊 09-25-12, 01:10 PM   #123
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: Eking 查看文章
所以依家好多game 用 e-mail 做 login name 好危險~

只要用e-mail 就可以check到我有冇玩呢隻game
但唔用email 用 nick name 仲煩, 而家本身玩forum, xbox live, bank account, etc 都已經有6, 7 個名....(我慣o左唔用auto login)
而家仲要pw都最好唔相同, 唉, 寫低又煩, 唔寫就一定唔記得....

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-12, 02:27 PM   #124
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
好野,故事中bug
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-12, 03:04 PM   #125
Alphaaldo
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
如果大家有用GIANT RISEN嚟FARM野賣嘅話可以放棄了,有傳GRUBS掉寶率會調低,現在殺GRUBS會有訊息顯示為CONTENT TEMP DISABLE 公開頻道已有消息話NERF。。。。。。NO MORE QUICK MONEY。。。。。

Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Guild Wars 2 Vol. 3 - 好評發售中!OUR TIME IS NOW!! 官網重新發售GW2! david PC電腦遊戲討論版 1016 09-19-12 06:45 PM
Guild Wars 2 (Vol. 2) - HEAD START (AUG 25-27) OFFICIAL LAUNCH (AUG 28) GET READY!!! david PC電腦遊戲討論版 1067 08-27-12 05:11 PM
[機種未定] Guild Wars 2 david 電視遊戲討論版 1 02-17-12 12:24 AM
《Guild Wars》vol.2 ( 詳細資料在page.1 ) BlackWing PC電腦遊戲討論版 586 07-21-06 03:01 PM
《Guild Wars》vol.1 ( 詳細資料在page.1 ) 仁傑 PC電腦遊戲討論版 1001 06-22-05 03:45 PM

現在的時間是 07:32 PM

手機版 | APP版