Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-29-11, 02:24 PM   #51
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: sunhikari 查看文章
我到而家都未過數或者HOLD LIMITED
可能真係到時拿貨先扣數倒不出奇
sony 話 5 個工作天內confirm?
睇埋今個星期乜野環境先
(我都未見卡有hold 數)
blackpighk 目前離線  
舊 11-29-11, 02:25 PM   #52
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: BlackWing 查看文章
23~30號呢個取貨日真係幾危險
如果AGS果陣又係得雞水咁多貨,唔知佢地會唔會拎網上訂果d貨去頂
之後27號先開始派比網上訂果d
咁我又覺得唔會
大佬,你一早叫人上網訂,你話上網的全HOLD部起
比AGS的人買先,邊有D咁的道理
除非SONY學埋APPLE D衰野........
sunhikari 目前離線  
舊 11-29-11, 02:26 PM   #53
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: blackpighk 查看文章
sony 話 5 個工作天內confirm?
睇埋今個星期乜野環境先
(我都未見卡有hold 數)
你話confirm letter個D的話我都收到了,但都未扣數........
我而家倒是要等12月中的取貨通知信
舊 11-29-11, 02:29 PM   #54
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
咁我又覺得唔會
大佬,你一早叫人上網訂,你話上網的全HOLD部起
比AGS的人買先,邊有D咁的道理
除非SONY學埋APPLE D衰野........
其實佢講左online訂就23-30有貨, 已經好明顯為自己整定後路, 即係30俾你都得, 所以hold住俾ags既人買先都唔奇, 因為你都唔會知.....

當年jobs去過sony取經架....

HON HON 目前離線  
舊 11-29-11, 02:42 PM   #55
chris189
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
我部4S寫運送 22/11/2011 - 03/12/2011
岩岩收到E-MAIL話2號前送
你真係吹佢唔漲
chris189 目前離線  
舊 11-29-11, 02:42 PM   #56
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 他一個人 查看文章
或者你可以咁講丫
你唔買佢個張專用記憶記
佢真係可以唔俾你save
咁你係咪唔買唔得
你都知道sony風格一向鐘意玩專用格式
今次都唔例外
不過要跌到一個合理價
相信真係要等到一段時間
不過跟機個張4豬卡
我零願留返0的錢買8豬還好
但價錢可以接受
相信sandisk一出
應該三百樓下凸
因為我無打算一出即買,
無留意PSV個SPEC係點,
以為佢會有PSP GO果種內置16GB的型號,
如果張卡係必需品,咁我覺得佢目前個機價平都無用,
呢個年代我覺得用嚟玩下載版GAME 16GB都係少,
雖然佢仍然有實體GAME賣,但我覺得未來主流都係要玩買下載版及追加DLC,
無返咁上下容量應該發揮唔到部PSV的方便性。

雖然買了的下載版可以無限次下載返,
但就算係PSP及PS1的下載GAME我都係留返晒係PS3個HDD方便隨時轉GAME。

不過,我暫時睇PSV仍然吸引過3DS,等佢有多D RPG GAME出我會買嚟隨時煲,
希望Level 5隻二之國會出埋PSV版,因為想用手劃魔法陣

舊 11-29-11, 02:45 PM   #57
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
因為我無打算一出即買,
無留意PSV個SPEC係點,
以為佢會有PSP GO果種內置16GB的型號,
如果張卡係必需品,咁我覺得佢目前個機價平都無用,
呢個年代我覺得用嚟玩下載版GAME 16GB都係少,
雖然佢仍然有實體GAME賣,但我覺得未來主流都係要玩買下載版及追加DLC,
無返咁上下容量應該發揮唔到部PSV的方便性。

雖然買了的下載版可以無限次下載返,
但就算係PSP及PS1的下載GAME我都係留返晒係PS3個HDD方便隨時轉GAME。

不過,我暫時睇PSV仍然吸引過3DS,等佢有多D RPG GAME出我會買嚟隨時煲,
希望Level 5隻二之國會出埋PSV版,因為想用手劃魔法陣
唔係要為狗狗忍一年咩 ? (雖然還不到 33日就過一年)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 11-29-11, 02:53 PM   #58
chris189
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
講真,已PSV既機能,唔洗$3000買到,跟本係蝕著賣
好似話要每位玩家平均買3隻GAME,先可以補返條數
可以諗到點解SONY要你訂機時硬食多一隻GAME
佢依家係靠賣D配件幫補下
或者等第時技術成熟,出部廉價版,咁先可以有轉機
chris189 目前離線  
舊 11-29-11, 03:07 PM   #59
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
唔係要為狗狗忍一年咩 ? (雖然還不到 33日就過一年)
所以就無訂了…

而且未收到阿爺果$6000…因為傳統地入紙申請…早知e-Banking啦。

舊 11-29-11, 03:09 PM   #60
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
DLC, DL Game, 一部 Save 都會用到佢

同一問題你都可以問 M$ 賣 360 HDD 點解又可以咁貴
唔一樣吧,xbox個hdd係optional,賣貴d都無得講
Xbox冇HDD的model都有flash 同來save/dlc/update
PSV冇save卡連save都save唔到...
由手機版發出
rorimoe 目前離線  
舊 11-29-11, 03:11 PM   #61
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: rorimoe 查看文章
唔一樣吧,xbox個hdd係optional,賣貴d都無得講
Xbox冇HDD的model都有flash 同來save/dlc/update
PSV冇save卡連save都save唔到...
由手機版發出
唔係
有save 係張遊戲中的選擇

只係大部分人都會入另外張卡方便傳入電腦

應該有一些像惡魔之魂之類 一向唔比你copy save 的遊戲 就會記係遊戲中

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 11-29-11, 03:14 PM   #62
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
唔係

應該有一些像惡魔之魂之類 一向唔比你copy save 的遊戲 就會記係遊戲中
Save係邊係game set死冇得自己揀..
你冇save卡就一定玩唔到某d game..
由手機版發出
rorimoe 目前離線  
舊 11-29-11, 03:16 PM   #63
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
唔係

我覺得唔會,因為SAVE係帶到要有電池,無電個陣無SAVE就.......
而且好似MON HUN個D,唔比直接COPY 係PSP/PS3的SYSTEM都有了
係我的話,我會設定成帶本身有一個獨立NO.SAVE起張MEMORY 卡到
咁讀SAVE個陣就要SAVE的獨立NO同張卡一樣先LOAD到,否則唔比LOAD SAVE
我覺得咁會好D
舊 11-29-11, 03:16 PM   #64
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
唔係

但係我睇Kotaku
話真係有部分遊戲係要強制save落memory card
http://kotaku.com/5852609/for-some-g...ita-needs-help

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-29-11, 03:19 PM   #65
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
Del..........

舊 11-29-11, 03:25 PM   #66
Azusa
Game Master

引用:
我覺得唔會,因為SAVE係帶到要有電池,無電個陣無SAVE就.......
而且好似MON HUN個D,唔比直接COPY 係PSP/PS3的SYSTEM都有了
係我的話,我會設定成帶本身有一個獨立NO.SAVE起張MEMORY 卡到
咁讀SAVE個陣就要SAVE的獨立NO同張卡一樣先LOAD到,否則唔比LOAD SAVE
我覺得咁會好D

依家啲save係save喺flash memory, 唔洗用電架啦
Azusa 目前離線  
舊 11-29-11, 03:38 PM   #67
wahz
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDwahz
好似有DLC可能的話就一定要save落memory card.
所以save落Game度就一定無DLC.
wahz 目前離線  
舊 11-29-11, 03:41 PM   #68
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Azusa 查看文章
依家啲save係save喺flash memory, 唔洗用電架啦
有電池已經gba年代了…
由手機版發出
J+1 目前離線  
舊 11-29-11, 03:44 PM   #69
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
唔係
有左下角個Logo就一定要save落記憶卡
e.g Uncharted / RR / GRAVITY DAZE / DREAM CLUB 0 / 魔界戦記3 Return /

引用:

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 11-29-11, 04:07 PM   #70
LKC

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
咁唔係我唔肯排,係佢果三個親生仔售賣點唔受排+訂wor.....,咁又叫公平正常?
其實PartnerShop都有成14間,都唔少,又唔係話偏僻,
聽返之前大家講,部分shop10-11am去到都仲有位,
所以我覺得無Sony Store門市不是什麼大問題,同公平與否亦好像無關係.
但如果Sony Store門市都有得訂,我唸會仲多人過HMV &PartnerShop當日人龍..
PartnerShop那麼少位,我唸是因為唔洗另多食一Game~
Sony網上名額比想像還要多,3-6pm可以輕鬆訂到,這個係今次唯一可讚既地方,
(事前基本上大部分人無唸過網上可成功訂到)
係11am-3pm差左d...根本上連唔上,HMV網上今次就仲衰過Sony,由開始訂至訂滿我也入唔到...
不過3-6pm Sony網訂的,預23/12無既多,因為佢已講明派貨日期: 23-30/12.

此篇文章於 11-29-11 04:09 PM 被 LKC 編輯。
LKC 目前離線  
舊 11-29-11, 04:13 PM   #71
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
訂首發機訂到個個燥哂唔開心
訂到又燥訂唔到更燥
項生真係威威

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線  
舊 11-29-11, 04:16 PM   #72
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
有人畀錢話知你燥唔燥啦....

舊 11-29-11, 04:21 PM   #73
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
你搞得呢D預售
就梗係想人拎機個時V哂咁而唔係舉中指

完全唔明項生係咪想班頭批機主幫$ony倒米

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線  
舊 11-29-11, 04:42 PM   #74
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: LKC 查看文章
其實PartnerShop都有成14間,都唔少,又唔係話偏僻,
聽返之前大家講,部分shop10-11am去到都仲有位,
所以我覺得無Sony Store門市不是什麼大問題,同公平與否亦好像無關係.
o個日我沙田排第31位,8點半到
到10點都係多左4-5個人,d人係10點半左右先開始黎,11點前50人名額滿
只可以話:有心黎排實訂到,而且沙田o個位一d都唔偏啦

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 11-29-11, 05:14 PM   #75
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Viper II 查看文章
你搞得呢D預售
就梗係想人拎機個時V哂咁而唔係舉中指

完全唔明項生係咪想班頭批機主幫$ony倒米
呢D先叫做好策略.....

正如排隊嗰時D人話齋, 到你揀要咩PACKAGE你可以唔要走人, 但排左咁耐又覺得唔抵, 所以點都CHOOSE返一個黎買, 嗰一刻的確係燥燥地, 但俾錢有張單知道23號有機後你就頓時無左呢種感覺.....

大家又要燥, 又要科水, 到時响佢FB嘈兩句幫佢做NOISE出黎佢仲HAPPY, 因為大家都俾左錢買佢部機...

HON HON 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] NINJA GAIDEN SIGMA PLUS ComeLOLoh 手提遊戲機討論版 207 10-31-12 05:49 PM
[PSV] FIFA Football / FIFA ワールドクラス サッカー (香港行貨已發售,日版3月15日發售, 支援雙人11vs11網戰,機背感應,日版支援全日本語音) ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 187 02-26-12 11:32 PM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM
Call of Duty Modern Warfare 3 - cod mw3 vita ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 2 08-14-11 02:26 PM

現在的時間是 02:31 AM

手機版 | APP版