Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-11, 12:41 AM   #101
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Marco 查看文章
FF8除左抽魔法抽到抽筋之外,仲要打破了傳統RPG的規則,角色Level越高,敵人等級越高……
都係一個Critical Point黎
Exactly~
雖然FF8我都buy
但抽完魔法要keep99 唔用得呢下真係痴孖b的

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 12:47 AM   #102
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: money 查看文章
當年唔係靠D BUGS
根本過唔到
FFX我故事/系統都鍾意
係十耀閃雷+跑雀真系爆粗

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 01:13 AM   #103
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: Vanux 查看文章
想要FFXII-HD多喲...因為當年玩日板完全唔知講乜, 但覺得好好玩, 如果出HD英文版一定玩多次.
me2,12有美版可能會玩返

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 01:50 AM   #104
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: wing 查看文章
FF-X係最後一隻好玩的FF....
FF10 係唔差, 劇情更是良, 可是講「最後」一隻「好玩」...我會覺得FF11同12都好玩過佢

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 02:12 AM   #105
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
遊んだ時の記憶を消してもう一度はじめからプレイしたいと思うゲームは?
順位 ゲームタイトル
1位 『ファイナルファンタジーX』
2位 『ファイナルファンタジーVII』
3位 『STEINS;GATE(シュタインズ・ゲート)』
4位 『バイオハザード』
5位 『ファイナルファンタジーIX』
6位 『ドラゴンクエストIII そして伝説へ…』
7位 『クロノ・トリガー』
8位 『Ever17 -the out of infinity-』
9位 『ドラゴンクエスト』
10位 『Demon’s Souls』

舊 09-15-11, 03:57 AM   #106
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
係咪買ps3版送psv版先?
如果唔係會破產架

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 06:47 AM   #107
Lure
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
引用:
作者: chunmanx 查看文章
me2,12有美版可能會玩返
Me2 x 2
12 係我最喜歡的一集
不論故事/系統都好 Good
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 07:44 AM   #108
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: 忍者 查看文章
避蝶只係試兩三次基本上係冇可能....我起碼跑左2-30次..
可能因為我係睇住攻略黎行,當年係3 take ko

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
FF10 係唔差, 劇情更是良, 可是講「最後」一隻「好玩」...我會覺得FF11同12都好玩過佢
+1,講系統我都覺得12好玩過佢
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 08:36 AM   #109
Vanux
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
真係寧願se出FFXII-2 好過FFXIII-2, FF13既戰鬥系統係史上最悶 (個人認為)... FFX除左劇情就沒甚麼特別.
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 10:15 AM   #110
LKC

註冊日期: Nov 2006
依隻我應該買PSV版
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 10:31 AM   #111
RuneKnight
Junior Member

註冊日期: May 2010
除非加料啦 如果唔係都唔會有興趣
反正隻ps2版仲係度, 想幾時玩都得
RuneKnight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 10:44 AM   #112
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
ff11我冇玩.

ff12開頭ok, 但中段同後尾故事超爛, 個系統開頭我都覺ok, 後來就mama....整體我覺得ff10好玩過ff12好多.

舊 09-15-11, 10:49 AM   #113
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
"角色Level越高,敵人等級越高"

呢D設定真係超白痴. 呢種玩法其實東方西方都唔受, oblivion用呢種設定都係俾人罵到抽筋

舊 09-15-11, 11:19 AM   #114
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
FF12個系統有好有唔好啦
個Gambit俾我program好晒角色做乜
有一段我為升level直頭set晒用全自動戰鬥
我只係移動角色去撞怪物入戰鬥,諗起自己單手淨用左analog玩都覺得玩到好頹

我明白系統點玩係人o既問題
不過我玩FFX玩得開心好多囉

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 11:23 AM   #115
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
12戰鬥系統一d都唔得
故事又係虎頭蛇尾

點會好過10
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 11:26 AM   #116
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
如果你講鬼佬game, 就要睇係乜game, 咁敵人高leavel 都可以跌勁武器姐,不過係ff10 冇份
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 11:49 AM   #117
lodar

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: wing 查看文章
"角色Level越高,敵人等級越高"

呢D設定真係超白痴. 呢種玩法其實東方西方都唔受, oblivion用呢種設定都係俾人罵到抽筋
FF8根本由頭到尾戰鬥都唔係靠Level,
而係靠GF既技能同埋slot幾多魔法落去而影響角色能力值
其實細心研究下幾好玩架
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 12:11 PM   #118
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: lodar 查看文章
FF8根本由頭到尾戰鬥都唔係靠Level,
而係靠GF既技能同埋slot幾多魔法落去而影響角色能力值
其實細心研究下幾好玩架
壓低LV然後裝一堆廚魔法,對面唔駛打
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 12:12 PM   #119
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
咁咪變左無人用魔法囉
呢個都係其中一個敗北點
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 12:25 PM   #120
lodar

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
壓低LV然後裝一堆廚魔法,對面唔駛打
咁同d鐘意花時間屈level屈到高過d boss十幾個開既RPG玩家差唔多姐

老實講FF8你正正常常咁玩好少話會有欺凌boss既情況架喎~
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 01:20 PM   #121
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
作者: 小嘉 查看文章
12戰鬥系統一d都唔得
故事又係虎頭蛇尾

點會好過10
講真我都唔鐘意ff12果戰鬥系統(個人意見)

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 01:25 PM   #122
money
◆.西野司命.◆

12個男主角
呀唔係 係路人 個聲優好唔掂
男主角係虎叔先岩

故事後面愈來愈唔掂

FF9我都好鐘意
如果可以REMAKE就好

舊 09-15-11, 01:57 PM   #123
HM

註冊日期: May 2007
10真係堅正,ユウナ好可愛,仲要係巫女
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 02:33 PM   #124
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
點解X唔可以remake!?
我想要PS3版yuna + Rikku!!!!!!!

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 02:48 PM   #125
money
◆.西野司命.◆

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[多機種] Bio Hazard HD REMASTER l PS3, 360 l DL 版 PS4, XBone 武藤遊戲 電視遊戲討論版 635 02-13-15 07:31 PM
[PSV] Final Fantasy X|X-2 HD Remaster l 日版 12月26日發售 money 手提遊戲機討論版 149 10-29-13 08:30 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:16 AM

手機版 | APP版