Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-29-11, 10:37 AM   #1
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
PlayStation®Vita 綜合情報討論區05丨日本12/17 香港12/23 DEBUT

PlayStation®Vita - 11月26日(六) 開始預訂 多款同梱裝12月23日(五)香港發售
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...sDetail/249570

http://www.jp.playstation.com/psvita/
http://asia.playstation.com/psvita/hk/cht/

試Mon死點圖

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

七彩

黑白間

メモリはプライスレス
My Trophy Road

此篇文章於 12-15-11 05:30 PM 被 草薙さん 編輯。
草薙さん 目前離線  
舊 11-29-11, 10:44 AM   #2
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
每款限定版同梱裝包括PS Vita主機(3G/Wi-Fi機種或Wi-Fi機種)、PS Vita指定遊戲軟件、PS Vita記憶卡(4GB)及PS Vita配件套裝各一份

>PS Vita配件套裝即係咩 ?
保護貼,手帶 仲有呢?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 11-29-11, 10:45 AM   #3
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
每款限定版同梱裝包括PS Vita主機(3G/Wi-Fi機種或Wi-Fi機種)、PS Vita指定遊戲軟件、PS Vita記憶卡(4GB)及PS Vita配件套裝各一份

>PS Vita配件套裝即係咩 ?
保護貼,手帶 仲有呢?
PlayStation®Vita 配件套裝概要
產品名稱
PlayStation®Vita Accessory Pack
型號
PSVAS-10000
發售日
2011年12月23日
建議零售價
港幣$ 250
內容
保護殼 x1
螢幕保護貼 x1
遊戲卡盒 x1
手繩 x1
擦布 x1

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 11-29-11, 11:32 AM   #4
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
係咪用PSP果隻USB插頭?
由手機版發出
2009 目前離線  
舊 11-29-11, 11:45 AM   #5
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
知唔知smarttone有冇d咁既服務丫(一plan多卡)?
我用緊ipad無限上網 $220/mth

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 11-29-11, 11:53 AM   #6
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Transformers 查看文章
係咪用PSP果隻USB插頭?
由手機版發出
唔係, 用個統一 Port 轉幾隻頭
TCS_disable 目前離線  
舊 11-29-11, 12:02 PM   #7
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
知唔知smarttone有冇d咁既服務丫(一plan多卡)?
我用緊ipad無限上網 $220/mth
SMARTTONE無旳
佢個隻係可以申請多一張卡同你共用DATA PALN,但就要收返每個月100多元的月費
唔抵
sunhikari 目前離線  
舊 11-29-11, 12:07 PM   #8
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
你改為玩 3G Wifi model 果個仲好啦....
舊 11-29-11, 12:12 PM   #9
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我都係用IPHONE SHARE WIFI比VITA算.......
但老實講,而家PSP轉GAME比VITA要收錢,仲唔係隻隻得....
唔通出街要帶齊P仔(PSP)同V仔PS VITA)先得?!
舊 11-29-11, 12:15 PM   #10
pet3
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
我都係用IPHONE SHARE WIFI比VITA算.......
但老實講,而家PSP轉GAME比VITA要收錢,仲唔係隻隻得....
唔通出街要帶齊P仔(PSP)同V仔PS VITA)先得?!
舊game 快點用psp 玩哂佢
之後再出的psp game 直接買psn 版

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 11-29-11, 12:17 PM   #11
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
想問問... 個跟GAME PACKAGE 跟唔跟火牛? 我去其中一間PARTNER SHOP ORDER時, 佢要跟其中一件配件, 我睇宣傳單張又無寫, 問佢佢又好"油E"咁講話唔跟, 只跟USB線.

想睇睇有無兄可以CONFIRM 下, THX~ ^^

舊 11-29-11, 12:21 PM   #12
pet3
The One

引用:
作者: terryskw 查看文章
想問問... 個跟GAME PACKAGE 跟唔跟火牛? 我去其中一間PARTNER SHOP ORDER時, 佢要跟其中一件配件, 我睇宣傳單張又無寫, 問佢佢又好"油E"咁講話唔跟, 只跟USB線.

想睇睇有無兄可以CONFIRM 下, THX~ ^^
油E" 是什麼意思..........(堀江由衣我就識.......)

你幾時同佢訂的 ?
26號 ?

唔係26號的話都是商店自己收訂
佢迫你買咩都得.....

不過行貨機,一定會有充電器跟的
唔係點玩 ?

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
舊 11-29-11, 12:25 PM   #13
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
猶疑掛...

舊 11-29-11, 12:27 PM   #14
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
舊game 快點用psp 玩哂佢
之後再出的psp game 直接買psn 版
咁我有碟唔通要我又要買PSN咩........
有時唯有........
舊 11-29-11, 12:28 PM   #15
terryskw
Crazy Gamer

引用:
油E" 是什麼意思..........(堀江由衣我就識.......)

你幾時同佢訂的 ?
26號 ?

唔係26號的話都是商店自己收訂
佢迫你買咩都得.....

不過行貨機,一定會有充電器跟的
唔係點玩 ?
應該係"猶疑"... XD

係尋晚, 要我跟PACKAGE + 多一隻行GAME + 1件配件

見配件得火牛 &耳筒比較有用... 所以問佢PACKAGE 跟唔跟火牛, 佢又話唔跟....

舊 11-29-11, 12:30 PM   #16
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
SMARTTONE無旳
佢個隻係可以申請多一張卡同你共用DATA PALN,但就要收返每個月100多元的月費
唔抵
要俾多一舊就算啦,遲d睇下有咩game要3g先再算

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
3g wifi?你指部psv定咩?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 11-29-11, 12:32 PM   #17
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:

係尋晚, 要我跟PACKAGE + 多一隻行GAME + 1件配件

見配件得火牛 &耳筒比較有用... 所以問佢PACKAGE 跟唔跟火牛, 佢又話唔跟....
正常一pack野係有:
機(3G/wifi or Wifi)*1
USB線*1
交流電轉換器*1
交流電源線*1
印刷品*1

26號p shop買既就係呢堆野+1game+4GB卡+配件包
BlackWing 目前離線  
舊 11-29-11, 12:32 PM   #18
pet3
The One

引用:

邊一間咁玩野話機唔跟充電器...

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
舊 11-29-11, 12:33 PM   #19
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
邊一間咁玩野話機唔跟充電器...
我覺得佢係訂左水貨.....
可能電壓唔啱所以唔比埋佢
舊 11-29-11, 12:43 PM   #20
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
我覺得佢係訂左水貨.....
可能電壓唔啱所以唔比埋佢
PSP已經係世界牛啦

HIM 目前離線  
舊 11-29-11, 12:47 PM   #21
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
反正個PSV牛都係市電轉USB
冇都係去黃金執個番來之嘛

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 11-29-11, 12:49 PM   #22
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
比盡對返個電流唔差太大就得
舊 11-29-11, 12:49 PM   #23
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁我個流動電池可以义得IPAD
咁應該可以用得着
因為我IPHONE好少用晒舊電所以好少用
希望無壞就好
舊 11-29-11, 01:11 PM   #24
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
26日排隊訂果D,有無人擔心下個月23日囉唔到機?

舊 11-29-11, 01:20 PM   #25
terryskw
Crazy Gamer

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
26日排隊訂果D,有無人擔心下個月23日囉唔到機?
我尋日問果間, IF尋日訂都可以準時23號攞機~XD

Thx all info~ ^^

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] NINJA GAIDEN SIGMA PLUS ComeLOLoh 手提遊戲機討論版 207 10-31-12 05:49 PM
[PSV] FIFA Football / FIFA ワールドクラス サッカー (香港行貨已發售,日版3月15日發售, 支援雙人11vs11網戰,機背感應,日版支援全日本語音) ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 187 02-26-12 11:32 PM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM
Call of Duty Modern Warfare 3 - cod mw3 vita ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 2 08-14-11 02:26 PM

現在的時間是 04:29 PM

手機版 | APP版