Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-20-21, 02:43 AM   #26
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
諗多了,拍比強國人睇的
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 03:26 AM   #27
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 王小虎 查看文章
諗多了,拍比強國人睇的
你最"懂"我的心!

PS:暫時預告1真係好一般,
下個預告應該要放番D真靘女平衡番先得啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 04-20-21 03:28 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 07:08 AM   #28
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
個主角幾分似sleeping dog個劉華+林峰混合體

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 08:02 AM   #29
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
諗多了,拍比強國人睇的
唔係鬧最狠係o個邊咩?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 08:16 AM   #30
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
諗多了,拍比強國人睇的
咁刻板點睇都係歐美口味
又忍者又功夫仲唔爽死
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 08:21 AM   #31
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
鬼佬邊識分 睇外形好Chinese 耍套拳 已經收貨,最好有個成龍做彩蛋
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 09:54 AM   #32
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
Local forum / 朋友之間 一面倒不睇好
但今朝睇Twitter / Youtube Reaction片 & 下面的comment,其實完全無野仲讚好

真係只能說唔係拍比我地睇
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 01:15 PM   #33
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
有幾分似習維尼
由手機版發出

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 01:48 PM   #34
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
諗多了,拍比強國人睇的
https://www.bilibili.com/read/cv3147330/
初初公佈果陣牆內已經講緊辱華

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 02:03 PM   #35
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Reishin 查看文章
https://www.bilibili.com/read/cv3147330/
初初公佈果陣牆內已經講緊辱華
似習大大好失禮咩

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 02:22 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
唔好以為滴住嚟好識大牆國口味,好似無耐前嗰套,入到去「集中營」拍嘅,咪一樣仆~ 佢想同實在係兩回事嚟,嚮「偉光正」嘅中共統治下,居然仲可以有個邪惡(過佢)嘅犯罪組織存在?點得㗎?!似乎都係招呼歐美口味先似。
—————
有人 key 咗件咁嘅嘢:
https://twitter.com/fire_grandma/sta...919376390?s=21

此篇文章於 04-20-21 04:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 08:51 PM   #37
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
預告內的武打場面還可以。

上氣在MCU的定位像黑豹,將來或與黑豹多武術交流(全武術及科技+武術)。

漫畫的作品名稱為Kung Fu Master,電影則另作新名稱,甚為意外。電影的片名如被直譯為中文挺奇怪。若然如此,中文譯名用功夫奇俠會好些。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-21, 04:48 AM   #38
王小虎

睇咗個導演前作 Just Mercy ,好好睇,竟然唔係一個黑人拍出一部黑人電影,可以睇得出導演的能力好高,不過係劇情片同英雄動作片又係兩回事。
舊 04-22-21, 04:12 PM   #39
肉羊哩咖
griffin611

有人整咗個同 Kin's Convenience 嘅 cross-over 海報~

舊 05-13-21, 11:33 AM   #40
王小虎

中國香港會唔會都禁?haha...
https://www.indiewire.com/2021/05/et...h-1234636967/#!
舊 05-13-21, 01:34 PM   #41
肉羊哩咖
griffin611

呢篇用 《上氣》 擺頭,而家噉做嘢法,睇怕到時要用「自己嘅方法」睇。
https://variety.com/2021/film/global...se-1234971166/

舊 06-25-21, 12:17 PM   #42
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 06-25-21, 12:31 PM   #43
Eking

註冊日期: Feb 2006
以電影角色而言, 粱朝偉真係差D, 雖然佢個樣帶少少邪氣, 但係佢保養太好, 唔夠霸氣....

舊 06-26-21, 03:31 AM   #44
肉羊哩咖
griffin611

故仔大致清楚,但呢個通利,未免唔夠奸唔夠霸氣。

舊 07-29-21, 06:10 AM   #45
J+1
望過黎呀!!!!!!

嘿.....重點32秒.....

由手機版發出

此篇文章於 07-29-21 06:36 AM 被 J+1 編輯。
舊 07-29-21, 04:05 PM   #46
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: J+1 查看文章
嘿.....重點32秒.....

由手機版發出
又辰華! (或者大6版呢幕必剪!)

ps: 我想睇靘女,去晒邊!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 08-08-21, 04:13 PM   #47
mrk

呢套開始D+唔比同步上映!

PS:想睇就乖乖入戲院睇啦!(呢套我覺得只值普通2D版

舊 08-08-21, 07:08 PM   #48
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
本來就不應該同步上映,戲院還會有人去看嗎......

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-21, 07:14 PM   #49
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
為咗睇真主角朝偉會入場睇,照計應該朝偉打仔時間會多過仔打老豆

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-21, 07:39 PM   #50
肉羊哩咖
griffin611

未見新聞講,不過如果係噉,滴住嚟對呢套片都無乜信心。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Suicide Squad (2021) david 電影版 73 03-31-22 07:46 AM
[西片] Hotel Transylvania 4 (2021) david 電影版 0 04-09-19 03:42 PM
[西片] Hotel Transylvania 4 (2021) david 電影版 0 03-04-19 05:44 PM
吹水專區 2021《 強間誕》 柚原このみ 吹水專區 1003 08-06-13 11:48 PM
i want to learn chan style tai chi u_stupidhk 體育版 0 12-25-02 09:12 AM

現在的時間是 09:27 AM

手機版 | APP版