Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-04-14, 07:59 PM   #1
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
電腦出現咗個奇怪情況

有d網頁可以用輸入法,有d網頁同文字文件所有輸入法完全無反應,只可打英文,可以點搞?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 07-04-14 08:02 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 01:36 AM   #2
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: casio 查看文章
有d網頁可以用輸入法,有d網頁同文字文件所有輸入法完全無反應,只可打英文,可以點搞?
係咪用firefox?
打唔到其他輸入法時果D頁面係咪flash?

係的話就係死症

舊 07-05-14, 08:03 AM   #3
casio

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
係咪用firefox?
打唔到其他輸入法時果D頁面係咪flash?

係的話就係死症
無用firefox
輸入法用唔到嘅包括gaf呢度,同埋電腦的文字文件都無反正……所以應該唔關flash事
(我依家用手機回的)

此篇文章於 07-05-14 08:06 AM 被 casio 編輯。
舊 07-05-14, 08:27 AM   #4
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
CCLEANER + MALWAREBYTE
試過OK

舊 07-05-14, 02:14 PM   #5
casio

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
CCLEANER + MALWAREBYTE
試過OK
都唔得,睇嚟只可重灌了,唔該樓上兩位

舊 07-05-14, 07:17 PM   #6
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
有冇試remove 輸入法, 再add過?

舊 07-06-14, 12:07 PM   #7
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
你會不會開左CAP LOCK?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 02:12 PM   #8
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
係唔係win8?

唔知一唔一樣,早排system update後個virtual keyboard死死地
轉輸入法都只係出英文

結果要reinstall language pack, 就暫時冇事
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:18 AM

手機版 | APP版