Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-20, 12:33 PM   #51
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
應該話天然定扭曲好www
全部攻擊技唔係毒就係琉酸,仲要樂在其中www
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 01:00 PM   #52
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
另外一隻做月黑殺人魔都一樣變態
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 02:59 PM   #53
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: J+1 查看文章
有弱化到咩?即係唔開5個泉直接跳入海打皇??
由手機版發出
係,唔開機關打贏會有另兩隻寵

動畫冇做到,霞第2下朧月係直情唔用技閃咗,連最終奧義嘅高速10連斬都全部閃晒
順便講霞現在嘅lv應該係莎莉嘅2倍

此篇文章於 02-06-20 03:03 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 05:12 PM   #54
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
有弱化到咩?即係唔開5個泉直接跳入海打皇??
由手機版發出
小說有一段係講莎莉係梅普露同奏玩緊黑白棋時揾到個地城入口,之係奏入去探路就直接入海俾隻烏賊秒殺,而因為梅普露冇游水技能,所以冇入去打
係尾營運有一段對話係話,梅普露打嘅烏賊係用機關弱化咗,所以兩隻應該係同一隻怪,仲提到如果冇弱化會有另外兩隻寵
順帶其實隻烏賊打咗好耐,雖然佢怕毒,但係扣得好慢(如果乜都唔做等隻烏賊中毒死要六個鐘)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 09:30 PM   #55
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
呢集最like呢個shot

舊 02-06-20, 10:37 PM   #56
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
應該話天然定扭曲好www
全部攻擊技唔係毒就係琉酸,仲要樂在其中www
高防低攻
所以用劇毒

我當年玩比卡超真的係咁到朋友發皮氣
對方沒有一擊必殺技,

我代歐奇希斯 防守 全加防
技能是加雙防 自我回復 劇毒(根據回合越扣越多)

打我扣得10以下,對方又一下下被慢慢扣得多

之後佢就崩潰(真人快打)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 11:49 PM   #57
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
都係maple呢D儍更更玩法最好笑

啲chat次次都字幕太快, 睇唔切, 要番轉頭不停撳 pause 先睇到.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-20, 05:28 PM   #58
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
呢集最like呢個shot

無計,飛天烏龜+酸雨,真係除非識飛,否則佢真係好無敵下
而且咁玩法除左係SM我真係諗唔到
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-20, 05:39 PM   #59
pet3
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
無計,飛天烏龜+酸雨,真係除非識飛,否則佢真係好無敵下
而且咁玩法除左係SM我真係諗唔到
如果有練毒無效
或者射擊魔法是可以打烏龜落黎

""現在""烏龜未有光束加農炮
只是一塊肉(飛不快)

一直射就ok

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 02-07-20, 05:47 PM   #60
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: pet3 查看文章
如果有練毒無效
或者射擊魔法是可以打烏龜落黎

""現在""烏龜未有光束加農炮
只是一塊肉(飛不快)

一直射就ok
首先毒無效要痴線到要長時間吸毒,真係變相堅消鉱,有幾多人會做?
另外佢仲有招麻痺,一定範圍內全敵麻痺

配合一齊用係幾屈下,即使無隻龜都好
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-20, 05:54 PM   #61
pet3
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
首先毒無效要痴線到要長時間吸毒,真係變相堅消鉱,有幾多人會做?
另外佢仲有招麻痺,一定範圍內全敵麻痺

配合一齊用係幾屈下,即使無隻龜都好
小說為左打女主
毒耐性已經是必備的

有耐性已經不會秒殺,有機會吃回復

麻痺要mp
佢出唔到幾次,在天空中沒有暴食盾回MP

所以我才說要打烏龜落黎是可行的

但打唔贏女主是正常

FGO 目標預算
舊 02-07-20, 09:55 PM   #62
casio

引用:
小說為左打女主
毒耐性已經是必備的

有耐性已經不會秒殺,有機會吃回復

麻痺要mp
佢出唔到幾次,在天空中沒有暴食盾回MP

所以我才說要打烏龜落黎是可行的

但打唔贏女主是正常
問題係呢隻game嘅對空只有法職(未見過有弓)
血薄皮薄都唔知要死幾多次先練到毒耐性

舊 02-07-20, 10:41 PM   #63
Crazy Gamer

上位公會入會條件毒耐性已經變咗基本

冇毒耐性唔算係高手已經成為呢隻game嘅常識

此篇文章於 02-07-20 11:17 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-20, 11:29 PM   #64
casio

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章

某第六天惡夢:

舊 02-08-20, 02:09 AM   #65
Crazy Gamer

大楓樹常註常識無效化技能
舊 02-08-20, 02:36 PM   #66
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:

毒無效先掂喎XD
公會迎新第一日去龜毒龍副本比佢毒(x
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-20, 09:25 PM   #67
casio

引用:
作者: HakiK 查看文章
毒無效先掂喎XD
公會迎新第一日去龜毒龍副本比佢毒(x
諗起大楓樹嘅迎新日
去將條毒龍當魔神柱打

舊 02-09-20, 12:59 PM   #68
pet3
The One

引用:
作者: casio 查看文章
諗起大楓樹嘅迎新日
去將條毒龍當魔神柱打
挑戰一分鐘一場

竟然在這裡找樂趣

FGO 目標預算
舊 02-09-20, 01:22 PM   #69
Crazy Gamer

引用:
挑戰一分鐘一場

竟然在這裡找樂趣
根本當time attack mode嚟玩,成個毒龍地城3分鐘內完走
舊 02-12-20, 09:33 PM   #70
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
張檯RIP

舊 02-12-20, 11:39 PM   #71
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
點晒去攻擊力....可以期待有兩隻變態出現嗎???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-20, 11:55 PM   #72
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
點晒去攻擊力....可以期待有兩隻變態出現嗎???
大楓樹只有霞似正常人
舊 02-13-20, 12:10 AM   #73
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
大楓樹只有霞似正常人
咁那個普通盾呢....點睇成班最正常應該係佢吧?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-20, 12:12 AM   #74
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁那個普通盾呢....點睇成班最正常應該係佢吧?
應該下集佢就唔做普通人了~~~jojo
舊 02-13-20, 05:11 AM   #75
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
冇計啦,入到去知道原來可以玩得咁邪道,唯有癲埋一份

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
山口悟「乙女ゲームの破滅フラグしかない悪役令嬢に転生してしまった…」#01「前世の記憶を思い出してしまった…」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 06-23-23 08:41 AM
水無月すう「プランダラ」#01「伝説の撃墜王」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 04-29-22 12:56 PM
[動畫] Tvアニメ『ファンタシースターオンライン2』好評放送中! Quest10依代 GN00508771 日本動漫畫討論版 137 03-30-20 11:39 PM
松智洋「はてな☆イリュージョン」#02 supermanlady 日本動漫畫討論版 4 01-10-20 01:39 AM
[動畫] TVアニメ 「音楽少女」2018年7月放送開始予定 事丫娃些 日本動漫畫討論版 9 09-01-18 11:57 AM

現在的時間是 05:50 PM

手機版 | APP版