Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-10, 06:42 PM   #551
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
on唔online好閒, 反正online槍game都係鬥線快

單幾來講同bio5比又點
點解有demo又唔試呢

個人而言, 正過Bio5好多條街
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-10, 07:14 PM   #552
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
360其實有冇demo
因為睇左幾段片都係有得踩下boost
跳COVER果陣可以爆下頭

舊 10-21-10, 07:20 PM   #553
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
360其實有冇demo
因為睇左幾段片都係有得踩下boost
跳COVER果陣可以爆下頭
冇記錯就都係得美日XBOX LIVE先有DEMO
美ACC就得第一個DEMO
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 10:43 AM   #554
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
玩玩下有d似 GOD HAND

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 11:24 AM   #555
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
5個半鐘死23次爆機
三上如果你認為咁既故事內容都可以好似bio咁長做落去,你實在太睇少你班fans
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 11:24 AM   #556
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 一一 查看文章
點解有demo又唔試呢

個人而言, 正過Bio5好多條街
其實vanquish 同bio5唔同類. 但可以話係B女的科幻射擊版, 同時速度快, 節奏快, 表達方式極誇張, 同埋可似開bullet time.

舊 10-22-10, 11:27 AM   #557
沙翁
Crazy Gamer

del...

此篇文章於 10-22-10 03:06 PM 被 沙翁 編輯。
舊 10-22-10, 11:43 AM   #558
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
聽GAME鋪講呢隻唔好賣...

舊 10-22-10, 12:12 PM   #559
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
vanquish好似想同bio系列來個對比
前者玩速度感, 不過我都係情願玩番bio果種慢慢探索嘅緊張感
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 12:14 PM   #560
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Sar8 查看文章
聽GAME鋪講呢隻唔好賣...
game play短成咁.....真係$200都要諗諗,$320就更加唔駛諗

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 12:18 PM   #561
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
勤晚打normal去到3-4
gametime顯示2個鐘2x左右
實際打左成3個鐘有多,死左重試時間都唔少
全程好充實兼爽,掟完grenade開慢動作,射爆grenade一次幾隻型到爆開

打大怪唔係boss都可以廢完人手再廢腳再上去虐待人

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 12:24 PM   #562
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
呢個長度對我黎講剛剛好....係我未厭之前就爆機XD
依家好少人會打機會打爆啦...尤其是成日買game果D....game play做到幾十個鐘最後咪又係擺到變垃圾

舊 10-22-10, 12:29 PM   #563
joeypong
Ultimate Gamer

PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
game play短成咁.....真係$200都要諗諗,$320就更加唔駛諗
咁以前出bio hazard 都係玩你3,4個鐘賣幾百係唔係又唔駛諗呢?

此篇文章於 10-22-10 12:37 PM 被 joeypong 編輯。
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 12:52 PM   #564
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: joeypong 查看文章
咁以前出bio hazard 都係玩你3,4個鐘賣幾百係唔係又唔駛諗呢?
佢只係計Story .......都唔計挑戰模式既..
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 01:47 PM   #565
Waimann
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDWaimann
XBox Live GamertagWaimann
依隻game真係要玩hard mode以上先會真正感受到果種爽~~
Waimann 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 01:52 PM   #566
沙翁
Crazy Gamer

其實隻game你睇數據覺得佢短
玩落係兩回事
舊 10-22-10, 02:08 PM   #567
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
確實係好玩,遊戲性絕無問題,
hard mode以上成日死,無可能4個鐘爆機
所謂4個鐘爆機,係你未CON個,一隻打到尾先得
即係BIO5果種,如果你勁又要衝時間可以好快爆
$320係低玩的,但如果你吾打算玩HARD,god hand就吾好買LA

舊 10-22-10, 02:27 PM   #568
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ist 查看文章
確實係好玩,遊戲性絕無問題,
hard mode以上成日死,無可能4個鐘爆機
所謂4個鐘爆機,係你未CON個,一隻打到尾先得
即係BIO5果種,如果你勁又要衝時間可以好快爆
$320係低玩的,但如果你吾打算玩HARD,god hand就吾好買LA
如果我玩呢類型game 技術一般..(for 參考, GOW2 solo 玩得hard mode only)
咁就算玩NORMAL應該都幾抵玩 gwa?XD

此篇文章於 10-22-10 02:30 PM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 02:30 PM   #569
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: teamkiller 查看文章
呢個長度對我黎講剛剛好....係我未厭之前就爆機XD
依家好少人會打機會打爆啦...尤其是成日買game果D....game play做到幾十個鐘最後咪又係擺到變垃圾
咩道理黎

因為有人唔打爆就所以整短d aaaaaaaaaa
咁有d人買左既game都打爆既係咪叫佢去食屎 aaaaaaaaaaaaaaa

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 02:42 PM   #570
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 闇影風 查看文章
咩道理黎

咁有d人買左既game都打爆既係咪叫佢去食屎 aaaaaaaaaaaaaaa
果位仁兄梗係買得太多長而悶的垃圾遊戲, 所以搞成咁.

老老實實, 垃圾game玩2粒鐘都覺得長, 好玩的game玩80 個鐘都覺得短.

長度只係次要, 最重要係好唔好玩.

舊 10-22-10, 03:01 PM   #571
snowymydog

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: wing 查看文章
果位仁兄梗係買得太多長而悶的垃圾遊戲, 所以搞成咁.

老老實實, 垃圾game玩2粒鐘都覺得長, 好玩的game玩80 個鐘都覺得短.

長度只係次要, 最重要係好唔好玩.
長短不能評定好壞,不過就可以做抵唔抵買的指標

而家的game,好多都有約十小時的單機,fps/tps multiplay幾乎必不可少,爆機後追加一些其它元素亦是普遍做法
snowymydog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:05 PM   #572
沙翁
Crazy Gamer

有冇人知呢兩個盃點解

Failure Breeds Success
Destroy two Argus robots in Act 2-3 while they are in bipedal mode.

Flyswatter
Destroy all the floating turrets in Act 3-4.
舊 10-22-10, 03:14 PM   #573
teamkiller

一年有咁多game出....
邊有時間隻隻爆...真係唔洗做咩
就算係好玩都唔一定要爆架喎....
垃圾開一次已經係唔會兩開第二次啦...佢game play玩兩年我都唔會再開喎
呢個世界邊有好食,抵食夾大件既野架....
佢造得短你只能夠話佢呃錢....但你唔夠以佢既長度黎話佢唔掂

引用:
咩道理黎

有心玩爆佢係好事黎呀...
但無心爆機既大有人在喎....
過程好玩就得啦...理得佢短唔短

此篇文章於 10-22-10 03:17 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:18 PM   #574
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
一年有咁多game出....
邊有時間隻隻爆...真係唔洗做咩
就算係好玩都唔一定要爆架喎....
垃圾開一次已經係唔會兩開第二次啦...佢game play玩兩年我都唔會再開喎
呢個世界邊有好食,抵食夾大件既野架....
佢造得短你只能夠話佢呃錢....但你唔夠以佢既長度黎話佢唔掂
咁依個係你問題
買左慢慢玩爆既大有人在

即係你自己買完黎儲唔打爆, 唔代表其他人係咁
而且買左垃圾? 今時今日咁多網站咁多地方有評分有人出report都會買一隻自己唔鐘意既, 你怪邊個?

而且你當初你句野比我既感覺就係
「整咁Q長做乜姐, 家陣都無人會爆機架啦」

引用:
有心玩爆佢係好事黎呀...
但無心爆機既大有人在喎....
過程好玩就得啦...理得佢短唔短
所以?
你自己唔會打爆機係你既事, 唔好係到講到個個都係咁啦先生

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽

此篇文章於 10-22-10 03:21 PM 被 闇影風 編輯。
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:22 PM   #575
snowymydog

註冊日期: Mar 2010
引用:
咁依個係你問題
買左慢慢玩爆既大有人在

即係你自己買完黎儲唔打爆, 唔代表其他人係咁
而且買左垃圾? 今時今日咁多網站咁多地方有評分有人出report都會買一隻自己唔鐘意既, 你怪邊個?

而且你當初你句野比我既感覺就係
「整咁Q長做乜姐, 家陣都無人會爆機架啦」

所以?
你自己唔會打爆機係你既事, 唔好係到講到個個都係咁啦先生
其實隻game短而引起咁多人講,經已表示佢的長度唔能夠令人人滿意

幾時見有人出post話隻game長得滯既先?亦唔會有人因為多左個multiplay而唔買game,更加唔會有人因為爆機有追加元素而去鬧隻game,消費者好簡單,你比多野佢,佢用唔著佢唔會覺得有問題,你交唔足料,佢必然會不滿

此篇文章於 10-22-10 03:24 PM 被 snowymydog 編輯。
snowymydog 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收ps3 game: vanquish 蝦片人 買賣專區 0 09-30-15 06:43 PM
[Rumor] VANQUISH 2 |三上真司 武藤遊戲 電視遊戲討論版 27 06-16-15 04:36 PM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 2 10-08-13 04:52 PM
放/賣 全新未開封PLAT ART 改 Vanquish Sam Gideon shukei 買賣專區 0 07-13-13 01:39 AM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 4 03-26-13 11:31 PM

現在的時間是 09:19 AM

手機版 | APP版