Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-14-19, 06:07 AM   #1
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
ドラえもん のび太の牧場物語《哆啦A夢 牧場物語》︱2019年6月13日︱繁體中文

ドラえもん のび太の牧場物語︱2019年︱繁體中文

此篇文章於 04-02-19 08:16 PM 被 MO 編輯。
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:05 AM   #2
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:10 AM   #3
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
咁未冇得結婚生仔?日
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:13 AM   #4
longlung
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDinteroy
XBox Live Gamertaginteroy
引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁未冇得結婚生仔?日
大雄之牧場物語呀
longlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:44 AM   #5
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
咁未冇得結婚生仔?日
成個direct最令我驚喜喺呢隻
P.s.大雄無仔生邊得黎多啦A夢~haha
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 09:14 AM   #6
野良猫
肥倫

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
成個direct最令我驚喜喺呢隻
P.s.大雄無仔生邊得黎多啦A夢~haha
由手機版發出
咁咪慘囉,得官配冇得食其他女

我情願佢出番普通牧場算
舊 02-14-19, 09:28 AM   #7
iu fu pig
塵埃...

引用:
咁咪慘囉,得官配冇得食其他女

我情願佢出番普通牧場算
呢個喺IF嘅話,有好胖妹,要嗎?
見佢預告有其他村民,見佢可以送花
暫時最期待都喺呢隻,好耐無種過蕃薯啦
由手機版發出
舊 02-14-19, 09:34 AM   #8
野良猫
肥倫

引用:
呢個喺IF嘅話,有好胖妹,要嗎?
見佢預告有其他村民,見佢可以送花
暫時最期待都喺呢隻,好耐無種過蕃薯啦
由手機版發出
我要食a夢個妹

之前我都玩咗鬼佬版嘅牧場物語都唔錯
千幾円止住痕先囉

不過都係想玩日系牧場
舊 02-14-19, 10:55 AM   #9
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
https://www.bandainamcoent.com.tw/ne...hp?news_no=189

有中文版
由手機版發出
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-19, 08:16 PM   #10
MO

註冊日期: Aug 2005

■タイトル:牧場物語
■発売日:2019年6月13日(木)
■プラットフォーム:Nintendo Switch
■希望小売価格:6,100円+税
■プレイ人数:1人
■CERO:A
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 08:41 AM   #11
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: MO 查看文章
[YOUTUBE]ZAW2JoiwBq8[ /YOUTUBE]

■タイトル:牧場物語
■発売日:2019年6月13日(木)
■プラットフォーム:Nintendo Switch
■希望小売価格:6,100円+税
■プレイ人数:1人
■CERO:A
這隻只是有大雄外表,內心是別人的吧~XDD

大雄那有這麼好體力和耐性搞這些農地www

此篇文章於 04-06-19 11:15 AM 被 neo2046 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 09:00 AM   #12
iu fu pig
塵埃...

呢隻好毒,估唔到咁快出
迷你多啦會幫手淋水收獲就好(好似礦石鎮的小矮人)
由手機版發出
舊 04-03-19, 09:53 AM   #13
野良猫
肥倫

引用:
呢隻好毒,估唔到咁快出
迷你多啦會幫手淋水收獲就好(好似礦石鎮的小矮人)
由手機版發出
快出先好
ns近期都幾頹
反而啲千幾二千円嘅dl game仲好玩

依家玩緊隻經營+入迷宮打怪打素幾好玩
玩咗近5個鐘連第二個boss都未過到
舊 04-06-19, 11:15 AM   #14
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
《多啦 A 夢 牧場物語》六月登陸 Switch 大雄用法寶打理牧場
https://unwire.hk/2019/04/04/doraemonswitch/

「ドラえもん のび太の牧場物語」第1弾CM
https://youtu.be/ur26KQ83lMY
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-19, 09:38 PM   #15
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
無戀愛同結婚系統
有村民友好度

咁有無得睇靜宜裸體?

網上資料:
1178次向哆啦A夢借道具 (實有)
347次未經同意使用哆啦A夢的道具 )應該有-友好?)
578次毀壞道具 (實有)
124次使用了出現問題本來應該回收的道具 (應該有?)
51次使用了道具仍然被胖虎打敗 (應該有)
542次使用道具調戲靜香 (一定要有)
47次捉弄老師(應該有)
332次捉弄媽媽(應該有)
84次捉弄爸爸(應該有)
14次離家出走(應該有)
2次賣掉父母房子(故事開始所有要賺錢?
12次從媽媽錢包裡偷錢(應該有)
1次毀壞藍寶堅尼(第44卷《定時恢復指定器》情節)
925次使用道具讓朋友們困惑(定律)
122次掀起了靜香的裙子(定律)
627次看到靜香的裸體(必需)
12次看到胖虎的裸體(
207次讓地球險些滅亡(結局
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 01:04 PM   #16
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Switch、STEAM《哆啦A夢 牧場物語》 繁體中文版實機遊玩影片
https://youtu.be/0Vnfg0-1bc0
引用:

舊 05-10-19, 12:35 PM   #17
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

官網更新地圖建設介紹
https://bd.bn-ent.net/life/03.html

舊 05-15-19, 10:21 PM   #18
知世公主

註冊日期: Jun 2009
中文版幾時出啊,日版先出啊

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 12:25 PM   #19
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
中文25/7
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 12:18 AM   #20
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

【試玩】Switch 版《哆啦A夢 牧場物語》體驗版  畫風靚+活用法寶
https://unwire.hk/2019/05/23/doraemo...unomonogatari/

舊 05-25-19, 09:21 PM   #21
知世公主

日版,邊到可以買到新手用既雞啊

【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
舊 05-31-19, 11:21 PM   #22
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

《哆啦A夢 牧場物語》 第一支繁體中文版宣傳影片
https://youtu.be/CacdIpFqzJs
引用:

舊 04-22-20, 11:43 AM   #23
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
http://ryokutya2089.com/archives/30922

PS4『ドラえもん のび太の牧場物語』発売決定

舊 04-23-20, 12:23 AM   #24
知世公主

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
http://ryokutya2089.com/archives/30922

PS4『ドラえもん のび太の牧場物語』発売決定
出PS4版,哈哈

舊 06-11-19, 04:01 PM   #25
野良猫
肥倫

378入手

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 名偵探 Pikachu | 3 月 23 日 | 繁體中文 enishi 手提遊戲機討論版 5 10-06-23 06:20 AM
[NS] ドラえもん のび太の牧場物語(叮噹) jyeung1 電視遊戲討論版 0 04-02-19 09:57 AM
[NS] ドラえもん のび太の月面探査記 | 日版 19 年 2 月 28 日 enishi 電視遊戲討論版 0 11-12-18 11:16 PM
[NS] 牧場物語 MO 電視遊戲討論版 1 01-14-17 11:37 AM
[3DS] 牧場物語 はじまりの大地 | 已售 MO 手提遊戲機討論版 267 01-24-13 05:39 PM

現在的時間是 01:15 AM

手機版 | APP版