Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55  ... 最後
攻略及心得交流區>[攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區
STRIFE 10:09 PM 08-30-15
用到quiet
要快d開發麻狙俾佢先得
will1223 10:20 PM 08-30-15
搬運技術既特技兵邊到有
initial 11:45 PM 08-30-15
作者: redcreature:
CHing,点先出到英文字幕?
我隻係行英, 係subtitle棟Foreign only 或none, 都出唔到, pls help!!
應該仲有個(on) option.
jimmysinn91 11:53 PM 08-30-15
作者: will1223:
搬運技術既特技兵邊到有
係 ep 10 一開始的宮殿裡其中一個俘虜
小心如果 identify 到 target 之後 target 走左 d 士兵就會開始殺俘虜. 但係我第二次玩唔 identify 個 target 就算 target 走左 d 士兵都冇開始殺俘虜
蒼森.laio 11:58 PM 08-30-15
作者: zamar:
小狗出現地點是固定的,早期有個救研究員(研發機械手那個)的任務,左邊(西)降落點向北山上走就會聽到小狗叫
多謝回復,不過都係搵唔到佢,可能已經太遲
pureman 01:12 AM 08-31-15
有無人打左target practice- base development platform?
35個打左34個搵極都搵唔到最後一個,有無兄弟搵到?
Kain 02:08 AM 08-31-15
隻狗響果關一落機就見到(佢會吠,SNAKE同杉田仲有對話,無可能MISS)
可能你落左其他位置,遂個試下
鐵之侍 09:15 AM 08-31-15
作者: Kain:
隻狗響果關一落機就見到(佢會吠,SNAKE同杉田仲有對話,無可能MISS)
可能你落左其他位置,遂個試下
狗我是在第一個任務其中一個去捉敵方隊長那兒附近遇上牠

錢方面不用太擔心,有了戰鬥部隊後就可像pw那樣派隊員打任務賺錢和拿資源和人材

昨天打主線裝甲車真是氣死我,有時限沒問題,最慘是打裝甲車中途會遭遇敵人基地或關卡,不小心就會士兵射死,最可惡還是一失敗要又頭來過,打了一個鐘我都未過到

是了當基地有醫療部隊時有時間去看看,會見到一位老朋友的
Suika 09:54 AM 08-31-15
DD 我都係一落機就見到
有左佢之後難度大減,不過同時佢都經常引敵
鈴蘭 10:20 AM 08-31-15
其實玩到尋晚先醒起 今集照計無得唔殺人 醫院果度點都要殺sosad
Pandahahaha 11:57 AM 08-31-15
作者: 鈴蘭:
其實玩到尋晚先醒起 今集照計無得唔殺人 醫院果度點都要殺sosad
醫院個到係唔係真實都未知
成日覺得成個都係big boss自己d幻覺
鈴蘭 12:21 PM 08-31-15
作者: Pandahahaha:
醫院個到係唔係真實都未知
成日覺得成個都係big boss自己d幻覺
暫時睇落覺得 唔係幻覺
首先幻覺無可能可以燒著咁多野
起碼士兵應該係真實既,....最緊要係因為MGS黎講,超能力呢樣野唔係咩出奇既事
所以唔需要懷疑點解小螳螂識飛、火炎男係咪真實存在、點解士兵會著火
但係士兵因為似乎係同小螳螂係敵對,所以堆士兵應該係真實存在
火炎男應該亦係真,因為有錄音帶係Ocelot問Snake火炎男弱點

其實成個過程,唯有有機會係幻像既就係包帶男,但我都係偏向認為包帶男真實存在
鐵之侍 12:41 PM 08-31-15
作者: 鈴蘭:
暫時睇落覺得 唔係幻覺
首先幻覺無可能可以燒著咁多野
起碼士兵應該係真實既,....最緊要係因為MGS黎講,超能力呢樣野唔係咩出奇既事
所以唔需要懷疑點解小螳螂識飛、火炎男係咪真實存在、點解士兵會著火
但係士兵因為似乎係同小螳螂係敵對,所以堆士兵應該係真實存在
火炎男應該亦係真,因為有錄音帶係Ocelot問Snake火炎男弱點

其實成個過程,唯有有機會係幻像既就係包帶男,但我都係偏向認為包帶男真實存在
我覺得包帶男是真的,只是...

包帶男其實才是真的BIG BOSS(一開始不是有一個選面型嗎?),現在我們用的那位是假的(我覺得會是那位幫水樹拆炸彈的軍醫),像Ocelot都可以自我催眠自己是液體蛇)

com1010hkjp 12:44 PM 08-31-15
作者: :
p.s.其實有矛招...因為佢係Sniper, 當你揾到佢, Tag佢位置, 空投supply掟中佢會暈
今晚試下先
Sar8 12:45 PM 08-31-15
不過堆超能力真係跨到我以為同緊F4打一樣
mgsyfw 12:52 PM 08-31-15
作者: 鐵之侍:

包帶男其實才是真的BIG BOSS(一開始不是有一個選面型嗎?),現在我們用的那位是假的(我覺得會是那位幫水樹拆炸彈的軍醫),像Ocelot都可以自我催眠自己是液體蛇)

如果可以做到咁催眠法駛乜要整solid liquid同solidus出黎?求其整d simulation都可以量產BIG BOSS級士兵啦...

鈴蘭 01:00 PM 08-31-15
作者: mgsyfw:

如果可以做到咁催眠法駛乜要整solid liquid同solidus出黎?求其整d simulation都可以量產BIG BOSS級士兵啦...
spoiler

唔可以咁計既,恐るべき子供たち計畫本身係故事十二年前既產物
先不論本身得兩個成品再加Solidus呢個後備品,基本上作為保險再做simulation去確保Big Boss既代用品可以受Zero控制呢個想法唔難理解
理論上如果Venom=假BB為真,呢個simulation其實就係類似後來既S3計畫(不論係表面、定係背後既S3計劃都有相同既地方)

豪傑公子 01:47 PM 08-31-15
有冇巴打買咗行英版? 想問下係咪同美版一樣, X掣確定, O掣取消?
newb 01:53 PM 08-31-15
作者: mgsyfw:
...

...

如果係醫療兵既話最奇唔係訓醫院9年但連CQC、潛入能力 o個d都催到過黎咩

不過Venom係假以實瑪利係真應該走唔甩

alexchrome 02:07 PM 08-31-15
作者: 鐵之侍:

我都係咁認為
豪傑公子 02:26 PM 08-31-15
作者: alexchrome:
我都係咁認為
...
一開始設定完個樣之後, 醫生會俾塊鏡你照一照,
之後再照嘅時候已經變咗BIG BOSS個樣...好奇怪
再諗多少少, 假設玩家用嘅BB係假,
咁會唔會其實我哋用緊嘅「主角」唔係昏迷咗9年,
而係經歷9年嘅精神,肉體改造過程, 終於以BB嘅身份「覺醒」?

鐵之侍 02:33 PM 08-31-15
作者: alexchrome:
我都係咁認為
作者: 豪傑公子:
...
一開始設定完個樣之後, 醫生會俾塊鏡你照一照,
之後再照嘅時候已經變咗BIG BOSS個樣...好奇怪
再諗多少少, 假設玩家用嘅BB係假,
咁會唔會其實我哋用緊嘅「主角」唔係昏迷咗9年,
而係經歷9年嘅精神,肉體改造過程, 終於以BB嘅身份「覺醒」?
說起來
小島老師也提過今次的BIG BOSS會比較沉默,雖然經過這麼多事情人會改變不出奇,但總不可能一下子改變這麼多吧?暫時這個BIG BOSS給我感覺真的比較像玩家(局外人)多於本人

ist 02:36 PM 08-31-15
打到可以帶狗
但到底幾時有車,落機得隻馬,勁慢
STRIFE 03:02 PM 08-31-15
作者: ist:
打到可以帶狗
但到底幾時有車,落機得隻馬,勁慢
開發氣球到可以吊車,吊走過邊款你就可以用邊款
不過如果係全隱密player既話,馬絕對好過車,因為車9成俾人發現
而且車個人感覺唔係快馬好多,馬始終可以走既地方較多
鈴蘭 03:08 PM 08-31-15
Ocelot都話
主要車路比人俄佬封晒
馬可以行山,基本上有利好多
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55  ... 最後

返回主題版面