Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-30-15, 10:09 PM   #101
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
用到quiet
要快d開發麻狙俾佢先得

舊 08-30-15, 10:20 PM   #102
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
搬運技術既特技兵邊到有
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 11:45 PM   #103
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: redcreature 查看文章
CHing,点先出到英文字幕?
我隻係行英, 係subtitle棟Foreign only 或none, 都出唔到, pls help!!
應該仲有個(on) option.

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 11:53 PM   #104
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
引用:
作者: will1223 查看文章
搬運技術既特技兵邊到有
係 ep 10 一開始的宮殿裡其中一個俘虜
小心如果 identify 到 target 之後 target 走左 d 士兵就會開始殺俘虜. 但係我第二次玩唔 identify 個 target 就算 target 走左 d 士兵都冇開始殺俘虜

此篇文章於 08-30-15 11:56 PM 被 jimmysinn91 編輯。
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 11:58 PM   #105
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: zamar 查看文章
小狗出現地點是固定的,早期有個救研究員(研發機械手那個)的任務,左邊(西)降落點向北山上走就會聽到小狗叫
多謝回復,不過都係搵唔到佢,可能已經太遲

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 01:12 AM   #106
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
有無人打左target practice- base development platform?
35個打左34個搵極都搵唔到最後一個,有無兄弟搵到?
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 02:08 AM   #107
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
隻狗響果關一落機就見到(佢會吠,SNAKE同杉田仲有對話,無可能MISS)
可能你落左其他位置,遂個試下
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 09:15 AM   #108
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Kain 查看文章
隻狗響果關一落機就見到(佢會吠,SNAKE同杉田仲有對話,無可能MISS)
可能你落左其他位置,遂個試下
狗我是在第一個任務其中一個去捉敵方隊長那兒附近遇上牠

錢方面不用太擔心,有了戰鬥部隊後就可像pw那樣派隊員打任務賺錢和拿資源和人材

昨天打主線裝甲車真是氣死我,有時限沒問題,最慘是打裝甲車中途會遭遇敵人基地或關卡,不小心就會士兵射死,最可惡還是一失敗要又頭來過,打了一個鐘我都未過到

是了當基地有醫療部隊時有時間去看看,會見到一位老朋友的

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 08-31-15 09:19 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 09:54 AM   #109
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
DD 我都係一落機就見到
有左佢之後難度大減,不過同時佢都經常引敵
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 10:20 AM   #110
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實玩到尋晚先醒起 今集照計無得唔殺人 醫院果度點都要殺sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 11:57 AM   #111
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實玩到尋晚先醒起 今集照計無得唔殺人 醫院果度點都要殺sosad
醫院個到係唔係真實都未知
成日覺得成個都係big boss自己d幻覺

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 12:21 PM   #112
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
醫院個到係唔係真實都未知
成日覺得成個都係big boss自己d幻覺
暫時睇落覺得 唔係幻覺
首先幻覺無可能可以燒著咁多野
起碼士兵應該係真實既,....最緊要係因為MGS黎講,超能力呢樣野唔係咩出奇既事
所以唔需要懷疑點解小螳螂識飛、火炎男係咪真實存在、點解士兵會著火
但係士兵因為似乎係同小螳螂係敵對,所以堆士兵應該係真實存在
火炎男應該亦係真,因為有錄音帶係Ocelot問Snake火炎男弱點

其實成個過程,唯有有機會係幻像既就係包帶男,但我都係偏向認為包帶男真實存在

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-31-15, 12:41 PM   #113
鐵之侍

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
暫時睇落覺得 唔係幻覺
首先幻覺無可能可以燒著咁多野
起碼士兵應該係真實既,....最緊要係因為MGS黎講,超能力呢樣野唔係咩出奇既事
所以唔需要懷疑點解小螳螂識飛、火炎男係咪真實存在、點解士兵會著火
但係士兵因為似乎係同小螳螂係敵對,所以堆士兵應該係真實存在
火炎男應該亦係真,因為有錄音帶係Ocelot問Snake火炎男弱點

其實成個過程,唯有有機會係幻像既就係包帶男,但我都係偏向認為包帶男真實存在
我覺得包帶男是真的,只是...

包帶男其實才是真的BIG BOSS(一開始不是有一個選面型嗎?),現在我們用的那位是假的(我覺得會是那位幫水樹拆炸彈的軍醫),像Ocelot都可以自我催眠自己是液體蛇)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 08-31-15, 12:44 PM   #114
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
p.s.其實有矛招...因為佢係Sniper, 當你揾到佢, Tag佢位置, 空投supply掟中佢會暈
今晚試下先

舊 08-31-15, 12:45 PM   #115
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
不過堆超能力真係跨到我以為同緊F4打一樣

舊 08-31-15, 12:52 PM   #116
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

包帶男其實才是真的BIG BOSS(一開始不是有一個選面型嗎?),現在我們用的那位是假的(我覺得會是那位幫水樹拆炸彈的軍醫),像Ocelot都可以自我催眠自己是液體蛇)

如果可以做到咁催眠法駛乜要整solid liquid同solidus出黎?求其整d simulation都可以量產BIG BOSS級士兵啦...
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 01:00 PM   #117
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: mgsyfw 查看文章

如果可以做到咁催眠法駛乜要整solid liquid同solidus出黎?求其整d simulation都可以量產BIG BOSS級士兵啦...
spoiler

唔可以咁計既,恐るべき子供たち計畫本身係故事十二年前既產物
先不論本身得兩個成品再加Solidus呢個後備品,基本上作為保險再做simulation去確保Big Boss既代用品可以受Zero控制呢個想法唔難理解
理論上如果Venom=假BB為真,呢個simulation其實就係類似後來既S3計畫(不論係表面、定係背後既S3計劃都有相同既地方)

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-31-15, 01:47 PM   #118
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
有冇巴打買咗行英版? 想問下係咪同美版一樣, X掣確定, O掣取消?

舊 08-31-15, 01:53 PM   #119
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
...

...

如果係醫療兵既話最奇唔係訓醫院9年但連CQC、潛入能力 o個d都催到過黎咩

不過Venom係假以實瑪利係真應該走唔甩
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 02:07 PM   #120
alexchrome
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

我都係咁認為
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 02:26 PM   #121
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: alexchrome 查看文章
我都係咁認為
...
一開始設定完個樣之後, 醫生會俾塊鏡你照一照,
之後再照嘅時候已經變咗BIG BOSS個樣...好奇怪
再諗多少少, 假設玩家用嘅BB係假,
咁會唔會其實我哋用緊嘅「主角」唔係昏迷咗9年,
而係經歷9年嘅精神,肉體改造過程, 終於以BB嘅身份「覺醒」?

舊 08-31-15, 02:33 PM   #122
鐵之侍

引用:
作者: alexchrome 查看文章
我都係咁認為
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
...
一開始設定完個樣之後, 醫生會俾塊鏡你照一照,
之後再照嘅時候已經變咗BIG BOSS個樣...好奇怪
再諗多少少, 假設玩家用嘅BB係假,
咁會唔會其實我哋用緊嘅「主角」唔係昏迷咗9年,
而係經歷9年嘅精神,肉體改造過程, 終於以BB嘅身份「覺醒」?
說起來
小島老師也提過今次的BIG BOSS會比較沉默,雖然經過這麼多事情人會改變不出奇,但總不可能一下子改變這麼多吧?暫時這個BIG BOSS給我感覺真的比較像玩家(局外人)多於本人

舊 08-31-15, 02:36 PM   #123
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
打到可以帶狗
但到底幾時有車,落機得隻馬,勁慢

舊 08-31-15, 03:02 PM   #124
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: ist 查看文章
打到可以帶狗
但到底幾時有車,落機得隻馬,勁慢
開發氣球到可以吊車,吊走過邊款你就可以用邊款
不過如果係全隱密player既話,馬絕對好過車,因為車9成俾人發現
而且車個人感覺唔係快馬好多,馬始終可以走既地方較多

舊 08-31-15, 03:08 PM   #125
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

Ocelot都話
主要車路比人俄佬封晒
馬可以行山,基本上有利好多

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 09:07 PM

手機版 | APP版