Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33  ... 最後
日本動漫畫討論版>「シン・エヴァンゲリオン新劇場版:|I」公開日未定丨4/1 庵野:エヴァ:Qの公開後、僕は壊れました。Vol.8
J+1 10:03 AM 12-27-19
有埋日子應該唔會走數啦 都已經比你呃多10年錢
由手機版發出
鈴蘭 11:00 AM 12-27-19
唯一再走數既可能性就係今集都唔係完結
野良猫 11:26 AM 12-27-19
作者: 鈴蘭:
唯一再走數既可能性就係今集都唔係完結
再唔完就可以列入有生之年系列
呂鳳仙 05:03 PM 12-27-19
2020算係動畫25週年,係時候再重啓喇!
mrk 05:50 AM 12-28-19
6月尾上映,
我記得當年破都係6月尾上映!
要準備定機票同酒店啦!(由其係池袋既經濟型酒店,一定比人搶晒位!)
mkmonkey 05:14 PM 12-28-19
d 朋友由無家室變做有家室,睇黎可以準備組隊玩一日特攻。
fmptsrhk 07:28 PM 12-28-19
各位幾時產生左會完的錯覺?
輪迴, 多重世界線, 平衡宇宙, 乜概念都好
庵野想停都好, 商業考慮, 我諗仍然會有不同的side story出現
J+1 10:52 AM 12-30-19
好似無topic講G社。。。貼呢邊。。。
原來G社賣走左GB同娜汀亞???但機戰揾邊個拎版權做。。。?

Re: [閒聊] 庵野秀明 說明離開GAINAX的前因後果
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1577663514.A.B33.html
由手機版發出
真!DC 01:16 PM 12-30-19
庵野秀明走左
今石洋之又拉隊走左
G社一早已經係“空殼”公司了
由手機版發出
J+1 04:12 PM 12-30-19
之前唔講都唔知爛成咁,而家只係對d舊品下落有憂心 個咸濕社長拎去燒又好拆骨又好都無意義
由手機版發出
mrk 04:42 AM 01-10-20
請問呢緊有冇人兄去日本睇6.27首映??

P.S.:今年因奧運會關係去東京既機票全部貴晒!
亍 ◣ 09:51 PM 02-09-20
4分鐘重溫....

gingq7 01:19 AM 02-10-20
睇完4分鐘重溫,才突然發現新劇場版1,2我在戲院睇過後,都再重看了起碼2-3次,
但新劇場版3只有在戲院睇過一次後就沒重看

而舊版EVA, 應該都睇過起碼3次, 但最近見Netflix有, 心思思又想睇多次
mrk 02:39 PM 02-10-20
作者: gingq7:
睇完4分鐘重溫,才突然發現新劇場版1,2我在戲院睇過後,都再重看了起碼2-3次,
但新劇場版3只有在戲院睇過一次後就沒重看

而舊版EVA, 應該都睇過起碼3次, 但最近見Netflix有, 心思思又想睇多次
我都有類似情況!(有入碟,碟到手後都有睇左2~3次)
(只有Q個開頭 同 前段最吸引,
係中段變番以前TV版咁亂咁黑暗同埋主角中二病發作,
去到後面劇情寫得太慘,
太多負面能量,
我都明好多人接受唔到
同埋當初以為Q播完後,既第2年會立刻出Final,
點知一拖再拖,拖到2020年奧運前夕先上畫

PS:同埋台版BD冇收錄到特典內容巨神兵,真可惜!(好似只有日版有收錄,港版應該同台版一樣冇收錄!)
PS2 :依家全亞洲都比肺炎搞死,
遲下港人分分鐘都比日本入埋黑名單唔比入境添!
庵野迷 10:57 PM 02-10-20
我宜家就係HOLD住唔敢買機票
亍 ◣ 09:46 PM 04-09-20
又有T賣..

=============================

網上開會個個都SOUND ONLY 係咩感覺呢??

https://www.evangelion.co.jp/news/web_screen/#more-640
怪盜小G 04:41 PM 04-17-20
『シン・エヴァンゲリオン劇場版』公開延期

https://www.evangelion.co.jp/news/shineva0417/
Led Mirage 04:55 PM 04-17-20
Thrice Upon a Time....
Steins;Gate?
J+1 05:48 PM 04-17-20
唔知海外有無份。。

由手機版發出
IDGAF 07:59 PM 04-17-20
作者: 亍 ◣:
又有T賣..

=============================

網上開會個個都SOUND ONLY 係咩感覺呢??

https://www.evangelion.co.jp/news/web_screen/#more-640
去U記買咗三件EVA T-Shirt,
香港無果個特製紙箱的…
(之前買咗的Gundam T-Shirt都未著)

堆Wallpaper幾靚,thx~!

HAKAIDER 09:15 PM 04-17-20
作者: 怪盜小G:
『シン・エヴァンゲリオン劇場版』公開延期

https://www.evangelion.co.jp/news/shineva0417/
庵野 > 武漢肺炎事件令我精神出狀況......再reset 算了 a
Rance 10:12 PM 04-17-20
一開始都預左唔會準時出貨架啦
J+1 08:45 AM 04-18-20
笨:你延唔關我事。。。

由手機版發出
半熟くん 09:15 AM 04-18-20
見到有人講緊係得香港無薰果件賣,可能關句野事?

N0T51B 12:47 AM 04-20-20
作者: HAKAIDER:
庵野 > 武漢肺炎事件令我精神出狀況......再reset 算了 a
使乜Reset
都Thrice Upon a Time 囉
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33  ... 最後

返回主題版面