Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-06-12, 08:43 PM   #1576
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
終於熱線拎左機
買左黑機
佢話聽日先有mh
今晚冇機打
唔買mh版?
唔爭好多錢ja wor

舊 12-06-12, 08:46 PM   #1577
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔買mh版?
唔爭好多錢ja wor
個WiiU controller pro好正。

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-06-12, 08:50 PM   #1578
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
冇game玩o既朋友可以學o下佢

引用:
外國玩家自Jam「Wii U之歌」
http://www.gameover.com.hk/?p=32073

呢位外國玩家叫Jimmy,熱愛音樂,更加熱愛Wii U,佢用Wii U嘅遊戲盒開盒聲,加界面音樂,
再加遊戲配樂同入碟聲、手掣聲,Jam咗一首歌拍咗片擺上網!好聽又唔稱得上,不過幾有心思,
幾得意。

http://youtu.be/ZVVvTaD0dU4

neo2046 目前離線  
舊 12-06-12, 09:04 PM   #1579
junejune
AC Fans

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code5257 9594 6758
我想請問你地用緊隻火牛幾watt,100 夠唔夠
junejune 目前離線  
舊 12-06-12, 09:07 PM   #1580
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Wii U Gamepad技術解構
http://www.gameover.com.hk/?p=32066

引用:
今個星期尾就係日版Wii U推出之時,決定咗買唔買未?好喇,上科學堂喇,呢條片係由外國單位
「The Clan of the Grey Wolf」拍攝嘅,佢除咗測試Wii U嘅Gamepad可以拎到幾遠,包括可
以出去花園玩,又可以上樓去廁所玩之外,仲以技術角度解構到底Gamepad點運作,包括佢嘅
六軸系統、輕觸屏幕等。

The Way Games Work : Wii U GamePad
http://youtu.be/WYlSkUlyLic?hd=1
引用:

neo2046 目前離線  
舊 12-06-12, 09:13 PM   #1581
シスグノ

日版未有得set Nintendo ID住,要12月8日有得更新先可以set...慘。

シスグノ 目前離線  
舊 12-06-12, 09:13 PM   #1582
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: junejune 查看文章
我想請問你地用緊隻火牛幾watt,100 夠唔夠
巴哈日版開箱
http://gnn.gamer.com.tw/5/74115.html

主機牛, 輸入 120W

Gamepad 牛, 輸入 23W
enishi 目前離線  
舊 12-06-12, 09:17 PM   #1583
qqchocolate1234

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔買mh版?
唔爭好多錢ja wor
訂個時佢話要4880
我見分開買都差唔多
咪就咁訂黑機算..
今日見佢冇game
我都即問有冇得轉要mh set
佢話要重新queue過..11號先有
唯有..
qqchocolate1234 目前離線  
舊 12-06-12, 09:22 PM   #1584
qqchocolate1234

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: シスグノ 查看文章
個WiiU controller pro好正。
當真?
睇黎要買番隻mon hunt
qqchocolate1234 目前離線  
舊 12-06-12, 09:23 PM   #1585
junejune
AC Fans

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code5257 9594 6758
引用:
作者: enishi 查看文章
巴哈日版開箱
http://gnn.gamer.com.tw/5/74115.html

主機牛, 輸入 120W

Gamepad 牛, 輸入 23W
Thx, 好在冇去試家中隻100w, 話說家中真係太多無謂牛
junejune 目前離線  
舊 12-06-12, 09:27 PM   #1586
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
巴哈直播 Wii U 日版
http://gnn.gamer.com.tw/gamecrazy.php?k=12
enishi 目前離線  
舊 12-06-12, 09:42 PM   #1587
MO

註冊日期: Aug 2005
買咗白機

個controller pro好好揸手
白色好靚

買咗機既唔駛心急,
好多嘢未到正日未開放,
試唔到
MO 目前離線  
舊 12-06-12, 09:44 PM   #1588
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: enishi 查看文章
RPG 至少 Monolith Soft 有質素保證, DQ XII 就可能要睇下 Wii U 自己生唔生性, 拎唔拎到日本市場 (XI 應該 99% 3DS 出啦)

至於 Tales, FF... 正傳機會就唔大喇, 或者 S-E 考慮下出隻 Bravely Default 外傳啦

而家版本係? 美版係 2.1.0
1.0.3 J
MO 目前離線  
舊 12-06-12, 09:48 PM   #1589
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
發現奶咗嘢
買咗個套諗住保護個PAD,點知因為個套阻住而放唔入個叉電座

引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
當真?
睇黎要買番隻mon hunt
分別用哂兩個制去試MH

都係用傳統手制玩會習慣啲,啲制排得比較密,所以禁起嚟方便好多
而個PAD暫時冇用,有番個大電視睇嘢就算放番個地圖同同伴血量表上去都唔會礙眼
加上之前又話可以用ZL去LOCK ON怪
個PAD最大用途都係調合同ONLINE時禁定型文先會用到

MH初試報告
唔知點解地圖、對話欄、同伴血量表都好細,尤其地圖個角色箭咀好難睇

流暢度有所下降
野良猫 目前離線  
舊 12-06-12, 09:52 PM   #1590
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 野良貓 查看文章
發現奶咗嘢
買咗個套諗住保護個PAD,點知因為個套阻住而放唔入個叉電座

分別用哂兩個制去試MH

都係用傳統手制玩會習慣啲,啲制排得比較密,所以禁起嚟方便好多
而個PAD暫時冇用,有番個大電視睇嘢就算放番個地圖同同伴血量表上去都唔會礙眼
加上之前又話可以用ZL去LOCK ON怪
個PAD最大用途都係調合同ONLINE時禁定型文先會用到

MH初試報告
唔知點解地圖、對話欄、同伴血量表都好細,尤其地圖個角色箭咀好難睇

流暢度有所下降
同3ds對比都唔流暢?

zeven7 目前離線  
舊 12-06-12, 09:53 PM   #1591
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
MH入手,未有得update fw,差唔多咩功能都用唔到…
naytk 目前離線  
舊 12-06-12, 09:55 PM   #1592
野良猫
肥倫

引用:
作者: zeven7 查看文章
同3ds對比都唔流暢?
我覺得等於開咗3D時嘅流暢度
因為我玩3DS基本都係OFF 3D,所以一睇就好覺
野良猫 目前離線  
舊 12-06-12, 10:11 PM   #1593
zeven7
Crazy Gamer

引用:
我覺得等於開咗3D時嘅流暢度
因為我玩3DS基本都係OFF 3D,所以一睇就好覺
3ds frame drop 超勁喎,唔係掛?

zeven7 目前離線  
舊 12-06-12, 10:17 PM   #1594
シスグノ

試咗幾個初心quest,流暢度ok喎。

反而係可能首次HD(不計Frontier),睇得有啲攰就真。

シスグノ 目前離線  
舊 12-06-12, 10:18 PM   #1595
シスグノ

唔知可唔可以set番右analog做攻擊呢?!

シスグノ 目前離線  
舊 12-06-12, 10:40 PM   #1596
野良猫
肥倫

再開機試流暢
之前可能未SET番電視設定所致,但SET完都係咁

我嘅試法係角色一路跑一路轉視點去試,角色同周圍景物郁動都唔夠流暢
角色同背景郁動時都好震
野良猫 目前離線  
舊 12-06-12, 10:58 PM   #1597
青頭仔
Senior Gamer
小可愛

註冊日期: Dec 2005
點解出唔哂電視個畫面,有黑框:-(

Nintendo ID:linkmodern

狂熱游戲中…
SWITCH:動物森友會
PS4:閃之軌跡4 、創之軌跡
青頭仔 目前離線  
舊 12-06-12, 11:00 PM   #1598
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
跟機已經有joysound
點歌超方便

舊 12-06-12, 11:13 PM   #1599
zeven7
Crazy Gamer

引用:
再開機試流暢
之前可能未SET番電視設定所致,但SET完都係咁

我嘅試法係角色一路跑一路轉視點去試,角色同周圍景物郁動都唔夠流暢
角色同背景郁動時都好震
等星期日拎咗機試下

zeven7 目前離線  
舊 12-06-12, 11:14 PM   #1600
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
DEL~DEL~DEL~DEL~DEL~

此篇文章於 12-06-12 11:20 PM 被 terryskw 編輯。
terryskw 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 04:00 PM

手機版 | APP版