Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-15, 06:24 PM   #251
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ai. 查看文章
我又貼下.可動性真係好好~如果可以大多一兩個頭身位,象mode隻耳大d就完美了.
手臂關節有無問題?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 08:31 PM   #252
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: clie 查看文章
應該係普通版
破刄喺第一頁有圖,出過兩個形態,買紅色嗰款最齊裝備
找了資料,
第一形係誌限定,
第二形和第三形係公開賣。
就記憶,從官網睇,二和三形的主機唔同色,2係灰黑為主,3係紅灰,我估第一頁另一隻係第一型,所以3隻主體機係有少少甲和顏色唔同。
想買2,3就夠了。
但日本要成60000yen3隻。。。

引用:
手臂關節有無問題?
問題係指有無爛?如果係,就無。
但一開始要好用力扭,但扭前去睇說明書和官網教學,因為一開始要用力,扭錯就有爛機會。

此篇文章於 09-14-15 08:38 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 03:00 AM   #253
a147852987
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2010
引用:
找了資料,
第一形係誌限定,
第二形和第三形係公開賣。
就記憶,從官網睇,二和三形的主機唔同色,2係灰黑為主,3係紅灰,我估第一頁另一隻係第一型,所以3隻主體機係有少少甲和顏色唔同。
想買2,3就夠了。
但日本要成60000yen3隻。。。

但一開始要好用力扭,但扭前去睇說明書和官網教學,因為一開始要用力,扭錯就有爛機會。
吾知你有無睇破刃
第一型係出土
第二型係第一戰後返王都修甲後既型態
甲係修復同有LOGO
第三係加紅色甲

所以三部主體可以話係一樣,三型已經齊晒,
不過千記三型心口早無得拆
a147852987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 02:45 PM   #254
clie

引用:
作者: a147852987 查看文章
吾知你有無睇破刃
第一型係出土
甲係修復同有LOGO
第三係加紅色甲

有圖易明啲,一直都想出埋白色型態,雖然有紅色已經滿足

舊 09-15-15, 02:48 PM   #255
clie

引用:
真心等改良再販,呢隻嘢有市場但大把人唔敢入手

想問隻初號機值唔值得入?有無咩特別?

此篇文章於 09-15-15 02:50 PM 被 clie 編輯。
舊 09-16-15, 10:34 AM   #256
ai.
RELEASED

引用:
作者: a147852987 查看文章
吾知你有無睇破刃
第一型係出土
甲係修復同有LOGO
第三係加紅色甲

我有睇.不過出玩具時主體色不是隻隻一樣.
有師兄出了圖,就不多加形容.

引用:
真心等改良再販,呢隻嘢有市場但大把人唔敢入手

想問隻初號機值唔值得入?有無咩特別?
其實,說真的,佢d只係關節設計仔細,所以扭錯方向會爛,但令佢可動性增大.只要睇說明了解結構先玩就OK.
我連FIGMA都扭爛過,所以....有時睇彩數.

部初號機係EVA STORE金屬色紫色版,如果普通第一印象可能會覺得隻紫色太深,(但普通版沒有金屬色,而且官網相睇又好似太淺)
不過千值練隻初號機身上的綠色位置,全是透明件,從透明件可以睇到裡面有花紋,再加上螢光綠,結合上金屬色紫係靚.

可能GAINAX或COLOR唔準大改,所以外型上沒有太變化,但感覺上大腿肌肉強了.
關節方面,印象中頭部可動不算非常好,因為初號機外型比例問題,但口部和胸甲可開合.預山口式改進版.(無買ROBOT魂版)

如果設計時可以連接電源線,控制管可以自己插入,和肩部可以放刀仔就完美了......(好似模型那樣)....可惜無.

https://www.facebook.com/photo.php?f...9412449&type=1

舊 09-17-15, 12:32 PM   #257
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
老千+GIGA 合金(對翼)

舊 09-17-15, 01:15 PM   #258
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/

ROBOT メタルギア サヘラントロプス
■価格:38,000円(税別)
■予約受付:2015年9月24日(木)予約受付開始
■発売元:千値練

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 09:26 PM   #259
clie

引用:
部初號機係EVA STORE金屬色紫色版,如果普通第一印象可能會覺得隻紫色太深,(但普通版沒有金屬色,而且官網相睇又好似太淺)
不過千值練隻初號機身上的綠色位置,全是透明件,從透明件可以睇到裡面有花紋,再加上螢光綠,結合上金屬色紫係靚.
呢隻算係我見過最靚既EVA玩具,但初號機出得太多,望到厭,自己買咗隻山口式就夠,ROBOT魂造型仲差過山口式
千記啲玩具,我當係笨大兩倍價玩半眼質素,都值既
舊 09-17-15, 09:27 PM   #260
clie

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/

ROBOT メタルギア サヘラントロプス
■価格:38,000円(税別)
■予約受付:2015年9月24日(木)予約受付開始
■発売元:千値練
好彩無玩MGS,完全唔識
舊 11-01-15, 01:07 AM   #261
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
隻Anubis不負所望,形態同可動各方面都好完美......雖然想更講,但隻香檳金變左瓦白色(雖然插畫有呢隻色)...
而且對翼個支架設計好易爛,我個隻未玩已爆左一個,好彩兆萬訂有得換...

官圖

此篇文章於 11-01-15 04:27 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 11-01-15, 08:33 PM   #262
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
隻Anubis不負所望,形態同可動各方面都好完美......雖然想更講,但隻香檳金變左瓦白色(雖然插畫有呢隻色)...
而且對翼個支架設計好易爛,我個隻未玩已爆左一個,好彩兆萬訂有得換...
我直頭覺得比Jehuty差.....
我果隻喉嚨有D唔準側埋一邊點整都會側
腰既部份得兩節.....Jehuty有三節....
隻瓦白色變返金色好D
同埋以佢貴過Jehuty但咁少Parts.....
貴左D
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 12:14 AM   #263
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: s2001154 查看文章
我直頭覺得比Jehuty差.....
我果隻喉嚨有D唔準側埋一邊點整都會側
腰既部份得兩節.....Jehuty有三節....
隻瓦白色變返金色好D
同埋以佢貴過Jehuty但咁少Parts.....
貴左D
我個隻喉嚨都係準側埋一邊,應該所有貨都一樣...
係貴...梗呢隻既體形同金屬件仲有霸氣都多過Jehuty既

當初公佈千値練堆計劃書好似仲有Vic Viper,但多數同Gmae新作一樣出唔成

舊 11-26-15, 09:52 PM   #264
clie

收到一扭通知黑翼已到
有無大大攞咗貨
舊 11-26-15, 09:58 PM   #265
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
收到一扭通知黑翼已到
有無大大攞咗貨
精品今日都到左現貨,但我本身冇儲,純睇到
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 10:09 AM   #266
ai.
RELEASED

前日在千值店攞左BLACK WING.
今個月一次買4隻千值,繼衛ANIME版(2手),WAR MACHINE,BLACK WING和破刃第三形態(高價入...)

https://www.facebook.com/hobby.ai.7/...22?pnref=story

舊 11-27-15, 08:29 PM   #267
clie

引用:
前日在千值店攞左BLACK WING.
今個月一次買4隻千值,繼衛ANIME版(2手),WAR MACHINE,BLACK WING和破刃第三形態(高價入...)

大大其實係逢千值就捧場定係有心水機款先買?
黑翼我下週先攞到,應該忍唔到手即刻開黎玩
舊 11-27-15, 10:54 PM   #268
ai.
RELEASED

引用:

大大其實係逢千值就捧場定係有心水機款先買?
黑翼我下週先攞到,應該忍唔到手即刻開黎玩
無隻隻都買,心水機為主,基本上要識得那套作品,隻隻買會無錢.
但對RIOBOT最有信心,想緊買唔買ORGUN...但未睇過,所以考慮緊.

IRONMAN就隻隻買有買,如果佢會出其他MARVEL(漫畫版)都應該會.

隻BLACK WING好搞笑,好似個個為左合體,無咩人理佢質數.
如果BLACK WING唔好用藍翼,而且齊PARTS做全彈發射就最好了.

舊 11-28-15, 06:18 PM   #269
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
隻hulkbuster彩版好得
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 08:26 PM   #270
clie

引用:
隻BLACK WING好搞笑,好似個個為左合體,無咩人理佢質數.
如果BLACK WING唔好用藍翼,而且齊PARTS做全彈發射就最好了.
我買過三款ONLY,之前最想入既係JEHUTY,但覺得同山口差不多,色水仲無咁鮮,最後插水都無入
黑翼齋DISPLAY我覺得而家隻銀灰+藍係最好,我寧願佢出多隻別色做合體,入多隻都值
舊 11-28-15, 08:29 PM   #271
clie

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
四萬羊,緊係掂,好彩無睇過呢套嘢,免疫
舊 11-28-15, 09:53 PM   #272
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
四萬羊,緊係掂,好彩無睇過呢套嘢,免疫
實際訂價2K有找,宜家好多開呢個價嘅玩具都無相對質素囉,啲megahouse 甚至HT⋯⋯

此篇文章於 11-28-15 09:55 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 02:49 AM   #273
ai.
RELEASED

自己亂黎斷空炮formation

最重要係幻想。
引用:
我買過三款ONLY,之前最想入既係JEHUTY,但覺得同山口差不多,色水仲無咁鮮,最後插水都無入
黑翼齋DISPLAY我覺得而家隻銀灰+藍係最好,我寧願佢出多隻別色做合體,入多隻都值
如果真係出灰翼版,可能會考慮入多一隻。

舊 11-29-15, 02:52 AM   #274
ai.
RELEASED

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
可能睇得太多圖,現在還是預期之內,希望攞上手時有更大驚喜,好似隻war machine咁。
不過war machine太少武器,我想要一啲,用手攞武器,如槍。

舊 11-29-15, 10:37 AM   #275
clie

引用:
自己亂黎斷空炮formation

最重要係幻想。

如果真係出灰翼版,可能會考慮入多一隻。
呢個造型掂喎之前都聽聞話支炮可以攝落個空位
而家隻原色我已經想入兩隻,人型同鷹分開DISPLAY(可惜無$)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
RIOBOT 破刃之劍 デルフィング 第二形態 Kentmk25 收藏品討論版 1 01-06-11 11:27 PM

現在的時間是 04:05 PM

手機版 | APP版