Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-09, 12:14 AM   #1
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
點解冇人講"STAR TREK(星空奇遇記)"嘅

今日睇完
套戲唔錯喎

無論選角同故事方面都相當有水準

近期睇過嘅"Terminator Salvation(未來戰士2018)"絕對冇得比

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:17 AM   #2
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
早排睇T:S片頭睇過呢套TRAILER, 都有D興趣.

但一見到 J J Abrams個名........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:19 AM   #3
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
呢套都想睇~可惜未來戰士想睇佢今次大戰

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:24 AM   #4
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
今日睇完
好睇係好睇, 但佢夠膽死又成條timeline reset過佢

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 01:43 AM   #5
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
trailer幾精彩

舊 06-05-09, 11:38 AM   #6
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
今晚先去睇.
Zachary Quinto 做冼樸

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:14 PM   #7
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: Razgriz 查看文章
今日睇完
好睇係好睇, 但佢夠膽死又成條timeline reset過佢
唔reset點吸引班後生既入場
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 01:54 PM   #8
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
機場4d影院個2d加強版真係正!我打算去睇第三次~

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 02:33 PM   #9
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: DCIP 查看文章
機場4d影院個2d加強版真係正!我打算去睇第三次~
其實機場個4D影院同唔同MegaBox個 IMAX?
舊 06-05-09, 10:29 PM   #10
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
如無意外聽晚去睇
今年最期待都算係佢
<---JJ Abrams迷 (不過我係Star Wars派多過Star Trek派 )

外國review個個都讚

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 09:10 AM   #11
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: ahleung 查看文章
其實機場個4D影院同唔同MegaBox個 IMAX?
只是制式唔同…3d技術有幾隻的…

舊 06-06-09, 01:31 PM   #12
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
啱啱睇完返黎, 真係好正, 我比9分
可惜同期太多話題作, 呢套好似無乜人氣

舊 06-06-09, 10:40 PM   #13
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
比想象中好睇!!
初初諗住唔岩自己口味,但又拍得幾好
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 11:47 PM   #14
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
本身對Star Trek 零認識
但都可以睇得好開心
可能係因為套野reboot o左?
女主角好唔重要......
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 12:16 AM   #15
Moderator
核搭載二足步行戰車

JJ Abrams真係掂
唔係話要拍套咩得獎戲
但係佢好清楚Geek/Internet世代想睇咩(Lost, Cloverfield, Star Trek都係)

雖然我唔係Trekkie
但係都睇到佢可以照顧到fans/非fans
成套戲就好似主題公園歷險咁
唔係話要咩大道理、深層意美
但係就一路都冇俾太多位你停,開場興奮到散場

最鍾意係Enterprise艦橋啲場口
原本好簡單既戲
個場白雪雪
角色講野、鏡頭pan來pan去時背後儀器、燈光特登整到間唔中射住觀眾咁
唔知點解我好鍾意佢呢個feel

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 12:45 AM   #16
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
我都係冇睇過之前果幾部戲同tv,純粹比trailer吸引,64果晚去左睇
真係正,雷聲少,雨點大既一套戲,唔知有冇機會出續集?
暫時黎講係我今年睇過既sci-fiction最好既一套
尤其係同terminator比較,就更明顯

大家都係玩時間旅行,呢套野就冇terminator咁多bugs,
套戲交代得好好,起碼我睇果陣就明曬,完全冇疑問
男主角唔算好突出,但好攪笑;hero個演員就演得好好

最吸引我果部分就係入面既曲速飛行warp
原來我一直最崇拜既"gunbuster"都係入面"抄考"過

另外就係terminator入面後生john爸又有做呢套戲
佢用俄羅斯口音講英文真係好攪笑
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 12:55 AM   #17
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 吸血伯爵 查看文章
我都係冇睇過之前果幾部戲同tv,純粹比trailer吸引,64果晚去左睇
真係正,雷聲少,雨點大既一套戲,唔知有冇機會出續集?
其實係因為香港唔算多人熟Star Trek所以顯得雷聲少(地鐵站得細海報位...反而侏儸館有大海報位)
外國方面呢套戲話拍開始到上畫簡直係盛事咁
好似話J.J. Abrams一早已經同Paramount計劃搞落去
依家好評又收得就更加走唔甩

頭先唔記得講
演Captain Kirk既Chris Pine我覺得一定會係明日之星
會係下一個Brad Pitt,有晒畢佬後生時種型格

舊 06-07-09, 01:04 AM   #18
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
其實係因為香港唔算多人熟Star Trek所以顯得雷聲少(地鐵站得細海報位...反而侏儸館有大海報位)
外國方面呢套戲話拍開始到上畫簡直係盛事咁
好似話J.J. Abrams一早已經同Paramount計劃搞落去
依家好評又收得就更加走唔甩

頭先唔記得講
演Captain Kirk既Chris Pine我覺得一定會係明日之星
會係下一個Brad Pitt,有晒畢佬後生時種型格
好多人會將呢套野同star wars比,我就覺得知名度一定輸曬
不過呢套係真係scientific好多,我一定buy呢套多d
個男主角我覺得佢樣似matt daman
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 01:07 AM   #19
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
無期望之下睇咗

意想不到地好睇

冇睇過電視版,成日以為冼樸先係船長

舊 06-07-09, 01:12 AM   #20
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
今日睇左, 好正
睇黎個編劇都同意有平行世界呢個理論

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 02:19 AM   #21
willowyu
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
今日睇左, 好正
睇黎個編劇都同意有平行世界呢個理論
haha, 咁要睇埋JJ 套FRINGE LA, 都有講平行世界. 如果JJ真係可以將"LOST", "CLOVERFIELD", "FRINGE" 同 "STARTERK" 連埋一齊, 我真係要 下佢!!

不過so far, 只係得藍色O個杯drink, 同時出現過係"CLOVERFIELD", "FRINGE" 同 "STAR TREK" 裡面
willowyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 10:21 PM   #22
ajnakata
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
"FRINGE" 同 "STARTERK" 已經有連埋一齊講過"笑"
ajnakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-09, 02:51 AM   #23
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: ajnakata 查看文章
"FRINGE" 同 "STARTERK" 已經有連埋一齊講過"笑"
令到Fringe既Season Finale睇到人好鬼興奮

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-09, 10:26 AM   #24
ahleung
The One
Bannnned

擒日睇左, 的確比想像中好睇.

我幾鐘意佢reset timeline. 無晒包伏, 角色又後生晒夠活力. o岩我呢D對原著無愛、唔熟原著劇情既人.

最後其實早D走咪無事囉, 又要問人駛唔駛救援(救得切咩?)又要追hit, 搵黎攪
舊 06-08-09, 10:38 AM   #25
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: ahleung 查看文章
最後其實早D走咪無事囉, 又要問人駛唔駛救援(救得切咩?)又要追hit, 搵黎攪
呢度好樣衰,其實都救唔到又要問,自己都差0的走唔到仲要打落水狗\

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:04 PM

手機版 | APP版