Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-07-12, 09:43 AM   #1626
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
同意 loading 堅係慢
睇吾到 SSD 既優勢
另雖然塊 pad 好輕
但玩得耐都會有少少累
任仔 目前離線  
舊 12-07-12, 09:47 AM   #1627
faimok
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDfaimok
PSN  IDfaimok2
引用:
作者: 八仙果 查看文章
反而少見了美版,
有都唔平得之前幾多,黑機 $4XXX 。
老實
再咁等我情原搵美國代購
我報過價~ 黑機加運費加MARIO BROS 再計係香港幾百蚊買隻變壓牛
加哂都唔洗4K.....

WII U(美) : Rayman Legend, Super Mario 3D World, Zelda Wind Waker HD
3DS(美) : Pokemon X/Y
Coming
PSV : Freedom War
PS4 : Metal Gear Solid 5
WII U(美) :
3DS(美) :
faimok 目前離線  
舊 12-07-12, 09:52 AM   #1628
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: faimok 查看文章
老實
再咁等我情原搵美國代購
我報過價~ 黑機加運費加MARIO BROS 再計係香港幾百蚊買隻變壓牛
加哂都唔洗4K.....
買牛駛唔駛幾百蚊? 鴨記SUPER-A 150V 兩頭我都係買$130.
tylau 目前離線  
舊 12-07-12, 09:53 AM   #1629
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
如有錯誤,請各位指正

外國測 Wii U 功耗,玩緊 NSMB U 都係 40W 左右,呢個情況輸入應該用左 70W 左右,80W 夠 (如果隻牛足火...)

Gamepad 差電時間通常都唔係打緊機,所以一齊插問題唔大

不過,如果要拖多隻外置 hdd, 再加上將來用盡機能嘅 game, 就可能有少少吃力

引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
+1...
我都想問
因為上頁見到有版友post話淨係部機都120w
但係隻牛得80w..
食飯時間走去拎機..
手快快見佢係super star就買埋..
會唔會真係唔夠推..?
好驚燒機
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 12-07-12, 09:57 AM   #1630
faimok

引用:
作者: tylau 查看文章
買牛駛唔駛幾百蚊? 鴨記SUPER-A 150V 兩頭我都係買$130.
wo~ 正~ 叫我更有衝動.......差老婆果關....ha...

WII U(美) : Rayman Legend, Super Mario 3D World, Zelda Wind Waker HD
Coming
WII U(美) :
3DS(美) :
faimok 目前離線  
舊 12-07-12, 10:00 AM   #1631
kenchan

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 任仔 查看文章
同意 loading 堅係慢
睇吾到 SSD 既優勢
另雖然塊 pad 好輕
但玩得耐都會有少少累
有講用ssd嗎? 如果真係用左ssd, 咁又真係冇咩效果, 不過暫時佢loading長都係apps出入時先較明顯, 實際玩game就冇呢個問題.
kenchan 目前離線  
舊 12-07-12, 10:08 AM   #1632
kenchan

引用:
wo~ 正~ 叫我更有衝動.......差老婆果關....ha...
建議: 都買得部機 4千機, 都唔爭在比多1百幾十買個 super 300w 1出4, 坦白講好重同好大隻, 但都係放喺屋企用冇問題, 加上我估有用過嘅版友一定知道係好野, 我用左都有7年, 玩水機(日版/美版)從來都唔擔心, 夠哂穩定, 無謂比d百零蚊牛仔玩死4千蚊.
舊 12-07-12, 10:13 AM   #1633
井上美羽

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: enishi 查看文章
如有錯誤,請各位指正

外國測 Wii U 功耗,玩緊 NSMB U 都係 40W 左右,呢個情況輸入應該用左 70W 左右,80W 夠 (如果隻牛足火...)

Gamepad 差電時間通常都唔係打緊機,所以一齊插問題唔大

不過,如果要拖多隻外置 hdd, 再加上將來用盡機能嘅 game, 就可能有少少吃力

由手機版發出
Thanks! 我都係用緊80v,睇黎都係要轉番隻150w以上安全d,印象中火牛通常功耗打過7-8折!
井上美羽 目前離線  
舊 12-07-12, 10:16 AM   #1634
faimok

引用:
作者: kenchan 查看文章
建議: 都買得部機 4千機, 都唔爭在比多1百幾十買個 super 300w 1出4, 坦白講好重同好大隻, 但都係放喺屋企用冇問題, 加上我估有用過嘅版友一定知道係好野, 我用左都有7年, 玩水機(日版/美版)從來都唔擔心, 夠哂穩定, 無謂比d百零蚊牛仔玩死4千蚊.
thx~~ 有冇型號推介 怕買錯 冇乜研究火牛

Coming
WII U(美) :
3DS(美) :
faimok 目前離線  
舊 12-07-12, 10:25 AM   #1635
kenchan

引用:
thx~~ 有冇型號推介 怕買錯 冇乜研究火牛
型號 : Super CT-300

之前シスグノ師兄都有post過, 下面條link #1272樓

來源 : http://www.gaforum.org/showthread.php?t=225184&page=51

此篇文章於 12-07-12 10:29 AM 被 kenchan 編輯。
舊 12-07-12, 10:43 AM   #1636
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
如有錯誤,請各位指正

由手機版發出
80w 199
我又比人水多次
qqchocolate1234 目前離線  
舊 12-07-12, 10:51 AM   #1637
kenchan

引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
80w 199
我又比人水多次
199 = $199 ?? 有冇咁狠!?
舊 12-07-12, 10:56 AM   #1638
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
請問之前有版友貼過一開四既變壓牛邊度有售?

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線  
舊 12-07-12, 11:01 AM   #1639
kenchan

引用:
作者: bomber 查看文章
請問之前有版友貼過一開四既變壓牛邊度有售?
去鴨療街d大鋪買, 出面d電器鋪得普通d牛仔. 緊記得唔好喺game shop買.
舊 12-07-12, 11:12 AM   #1640
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
我用緊冇問題
但都想買過隻 1 出 2 for 塊 pad
你肯定隻牛足火數先好
隻牛唔足火或唔穩定既話, D 機好快壞, 真係搏唔過

此篇文章於 12-07-12 11:19 AM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線  
舊 12-07-12, 11:20 AM   #1641
hei28

註冊日期: Apr 2011
3DS Friend Code4639 8926 2576
PSN  IDHei24
XBox Live Gamertaghei
引用:
型號 : Super CT-300

之前シスグノ師兄都有post過, 下面條link #1272樓

來源 : http://www.gaforum.org/showthread.php?t=225184&page=51
CT-300的確係好野黎,我o個隻都用左7年以上
依家都仲可以拎黎俾部Wii U用
hei28 目前離線  
舊 12-07-12, 11:26 AM   #1642
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
如有錯誤,請各位指正

由手機版發出
如果隻牛足火, 夠火數
插住 gamepad 一邊充電一邊 off TV play 都得
Netnet 目前離線  
舊 12-07-12, 11:26 AM   #1643
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
希望今日可以提早一日有得update WiiU....TT

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-07-12, 11:33 AM   #1644
kenchan

引用:
作者: シスグノ 查看文章
希望今日可以提早一日有得update WiiU....TT
頭先10:00左右出門口試開都未有update, 我都諗住今晚或者明天零晨時間可唔可以update左先, 如果到正日同埋日本玩家一齊update, 以往經驗好多時都會好慢.
舊 12-07-12, 11:36 AM   #1645
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: Netnet 查看文章
你肯定隻牛足火數先好
隻牛唔足火或唔穩定既話, D 機好快壞, 真係搏唔過
wii u 要 120W??
任仔 目前離線  
舊 12-07-12, 11:37 AM   #1646
kenchan

希望個 id 可以 美日版共用
舊 12-07-12, 11:42 AM   #1647
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
希望個 id 可以 美日版共用
希望可以,但諗深一層,應該無可能.

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-07-12, 11:47 AM   #1648
kenchan

引用:
wii u 要 120W??
我自己覺得唔好複雜化到好似學電工咁, 簡單d買個300W或以上嘅變壓器(牛)就可以, 之後可能出xbox720, ps4 , 4ds 水貨....都有機會用得著, 無謂要計到咁辛苦或者提心吊膽.

**提外話 : 有d遊戲運行都有機會影響電壓, 導致hang機, 熄機情況, 所以80w-100w細牛自問覺得對現今遊戲機一定不夠.
舊 12-07-12, 11:51 AM   #1649
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
SONY機由電話到相檮到GAME機...基本上已經用晒世界牛...
日水又好港行都係可以插110/240...雖然個LABEL冇咁寫

O個陣買落隻110V 牛到宜家都未用...睇黎買左WIIU之後可以用

舊 12-07-12, 11:51 AM   #1650
kenchan

引用:
作者: シスグノ 查看文章
希望可以,但諗深一層,應該無可能.

咁其實開多個都好, 到時其他online game 都可以分開定account 一齊玩, 好期待跟你屠龍.
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 01:06 AM

手機版 | APP版