Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-10, 12:43 AM   #401
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
二爺已經睇穿十幾年後點解大耳會輸&死...

又到火哥表現o既時候
不過好難相信五關六將斑廢人會係三奇派出去...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-10, 12:47 AM   #402
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
三奇唔志在關羽
果6件垃圾只係拿來引劉備出來
真係要搞關羽起碼要派張遼出來先有得打下....

三奇見到火哥可能都將入邊果幾條友都當棄子....

舊 12-12-10, 12:49 AM   #403
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: Sar8 查看文章
三奇唔志在關羽
果6件垃圾只係拿來引劉備出來
真係要搞關羽起碼要派張遼出來先有得打下....

老實講三奇見到火哥我諗佢將入邊果幾條友都當棄子....
要引都唔係用o個斑咁o既廢人掛...
全部都係"無一合之將"

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 12-12-10, 12:54 AM   #404
Sar8
The One

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
要引都唔係用o個斑咁o既廢人掛...
全部都係"無一合之將"
你知大耳只要聽到兄弟受襲就仆出來
既然係咁用廢人同勁人都冇分別啦
留返D勁人搞大耳咪仲好

曹操都知道留唔住關羽,都冇演義咁玩避客牌

舊 12-12-10, 01:13 AM   #405
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
你知大耳只要聽到兄弟受襲就仆出來
既然係咁用廢人同勁人都冇分別啦
留返D勁人搞大耳咪仲好

曹操都知道留唔住關羽,都冇演義咁玩避客牌
反而今集睇完之後有o的唔明
二爺係咪留o左把刀比張遼?

舊 12-12-10, 09:19 AM   #406
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
反而今集睇完之後有o的唔明
二爺係咪留o左把刀比張遼?
我諗佢係唔想用曹家既野.連維修過都唔要.

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-10, 10:05 AM   #407
Sar8
The One

修刀久久未取
睇來連維修過都唔要

但係就拿左隻赤兔

舊 12-12-10, 03:15 PM   #408
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
修刀久久未取
睇來連維修過都唔要

但係就拿左隻赤兔
因為赤兔曾令關羽爽死…所以不得不留在身邊XD
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-10, 06:55 PM   #409
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
因為赤兔曾令關羽爽死…所以不得不留在身邊XD
係昇華,關羽都係靠佢擊退小霸王!
個時關羽都未裝甲xd

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-10, 07:50 PM   #410
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
修刀久久未取
睇來連維修過都唔要

但係就拿左隻赤兔
會唔會下回話隻赤兔係自己跟住佢

舊 12-12-10, 09:12 PM   #411
加瑪
奧脫福的一條小草

二爺呢o的係咪叫口厭體正直...

舊 12-13-10, 10:36 AM   #412
Sar8
The One

引用:
二爺呢o的係咪叫口厭體正直...
二爺根本係醒目仔
甲,刀,錢呢D全部之後都可以有
赤兔呢d百年難得一見梗係拿埋先啦

舊 12-14-10, 11:49 AM   #413
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第三二六回:

火哥回歸, 好似月巴咗~

三奇重上官渡前綫, 優勢會慢慢返到曹營個邊, 掛? 不過三奇好似察覺到有人響汝南破壞佢嘅好事。

有個好似曹操咁有自信胸襟嘅老細真係好, 雖然有少少放虎歸山。做下面唔係咁諗唔奇, 各為其主啫。

如果陳某又玩過N關斬X將嘅話, 會好失望。

閞二爺從來唔當呢隻赤兔係隻馬, 而係一個人, 一個朋友~

下期二公子都會出場, 不過等休完刊先~

此篇文章於 12-14-10 11:52 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-10, 07:12 PM   #414
Sar8
The One

40期最尾果果幾頁
夏侯惇話荀彧受困,賈詡受襲,係咪調轉左?
唔係賈詡困死係汝南荀彧輸比大師兄仲中埋箭咩

舊 12-14-10, 09:53 PM   #415
肉羊哩咖
griffin611

引用:
40期最尾果果幾頁
夏侯惇話荀彧受困,賈詡受襲,係咪調轉左?
唔係賈詡困死係汝南荀彧輸比大師兄仲中埋箭咩
即刻攞番出嚟睇~

342回第3頁講過荀彧響後方坐陣, 前一句就係有三支袁軍深入後方, 同曹仁激戰, 曹軍糧道有被斷嘅危險。被困有可能;

而三奇, 應該駐響前袁術地, 被大耳挑起嘅劉辟叛亂所襲。盲夏候話齋: 賈詡說, 汝南叛變, 他沒辦法過來了, 可以被困, 亦可以被青州兵襲擊都講得通。

此篇文章於 12-14-10 09:56 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-26-10, 02:35 AM   #416
Sar8
The One

陳某果然唔打算畫過5關斬6將...
事實上畫來都冇咩用....

二公子同班商人我估都係鬥騙

老三...還是哪一招
「我是三奇,我說打誰就打誰」

舊 12-26-10, 01:09 PM   #417
肉羊哩咖
griffin611

第三二七回:

對白、場景、同分鏡,令人回味早期嘅火鳳~

果然二公子手法同對付呂小強嘅方向一樣,詐降!同河北商家佬聚舊只係為咗探路。真正交手嘅同袁大師兄!二公子果然記仇嘅人,唔得罪得。在公在私,二公子無唔殺死袁大師兄嘅理由噃。

火哥出手要暗場交待,可惜;三奇好似有感覺無提防,棋差一著;三日之內要殺劉大耳,三奇你有幾多個頭可以唔要ga?!

舊 12-28-10, 01:18 PM   #418
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
未買小說想問下:奉先果本個貂蟬係跟演義果個定係小孟?

舊 12-28-10, 07:51 PM   #419
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第三二七回:

對白、場景、同分鏡,令人回味早期嘅火鳳~

果然二公子手法同對付呂小強嘅方向一樣,詐降!同河北商家佬聚舊只係為咗探路。真正交手嘅同袁大師兄!二公子果然記仇嘅人,唔得罪得。在公在私,二公子無唔殺死袁大師兄嘅理由噃。

火哥出手要暗場交待,可惜;三奇好似有感覺無提防,棋差一著;三日之內要殺劉大耳,三奇你有幾多個頭可以唔要ga?!
破劉備不等於殺劉備

引用:
作者: abcdekfc 查看文章
未買小說想問下:奉先果本個貂蟬係跟演義果個定係小孟?
火鳳小說內的當然是小孟,不過印象中,這書主要講漫畫第一回前的事,小孟唔多覺有出場。

舊 12-30-10, 09:04 AM   #420
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 44264 查看文章
破劉備不等於殺劉備
咁講都通; 不過(!!!)無乜理由唔順手清埋D後患啫, 曹営裡面好多高層想大耳死唔係新聞; 三奇唔通驚鳥盡弓藏乎?

舊 12-30-10, 09:39 AM   #421
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
咁講都通; 不過(!!!)無乜理由唔順手清埋D後患啫, 曹営裡面好多高層想大耳死唔係新聞; 三奇唔通驚鳥盡弓藏乎?
上次佢破完吕布~~吕布都玩o佐好多期先死得

舊 12-30-10, 11:09 AM   #422
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Asurada 查看文章
上次佢破完吕布~~吕布都玩o佐好多期先死得
大家心照啦! 大耳都係受作者眷顧嘅人嚟~

漏樣嘢: 大圖見到河北城出現拱橋, 好似呢種技術無咁早出現噃, 請指正。

此篇文章於 12-31-10 09:53 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-04-11, 10:00 PM   #423
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
我想問下:火鳳o既日版係無係已經停咗?好似唔見有第十本出黎

舊 01-05-11, 10:45 PM   #424
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
下本小說好似係火哥...

神魔:12476797

NTR.......

此篇文章於 01-05-11 10:49 PM 被 yeah yeah 編輯。
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-11, 10:57 PM   #425
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
「我乃水鏡三奇 我要打誰就打誰」
有歷史金身護體講說話係唔同D

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:51 PM

手機版 | APP版