Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-30-20, 12:16 AM   #201
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
兩則:一係星戰 Rogue One 男主角 Carsian 個前傳,鏡都未開,個 Showrunner 就換鬼咗人,又嚟~

二係有追開 The Clone Wars 最終季嘅朋友,大結局唔係下星期五,而係提前到五月四號週一上,敬請留意。本人都係等上齊先一煲過處理。

舊 05-05-20, 01:49 PM   #202
王小虎

註冊日期: Apr 2002
加多咗套Star Wars劇製作中,由Leslye Headland(Russian Doll製作人)製作,會係女主角主導的劇,會同其他劇唔同時空。

我估可能會係較早前宣傳的High Republic時期。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-20, 03:46 PM   #203
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
加多咗套Star Wars劇製作中,由Leslye Headland(Russian Doll製作人)製作,會係女主角主導的劇,會同其他劇唔同時空。

我估可能會係較早前宣傳的High Republic時期。
呢單嘢上個禮拜由非正式渠道爆咗先,咁放料法有如「迫宮」,傳滴住嚟高層「震怒」,而又玩「裡拳」,仲有條友係惡名昭張 Harvey Weinstein 個前助理,次次問親佢有冇份幫佢前老細「搞」,就拎 NDA 出嚟唔答,網上對呢套「新戲」廻響好大;週一正式搭落去 Taika 套電影一齊公怖~~~

本人唔想以貌取人,Russian Doll 又確實幾好睇,仲有 Lucasfilm 近年嘅住績,一日未正式上都未定實,到時睇吓點先算。

—————

都係講返啲正面嘢:之前講過一套 8 話嘅 The Mandalrian 幕後製作紀錄片,第一話係班導演訪談,好正,尤其係 Dave Finoni 點入 Lucasfilm 個小故事,而 Tiaka 真係無時無刻都係咁搞笑,好期待佢講創作源起,同埋啲新科技點用法 — 劈頭就係嗰場太空戰,見到真係好多效果唔洗點做後期。

舊 05-08-20, 04:49 AM   #204
肉羊哩咖
griffin611

The Clone Wars 終焉!

Okay,當年 Lucasfilm 賣鬼咗盤,就畀滴住嚟就將呢套嘢封咗艇,玩埋啲差幾級嘅 Rebels 同 Resistant,諗住返生無望之際,多得 D+ 乜新嘢都無(講注目嗰啲啦,當然),奇跡地埋到尾。

今季共 12 話分三節,第一節其實未被斬之前有兩話啲動畫大部份完成咗,亦有好多人睇過,呢度完成晒兼有部份重新做過。睇頭兩節嘅玩法,完全唔似最後一季,因為係咁帶啲新角出嚟,咁玩法似「用完即棄」,尤其第一節嘅好嘥。第二節真係好悶,好明顯灌水,除咗帶出最後一節一無是處,好在收尾嗰4話係最精彩,唔止呼應同補完返 Revenge of the Sith,仲補充返 Rebels 甚至有啲啲 Solo 嘅情節。無論劇情、分鏡、美術、節奏、動畫同配樂都係一等一,好過好多星戰電影添(咳),個舖排同細節,足夠合體埋做一部差唔多兩粒鐘嘅電影; 講過前傳難寫,尤其你知啲角式結局會點,會少咗份刺激感,呢度玩極正嘅動作場面(第十話注意!),玩高段數嘅 fans service,玩角式關係去帶動觀眾情緒,作為系列完結作,絕對唔會失望(你略過頭8話嘅話)。

此篇文章於 05-08-20 04:57 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-20, 02:22 PM   #205
肉羊哩咖
griffin611

本人跟開啲 UTube 癲咗,全部講同一樣嘢:The Mandalorian 第二季會有 Boba Fett 出場!拍好先漏料,雖然只係閒,已經令人非常期待!第二季十月上。
https://www.hollywoodreporter.com/he...rrison-1293675

舊 05-13-20, 03:45 AM   #206
肉羊哩咖
griffin611

另一則 The Mandolorian 演員嘅新聞,另一個 The Clone War 動畫版同 Rebels 入面幾重要嘅角式,Bo Katan 會出場,由配音嘅 Katee Sackhoff (Battlestar Galatica)担演。唔知乜形式出現,事關佢同上一季某名物有極大極大嘅關係~

https://www.slashfilm.com/the-mandal...on-2-bo-katan/

睇嚟佢個動畫版幾跟真人畫咁:

舊 06-02-20, 06:23 AM   #207
肉羊哩咖
griffin611

日本係咪 6月11號開台?! 有條咁嘅預告嘅?!

其實睇 S7 都留意到有日語同廣東話,日本似乎飲亞洲頭啖湯噃~

此篇文章於 06-02-20 06:30 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-08-20, 10:16 PM   #208
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
【WandaVision】「紅女巫」劇集撞名 萬達集團擬控告迪士尼侵權
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-20, 07:15 PM   #209
肉羊哩咖
griffin611

Artemis Fowl 上咗,劣評如潮,好可能 pass。

舊 06-15-20, 10:48 AM   #210
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Artemis Fowl 上咗,劣評如潮,好可能 pass。
我見到有人話比災難級電影Cats更加差
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 02:40 AM   #211
肉羊哩咖
griffin611

兩套「咁啱」都有影后 Judi Dench 份,究竟係佢個 agent 特登整鬼佢,定係佢老人家真係咁等錢洗,木宰羊。

舊 06-19-20, 10:46 PM   #212
肉羊哩咖
griffin611

講咁多,都係無講最緊要嗰樣~

Disney Gallery - Star Wars : The Mandalorian (個名真長)一共 8 話,每話都講一樣幕後啲嘢,由導演,技術、演員、音樂到 fan service 都有。

好:好明顯係睇 Jon Favreau 同 Dave Filoni 兩條友,熟書,投入,覺得未來 Star Wars 由佢哋搞落去會掂返,佢兩個想呢套係畀新一代睇嘅 Star Wars,另一方面 Dave 講返點解 TPM 嗰場叫 The Duel of Fate,觀點新同好對題;

個大螢幕技術好詳細講解之外,睇咗先知,係新版 Lion King 同呢度,Jon 都用咗 VR 導演技術,當 story board 咁用,未拍真人,一早用CG 做好晒基本個場面,導演好似打機咁控制個攝影機,有咩唔妥執好先,再正式開鏡,慳時間之餘,效果又理想;當然唔少得個細路(Baby Yoda),同佢做「對手戲」班演員啲反應~~~

仲有,原來最終回班白兵,好多都係業餘組織 Legion 501st 嘅成員,佢哋多數做慈善探訪,幫手做慶典之類,但之前從未演出過~

唔係咁好:唔知係咪政治理由,完全無講點解會搞呢套嘢出嚟;有兩話又唔係咁有趣而覺得太長,反而講啲演員嘅就唔夠喉。

--------

金球奬發咗聲明,聲演唔可以競逐奬項,啫係 Mando 無份~

講開個新技術,一如所料,開拍中嘅 Obi Wan 都用,Ewan 最近受訪嗰陣講話演出都投入好多。

舊 06-22-20, 01:48 PM   #213
肉羊哩咖
griffin611

Hamilton 舞台劇錄影版預告:

七月三號上。

舊 07-05-20, 04:55 AM   #214
肉羊哩咖
griffin611

顛覆國家政權、鼓吹分裂、搧動叛亂、醜化國家元首,應該禁鬼咗佢喇 -- 英國

Hamilton 係講美國建國之父之一,Alexander Hamilton 個生平嘅音樂劇,2016年以嚟大受好評以至一票難求,呢個係元祖人馬版本,仲要係公演時候拍,啲觀眾係真嘅~ 二粒幾鐘唔算長(包埋一分鐘中場休息),據報用咗9部機拍,好過現場睇,舞台設計好正,聰明之餘台中個「轉盤」做出嚟嘅效果,好幫到講個故仔。演員掂唔在講,演英皇佐治三世嗰位(Manhunter, Frozen) 唱得預咗,佢做出嚟嘅喜劇效果好搶。啲歌泊入埋落去個劇情,原來好正。就算對美帝歷史無興趣,單睇故仔同聽歌都唔錯。

舊 07-14-20, 02:19 AM   #215
肉羊哩咖
griffin611

啱啱公怖咗新動畫 Star Wars: The Bad Batch。 The Bad Batch 首先嚮 The Clones Wars 最後一季頭一話登場。故仔會講佢哋戰後嘅事,2021年上。

舊 07-19-20, 02:48 AM   #216
肉羊哩咖
griffin611

八月新片表(美國):
Aug. 7
Howard (Disney+ Original)
Muppets Now Episode 102 - "Fever Pitch" (Disney Original)
One Day at Disney Episode 136 - "Ryan Meinerding: Marvel Studios Creative Director" (Disney Original)
Disney Family Sundays Series Finale Episode 140 - "Goofy: Pencil Cup" (Disney Original)
Pixar In Real Life Episode 110 - "Wall-E: BnL Pop-up Shop" (Disney Original)
Hidden Kingdoms of China
Prince of Persia: The Sands of Time
Star Wars Galaxy's Edge: Adventure Awaits
The Peanuts Movie
UFO Europe: The Untold Stories (S1)
X-Men

Aug. 14
The Only and Only Ivan (Disney Original)
Muppets Now Episode 103 - "Getting Testy" (Disney Original)
Magic Camp (Disney Original)
One Day at Disney Episode 137 - "Pavan Komkai: Broadcast Engineer" (Disney Original)
Weird But True (Disney Original)
Alaska Animal Rescue Season 1
Ant-Man and the Wasp
India's Wild Leopards
Jungle Animal Rescue Season 1
Nature Boom Time Season 1
Sam's Zookeeper Challenge Season 1
Scuba Sam's World Season 1
Spaced Out Season 1
T.O.T.S. Season 1
T.O.T.S. Calling all T.O.T.S. Season 1
The Greatest Showman
Wild Cats of India Season 1
Zombies 2

Aug. 21
Muppets Now Episode 104 - "Sleep Mode" (Disney Original)
One Day at Disney Episode 138 - "Heather Bartleson: Holiday Services" (Disney Original)
Weird But True Episode 302 - "National Parks" (Disney Original)
Back to the Titanic
Beauty and the Beast
Mars: One Day on the Red Planet

Aug. 28
Phineas & Ferb The Movie: Candace Against the Universe (Disney Original)
Muppets Now Episode 105 - "The I.T. Factor"
One Day at Disney Episode 139 - "Eric Baker: Imagineering Creative Director" (Disney Original)
Weird But True Episode 303 - "Farming"
Alice Through the Looking Glass

各位眼利嘅老細可能已經察覺到,無咗 Hawkeye and the Winter Soldier。確定咗延期,有推測話因為連住 Black Widow 電影,所以要就住 -- 但未有新期~~~

而 WandaVision 都蹆,不過話係出年春季。

舊 07-19-20, 05:02 AM   #217
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
咁咪仲好,希望Disney+可以快D嚟香港

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-20, 03:08 AM   #218
肉羊哩咖
griffin611

~日本上個月已經有,快㗎啦~

-----

噚日睇到呢段片,講 The Clone Wars S7 某一話點拍嘅,就算有都係微透,啲認真程度;個拍攝技術,可能係未來啲電影都會咁搞:

舊 07-22-20, 03:09 AM   #219
肉羊哩咖
griffin611

有人錄咗條澳洲電視廣告,話 9 月 4 會上 The New Mutants 喎。實在未經証實,過幾日佢個 Comic Con Panel 有冇新消息。

舊 08-05-20, 01:40 PM   #220
肉羊哩咖
griffin611

嗰套唔想提個名嘅電影 -- 唔係 Black Widow,唔係 New Mutants, 會9月戲院 D+ 同期上,不過嚮 D+睇要額外一次過畀錢先睇到,類似租片。

咁搞法唔知會唔會賺少咗,事關 D+ 好多地方都未睇到,唯有講句恭喜。

舊 08-05-20, 05:40 PM   #221
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
嗰套唔想提個名嘅電影 -- 唔係 Black Widow,唔係 New Mutants, 會9月戲院 D+ 同期上,不過嚮 D+睇要額外一次過畀錢先睇到,類似租片。

咁搞法唔知會唔會賺少咗,事關 D+ 好多地方都未睇到,唯有講句恭喜。
小粉紅玻璃心碎晒,有人荷里活夢碎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-20, 12:25 AM   #222
肉羊哩咖
griffin611

套咁嘅嘢凈拍都要二億,未計宣傳費,噚日滴住嚟公佈第三季業績,被問到套嘢點,主席答為咗執返啲,所以兩番都開,D+ 嗰度唔知係咪美國限定,點都好,你放上串流就有幾好執,外人無辦法知,實情一個人租咗,N 咁多人同時睇都得。不過都要成卅蚊花旗紙,有冇吸錢力?本人斷估可以話幾蝕吓。

九月四號上。一如既往,請本人都唔睇,睇梗係睇 The Boys 喇!

此篇文章於 08-06-20 01:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-07-20, 03:12 AM   #223
肉羊哩咖
griffin611

又引用多次 John Campea,佢話佢畀咗七十大洋訂 D+ 都係睇咗 The Mandalorian 同 Hamiltorn,其他「嘢」佢一律無興趣,你叫佢掟多卅皮睇呢套嘅嘢?!唔洗旨意,滴住嚟想咁吸新客?佢話都幾難~

----------
又一套「動物識講嘢」片 The One and Only Ivan,真事改篇,配音嘅粒粒巨星,8月21號上,預告如下:

舊 09-02-20, 04:17 AM   #224
肉羊哩咖
griffin611

9月有乜睇(部份可能美國地區限定):

September 4
  • Ancient China from Above (S1)
  • D2: The Mighty Ducks
  • D3: The Mighty Ducks
  • Never Been Kissed
  • Strange Magic
  • Trick or Treat
  • The Wolverine
  • Earth to Ned
September 11
  • Christopher Robin
September 18
  • Bend it Like Beckham
  • Coop & Cami Ask the World (S2)
  • Europe from Above (S1)
  • Ever After: A Cinderella Story
  • Kingdom of the Mummies (S1)
  • Marvel Super Hero Adventures (S4)
  • Notre Dame: Race Against the Inferno
  • Once Upon a Time (S1-7)
  • Soy Luna (S2-3)
  • Violetta (S3)
  • Wicked Tuna (S9)
  • Becoming
September 25
  • Fancy Nancy: Fancy it Yourself (S2)
  • The Giant Robber Crab
  • Gordon Ramsay: Uncharted (S2)
  • Muppet Babies (S2)
  • Oceans
  • Port Protection: Alaska (S3)
  • Sydney to the Max (S2)
  • Wild Central America (S1)
  • X-Ray Earth (S1)
  • Magic of Disney’s Animal Kingdom
  • Secret Society of Second-Born Royals

係,本人特登刪咗一部片。

舊 09-02-20, 10:30 PM   #225
肉羊哩咖
griffin611

突發!!!正式宣告 The Mandalorian S2 10月 30 號上!!! 都係星期五嚟。仲未知幾時有預告片~

此篇文章於 09-02-20 10:32 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 04:07 PM

手機版 | APP版