Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-13-14, 05:13 PM   #451
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: gingq7 查看文章
警界線真係虎頭蛇尾,
張軍唔知點解要同小P合作(報仇自己報得啦,駛鬼合作), 跟住無啦啦真係想統一黑道,跟住俾人勸服後又無啦啦自殺 (完全無諗過個囡?);
小P又係,之前明明都算係計劃周詳,最尾明明已經洗手去左外國,俾張軍一個電話就call翻黎咁搞笑? 而且佢話自己有鎗牌(香港有既咩?), 咁射死張軍都只係自衛殺人, 點鋤得入佢啊? (除非成班差佬老屈佢俾假口供啦)

仲有,究竟係邊個當日一鎗head shot兩個人? bomber man?
浩義 1shot 2dead
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-14, 05:31 PM   #452
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
警界線,好彩3話棄,果然同CCTBB比只係好左一點點...

選戰,目前來看OK,不過會唔會太誇張,D劇情?

不做強國人,第一集不錯,不過再先觀望下,巨輪第一話都好正架,後面.....
做左基督徒唔燒衣係乜野邏輯?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-14, 09:45 PM   #453
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
最尾亮點:點Jack XD

引用:
作者: kin~kin 查看文章
理解還理解, 但就算套劇兩年前就播都一樣係爛
你話俾班做製作0既適應下我都可以理解 (其實話係俾時間佢地進步更加恰當), 但我絕對唔認為觀眾需要適應....
爛劇咁多年仲未睇夠? 唔少觀眾都睇好多美劇英劇日劇韓劇台劇(雖然有唔少都係爛)啦...
都已經話咗12年嘅時候拍架囉,當時班幕後人員啱啱先好似離開CCTVB先開拍嘅,你唔係旨意佢哋一開始就即刻轉波入到美劇境界吓?但你就繼續用而家嘅standard去批評人哋未改革前嘅standard。就好似人哋剛剛先由英冠升上英超,你就嫌佢唔可以即刻踢起歐聯嘅級數一樣。

你唔見人哋維基都已經開發美劇研究工作坊啦,然後就慢慢轉型成《選戰》咩?你仲想點啊?

此篇文章於 12-14-14 02:03 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-14, 11:26 PM   #454
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
警界線 我都係睇左3集就冇動力睇.轉入tbb模式最多都係電視電影感覺.

選戰唔理佢劇情係咪誇得滯.至少每集角色有發揮同改變.
感覺上葉晴想張癸龍成為真正拍檔,唔係而家咁棋子一隻.
攪野戲做乜集集有?政界真係只有權,錢,色...
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 12:42 AM   #455
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
有留意政治新聞, 睇選戰真係好頂癮.
主席好想選特首但一路唔俾選
民自黨少壯派

睇預告下集仲激, 直線抽擊一男子
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 10:52 AM   #456
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

今集挑戰 講番多D 日常 好睇好多
舊 12-14-14, 11:10 AM   #457
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
下集講電視發牌

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 02:16 PM   #458
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: ahleung 查看文章
主席好想選特首但一路唔俾選
民自黨少壯派
唔知係跟得好貼定預言~前幾日~民主黨少壯派先話出黎爭主席~今集就講少壯派想推倒老將~

原來其中一個編劇~就係郭逸材~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 03:24 PM   #459
Game Master

葉睛除咗有原則嘅同時,亦係會動用腦筋,一下揭發張癸龍嘅計劃,逼張癸龍唔得唔妥協同葉睛以對等地位合作。顯示葉睛唔會天真到甘願比張癸龍咁樣玩法。呢類美劇智慧式女角喺港劇出現非常難得。

舊 12-14-14, 03:47 PM   #460
Game Master

另外想講,呢幾年睇動漫同美劇日劇已經慣晒一星期先睇一集嘅模式,近呢2-3個禮拜日日追警界線講真追得好辛苦。

選戰就係行緊美劇模式,比你有時間去消化過劇情先再接再厲。

舊 12-14-14, 03:48 PM   #461
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
韓味道竟然有點播

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 07:35 PM   #462
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
故事幾好睇都好,我覺得葉晴真係個好唔現實既char....
簡直好似我地睇開既日系動漫女主跑錯棚去左現實世界咁....
佢啲行為太唔現實啦

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 08:55 PM   #463
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
另外想講,呢幾年睇動漫同美劇日劇已經慣晒一星期先睇一集嘅模式,近呢2-3個禮拜日日追警界線講真追得好辛苦。

選戰就係行緊美劇模式,比你有時間去消化過劇情先再接再厲。
反正有點播,一日一集理論上唔係問題;
只要套野好睇, 一日一集定一星期一集都不是問題

利申: 警界線開頭我日日追, 但去到中後段劇情開始悶, 我都係隔2-3日先一次追翻
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-14, 01:45 AM   #464
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
警界線啲劇情咁鬼暴走既
不過我都係飛來睇就算

舊 12-15-14, 02:17 PM   #465
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
剛剛果更新係咪可以點播出apple tv了 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-14, 03:58 PM   #466
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

來生不做 EP2

WIKI話 張可頤 係鎮台之寶真係無錯... 一路食飯一路喊 果幕
舊 12-16-14, 12:26 AM   #467
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
淨係覺得吹到張癸龍太誇張, 雖然安排左場失手戲俾佢....
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-14, 12:38 AM   #468
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
來生不做 EP2

WIKI話 張可頤 係鎮台之寶真係無錯... 一路食飯一路喊 果幕
我覺得呢段獨腳劇真係唔錯,
令我想起天與地入面阿蛇都有一幕

另外第三 四節 民革時期的描寫時都非常到肉, 可見編劇應該做了不少資料搜集

此篇文章於 12-16-14 11:12 PM 被 simonwongdx 編輯。
simonwongdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-14, 01:58 AM   #469
IDGAF
The One

有無人可以翻譯下來生不做香港人#2,
文革時期果埋罵人的說話其實講緊乜,唔係聽得好明…

舊 12-16-14, 09:23 AM   #470
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

潘燦良~勁正~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-14, 09:32 PM   #471
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

來生不做香港人ep3全集抽得好應
神劇

大乱闘X
舊 12-16-14, 11:23 PM   #472
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: W!LL 查看文章
來生不做香港人ep3全集抽得好應
神劇
Agree

佢將中港文化差異帶出的矛盾拍得好寫實,又唔會太浮誇

舊 12-16-14, 11:49 PM   #473
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
中港差異 深入淺出.

工作因為人情而順利,同時又因為人情失去原則.

呢套劇經常用鏡有兩面去說明利弊得失.工作如是,生活如是,兩姐妹亦如是.

KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-14, 04:45 PM   #474
martinyau1979

PSN  IDmartin1979
無頭騎士又發功

臨尾四口姐老公做也狂性大發?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-14, 07:17 PM   #475
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

好好聽

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 06:12 PM

手機版 | APP版