Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-10-14, 03:54 PM   #401
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本上其實呢套根本就係2,不過係多咗件小P啫。
SO FAR,其實如果BOSS係心理醫生/MADAM FONG,除咗勾義嫂真係咩都可以比較有理由去解釋到。
.
Rachel又誇張D,Madam Fong=Pandora係比較易接受的結果,但呢兩集條線太明顯反而估到冇咁簡單。
一爆雙胞果下真係好有崩壞感覺

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 04:17 PM   #402
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 碧克 查看文章
.
Rachel又誇張D,Madam Fong=Pandora係比較易接受的結果,但呢兩集條線太明顯反而估到冇咁簡單。
一爆雙胞果下真係好有崩壞感覺
-
呢兩集咁瘋狂洗底,盲既都知道MADAM FONG係白,所以先覺得RACHEL有機

舊 12-10-14, 04:18 PM   #403
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
-
呢兩集咁瘋狂洗底,盲既都知道MADAM FONG係白,所以先覺得RACHEL有機
王sir:我死左咁多集 可以還我真相未 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 04:23 PM   #404
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
警界線16
又係用孖生黎幫角色脫罪?
對上一套睇到呢種展開既牙狼2已經反反地台

泰臣邊度黎既手榴彈?
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 04:37 PM   #405
碧克

引用:
作者: qhxu 查看文章
警界線16
又係用孖生黎幫角色脫罪?
對上一套睇到呢種展開既牙狼2已經反反地台

泰臣邊度黎既手榴彈?
.
佢埋到某大字頭堆,之前Pandora散左一半軍火俾其他社團,泰臣拎到一粒菠蘿都唔奇嘅

\  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
舊 12-10-14, 04:39 PM   #406
神人ではない!新人だ

引用:
作者: pet3 查看文章
王sir:我死左咁多集 可以還我真相未 ?
*
唔係話咗係小P啦咩?不過問題係點解EAGLE可以俾人扑暈咗都仲可以搶到佢電話掟入郵筒…
扑頭暈一陣,手槍射手就瞓半年

此篇文章於 12-10-14 04:41 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 05:39 PM   #407
pet3
The One

引用:
*
唔係話咗係小P啦咩?不過問題係點解EAGLE可以俾人扑暈咗都仲可以搶到佢電話掟入郵筒…
扑頭暈一陣,手槍射手就瞓半年
仲有推老婆無bb果道

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-10-14, 07:15 PM   #408
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
警界線 第十六集,
吓,真係咁老土…

雖然下集大結局,都唔駛一次過派幾個便當o架~!
人哋狗虱哥啱啱先登場幾秒咋…

因為宜家都係幾亂嚟,可唔可以咁…
孖生係事實,但兩姊妹互相以為自己小時候害死咗對方,
兩個都因為咁有人格分裂,一個身體同時有齊兩姊妹的性格活下去,
即係方藻文(Joman)同時係方藻晴,
方藻晴同時係方藻文…

互相影響下,得出目前的結果。

舊 12-10-14, 08:31 PM   #409
碧克

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
警界線 第十六集,
吓,真係咁老土…

雖然下集大結局,都唔駛一次過派幾個便當o架~!
人哋狗虱哥啱啱先登場幾秒咋…

因為宜家都係幾亂嚟,可唔可以咁…
孖生係事實,但兩姊妹互相以為自己小時候害死咗對方,
兩個都因為咁有人格分裂,一個身體同時有齊兩姊妹的性格活下去,
即係方藻文(Joman)同時係方藻晴,
方藻晴同時係方藻文…

互相影響下,得出目前的結果。

.
我咪話鷹sir有姊妹丼爽YY咯

\  /

舊 12-11-14, 01:26 AM   #410
gingq7

註冊日期: May 2008
搞到咁我寧願佢真係精神分裂算啦
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 02:46 AM   #411
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: kin~kin 查看文章
睇你d回覆知你0係果度做, 希望反映下意見啦...如果唔係只會係另一個TVB, 咁又有咩意思?
除左劇情問題其實好多人d演技都好生硬下
我果組同編劇組無咩計傾的...
你地睇既...已經有好多位...係響拍緊果時指出左...唔係仲多位可以吐嘈....

上上年拍既野...已經係好啦...起碼...唔係TBB的人編晒成套劇,
有加左D新仔入去編的....

有邊套...想我又劇透下的~~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 07:22 AM   #412
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
點jack又出黎
睇左大結局,感覺虎頭蛇尾

此篇文章於 12-11-14 07:38 AM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 10:56 AM   #413
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 0001 查看文章
有邊套...想我又劇透下的~~~
來生不做地球人~其實講乜架~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 11:00 AM   #414
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
除左頭幾集之外 成套都真係幾TBB
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 11:52 AM   #415
IDGAF
The One

警界線 第17集

同是天涯淪落人、生日歌…其實我是睇緊《老表,你好hea!》?

#點JACK,歌詩達郵輪廣告特輯確定…

霹靂壓軸登場…BOOM!

超濃縮剪輯問題?
好似無交代張軍點解要屈服同Pandora合作(我開頭以為捉咗佢個囡Apple),
斷估唔係因為老婆同飛sir件事吧?

如果有警界線 2,
我亂作個故事會係…

N年後,
Apple係契爺飛sir培訓下成為新一代的小海入重案組,
小海受泰臣之死影響,最終成為了一位幹探,
同時人格分裂出泰臣的性格(邪惡果邊,仍然依照哥哥浩義的遺願向飛sir報"殺父之仇"),
葉美娟始終放唔低被飛sir屈坐冤獄的仇,
利用佢坐了24年冤獄的經驗同人脈,成功令Pandora提前出獄。
葉美娟利用小海(邪惡泰臣)+Pandora,搞Apple及一眾警員向飛sir報仇。

最後靠新任"天使"的津津化解一切的仇恨及危機,
(成年後憑俊朗的外型+輪椅的病態美,成功俘虜一眾腐女的心,即Apple+小海+Pandora)
THE END…

舊 12-11-14, 12:00 PM   #416
kimtch

引用:
警界線 第17集

同是天涯淪落人、生日歌…其實我是睇緊《老表,你好hea!》?

#點JACK,歌詩達郵輪廣告特輯確定…

霹靂壓軸登場…BOOM!

超濃縮剪輯問題?
好似無交代張軍點解要屈服同Pandora合作(我開頭以為捉咗佢個囡Apple),
斷估唔係因為老婆同飛sir件事吧?

如果有警界線 2,
我亂作個故事會係…

N年後,
Apple係契爺飛sir培訓下成為新一代的小海入重案組,
小海受泰臣之死影響,最終成為了一位幹探,
同時人格分裂出泰臣的性格(邪惡果邊,仍然依照哥哥浩義的遺願向飛sir報"殺父之仇"),
葉美娟始終放唔低被飛sir屈坐冤獄的仇,
利用佢坐了24年冤獄的經驗同人脈,成功令Pandora提前出獄。
葉美娟利用小海(邪惡泰臣)+Pandora,搞Apple及一眾警員向飛sir報仇。

最後靠新任"天使"的津津化解一切的仇恨及危機,
(成年後憑俊朗的外型+輪椅的病態美,成功俘虜一眾腐女的心,即Apple+小海+Pandora)
THE END…
封信既內容咪係話佢以為一飛同阿彤有野囉.
舊 12-11-14, 12:03 PM   #417
IDGAF
The One

引用:
作者: kimtch 查看文章
封信既內容咪係話佢以為一飛同阿彤有野囉.
問題係被告知帶綠帽,要報仇都唔需要配合Pandora姐…
因為之前舖排到張軍咁聰明。

舊 12-11-14, 01:02 PM   #418
qhxu
Crazy Gamer

引用:
如果有警界線 2,
真係有,仲係上年就話有,今年年中拍既
舊 12-11-14, 01:39 PM   #419
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
成個故事就係鋪排 張軍係一個 有恩報恩 有仇十倍奉還既人

一飛 LUCKY 沙律 越唔想佢撈偏行 佢越要撈 仲要成個黑幫佢話晒事

同埋戴綠帽呢家野令佢無晒理智掛......
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 02:01 PM   #420
神人ではない!新人だ

終於睇完個個都洗到好白…
感覺編劇太多政治正確既方針。

-
由始至終飛SIR其實冇咩踩線行為…
將軍大變未免太誇張,一直要劫上劫就係要安全,轉個頭突然想做武林盟主。
一頂死人綠帽,就算可以令將軍倒伐,都冇理由推翻晒「安全錢兄弟搵」既CONCEPT…
與其寫感化將軍,不如寫將軍入小P係做臥底,有仇報仇博還拖。
小P咁樣殺佢法好細罪,根本釘唔死。
根本上,寫MADAM FONG係奸既係王道。
話實依套級數只係「刑事偵緝檔案」既級數。

此篇文章於 12-11-14 02:13 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 02:25 PM   #421
qhxu
Crazy Gamer

警17
張軍呢個角色後期搞到冇哂格調
以為佢加入pandora真係為左佢成日講既有仇報仇,結果唔係沙律玩自殺佢真係唔記得左報仇
定係君子報仇十年未晚,做埋個大佬先都未遲?
pandora又咁易就老馬,比差佬搵到手機後連津津都即刻搵番,輕鬆
舊 12-11-14, 03:00 PM   #422
pet3
The One

引用:
作者: qhxu 查看文章
警17
張軍呢個角色後期搞到冇哂格調
以為佢加入pandora真係為左佢成日講既有仇報仇,結果唔係沙律玩自殺佢真係唔記得左報仇
定係君子報仇十年未晚,做埋個大佬先都未遲?
pandora又咁易就老馬,比差佬搵到手機後連津津都即刻搵番,輕鬆
未睇最終話

但竟然又係tvb或最後一集幾分鐘秒殺

咁睇tvb都得啦..

FGO 目標預算
舊 12-11-14, 04:28 PM   #423
神人ではない!新人だ

引用:
第二輯
在下估應該係咁

N年之後,小P終於痛改前非,正當姐妹終於和解,一直都拉唔到BOMBER MAN就幫JOMAN埋單。
原來小P當年因發現自己始終取代唔到JOMAN,於是就瘋狂虐待津津。
當救返津津已經完全係另一個人,唯一既生存目標就係要對佢唔住既人報仇,為咗咁不惜拉攏BOMBER MAN。
小P為咗同啱啱和解既家姐報仇而同EAGLE聯手,做盡踩界行為。
二人亦開始感情,津津就用盡辦法令小P殺死EAGLE
後來小P發現LAST BOSS係津津,而津津亦發現比起殺佢有更加好既報復,於是自殺。
最後小P亦因而自殺。而BOMBER MAN就繼續逍遙法外。

- 完 -

舊 12-11-14, 05:32 PM   #424
kimtch

引用:
趕住埋尾呀嘛 得番果2集點拍咁多野呢
舊 12-11-14, 07:22 PM   #425
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
整套警界線太多嘢可以吐嘈,看完感到被頭幾集欺騙了,而看哂全套。

即係鷹太你一早知道有一個以為死咗,但沒找到屍體的孖妹存在;正正常常又點會先去懷疑自己精神分裂,而唔去懷疑孖妹未死呢?

期待的點Jack又出現了!

沙律素顏仲靚過化妝
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 09:59 PM

手機版 | APP版