Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-12, 06:26 PM   #1601
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
水日/行機都可以用日psn嗎?
ps3 主a/c係日本
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 06:55 PM   #1602
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
=del= (回錯topic)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 08-03-12 07:16 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 09:07 PM   #1603
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
有冇人會買萌え萌え大戦争☆げんだいばーん++(ぷらすぷらす)???

個Topic搵唔到~~
未玩過, 想玩下, 但又唔知好唔好玩

p.s. 我係打開港服的
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 11:02 AM   #1604
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
水日/行機都可以用日psn嗎?
ps3 主a/c係日本
任何機也可以

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-12, 11:18 PM   #1605
saikanobox
Game Master

註冊日期: Feb 2005
我想問行貨game用唔用到日版dlc嫁?
thx

舊 08-06-12, 02:35 PM   #1606
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
SONY講既Vita年尾大作會唔會係AKB?wwwww
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-12, 11:33 PM   #1607
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
請問買日版3G/Wi-Fi初回限定版,除了不可使用香港3G網絡外,還有沒有其他問題?

舊 08-07-12, 01:22 AM   #1608
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
引用:
作者: dust11 查看文章
SONY講既Vita年尾大作會唔會係AKB?wwwww
SONY可能逄係PSV有GAME出, 都叫大作都未定
你睇下, 地獄2話由6月初開, 到而家8月中都就來
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 09:36 AM   #1609
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: square-enix 查看文章
SONY可能逄係PSV有GAME出, 都叫大作都未定
你睇下, 地獄2話由6月初開, 到而家8月中都就來
等下等下9月TGS都到啦,仲搞咩地獄2丫
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 11:23 AM   #1610
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
做咩咁執著個地獄2....你地真係好想恥笑sony?....

舊 08-07-12, 11:26 AM   #1611
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Rance 查看文章
做咩咁執著個地獄2....你地真係好想恥笑sony?....
係sony自己講話六月有ga wo
不如師兄你教大家應該用咩態度去睇呢件事?

舊 08-07-12, 11:29 AM   #1612
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
係sony自己講話六月有ga wo
不如師兄你教大家應該用咩態度去睇呢件事?
之前的人話6月有,係誤解咗fami 篇報導, 之後一個傳一個, 個個都以為6月有天國2

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 01:21 PM   #1613
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
我只執著係佢幾時放咪苦個demo 出來
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 02:05 PM   #1614
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
假如出到隻GT4HD 同 MHP3G HD 我已經當贏左
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 02:18 PM   #1615
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: diabloex 查看文章
假如出到隻GT4HD 同 MHP3G HD 我已經當贏左
直接玩 PSP 隻 GT, Game 內開 TV Display 已經有震撼力
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 02:24 PM   #1616
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
已經對psv咩天國地獄無任何期望喇
sony係咪想大家都係抱住呢種心態去睇psv既將來??

我呢排開psv都係玩番fifa, 真係想買隻game黎玩都難, 要買既買晒, 其他果堆真係唔o岩胃口....
依家期待既, 係p4g中文版同初音...........
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 02:25 PM   #1617
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 卡柏 查看文章
已經對psv咩天國地獄無任何期望喇
sony係咪想大家都係抱住呢種心態去睇psv既將來??

我呢排開psv都係玩番fifa, 真係想買隻game黎玩都難, 要買既買晒, 其他果堆真係唔o岩胃口....
依家期待既, 係p4g中文版同初音...........
PSV Title 我覺得下年先本番

PSV 用 PSP 水準整 Game, 再係PSV Apply 返新嘅畫面 Effect 已經好夠, 我講真
舊 08-07-12, 02:47 PM   #1618
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: TCS_disable 查看文章

PSV 用 PSP 水準整 Game, 再係PSV Apply 返新嘅畫面 Effect 已經好夠, 我講真
基利之野望 vita .....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 03:25 PM   #1619
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:

咁樣出發冇意思lo 完全浪費機能
一部新機一直同自己舊機共用資源點吸到客
三廠唔做自己一廠都要做野啦 真係整番隻gt5 psv版一定唔少人出機
買得psv既人主要都係想要配得上呢個硬件既game 而唔係當psp模擬器= =
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 03:32 PM   #1620
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
發售初期為左縮短開發時間咁做都無可口非
正如鬼武者1本身都係以PS1開發
之後轉去PS2度出

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 03:33 PM   #1621
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: tung999 查看文章
咁樣出發冇意思lo 完全浪費機能
一部新機一直同自己舊機共用資源點吸到客
三廠唔做自己一廠都要做野啦 真係整番隻gt5 psv版一定唔少人出機
買得psv既人主要都係想要配得上呢個硬件既game 而唔係當psp模擬器= =
你係 PSV 度玩過 Codemaster 隻 F1 2011, 再係 PSV 玩 PSP 隻 GT, 你會發覺兩者更本係差唔多 Level 嘅 Product 黎.

我敢寫包單,NBGI 佢地塞隻 街機版GVG next Data, 再 落返少少 GvG EX 嘅 Effect到 PSV
隻Game 一樣係正! 有 FPS 又有 畫質!

一隻好Game 唔係需要一個識模擬地球嘅 Game Engine, 一隻好Game 只係需要合理嘅演出效果就足夠

講真嘅, 你自由度唔係大到可以就咁 Zoom 入架車逐忽去睇, GT5 果種 High Polygon Model 係完全無意義, 記著呢部只係可以同現有 Smart Phone 比較下嘅手提機!

此篇文章於 08-07-12 03:36 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 08-07-12, 03:44 PM   #1622
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
你係 PSV 度玩過 Codemaster 隻 F1 2011, 再係 PSV 玩 PSP 隻 GT, 你會發覺兩者更本係差唔多 Level 嘅 Product 黎.

我敢寫包單,NBGI 佢地塞隻 街機版GVG next Data, 再 落返少少 GvG EX 嘅 Effect到 PSV
隻Game 一樣係正! 有 FPS 又有 畫質!

一隻好Game 唔係需要一個識模擬地球嘅 Game Engine, 一隻好Game 只係需要合理嘅演出效果就足夠

講真嘅, 你自由度唔係大到可以就咁 Zoom 入架車逐忽去睇, GT5 果種 High Polygon Model 係完全無意義, 記著呢部只係可以同現有 Smart Phone 比較下嘅手提機!
gvg 如果可以出番隻capcom gvg全集 0079 z seed seed-d 都正wo
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 03:47 PM   #1623
TCS_disable
我有車車~

好多PSP Game 樽頸位,只要去到 PSV 連劣化優化都唔使特別做就解決大半.

落少少近代Effect,當新 Game 出都仲得.
舊 08-07-12, 04:27 PM   #1624
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
好多PSP Game 樽頸位,只要去到 PSV 連劣化優化都唔使特別做就解決大半.

落少少近代Effect,當新 Game 出都仲得.
重點係有幾多人真係會出錢買隻玩過既 game
HD 版都賣得唔好已證明係唔多 work
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 05:00 PM   #1625
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: J.kidd 查看文章
重點係有幾多人真係會出錢買隻玩過既 game
HD 版都賣得唔好已證明係唔多 work
HD版唔好賣就因為內容 (逼你玩嘅部份) 係無 update過

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 07:05 AM

手機版 | APP版