Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-21-09, 03:02 PM   #76
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: kita 查看文章
可以用右stick自己target敵人...
依個我知,但問題依然在.
例如有一次佢個lock唔識轉去lock背景,就算我右stick都係射緊前後.
引用:
大家有無試過中BUG... 一入到水入面會變左隱形
有中過bug,而且2次.
1.load save之後黑畫面,
2.我掉了手榴彈,有個筒彈了過來壓住我,個人在畫面上唔見左,只見到個筒,之後開槍有聲但唔見子彈,亦不能移動.

引用:
作者: Sar8 查看文章
呢隻game有個好嚴重既錯誤....
例如??

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-09, 03:28 PM   #77
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
呢隻game有個好嚴重既錯誤....
俾o左錢果D人好唔抵...
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-09, 04:32 PM   #78
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: AiStudio 查看文章
依個我知,但問題依然在.
例如有一次佢個lock唔識轉去lock背景,就算我右stick都係射緊前後.

有中過bug,而且2次.
1.load save之後黑畫面,
2.我掉了手榴彈,有個筒彈了過來壓住我,個人在畫面上唔見左,只見到個筒,之後開槍有聲但唔見子彈,亦不能移動.

例如??
收入大減
如果唔係呢個bug應該有唔少人買...

舊 08-21-09, 04:35 PM   #79
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
收入大減 <-- bug?
如果唔係呢個bug應該有唔少人買...
都係唔明.....
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-09, 04:45 PM   #80
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
據聞有方法可以令試玩版內容變成和完成版一樣長

Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-09, 04:57 PM   #81
Sar8
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
都係唔明.....
有個bug可以唔駛比錢玩哂全程

舊 08-21-09, 05:00 PM   #82
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: Frozen Ray 查看文章
據聞有方法可以令試玩版內容變成和完成版一樣長
引用:
又會咁既.....

算啦, 360有翻版, 俾唔俾錢買game本來就係睇個人操守. 玩開正版既會照俾錢o掛
舊 08-21-09, 06:40 PM   #83
ai.
RELEASED

引用:
原來你講依個bug,
依個bug未買之前已經知.
就好似ahleung所講"俾唔俾錢買game本來就係睇個人操守".

此篇文章於 08-21-09 06:43 PM 被 ai. 編輯。
舊 08-21-09, 06:44 PM   #84
ai.
RELEASED

其實這裡多唔多人買?有無人去攻略版開topic?

此篇文章於 08-21-09 08:18 PM 被 ai. 編輯。
舊 08-21-09, 06:49 PM   #85
Sar8
The One

引用:
原來你講依個bug,
依個bug未買之前已經知.
就好似ahleung所講"俾唔俾錢買game本來就係睇個人操守".
關唔關玩家事都好...
對製造商來講呢個係一個幾大既損失......

舊 08-22-09, 03:24 AM   #86
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
而家玩到應該最後果時喇, 套甲差最後一件, 點都開唔到度門.....

呢隻game d機關真係要用熟晒所有武器, 用d腦力先過到

同埋我想問係湖中果間小屋下層點入???我潛唔到去湖個底由下面入, 劇情進度太快????

仲有一個係水底用火箭打爆個欄之後, 後面有個揪水風扇, 點先可以整停佢???

此篇文章於 08-22-09 03:35 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 03:35 AM   #87
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
免費玩的 bug 都有缺點
1. 冇成就
2. 要一局爆機冇得save

咁又何必呢
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 05:56 AM   #88
ai.
RELEASED

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
而家玩到應該最後果時喇, 套甲差最後一件, 點都開唔到度門.....

呢隻game d機關真係要用熟晒所有武器, 用d腦力先過到

同埋我想問係湖中果間小屋下層點入???我潛唔到去湖個底由下面入, 劇情進度太快????

仲有一個係水底用火箭打爆個欄之後, 後面有個揪水風扇, 點先可以整停佢???
我覺得依隻比Bionic Commando Rearmed易.

我之前取了第5把槍之後就停了故事,找items算,現在maps99,和差一個火箭的item
剛剛找到金槍,不過同件衫隻色唔配,
不過都有些都唔識,剛剛去別的forum問.

小屋下層那個我就唔識,不過另外一個問題我知道.(如果我無理解錯)
用火箭打爆個欄之後,進入裡面,之後行近些掉一個手榴彈便行.(如果你開了燈就會看到個轉轉轉係綠色)

引用:
作者: 1515 查看文章
免費玩的 bug 都有缺點
1. 冇成就
2. 要一局爆機冇得save

咁又何必呢
而且無訓練+挑戰 mode.

此篇文章於 08-22-09 08:10 AM 被 ai. 編輯。
舊 08-22-09, 08:39 AM   #89
ai.
RELEASED

今次死火~因為我見我只差一個火箭的item,所以繼續打故事,
點知故事繼續之後見到個map已經100%,但係無一個地方有"?",
咁我差的那個火箭可以在那裡找....唔通在其中一個save point位??如果係我咪要由頭行一次!?

後加:原來真係差一個save point位....

此篇文章於 08-22-09 09:10 AM 被 ai. 編輯。
舊 08-22-09, 09:22 AM   #90
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
爆左機lu.但load返之前個save,裝甲部件仲差兩件未拿到,槍同頭,但槍自從爆炸後就返唔到轉去,頭就好像要儲齊磁卡才可以拿到,但真係好多都野都未拿
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 10:11 AM   #91
ai.
RELEASED

我都爆了~而且又有bugs~(唔知係唔係取了頭盔的關係)
爆機圖,無字幕,所以應該講無故事內容.

引用:
作者: sonic 查看文章
爆左機lu.但load返之前個save,裝甲部件仲差兩件未拿到,槍同頭,但槍自從爆炸後就返唔到轉去,頭就好像要儲齊磁卡才可以拿到,但真係好多都野都未拿
槍係指白色個支shortgun??

舊 08-22-09, 11:21 AM   #92
sonic
Game Master

引用:
我都爆了~而且又有bugs~(唔知係唔係取了頭盔的關係)
爆機圖,無字幕,所以應該講無故事內容.

槍係指白色個支shortgun??
有shortgun的嗎??我連訓練最後那項目都因為未有那個裝備而未開,那個是什麼東西?請問要如何拿??
舊 08-22-09, 12:31 PM   #93
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我想問係故事開頭基地入口果一個區域, 第一間控制室(裡面有一個自動機槍爆台), 佢左手面果間暗房點先可以入到???

舊 08-22-09, 05:41 PM   #94
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
我想問圖入面左手果間房隻門點先可以開到?
我差入面3個form pack就100% items...而家勁無奈 =o=
THX

kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 05:55 PM   #95
sonic
Game Master

引用:
我想問圖入面左手果間房隻門點先可以開到?
我差入面3個form pack就100% items...而家勁無奈 =o=
THX

第二張圖用那個加速鞋便可以向左不停跑上去
請問主角中陷阱後開始自爆,要點先可以返返去那核心組件?
舊 08-22-09, 06:06 PM   #96
kita
Crazy Gamer

引用:
你誤會左我了, 我第二張圖就是想表達我入唔到去拿foam pack的位置...

不過我開始估到點解我入唔到果間房了...
唔知算唔算劇透...

我懷疑因為我第一次找到女主角時 定係佢再比人捉走果時,
隻GAME顯示左地圖我要去找某一個item但我無去到... 果度應該就係哩隻門入面的地方..... =o=
而家返唔到入去了........................

希望我估錯啦... 有無人可以救到我? =o=
如果真係比我估中, 咁我要重玩先可以100% item了....

請問主角中陷阱後開始自爆,要點先可以返返去那核心組件?<< 我記得自爆後無得再返入去的,拿某一件野的 , 可能係你指果件....
舊 08-22-09, 06:43 PM   #97
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
有得儲exp升Lv?
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 06:47 PM   #98
kita
Crazy Gamer

引用:
作者: nds新手 查看文章
有得儲exp升Lv?

打敵人有exp, 個map行到咁上下%好似都會lv up
舊 08-22-09, 06:50 PM   #99
ahleung
The One
Bannnned

引用:
有得儲exp升Lv?
引用:

打敵人有exp, 個map行到咁上下%好似都會lv up
而且爆機後再開new game會繼承番o的level
舊 08-22-09, 07:07 PM   #100
ai.
RELEASED

引用:
有shortgun的嗎??我連訓練最後那項目都因為未有那個裝備而未開,那個是什麼東西?請問要如何拿??
個支野係白色和散射,所以我估應該係shortgun.
不過支野雖然散射,但係唔可以同時射中前面和佢附近背景的人.
支野好高攻,一野死一件(格靈的都係一野死),普通的機器人仔就兩野死,但連射好慢.

我記得我跟故事一件一件裝攞就攞到,因為當時map有指示.
(在基地爆之前取.)

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
我想問係故事開頭基地入口果一個區域, 第一間控制室(裡面有一個自動機槍爆台), 佢左手面果間暗房點先可以入到???
你未收集齊野,要收集了所黃金度門就自動會開,裡面有齊你之前攞齊的槍,把把黃金色,係無原色.

引用:
你件組件在那個位,用其他位入唔到??(但爆左之後我入過去找missle item)
但如果入唔到我估就可能無得取,因為我之前在別的forum是旦看過一眼,唔sure有無記錯,
裡面好似有人提過某event開左之後係有某d咩取唔翻.

引用:
唔知算唔算劇透...

我懷疑因為我第一次找到女主角時 定係佢再比人捉走果時,
隻GAME顯示左地圖我要去找某一個item但我無去到... 果度應該就係哩隻門入面的地方..... =o=
而家返唔到入去了........................

希望我估錯啦... 有無人可以救到我? =o=
如果真係比我估中, 咁我要重玩先可以100% item了....
真係幫你唔到,你差的3件真係全部都在入面.
會唔會真係比你估中左,因為當佢叫我去邊我就去邊,所以無問題出現過.

引用:
有得儲exp升Lv?
有,20lv就可以取得全地圖和所有物件的位置,
30,40,50分別可以有不同武器的無限彈.
lv會繼承,items唔會.

此篇文章於 08-22-09 07:12 PM 被 ai. 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Castlevania: Lords of Shadow shuzi 電視遊戲討論版 543 12-26-13 10:49 AM
Shadow Harvest 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 08-20-08 09:58 PM
免費潮流雜誌COMPLEX IDGAF 潮流版 4 07-08-08 12:38 AM
[求助]東映推出的 1:2 幪面超人 BLACK 及 SHADOW MOON 頭像 阿聰 收藏品討論版 10 03-09-08 08:55 PM
[叢書] Steve McCurry: In the Shadow of Mountains KKH 照相館 1 11-30-07 08:49 AM

現在的時間是 10:05 AM

手機版 | APP版