Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-15-10, 06:05 PM   #26
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
估佢唔到

舊 10-15-10, 10:56 PM   #27
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
有d破壞左童年回憶.....

舊 10-15-10, 11:27 PM   #28
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
係唔係出奇蛋做左讚助商

係部電腦到飛隻雞出黎?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-10, 11:29 PM   #29
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
以前好記得係鑽開佢改做今次應該唔會鑽啦掛

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-11, 03:22 PM   #30
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2012年3月公開

http://doraeiga.com/2012/

今作はリメイクでは無くオリジナル

舊 07-30-11, 01:30 AM   #31
鳳熾魂
紅蓮の焔神

今日入戲院睇左叮噹果然係聽廣東話開心好多
百式有設定改左戰鬥畫面多左唔再好似以前咁
隻雞仔反而比想像中好,好得意
今次重製我接受到,不過都係唔夠睇新恐龍果時咁感動

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-30-11, 02:42 AM   #32
草薙さん
The One

終於有完全新作?

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 11:24 AM   #33
wahaha2005
Junior Member

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
終於有完全新作?
好似都係根據某篇短篇

將一群絕左種既動物放在一個無人島…
wahaha2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 11:29 AM   #34
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: wahaha2005 查看文章
好似都係根據某篇短篇

將一群絕左種既動物放在一個無人島…
其實係單行本入面一個故事
下套可能重制會係雲之國因為兩套可以講係有關連

舊 07-30-11, 11:44 AM   #35
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
其實係單行本入面一個故事
下套可能重制會係雲之國因為兩套可以講係有關連
雲之國OK喎

另外想問有套劇場版係去沙漠國家
靜香被個大盜提走左
再係城堡度重遇

呢度係邊套來
我唔記得左...
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 11:47 AM   #36
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: shion_rei 查看文章
雲之國OK喎

靜香被個大盜提走左
再係城堡度重遇

呢度係邊套來
我唔記得左...
天方夜譚

舊 07-30-11, 12:00 PM   #37
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
雲之國OK喎

靜香被個大盜提走左
再係城堡度重遇

呢度係邊套來
我唔記得左...
天方夜譚
不過我對呢套印象好淺

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 01:26 PM   #38
CCemi

天方夜譚我覺得唔錯喎

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 01:21 AM   #39
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
岩岩先睇完,遲左小小不過都寫下感想
今集算係水田版電影入面,比較出色既一部
比起舊版,新版用隻雞仔去取代阿福部機械人既戲份
令到新版雖然故事內容同原版相若,但卻感覺到同原作既分別
舊版著重於叮噹用各種戰略去對抗鐵人兵團,同埋莉露露既轉變
但新版將重點放左落隻雞度之後,戰鬥場面明顯削減不少
最後果場戰鬥感覺都簡化左(不過部偽百式射飛彈果下唔知點解好Freedom)
而且新版感覺部偽百式好似過於強大,令到戰鬥張力不足
而且比原作缺乏左戰略既感覺
但隻雞既加入,令到成套野感情戲增加不少
當初遇到大雄之後,經歷左好多既事情
令佢明白人類根本唔應該做機械人既奴隸,並將依種感情傳達比利露露
並成功感染佢,最終協助人類
但相對黎講,利露露戲份被削弱
好難感覺到佢既感情,直到同人話一直以黎既事都係錯既
先至感受到佢既變化,感覺比原版直接但有小小唔自然
同埋可能戰鬥場面削弱,最後大軍殺到黎果度
我第一個感覺係:"乜咁快就尾段啦!"
可能自半段過於鋪排伏線吧?不過整體而言仍算十分出色

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 10:05 AM   #40
細路翔
The One

班鐵人兵團居然唔係優先處理藍狸

佢地見到藍狸求其拎塊鏡都整到個世界出黎唔覺得有威脅架咩(拖走

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 10:14 AM   #41
鳳熾魂
紅蓮の焔神

戰鬥唔係比以前多左咩記得以前隻百式無打咁多
引用:
作者: 細路翔 查看文章
班鐵人兵團居然唔係優先處理藍狸

佢地見到藍狸求其拎塊鏡都整到個世界出黎唔覺得有威脅架咩(拖走
叮噹表示我唔係狸貓我係機械貓
班鐵人明顯就係自大過頭啦

舊 08-23-11, 10:17 AM   #42
細路翔
The One

最正都係開場大雄話要機械人果段

藍狸真係用上果粒野既話套戲應該十分鐘收工

英國說大家抱團死
舊 08-23-11, 11:09 AM   #43
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
雲之國OK喎

靜香被個大盜提走左
再係城堡度重遇

呢度係邊套來
我唔記得左...
雲之國我反而唔係太鐘意
因為第一次睇原版,我係睇到差D哭......
西遊記一定要重制,單單首插曲都令人好熱血
即使當年小朋友唔夠10歲,播LP去睇,到而家都仲記得

另外新的大長篇係把漫畫第17期的「呀毛鳥、嘟嘟鳥萬歲」呢個短篇改篇而成
我看預告我以為係重製「日本誔生」
引用:
最正都係開場大雄話要機械人果段

藍狸真係用上果粒野既話套戲應該十分鐘收工

唔講尤至可,一講就好多野駁
點解多啦A夢有粒咁惡的炸彈,點解係大決戰時唔用佢
另外仲有個方法,封左班友係鏡世界就可以

算.......聽故唔好駁故

此篇文章於 08-23-11 11:12 AM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 11:18 AM   #44
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: sunhikari 查看文章
雲之國我反而唔係太鐘意
因為第一次睇原版,我係睇到差D哭......
西遊記一定要重制,單單首插曲都令人好熱血
即使當年小朋友唔夠10歲,播LP去睇,到而家都仲記得

另外新的大長篇係把漫畫第17期的「呀毛鳥、嘟嘟鳥萬歲」呢個短篇改篇而成
我看預告我以為係重製「日本誔生」

唔講尤至可,一講就好多野駁
點解多啦A夢有粒咁惡的炸彈,點解係大決戰時唔用佢

要駁故其實好多方法複製幾隻百式出o尼,淨係開炮都夠贏

舊 08-23-11, 11:20 AM   #45
細路翔
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章

整個揚音器比技安已經清場啦

英國說大家抱團死
舊 08-23-11, 11:21 AM   #46
細路翔
The One

引用:
要駁故其實好多方法複製幾隻百式出o尼,淨係開炮都夠贏
件超人斗篷每人派一件都得

根本係藍狸悶想玩下咁解

英國說大家抱團死
舊 08-23-11, 11:24 AM   #47
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
件超人斗篷每人派一件都得

根本係藍狸悶想玩下咁解
唔係藍狸悶一定係一眾小朋友悶嗲藍狸俾佢地玩

舊 08-23-11, 12:59 PM   #48
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
戰鬥唔係比以前多左咩記得以前隻百式無打咁多
部機械人打多左,但戰役數量小左
至少無左係空地開個地底洞黎打果段

另外,要駁故其實有個大BUG
既然歷史改變了,咁大雄就唔應該有果段記憶

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 01:35 PM   #49
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
reading steiner

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-11, 02:43 PM   #50
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

引用:
作者: mario0606 查看文章
部機械人打多左,但戰役數量小左
至少無左係空地開個地底洞黎打果段

另外,要駁故其實有個大BUG
既然歷史改變了,咁大雄就唔應該有果段記憶
無睇唔知, 但無左地洞個段
成套野最大GE一場BATTLE無左

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (F2P FPS, 2014) david PC電腦遊戲討論版 1 02-21-13 01:36 AM
[西片] 終極封鎖線 The Last Stand (辛力啤擔正新片) - 邊境小鎮警長, 要阻截毒犯逃往墨西哥 ahleung 電影版 22 01-31-13 04:49 PM
CWM stand for? snowman ~清談館~ 3 03-21-06 11:54 PM
攻殻機動隊STAND ALONE COMPLEX S.T.A.R.S. 收藏品討論版 3 02-19-04 10:41 PM
求stand by me 歌詞 其卵 Neo Music UNIVERSE 16 10-05-03 12:20 PM

現在的時間是 03:35 AM

手機版 | APP版