Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-21, 07:16 PM   #301
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
我講的魔法少女大戰係由光之美少女系列(寺田尤其喜歡Smile),小魔女Doremi,美少女戰士,百變小櫻等魔法少女作品構成,並且由寺田親自制作,實現佢可以制作美少女遊戲的願望

此篇文章於 07-16-21 07:22 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-21, 08:31 AM   #302
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: flpchoho 查看文章
我講的魔法少女大戰係由光之美少女系列(寺田尤其喜歡Smile),小魔女Doremi,美少女戰士,百變小櫻等魔法少女作品構成,並且由寺田親自制作,實現佢可以制作美少女遊戲的願望
又唔係未試過東方不敗人間體
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-21, 04:53 PM   #303
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: qwe 查看文章
又唔係未試過東方不敗人間體
出多1集 就good

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-21, 02:43 PM   #304
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
岩岩見到steam賣449同639,平psn成一成多,甘樣真係可能唔買ps版,呢一成都應該係比平台收左,唔係機戰基金入袋
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-21, 06:37 PM   #305
知世公主

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: Lamsze 查看文章
岩岩見到steam賣449同639,平psn成一成多,甘樣真係可能唔買ps版,呢一成都應該係比平台收左,唔係機戰基金入袋
係今集機戰點解會貴咁多 普通版都成400-500蚊

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-21, 06:59 PM   #306
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 知世公主 查看文章
係今集機戰點解會貴咁多 普通版都成400-500蚊
無留意行貨定價
日版係厘個價無更改都好一段時間了

steam 港區平啲應該只係笨大亞太區steam 平時個定價取向一向都平美日少少(Tales of Aries 港區都係389)
(我唔係幾信機戰個量可以賣到去steam 收最少上架費個tier
而psn 應該有制限到唔同地區psn既售價差異?

此篇文章於 07-19-21 07:04 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-21, 11:38 PM   #307
1pi

註冊日期: Aug 2013
買唔到限定版
諗緊買實體普通版好定係買數位終極版好。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-21, 12:08 AM   #308
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 1pi 查看文章
買唔到限定版

諗緊買實體普通版好定係買數位終極版好。
直銷網有行版超限訂啦

另,即使超限,裡面跟嘅game都係普通版
數位終極版係DLC,要有實體或DL嘅普通版先用到

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 07-20-21, 02:24 AM   #309
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
直銷網有行版超限訂啦

另,即使超限,裡面跟嘅game都係普通版
數位終極版係DLC,要有實體或DL嘅普通版先用到

我之前都見到佢有,但係以前同佢買Wii U殺意達豪華同捆版時,有過唔好嘅購買體驗,所以猶豫咗無訂。
啱啱發現PS4限定已經無晒。 唯有駁一駁用佢訂ns限定版啦。

另外,數位終極版:
超級機器人大戰30遊戲
季票
「DLC①」、「DLC②」的提早開放使用權
特典任務「購買季票(1)」「購買季票(2)」
獎勵任務包
特典任務「購買獎勵任務包」
極致音效&資料包
特典任務「購買極致音效&資料包」

.預購特典

.下載版預購特典
特典任務「下載版預購」
※強化零件:「加速裝置30」、CREDIT:50,000、PP:500、MxP:3,000。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-21, 09:08 AM   #310
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
我之前都見到佢有,但係以前同佢買Wii U殺意達豪華同捆版時,有過唔好嘅購買體驗,所以猶豫咗無訂。
啱啱發現PS4限定已經無晒。 唯有駁一駁用佢訂ns限定版啦。
深水埗的話,睇睇基板有無啦

不過去邊度訂都好,我都一定唔會再去電玩直銷網
正垃圾

舊 07-20-21, 09:32 AM   #311
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:

另外,數位終極版:

超級機器人大戰30遊戲

季票

「DLC①」、「DLC②」的提早開放使用權

特典任務「購買季票(1)」「購買季票(2)」

獎勵任務包

特典任務「購買獎勵任務包」

極致音效&資料包

特典任務「購買極致音效&資料包」

.預購特典

.下載版預購特典

特典任務「下載版預購」

※強化零件:「加速裝置30」、CREDIT:50,000、PP:500、MxP:3,000。
數位豪華版係連埋game一齊買
但實體版嘅豪華版係DLC,不論普通定超限都要另外買

舊 07-20-21, 09:35 AM   #312
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: lunn 查看文章
深水埗的話,睇睇基板有無啦

不過去邊度訂都好,我都一定唔會再去電玩直銷網
正垃圾
基板講明限唔開訂

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-21, 09:45 AM   #313
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
直銷個超限定都幾攪笑 訂左唔等於有 有貨先排隊派 冇就退錢 完全顛覆左訂嘅定意
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-21, 11:59 AM   #314
qwe
Game Master

超限好似無舖敢肯定俾到貨
舊 07-20-21, 12:01 PM   #315
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
因為量真係少
日本都被秒

舊 07-20-21, 12:55 PM   #316
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
https://www.nakaonisrw.com/entry/%E3...83%87%E3%83%83

【スパロボ30】最新プレイ画像が公開!ジェイデッカー参戦秘話も!?

舊 07-20-21, 04:31 PM   #317
flpchoho

引用:
當連制作遊戲的寺田都買唔到超限定版時,可想而之個數量真係少

From スパロボOGラジオ「うますぎWAVE」第757回
舊 07-20-21, 07:47 PM   #318
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: flpchoho 查看文章
當連制作遊戲的寺田都買唔到超限定版時,可想而之個數量真係少

From スパロボOGラジオ「うますぎWAVE」第757回
補充
寺田:很多人問為什麼超限定版不是受注生產而是數量限定
簡單來說就是如果受注生產的話 將會配合不上遊戲的發售日

補充2
杉田:寺田在錄音室內的表情真係非常失望 不是扮出來

補充3
寺田:既然KA(角木肇)已經參加了、宮武一貴怎有可能沒有參加
只是那台機體不是大家所想的グルンガスト30

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 07-20-21 08:59 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 08:21 AM   #319
qwe
Game Master

引用:
作者: GN00508771 查看文章
補充
寺田:很多人問為什麼超限定版不是受注生產而是數量限定
簡單來說就是如果受注生產的話 將會配合不上遊戲的發售日

補充2
杉田:寺田在錄音室內的表情真係非常失望 不是扮出來

補充3
寺田:既然KA(角木肇)已經參加了、宮武一貴怎有可能沒有參加
只是那台機體不是大家所想的グルンガスト30
學下HT期貨等2年囉
機戰OG個需求量點都少過高達,擺明笨大唔肯放生產線出黎
舊 07-21-21, 08:43 AM   #320
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
竟然冇留一隻比寺田要自己訂?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 12:11 PM   #321
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 真!DC 查看文章
竟然冇留一隻比寺田要自己訂?
由手機版發出
生放送戈陣佢自己爆左出來:今次我連樣辦都冇 要搶埋一份

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 03:20 PM   #322
flpchoho

引用:
學下HT期貨等2年囉
機戰OG個需求量點都少過高達,擺明笨大唔肯放生產線出黎
轉自A9VG

本周廣播節目機戰30相關內容,有錯歡迎糾正:

寺P:機戰30的超限定版我沒能買到,這個限定版限量供應並且無法再版製作。原因如下:

1、如果做了很多但是最終剩下了(沒賣掉),那麼會非常難受

2、因為是精密型的手辦,製作需要花費大量時間

3、因為新作發表和售賣關聯需要協調等種種因素影響,超限定版我們準備了一個具體數量,並做好了“只賣這麼多”的打算,之後也不會再版售賣了

寺P:本次不會有古輪加斯特30這樣的機體出現。但既然KA老師(角木肇、修克拜因機設)都參加了,那麼宮武一貴老師(超鬥士古倫加斯特機設)沒有理由不參加,我們也請了他

宮武一貴老師負責的機體既不是古倫加斯特也不是敵役,但現在還不能公開,敬請期待
舊 07-21-21, 03:29 PM   #323
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

基本上絕大部分暈限的蘿蔔暈都無再販過
即使係metal蘿蔔暈都係咁
所以生放放一公佈,大家都知大鑊要搶貨

只係今次應該比平時嘅暈限更少

舊 07-21-21, 03:31 PM   #324
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
講係咁講但其實我對部機無乜愛

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 03:39 PM   #325
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
講係咁講但其實我對部機無乜愛
所以笨大先成日將啲無咁熱門嘅items放晒暈限,避免成堆蟹貨蝕死

論壇跳轉

現在的時間是 06:42 PM

手機版 | APP版