Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-11, 01:39 PM   #26
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Antares 查看文章
我買PS3版先

一時扯火部vita真係byebye

其實我想要ff6多D

我就想要VII,VIII,IX多D
雖然X都係我心目中頭幾位既FF

7,8,9之中其實最想係Remake 8

舊 09-14-11, 01:42 PM   #27
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
10算係比較鍾意既FF之一
SQEN之後應該會順手搞埋12
FFX remaster個進步應該幾明顯
反而FF12可能當年技術好好,又或者畫風唔同
我印象中當時來講已經好靚,再remaster應該冇咁大差異

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 01:44 PM   #28
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

快D有圖睇就好啦

舊 09-14-11, 02:04 PM   #29
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 淡水 查看文章
原來ps1有重出過6, 真係唔知
重出10, 可再用的model肯定多過7, 所以選作炒冷飯好合理
無咩話model可唔可再用 , 根本全部再用 ,
只係整高個解像度 , 好心o既就拎番張高少少解像度o既texture出黎 ,
再好心d 就執好d高清介面 , 再再好心d 就同你執埋d effect , 再再再好心就比埋獎杯...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 02:08 PM   #30
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

最緊要D CG Movie 重新Render過,加埋咁就一流

舊 09-14-11, 02:36 PM   #31
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Eking 查看文章
10 ? .....囧.....se 幾時先睡醒~
同你講se仲未好等錢洗

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:11 PM   #32
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
REMASTER...D CG會唔會搞到好似隻BIO CV HD版咁架...

舊 09-14-11, 03:12 PM   #33
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
10唔好咩?
唔系remake傳說中既X-2我覺得已經好好

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:15 PM   #34
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
閃電呢個我避到180幾下比佢電中之後收機唔打
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:17 PM   #35
風之將

註冊日期: Jan 2005
唔係HD國際版,咁練AP o個個方法係咪仲有效?

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:21 PM   #36
小嘉
The One

呢個點都debug左掛
舊 09-14-11, 03:24 PM   #37
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

最好就雙語收錄,多國語言字幕,原版+國際版Sphere盤收錄,可以既話再黎個中文化……睇黎小弟有D大想頭 "

舊 09-14-11, 03:25 PM   #38
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

曾幾何時以前得閒到避左幾次雷 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 09-14-11, 03:27 PM   #39
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
FFX remaster個進步應該幾明顯
反而FF12可能當年技術好好,又或者畫風唔同
我印象中當時來講已經好靚,再remaster應該冇咁大差異
12都好想remaster, 不過計落只係出咗5年
咁快整HD唔係咁有意欲玩
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:28 PM   #40
小嘉
The One

12個故事又係爆粗
舊 09-14-11, 03:30 PM   #41
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
10我係唯一一隻玩到爆粗嘅FF
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:33 PM   #42
Funny
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
點解會係X......
明明VII同VIII有需要HD 化過X 咁多......
我要HD TIFA 同RINOA 呀!!!!

因為X 果個避雷既關係, 打後果兩集FF 我都無玩到......
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:33 PM   #43
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
由於X-2 嘅出現, FF X 結局唔會感動我
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:33 PM   #44
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
希望唔好要玩避雷200次同埋水球先白金到....
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:36 PM   #45
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

水球唔難打丫

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 09-14-11, 03:37 PM   #46
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 魔璃 查看文章
10唔好咩?
唔系remake傳說中既X-2我覺得已經好好
X都係睇yuuna
但X-2果件變左第二個人咁,雷到喊
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:40 PM   #47
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
200次避雷已經眼盲 (我當年每避50次休息一陣) , 重要係lulu x物理攻擊唔掂
出招又慢, 唔打boss真係好少用
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:45 PM   #48
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
hd remaster真係晒氣。。。幾時先同我remake 5,6?
由手機版發出
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 03:48 PM   #49
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 我係我 查看文章
希望唔好要玩避雷200次同埋水球先白金到....
金盃 可能性高
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 04:31 PM   #50
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
頂,做乜會跳左9架
幾時先肯re 9啊

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[多機種] Bio Hazard HD REMASTER l PS3, 360 l DL 版 PS4, XBone 武藤遊戲 電視遊戲討論版 635 02-13-15 07:31 PM
[PSV] Final Fantasy X|X-2 HD Remaster l 日版 12月26日發售 money 手提遊戲機討論版 149 10-29-13 08:30 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 02:07 PM

手機版 | APP版