Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 01-08-15, 02:42 AM   #1451
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
有無朋友而家用緊ps2 打ff11 ?

舊 02-25-15, 01:30 AM   #1452
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
次次新patch多人入唔到都預左
但係入到去唔該你唔好咁多bug啦,有bug未搞好唔該唔好出住啦
賭場行行下冇bgm,跟住hang機,又冇左個quest接,地圖有但npc冇左個quest mark係頭頂
跟住map又load唔到

成晚同佢玩loading
食屎啦SE
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:36 AM   #1453
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: minekaoru 查看文章
次次新patch多人入唔到都預左
但係入到去唔該你唔好咁多bug啦,有bug未搞好唔該唔好出住啦
賭場行行下冇bgm,跟住hang機,又冇左個quest接,地圖有但npc冇左個quest mark係頭頂
跟住map又load唔到

成晚同佢玩loading
食屎啦SE
好啦「幾經辛苦」接到第一個quest
去左幾個點,出黎,成隻角kick住郁唔到
做乜野呀!
舊 02-25-15, 05:57 PM   #1454
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
好啦「幾經辛苦」接到第一個quest
去左幾個點,出黎,成隻角kick住郁唔到
做乜野呀!
我成晚冇事wor... 最多係試過一次遊樂場爆人數, 再試就入到去.

你用乜玩?
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 02:02 AM   #1455
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: Gustavi 查看文章
我成晚冇事wor... 最多係試過一次遊樂場爆人數, 再試就入到去.

你用乜玩?
唔關機事
我用high spec PC

一到凌晨3-4點就冇事,我bahamut server
應該係尋晚太多人....

另,我玩左差不多100場card
先出巴哈card俾我
舊 02-26-15, 11:29 PM   #1456
porter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
賭場的MGP跟賣東西不同 超難賺的....
說是賭場不過也不算正式的賭博
沒有能自選賠率的東西

時間一到的小遊戲頂多只能賺幾百MGP

最頂級的卡片遊戲扣掉參加費也賺不到100MGP

路行鳥賽鳥拿第一名也沒特別多...
好運加到轉輪一場也不過200MGP

每日括括樂
能括到1000MGP就好運了

看賭場動不動就好幾萬 好幾十萬 百萬的景品....要換跟本不可能啊?

連養鳥的東西都那麼貴.....

應該是有什麼賺錢方式吧? (Q_Q)

有人知道賭場到底是要怎麼賺錢嗎?
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 01:52 AM   #1457
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: porter 查看文章
賭場的MGP跟賣東西不同 超難賺的....
說是賭場不過也不算正式的賭博
沒有能自選賠率的東西

時間一到的小遊戲頂多只能賺幾百MGP

最頂級的卡片遊戲扣掉參加費也賺不到100MGP

路行鳥賽鳥拿第一名也沒特別多...
好運加到轉輪一場也不過200MGP

每日括括樂
能括到1000MGP就好運了

看賭場動不動就好幾萬 好幾十萬 百萬的景品....要換跟本不可能啊?

連養鳥的東西都那麼貴.....

應該是有什麼賺錢方式吧? (Q_Q)

有人知道賭場到底是要怎麼賺錢嗎?
我之前同king玩牌想要巴哈姆特,其間賺了幾千MGP
其實如果懶,同king玩牌贏一次賺大約100MGP
舊 02-27-15, 10:23 PM   #1458
porter

註冊日期: Jul 2002
引用:
我之前同king玩牌想要巴哈姆特,其間賺了幾千MGP
其實如果懶,同king玩牌贏一次賺大約100MGP
sorry 在那兒可以和king玩牌呢? thank
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 04:18 AM   #1459
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: porter 查看文章
sorry 在那兒可以和king玩牌呢? thank
一開始在賭場內有個玩牌教學,在門口右手邊
果度有5個npc可以對戰,最入面中間果個是king,規則是plus

http://smartphoneapp.hatenablog.com/...5/02/24/232228
舊 03-04-15, 07:39 AM   #1460
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
咭片資料庫

http://ffxivtriad.com/cards
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 10:02 AM   #1461
tallken
Crazy Gamer

6月19日 預定可以預先登錄 .

請問是否 要買實體版 才可以預先登錄????
舊 04-25-15, 01:00 PM   #1462
tallken
Crazy Gamer

舊 04-26-15, 09:51 AM   #1463
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002

舊 05-02-15, 01:06 PM   #1464
中考介

註冊日期: Oct 2005
請問我本身以前係玩ps3既ff14 我六月打算買ps4打新版
咁我係咪到時直接買ps4版 ff14蒼天就玩到? 定係要買埋隻ps4版 ff14新生?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 09:35 PM   #1465
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006

得番1分鐘先嬴...

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 04:51 PM   #1466
tallken
Crazy Gamer

FINAL FANTASY XIV: Heavensward - Dungeon Crawl

https://youtu.be/YGcvnNOe34k

此篇文章於 05-29-15 04:55 PM 被 tallken 編輯。
舊 05-30-15, 08:13 PM   #1467
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 中考介 查看文章
請問我本身以前係玩ps3既ff14 我六月打算買ps4打新版
咁我係咪到時直接買ps4版 ff14蒼天就玩到? 定係要買埋隻ps4版 ff14新生?
要買埋新生 PS4 版,你可以到時買 all in one version

舊 05-30-15, 09:27 PM   #1468
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
無玩成年, 宜家有點想回鍋
LV50得古武
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 11:59 AM   #1469
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
你古武既意思我諗係ZENITH, +1?
古武方面你而家可以無視佢(除非你鐘意佢個樣)
+1 > ATMA > ANIMUS > NOVUS > NEXUS > 新古 > ZETA
3.X會有新武任務, YOSHIP話有古武想整新武唔會易好多, 所以OK
而家返來拎住詩學武就好.

睇下你想唔想玩新職, 可以練定cross class skill先
比如機工會用弓手同槍士, 可以練定槍士到34先拿BLOOD FOR BLOOD之類

真係想返來我建議而家返,一星期拿定900詩學卷

而且你miss左好多故仔~主線任都幾長下,要做左先可以玩新3.0, 因為解釋點解要去果到

F/GO 834697628

此篇文章於 06-01-15 12:01 PM 被 NexTony 編輯。
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-15, 01:49 PM   #1470
NexTony
ヴェイン様~

最後4小時 \o/

舊 07-14-15, 05:18 PM   #1471
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
有冇師兄知道日服而家係咪接受海外信用卡???香港既JCB唔知得唔得??

舊 07-14-15, 07:32 PM   #1472
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
日服用webmoney啦,唔洗煩
淨係比錢果一個時候要掛VPN
之後任何時候都唔洗,直接連到線

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-15, 03:07 AM   #1473
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
日服用webmoney啦,唔洗煩
淨係比錢果一個時候要掛VPN
之後任何時候都唔洗,直接連到線

但係今日申請左,唔係太識點樣值,想問下有冇教學?

舊 07-15-15, 03:09 AM   #1474
NexTony
ヴェイン様~

用信用卡咪買美版入日服

又唔洗用VPN

舊 07-15-15, 03:22 AM   #1475
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

引用:
作者: NexTony 查看文章
用信用卡咪買美版入日服

又唔洗用VPN

我PSN買左日版

師兄,Webmoney佢要我用日本電話mail認證,有冇咩方法

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 04:00 PM

手機版 | APP版