Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-19-20, 11:22 PM   #101
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
咁簡單完成連續任務

那個男的拎隻龜其實有咩用?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 11:26 PM   #102
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁簡單完成連續任務

幫打, 小說隻BOSS冇咁易打, 係用晒佢所有保命技先勉強打嬴, 而冇隻龜佢唔夠火力推王

MAPLE太跳TONE先由超難度變入門級~~~~

預告個第三形態好型, 作畫質量完全係劇場版級!

此篇文章於 02-19-20 11:30 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 11:41 PM   #103
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
我都想知點解呢套輕鬆野會有咁多預算

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 02-20-20, 12:10 AM   #104
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
個「獻身慈愛」技能真心太屈機
但女主本身隻飛天烏龜太屈機+太好運,令到本身應該好難得到的技能變成超易得到

然後所有人係技能發動後一齊有超強防禦力
基本上團戰已經唔駛玩
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 12:50 AM   #105
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
生毛會點用呢?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 04:23 AM   #106
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁簡單完成連續任務

小說係講佢全靠帶住隻龜先勉強打贏隻王
因為隻龜同佢一齊入洞,沿途打怪升左lv,學識左果兩招,一招光砲輸出,一招大自然cc技
冇呢兩招就打唔贏而且都係贏得好險,全靠死得多學識危險應急

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 04:25 AM   #107
Kewellma
Game Master

引用:
作者: sunhikari 查看文章
個「獻身慈愛」技能真心太屈機
但女主本身隻飛天烏龜太屈機+太好運,令到本身應該好難得到的技能變成超易得到

然後所有人係技能發動後一齊有超強防禦力
基本上團戰已經唔駛玩
個npc任基本上要婦人維持好高血量先會觸發呢個特殊任
然而佢係靠飛過個森林既,所以拎左都唔知咩事

舊 02-20-20, 10:31 AM   #108
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
生毛會點用呢?
變毒球
反而想知點攞生毛? 因為同D羊玩?
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 10:50 AM   #109
Crazy Gamer

引用:
作者: fiendray 查看文章
變毒球
反而想知點攞生毛? 因為同D羊玩?
發毛來自技能綿羊吞噬者~~~

其實啲毛係有同本體同等防禦力,但不算本體,可以擋埋防禦無視攻擊...

此篇文章於 02-20-20 10:55 AM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 01:08 PM   #110
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
其實今集有BUGS
用毒囊咁行法,孖女會被毒死

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 01:12 PM   #111
Crazy Gamer

佢話有咗毒無效potion

但問題就會變咗未有技能新境地點可能有咁強嘅道具
舊 02-20-20, 01:13 PM   #112
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: casio 查看文章
其實今集有BUGS

用毒囊咁行法,孖女會被毒死
用左防毒item,無問題

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 02-20-20, 01:30 PM   #113
casio

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
佢話有咗毒無效potion

但問題就會變咗未有技能新境地點可能有咁強嘅道具
現實嚟講,本身毒耐性已經算難攞,係咁前期出呢種高級道具,不如直接刪咗毒系統算

舊 02-20-20, 02:36 PM   #114
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: casio 查看文章
現實嚟講,本身毒耐性已經算難攞,係咁前期出呢種高級道具,不如直接刪咗毒系統算
官方特登提早出的
因為某人

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 03:08 PM   #115
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: pet3 查看文章
官方特登提早出的
因為某人
動畫省略好多嘢咁喎,搞到心思思想睇小說版添。
舊 02-20-20, 03:17 PM   #116
pet3
The One

引用:
小說沒有直接出 完全無效

但小說有說官方特登
1.毒耐性(小中大)的習得條件下調
2. n秒解毒藥 容易得到d咁

其實有毒耐(大)後 就已經好安全
沒有毒耐 =放血(不是高防高HP10秒之內應該死

有耐大 已經變成HP 超慢慢扣,雖然會磨HP 但你也有時間可飲回復/解毒

女主傳說是在於遊戲制作者的原則
技能做得出 你拿到 除了一開始的無限暴食太強 要改弱次數外
其他 佢都唔會改弱你

如果是垃圾暴雪
第2話開始 女主就改弱到 要被刪角/ 屈佢用作弊方式拿取不正當的能力

另外女主如何拿毛毛球模式
就是看山羊 好像軟軟的
所以食了他

女主CV 很可愛

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 02-20-20 03:41 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-20-20, 03:59 PM   #117
casio

引用:
其實次序亂咗,搞到成件事怪怪我先吐下槽
小說原本順序係
梅普露攞咗獻身慈愛同第四型態,去到遊戲第三區域開放,孖女先至加入
所以小說係一直開住獻身慈愛俾孖女去毒龍地城玩

梅普露七變化(偽)
第一型態--正常黑甲
第二型態--天使
第三型態--羊毛
公會戰前仲會攞到第四型態同第五型態

此篇文章於 02-20-20 04:03 PM 被 casio 編輯。
舊 02-20-20, 05:16 PM   #118
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
先唔講乜野,其實有無人諗過,點解玩家可以食怪物NPC黎獲得技能??
佢個VR又唔係好似SAO個類,基本上遊戲進食意義唔大,正常玩家應該唔會痴線到食左條毒龍佢......

好老實如果唔係梅普露唔正常的玩法,基本上除左防禦力外唔會強得去邊........

單係用食獲得的技能:
暴食
綿羊吞噬者
另外動畫中抗麻痺都係食蟲食返黎?
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 06:09 PM   #119
pet3
The One

引用:
先唔講乜野,其實有無人諗過,點解玩家可以食怪物NPC黎獲得技能??
佢個VR又唔係好似SAO個類,基本上遊戲進食意義唔大,正常玩家應該唔會痴線到食左條毒龍佢......

好老實如果唔係梅普露唔正常的玩法,基本上除左防禦力外唔會強得去邊........

單係用食獲得的技能:
暴食
綿羊吞噬者
這是超好性能那種

你當和sao 一樣 只是唔死人
而且可以時間加速,有感覺聯動 ( 味道 痛覺 全部都有,本本化希望!!)

動畫沒有說
其實不用吞食也可以拿到這種技能,(正確拿法是先到吸HP的技能,再大量次數的用吸hp,先可以習得技能)

麻痺和毒一樣只要持續被影響就可以
女主食電蟲拿的惡食,(當然中途也拿到耐麻)

因為女主攻擊力太低 咬咬是HP-1-1這樣扣 所以直接咬得死時都已經過次數啦(HP最少都過100啦)

就算其他人偷睇學 都因為攻擊力高問題
咬的次數一定比女主少,(雙子可能咬一下就死,你看她連安全地區的桌子也是能爆掉)

女主又好乖 聽哂老婆講(小說老婆對她下了封口令) ,完全不對外人說出任何出技能的方法/原理

FGO 目標預算
舊 02-20-20, 06:37 PM   #120
casio

引用:

單係用食獲得的技能:
暴食
綿羊吞噬者
麻痺抗性係毒龍吞噬者效果
食蟲係攞爆炸屬性減傷50%---D飄蟲係會爆炸的,所以梅普露先覺得會好似跳跳糖,因為真係喺口裡面爆緊

舊 02-21-20, 01:37 AM   #121
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今次個Quest設計應該唔關糞營運事掛?

佢哋當初設計呢個Quest嘅指定目標同NPC台詞時未諗過會出現Maple呢個異類存在

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 08:54 AM   #122
高級嘍囉
Crazy Gamer

終於開始睇小說,多咗啲細節嘅解釋,例如在beta測試係有人試過點滿VIT,發現只能抵銷小蜜蜂嘅攻擊,玩家認為無用所以冇人再咁玩法。
舊 02-22-20, 04:48 AM   #123
Kewellma
Game Master

引用:
終於開始睇小說,多咗啲細節嘅解釋,例如在beta測試係有人試過點滿VIT,發現只能抵銷小蜜蜂嘅攻擊,玩家認為無用所以冇人再咁玩法。
係小白兔

舊 02-22-20, 09:56 AM   #124
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
機人?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-20, 10:18 AM   #125
izumo
God of Gamer

PSN  IDizumo000
等等....這真的是SILVER LINK?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
山口悟「乙女ゲームの破滅フラグしかない悪役令嬢に転生してしまった…」#01「前世の記憶を思い出してしまった…」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 06-23-23 08:41 AM
水無月すう「プランダラ」#01「伝説の撃墜王」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 04-29-22 12:56 PM
[動畫] Tvアニメ『ファンタシースターオンライン2』好評放送中! Quest10依代 GN00508771 日本動漫畫討論版 137 03-30-20 11:39 PM
松智洋「はてな☆イリュージョン」#02 supermanlady 日本動漫畫討論版 4 01-10-20 01:39 AM
[動畫] TVアニメ 「音楽少女」2018年7月放送開始予定 事丫娃些 日本動漫畫討論版 9 09-01-18 11:57 AM

現在的時間是 05:02 AM

手機版 | APP版