Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
KUTAR# 03:07 PM 12-12-16
MMCX 單係轉轉下已經失敗

以前2pin抽插得多先易出事
MMCX係唔抽插佢都會自己出事

但就愈來愈多廠用MMCX咁
HAKAIDER 04:50 PM 12-12-16
作者: KUTAR#:
MMCX 單係轉轉下已經失敗

以前2pin抽插得多先易出事
MMCX係唔抽插佢都會自己出事

但就愈來愈多廠用MMCX咁
MMCX............原先設計就係比電腦底版連接wifi 天線用o既同軸插位

根本設計上係唔會有接線長期fing 來fing 去同受力拉扯

用黎做耳機線插緊係易出事
KUTAR# 05:30 PM 12-12-16
作者: HAKAIDER:
MMCX............原先設計就係比電腦底版連接wifi 天線用o既同軸插位

根本設計上係唔會有接線長期fing 來fing 去同受力拉扯

用黎做耳機線插緊係易出事
係唔係Shure用開左?
先攪到咁多廠跟住用
Reishin 09:48 AM 12-13-16
可能被版友講中,似係個頭接觸不良
尋日拎去代理度試竟然完全無事
好彩佢肯幫我CHECK,唔使嘥錢買線

對上用果隻XBA-A2都係MMCX頭,不過SONY加咗個凹位喺個頭附近固定所以唔會轉轉吓,而家呢隻就無……
Coquelicot 04:29 PM 12-13-16
而家真係冇乜廠用CM頭
ゆり 01:27 AM 12-18-16
好似係 order cancelled
岩岩件野到香港冇事

可能真係當左HEADPHONE冇電池
KUTAR# 10:51 AM 12-18-16
作者: ゆり:
岩岩件野到香港冇事

可能真係當左HEADPHONE冇電池

Happy listening

Btw , 睇 review 時看到這情況,似乎用的時候小心D 好
http://bokuno.ugmemo.net/PC/Headphone/Head05.html
ゆり 02:03 PM 12-18-16

Happy listening

Btw , 睇 review 時看到這情況,似乎用的時候小心D 好
http://bokuno.ugmemo.net/PC/Headphone/Head05.html
咁拎到既時候係到最手腳加番少少uv膠先

個位睇落好脆弱咁
KUTAR# 07:34 PM 12-18-16
咁拎到既時候係到最手腳加番少少uv膠先

個位睇落好脆弱咁
睇amazon原版都有點問題
個較位太單薄又食力
希望新一批有改善到

4ヶ月間ですが出張用なので使用頻度は10回程度です。
しかしイヤーパッドを支えるメタルの部分が破断しました。
メタルの部品を詳細に見るといわゆる低サイクル疲労です。
周辺に異常な荷重のかかった痕跡が見られないので
構造要因による強度不足、または材料欠陥ですね。
鳳熾魂 12:27 AM 12-19-16
因為用緊Iphone7 想對市面上係唔係得Radius 對NHL11同JBL果對再唔係就要用AAW條線?
ゆり 11:35 AM 12-19-16
睇amazon原版都有點問題
個較位太單薄又食力
希望新一批有改善到

4ヶ月間ですが出張用なので使用頻度は10回程度です。
しかしイヤーパッドを支えるメタルの部分が破断しました。
メタルの部品を詳細に見るといわゆる低サイクル疲労です。
周辺に異常な荷重のかかった痕跡が見られないので
構造要因による強度不足、または材料欠陥ですね。
所以乾脆一開始就加固佢算
KUTAR# 01:11 AM 12-22-16
所以乾脆一開始就加固佢算
我果隻未出貨, 個design咁差考慮緊好唔好cancel左佢算
ゆり 08:37 PM 12-22-16
我果隻未出貨, 個design咁差考慮緊好唔好cancel左佢算
用左幾日無事

未加固都覺得個較位ok
朝霧 海斗 06:20 PM 12-28-16
335DW 想換線 有咩Fitear線推荐?

條Cable 000 無哂貨..其他Fitear 線又好似無乜邊條岩咁..

而家人聲比d Bass 檔哂..把人聲係後面..暫時用緊ZX100做PLAYER..

By the way 335 洗唔洗run?

動鐵人地話run唔run都差唔多
teealpha 01:26 PM 12-29-16
早兩晚……對HEADPHONE就爛左一邊MMCX針套,要攞去維修
本來放棄左,但我而家真係認真考慮出年買對HD800S用好過
ouki 10:07 AM 01-04-17
想問下邊到有得賣300R的套同MON貼
KUTAR# 11:25 AM 01-05-17
作者: ouki:
想問下邊到有得賣300R的套同MON貼
淘寶吧?

或是DPX1的套用唔用得?
歌絲˙暮斯 11:33 AM 02-07-17
支持廠商撤出中國, 去德發買左個日本製 JVC HA-FW03, 即使原本手上個 dynamic motion DM-008P 只係用左半年都極速賣走左

雖然都幫襯左好多年, 不過都唔明佢個價平過成個旺角咁多, 咁都維到皮生存到

#Nothing_from_China
朝霧 海斗 02:37 PM 02-07-17
有無人試左4.4 Cable
ORB /Brise Studio 新果兩條
歌絲˙暮斯 08:38 PM 02-07-17
作者: 歌絲˙暮斯:
支持廠商撤出中國, 去德發買左個日本製 JVC HA-FW03, 即使原本手上個 dynamic motion DM-008P 只係用左半年都極速賣走左

雖然都幫襯左好多年, 不過都唔明佢個價平過成個旺角咁多, 咁都維到皮生存到

#Nothing_from_China
電話 Z5 用 WAV 試幾個鐘, 唔知係咪錯覺, detail 比屋企用 STREAM 去 YAMAHA HIFI + ATH AD-1000X 仲好咁.

POWER 就當然無得比.

同埋比較難推, 以前都係開到 60% 就舒服, 呢隻 HA-FW03 要開到 80%, 因為未 RUN IN ?
野良猫 10:14 PM 02-15-17
想買藍芽無線耳機,入耳式嗰種
筆直大概1K至1.5K
請問有冇好介紹?

同埋邊度會多啲哩類耳機選擇嘅地方?
THX
鳳熾魂 11:01 PM 02-16-17
作者: 野良猫:
想買藍芽無線耳機,入耳式嗰種
筆直大概1K至1.5K
請問有冇好介紹?

同埋邊度會多啲哩類耳機選擇嘅地方?
THX
現家我用緊westone條藍牙線配535
不過我反而想買款耳罩式
索索1000X,100abn
野良猫 08:28 AM 02-17-17
意外地無線入耳式都幾少選擇咁……

暫時睇中哩隻,唔知好唔好
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/2064

全線又唔錯,放便做緊嘢聽歌
不過好貴而且連續使用時間唔長
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/1963

作者: 鳳熾魂:
現家我用緊westone條藍牙線配535
不過我反而想買款耳罩式
索索1000X,100abn
有冇介紹睇下
因為唔熟耳機啲嘢…
鳳熾魂 08:50 AM 02-17-17
作者: 野良猫:
意外地無線入耳式都幾少選擇咁……

暫時睇中哩隻,唔知好唔好
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/2064

全線又唔錯,放便做緊嘢聽歌
不過好貴而且連續使用時間唔長
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/1963

有冇介紹睇下
因為唔熟耳機啲嘢…
耳機我都係換左ip7先理
現家藍牙好多都係運動耳機多 要靚聲應該無咩
耳罩式有人係推薦AKG Y50T
全無線我怕會左右唔同步始終係一面接收完再傳送另一面
野良猫 03:16 PM 02-18-17
最後平平地買咗隻玩下
唔知係咪之前用嗰隻太平,電話音量開一格都已經好大聲
PSV反而冇事
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 

返回主題版面