Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-27-12, 11:05 PM   #201
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
原版後期迷宮大而遇敵率奇高, 唔改呢樣野, 應該玩到咁耐既.....
哈, 算啦~
返正.....VITAの次のテイルズリメイク、ハーツで確定らしい

------------------------------------------------------

旺角好多地方日版499...

2月2就有DLC...真快呀
ttp://www.famitsu.com/news/201201/27009088.html

此篇文章於 01-27-12 11:09 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 11:10 PM   #202
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: dmr5202005 查看文章
哈, 算啦~
返正.....VITAの次のテイルズリメイク、ハーツで確定らしい

------------------------------------------------------

我買DL版算連機

舊 01-28-12, 12:10 AM   #203
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: dmr5202005 查看文章
哈, 算啦~

2月2就有DLC...真快呀
ttp://www.famitsu.com/news/201201/27009088.html
你戈句日文係好像 咁解罷了

始終官方未公佈 (雖然我好開心)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 12:23 AM   #204
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: GN00508771 查看文章
你戈句日文係好像 咁解罷了

始終官方未公佈 (雖然我好開心)
唔知呀....らいし 同 ないし 好似又唔同啵...

等她講算啦....如果出H, 我對IR的購買慾又少左喇....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 01:14 AM   #205
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
點解又係remake埋d咁新既
remake下tos toe都好丫= =
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 03:05 AM   #206
幽浮-_-
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3823 8490 4570
報告:
觀塘廣場頂樓$528入手
無說明書
開機畫面居然係4比3仲要上下都唔貼mon
明玩psvita姐?
不過好在start game後o既動畫都(暫時)係full screen
幽浮-_- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 08:58 AM   #207
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
如果重制toh麻煩請櫻庭重新作整過堆bgm

舊 01-28-12, 10:04 AM   #208
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
5佰幾蚊買隻咁嘅game

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 10:18 AM   #209
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
5佰幾蚊買隻咁嘅game
今次變左黎批判D遊戲喇?
但係做乜上次我問你一個問題你會唔回文成個月?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 10:24 AM   #210
C.K.F.

引用:
作者: yorkyork 查看文章
今次變左黎批判D遊戲喇?
但係做乜上次我問你一個問題你會唔回文成個月?
什麼問題?

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
舊 01-28-12, 10:30 AM   #211
yorkyork

哦,個時見你係PSV度講駛乜訂PSV,
一定大把貨,
我就問你點解你咁肯定大把貨,
如果有人睇到你呢句而買唔到咁點?
之後見你成個月唔回文,
但係又日日上
舊 01-28-12, 10:40 AM   #212
C.K.F.

引用:
哦,個時見你係PSV度講駛乜訂PSV,
一定大把貨,
我就問你點解你咁肯定大把貨,
如果有人睇到你呢句而買唔到咁點?
之後見你成個月唔回文,
但係又日日上
唉!
講真PSV都唔係好多人買.
係SONY特登唔出咁多貨, 等你地D人去搶.
部機出咗唔夠一星已有現貨屯積.
我都係出咗1星期才買.
你唔明都冇辦法.

舊 01-28-12, 10:42 AM   #213
yorkyork

引用:
唉!
講真PSV都唔係好多人買.
係SONY特登唔出咁多貨, 等你地D人去搶.
部機出咗唔夠一星已有現貨屯積.
我都係出咗1星期才買.
你唔明都冇辦法.
唔係明唔明問題,
係如果你個時冇證據做乜咁講先?
唔怕誤導人?
依家出左還依家,
同你個時未出講嘅野冇關係,
如果真係冇貨咁人地又信左你唔訂點算?

此篇文章於 01-28-12 10:47 AM 被 yorkyork 編輯。
舊 01-28-12, 10:46 AM   #214
C.K.F.

引用:
唔係明唔明問題,
係如果你個時冇證據做乜咁講先?
唔怕誤導人?
依家出左還依家,
同你個時未出講嘅野冇關係,
如果真係冇貨咁人地又信左你唔訂點算?
我只係推測+參考SONY作風.
玩遲幾日唔會死的, 無謂同人排隊爭餐死.

舊 01-28-12, 10:52 AM   #215
yorkyork

就好似你呢篇呢句咁,
一句5百買隻咁嘅野啫係點?
一D同隻GAME有關嘅野都冇講過,
咁唔知呢隻係乜嘅人會點諗?
加多兩句充實下都好掛,
例如畫面好屎,D人起晒格都有D建設性,
就咁一句買隻咁嘅野真唔知你想表達乜
同埋你知唔知有行貨未出?
唔係淨係得5舊水買,
誤導到人真係好大件事,
就攞返個時有個人話HMV訂有野送,
就大把人去訂,
點知冇野送,仲要食多隻GAME,
咁佢唔係誤導人係咩?
佢仲要冇證據話有野送嫁喎,
咪大把人信左佢,係咪先?
有時講句野你可能以為冇乜所謂,
但係係會有人信嫁
舊 01-28-12, 11:02 AM   #216
C.K.F.

引用:
就好似你呢篇呢句咁,
一句5百買隻咁嘅野啫係點?
一D同隻GAME有關嘅野都冇講過,
咁唔知呢隻係乜嘅人會點諗?
加多兩句充實下都好掛,
例如畫面好屎,D人起晒格都有D建設性,
就咁一句買隻咁嘅野真唔知你想表達乜
同埋你知唔知有行貨未出?
唔係淨係得5舊水買,
誤導到人真係好大件事,
就攞返個時有個人話HMV訂有野送,
就大把人去訂,
點知冇野送,仲要食多隻GAME,
咁佢唔係誤導人係咩?
佢仲要冇證據話有野送嫁喎,
咪大把人信左佢,係咪先?
有時講句野你可能以為冇乜所謂,
但係係會有人信嫁
我覺得唔值, 純粹個人感覺.
你唔好睇得我咁高, 可以影響到人唔買至得架.

舊 01-28-12, 11:20 AM   #217
yorkyork

引用:
我覺得唔值, 純粹個人感覺.
你唔好睇得我咁高, 可以影響到人唔買至得架.
如果你覺得唔高影響唔到人咁個篇叫人唔訂PSV都冇乜意思啦,
HMV個個人又咪唔係加入好耐又咪大把人信佢,
我以前就係見過呢D未出就話呢樣個樣唔駛訂嫁喎,
跟住之後買唔到喇有D人出黎嘈,
咁點追究?冇嫁喎,
最多咪好似HMV人咁BAN左佢,
唔知你明唔明我意思啦,
不過我語氣可能重左D嘅,講句對唔住先
舊 01-28-12, 12:02 PM   #218
C.K.F.

引用:
如果你覺得唔高影響唔到人咁個篇叫人唔訂PSV都冇乜意思啦,
HMV個個人又咪唔係加入好耐又咪大把人信佢,
我以前就係見過呢D未出就話呢樣個樣唔駛訂嫁喎,
跟住之後買唔到喇有D人出黎嘈,
咁點追究?冇嫁喎,
最多咪好似HMV人咁BAN左佢,
唔知你明唔明我意思啦,
不過我語氣可能重左D嘅,講句對唔住先
買唔買係自己決定, 我只係講自己睇法&建議.
我是出於好意, 而事實證明唔訂係冇乜蝕底.
如果你係貪果d小著數, 根本唔會理我建議一早訂咗.

此篇文章於 01-28-12 12:10 PM 被 C.K.F. 編輯。
舊 01-28-12, 12:23 PM   #219
yorkyork

引用:
買唔買係自己決定, 我只係講自己睇法&建議.
我是出於好意, 而事實證明唔訂係冇乜蝕底.
如果你係貪果d小著數, 根本唔會理我建議一早訂咗.
你係要咁講我冇辦法,
如果你係咁諗你十一月一早答左我呢個答案,
你唔明我意思討論落去冇意思
舊 01-28-12, 02:31 PM   #220
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 幽浮-_- 查看文章
報告:
觀塘廣場頂樓$528入手
無說明書
開機畫面居然係4比3仲要上下都唔貼mon
明玩psvita姐?
不過好在start game後o既動畫都(暫時)係full screen
所以這遊戲堅決等港版3xx算啦

TOH就買日版啦

引用:
你係要咁講我冇辦法,
如果你係咁諗你十一月一早答左我呢個答案,
你唔明我意思討論落去冇意思
佢最近無係psv 區係不斷貼psv售量話賣唔出已經算係咁啦

唔洗追住佢既

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 05:55 PM   #221
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
一入來發生咩事!??
見到兩位版友洗版
我講少少個人感受,小弟做個行都有賣遊戲機(詳細唔講)
講真會買PSV嘅全部都係強國人,
連啲阿叔都買來玩,問佢點解買,因為係"SONY"最新出嘅產品LAW
情況同佢地冇錢賣器官都要有IPHONE嘅心態係一樣
跟住你再拍一拍PSV係日本嘅銷量,跟本係唔好賣,咁點解係香港,又話冇貨又呢又路先?
因為我親身體驗,所以我堅認同CKF兄,呢部野真係唔洗急住買,而且CKF都好聲好氣回覆,
yorkyork你就算數啦

講返隻GAME,當年我有買有打爆過,自己覺得唔係咁差
但呢隻加強版,我真係接受唔到,完全NDS畫面高清化
我比得錢買部咁高性能嘅機唔係比呢啲野我呱?
索系機冇得用任系個句"遊戲性為主"啦,
仲要原來NAMCO想開新"LINE".....
啲FRIEND呀同事都會問我咁鍾意打機仲乜唔買PSV
我就答,就係因為我鍾意打機,呢家佢啲GAME又咁"正",
我真係唔會買住LAW

舊 01-28-12, 06:05 PM   #222
yorkyork

我承認我衝動左,
洗左半版好對唔住。
舊 01-28-12, 06:52 PM   #223
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
一入來發生咩事!??
見到兩位版友洗版
我講少少個人感受,小弟做個行都有賣遊戲機(詳細唔講)
講真會買PSV嘅全部都係強國人,
連啲阿叔都買來玩,問佢點解買,因為係"SONY"最新出嘅產品LAW
情況同佢地冇錢賣器官都要有IPHONE嘅心態係一樣
跟住你再拍一拍PSV係日本嘅銷量,跟本係唔好賣,咁點解係香港,又話冇貨又呢又路先?
因為我親身體驗,所以我堅認同CKF兄,呢部野真係唔洗急住買,而且CKF都好聲好氣回覆,
yorkyork你就算數啦

講返隻GAME,當年我有買有打爆過,自己覺得唔係咁差
但呢隻加強版,我真係接受唔到,完全NDS畫面高清化
我比得錢買部咁高性能嘅機唔係比呢啲野我呱?
索系機冇得用任系個句"遊戲性為主"啦,
仲要原來NAMCO想開新"LINE".....
啲FRIEND呀同事都會問我咁鍾意打機仲乜唔買PSV
我就答,就係因為我鍾意打機,呢家佢啲GAME又咁"正",
我真係唔會買住LAW
即係你未玩toi-r....
單睇影片就知唔好玩?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 06:54 PM   #224
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
應該就打爆機,如果隻Game係行貨個Download價我覺得值得買,起碼佢加番D劇情,耐玩度加番,如果500以上真係儲錢買過第隻好過
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 07:11 PM   #225
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: pet3 查看文章
即係你未玩toi-r....
單睇影片就知唔好玩?
未玩都唔開胃點會買來玩?
我都話,我已經玩過一次舊作喇,你要氹我落答唔係比呢啲野我LAW,呢部係高性能PSV呀哥哥
未玩過舊作,而又有PSV,我係覺得的確可以一玩
重點我再講第三次: 我玩過舊作呀!我睇完片完全冇購買意慾呀,仲要乜特別野都要我再比錢DLC呀
你真係覺得咁樣係好正我冇野講

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] TOV TOS TOARISE - 全機種挑戰trophy 實績攻略討論區 (禁:性風進入) 武藤遊戲 攻略及心得交流區 1007 02-21-24 12:57 PM
[PS3] 「テイルズ オブ エクシリア(TALES OF XILLIA)」攻略スレ Vol.1 money 攻略及心得交流區 724 05-31-13 06:49 PM
[多機種] (PS3/Wii)Tales Of Graces f - テイルズ オブ グレイセス f - 攻略討論區 fantasy俊仔 攻略及心得交流區 566 09-12-11 02:54 PM
[NDS] Tales of Innocence [已售] romrom2004 手提遊戲機討論版 242 12-19-07 11:52 PM

現在的時間是 04:10 AM

手機版 | APP版