Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-11, 09:23 AM   #501
鐵球老爹
Insane Gamer
用鐵球的肥佬

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ammms 查看文章
13 不詳

餓狼 1 可以雙打果 d 都唔算咩冷智慧
呢隻 game 果陣簡直係 cancel o既先鋒
佢係可以用必殺技 cancel 成個 jump action 的
不過餓狼1同其他最大分別可以打到自己友

舊 09-15-11, 10:35 AM   #502
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 鐵球老爹 查看文章
終於有人知...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 04:25 PM   #503
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
一向覺得的餓狼傳說1最大的傳說
阿哥又型,人氣又高個細佬
點解SNK會設計到細佬易用咁多

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 11:30 PM   #504
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: stevenfan 查看文章
一向覺得的餓狼傳說1最大的傳說
阿哥又型,人氣又高個細佬
點解SNK會設計到細佬易用咁多
唔係wor
98之前,Terry都係好用D
99開始,Terry D"腿功"俾人改左之後,通常技就無咁好用,但係必殺技就強化左
跟住00開始就無乜起色
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-11, 01:26 AM   #505
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Terry仔 查看文章
唔係wor
98之前,Terry都係好用D
99開始,Terry D"腿功"俾人改左之後,通常技就無咁好用,但係必殺技就強化左
跟住00開始就無乜起色
佢地講緊原祖餓狼喎

原祖餓狼唔係斬影拳!斬影拳!斬影拳!斬影拳!斬影拳!就玩完一局架咩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-11, 01:43 AM   #506
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
呢啲老一輩真係無咩可能唔知...

唔知係咪見SF4成功, 呢幾年連VF都開始系統簡單化...
VF4FT->VF5(combo唔多洗睇腳位...)
VF5->VF5R(combo鐵拳化...)
VF5R->VF5FS(複合解都無埋...)
對於近年VF系列的衰落有何見解?
以前系統複雜=金字塔頂層, 門檻高,惡性遁環越黎越少人玩.
簡化照計應該唔係壞事?
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-11, 09:35 AM   #507
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: tao 查看文章
對於近年VF系列的衰落有何見解?
以前系統複雜=金字塔頂層, 門檻高,惡性遁環越黎越少人玩.
簡化照計應該唔係壞事?
以前VF4系列...Arcadia個インカムランキング長期係第1 (即係機舖最多人入錢)
而家VF5系列...簡化左好多野, 但之前R版跌出5甲, FS新屎坑而家都只係得第5

有啲野係隻game本身既靈魂, 變左唔一定代表好
普通人未必因此而玩; 舊fans又一個一個咁走晒...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-11, 10:21 AM   #508
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
佢地講緊原祖餓狼喎

原祖餓狼唔係斬影拳!斬影拳!斬影拳!斬影拳!斬影拳!就玩完一局架咩
出得快係可以斬影拳 cancel 斬影拳添
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-11, 10:25 AM   #509
stevenfan
貧窮神附身

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
佢地講緊原祖餓狼喎

powerwave唔到版尾

舊 09-16-11, 02:58 PM   #510
是但啦
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: stevenfan 查看文章
powerwave唔到版尾
係三個主角既飛道具都會中途消失,相反敵人模仿既就可以到尾……
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-11, 05:09 PM   #511
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
呢個XIII既topic講講下大家又講返格鬥game既演變史,哈哈~

其實而家既格鬥game的確相對來講係系統複習左,但係資訊方面亦同時易搵左,比起以前自己幾丁友去摸已經叫有"門路",差在而家D人肯唔肯去問同學...同埋話90後果批因怕煩而唔想記咁多野來打機,呢個point我覺得只認同一部份,因只係香港比較嚴重...睇下大熱既game其實係日韓,美國甚至國內都仲有好多年青既新人加入,相信係地區性團體氣氛影響既正面效果來,香港既人心態要改變一下先會係格鬥大圍方向有起息,起碼輸左要諗自己點輸唔係道氣谷住先...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-11, 02:13 AM   #512
鐵球老爹
用鐵球的肥佬

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Time 查看文章
呢個XIII既topic講講下大家又講返格鬥game既演變史,哈哈~

其實而家既格鬥game的確相對來講係系統複習左,但係資訊方面亦同時易搵左,比起以前自己幾丁友去摸已經叫有"門路",差在而家D人肯唔肯去問同學...同埋話90後果批因怕煩而唔想記咁多野來打機,呢個point我覺得只認同一部份,因只係香港比較嚴重...睇下大熱既game其實係日韓,美國甚至國內都仲有好多年青既新人加入,相信係地區性團體氣氛影響既正面效果來,香港既人心態要改變一下先會係格鬥大圍方向有起息,起碼輸左要諗自己點輸唔係道氣谷住先...
唉,見最近興乜就打乜,廢事自己搵料,要求速成班,之後輸左一句狗西就咩都唔諗,最後索性唔打,好似02之後明顯呢類風氣越來越嚴重,真係有心玩的卻越來越少,有心玩之餘又會堅持的更買少見少

舊 09-17-11, 03:42 AM   #513
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
而家D人睇財經版係想你講個number比佢

舊 09-17-11, 03:19 PM   #514
stevenfan
貧窮神附身

引用:
作者: Time 查看文章

機鋪連十字制都賣少見少

舊 09-17-11, 03:39 PM   #515
exiazero

註冊日期: Apr 2007
引用:
唉,見最近興乜就打乜,廢事自己搵料,要求速成班,之後輸左一句狗西就咩都唔諗,最後索性唔打,好似02之後明顯呢類風氣越來越嚴重,真係有心玩的卻越來越少,有心玩之餘又會堅持的更買少見少
可能都係因為一來近興乜就打乜,廢事自己搵料
而且我覺得可能都多左其他GAME玩
反而令好多輸不起的人直接去玩其他GAME就算
我見我地90後果班真係提起去機舖玩KOF同SF的真係少到爆
真係會睇下比賽片學野,出去俾錢實戰下的更少之有少
我係我同朋友果班人中連埋我都不知道有無5個人肯如此

舊 09-18-11, 10:55 AM   #516
京9999

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
可能都係因為一來近興乜就打乜,廢事自己搵料
而且我覺得可能都多左其他GAME玩
反而令好多輸不起的人直接去玩其他GAME就算
我見我地90後果班真係提起去機舖玩KOF同SF的真係少到爆
真係會睇下比賽片學野,出去俾錢實戰下的更少之有少
我係我同朋友果班人中連埋我都不知道有無5個人肯如此

02果時 上網睇片就無~~但O係機舖睇人打就睇唔小~ 挑機都小 因為睇到都知唔夠打..............多數都係打自閉機(反正都一定有黎黎挑走我O既)
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-11, 09:25 PM   #517
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
預約特典送八神下載咭同埋電話座,唔知香港有冇份

另外唔知點解而家睇返d中文對白譯得好怪…
有d都唔知佢譯到點(但睇落唔似係software譯)……

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-11, 10:34 PM   #518
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
翻譯得很爛,太台式化,應該用書面語多點

舊 09-27-11, 10:59 PM   #519
hei28
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
3DS Friend Code4639 8926 2576
PSN  IDHei24
XBox Live Gamertaghei
引用:
作者: Reishin 查看文章
預約特典送八神下載咭同埋電話座,唔知香港有冇份

另外唔知點解而家睇返d中文對白譯得好怪…
有d都唔知佢譯到點(但睇落唔似係software譯)……
香港應該都有送,我睇本WEEKLY都有賣廣告
hei28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-11, 08:09 AM   #520
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 09-28-11, 09:11 AM   #521
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
翻譯得很爛,太台式化,應該用書面語多點
…點睇都係台灣人做翻譯,好難唔台式…
另外,請賜教一下何謂書面語,在下驟眼睇就覺得佢係書面語啦喎。
不如你示範一下用書面語出黎睇下。

舊 09-28-11, 10:02 AM   #522
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…點睇都係台灣人做翻譯,好難唔台式…
另外,請賜教一下何謂書面語,在下驟眼睇就覺得佢係書面語啦喎。
不如你示範一下用書面語出黎睇下。
反正你們都是要和全世界一起被轟殺口牙!

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-11, 11:05 AM   #523
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
http://www.youtube.com/watch?v=GYBME...eature=related

原來睇睇下當年餓狼d片, 餓狼有搵過疑似春麗在香港賣廣告

舊 09-28-11, 05:07 PM   #524
steve

註冊日期: Aug 2002
http://www.famitsu.com/news/201109/28051048.html

『ザ・キング・オブ・ファイターズXIII』が発売延期

●発売日が決定し次第、改めてアナウンス
 SNKプレイモアは、2011年10月27日に発売が予定されていたプレイステーション3、Xbox 360用ソフト『ザ・キング・オブ・ファイターズXIII』の発売日を延期することを発表した。新しい発売日に関しては、決定し次第改めてアナウンスされるとのこと。

変更前発売日:2011年10月27日(木)
変更後発売日:2011年未定
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-11, 05:39 PM   #525
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: steve 查看文章
http://www.famitsu.com/news/201109/28051048.html

『ザ・キング・オブ・ファイターズXIII』が発売延期

●発売日が決定し次第、改めてアナウンス
 SNKプレイモアは、2011年10月27日に発売が予定されていたプレイステーション3、Xbox 360用ソフト『ザ・キング・オブ・ファイターズXIII』の発売日を延期することを発表した。新しい発売日に関しては、決定し次第改めてアナウンスされるとのこと。

変更前発売日:2011年10月27日(木)
変更後発売日:2011年未定
又焗去12月?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE KING OF FIGHTERS XV KIM 街機遊戲討論版 6 03-18-24 08:07 AM
[PS4] The King of Fighters XIV RS 200 電視遊戲討論版 887 06-25-18 06:25 PM
[PSP] The King of Fighters オロチ編 neo 手提遊戲機討論版 84 05-25-11 12:32 PM
[討論] 想問下大家﹐邊集King of fighters最好玩呢﹖﹖ hidetoshi981 電視遊戲討論版 39 04-13-07 06:05 PM
THE KING OF FIGHTERS XI 已推出 兄澤命斗 街機遊戲討論版 388 11-03-05 01:09 AM

現在的時間是 10:50 PM

手機版 | APP版