Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-11, 03:02 PM   #451
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
有02京唔緊要,只要有返荒咬、毒咬、無式就足夠。
天狗先生....現時用緊都算叫半隻天狗....一係出02大個馬.....

02京一定無無式 最多有神塵......................
要有無式應該只有98京有........................或者99 O既京-2

我只有番02京所有招就滿足

我無打過XIII 因為已經好小入機舖打機 入果D都係番屋企時入去行個圈..................
但如果出家用版又有02京 我應該會打番~~~~

02京 K 紅丸(我只係識用E 3個人..............所以............XIII我都唔知點打好............京我係由98開始用......................)
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-11, 08:47 PM   #452
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
數吓數吓,其實得BILLY一個係完全新人...

舊 09-11-11, 09:06 PM   #453
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
出到十三集…算吧喇…

舊 09-11-11, 09:12 PM   #454
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
出到十三集…算吧喇…
其實你有無打過KOF??
應該係問,你有無打過機嫁?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-11, 11:41 PM   #455
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Terry仔 查看文章
其實你有無打過KOF??
應該係問,你有無打過機嫁?
呢家嘅年輕人係唔係識欣賞同玩格鬥game
亦了解唔到對90年代嘅機迷來講幾咁重要(佢地的確冇參與過90年代呢個最熱血嘅十年)
好似今日同個90後嘅男仔打iphone街霸
佢連豪鬼都唔識,叫佢做天狗
呢家個個只係識cod個類game,時代已經唔同左,你問佢都係多餘

舊 09-11-11, 11:53 PM   #456
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
亦了解唔到對90年代嘅機迷來講幾咁重要(佢地的確冇參與過90年代呢個最熱血嘅十年)
呢家個個只係識cod個類game,時代已經唔同左,你問佢都係多餘
突然覺得自己都係90年代的玩家一事感到好感動(還是說自豪?)

戈陣真係格鬥GAME(還是說KOF?)的全盛期

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 12:03 AM   #457
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: GN00508771 查看文章
突然覺得自己都係90年代的玩家一事感到好感動(還是說自豪?)

戈陣真係格鬥GAME(還是說KOF?)的全盛期
以前睇住CAPCOM同SNK輪流出格鬥GAME,隻隻都玩下
同班FRIEND係打得唔叻,但最鍾意對戰時個種樂趣,就咁CHOK下招互片都好過癮
好似SFC最強原創格鬥GUNDAM W呢家間唔中都用EMU同朋友打下
(呢度有部份"專業格鬥專家"唔認同或有"獨到意見"請唔好引用小弟嘅POST,多謝合作)
情況就好似呢家FPS GAME一年出十幾廿隻一樣~
真係好懷念,今次13係有盛意嘅,希望有好成績

舊 09-12-11, 12:43 AM   #458
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Reishin 查看文章
有EX京又唔拘啊,最好出埋EX TERRY(MOW性能)添
開頭話淨低兩件都係EX人我都係估EX京同EX Terry(MOW性能)
點知會係EX天狗......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 01:03 AM   #459
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我到依家都唔明老豆點解一扮天狗就可以出虎咆
希望13唔好再見到

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 01:04 AM   #460
exiazero

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
開頭話淨低兩件都係EX人我都係估EX京同EX Terry(MOW性能)
點知會係EX天狗......
其實我覺得如果再資源再用的
可以加埋MOW版TERRY, 天狗版龍
呢兩個都係改少少就可以再出
估不到的係之前講的京竟然講中左

另外
以前玩格GAME同傾都好正
SF 2係SFC狂玩
因為細不可以去機舖, 果陣都係玩GB 95~96
玩97~98都係PS 1玩, 仲有NEO-GEO POCKET的R-1~R-2
99~00更加要到DC果陣先到玩(睇住其他人玩同傾真係葡萄的)
格GAME果陣真係影響我好大

呢次KOFi就明顯好有誠意
希望家用版都可以更好
加多幾個全新的人就好了(最好影月, 齊95 八神TEAM都好)

舊 09-12-11, 01:32 AM   #461
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
出到十三集…算吧喇…
系列作有咩問題?!

唔通係你眼中....................

King of Fighters > 算吧喇

Biohazard > 算吧喇

Final Fantasy > 算吧喇

zelda > 算吧喇

スーパーロボット大戦 > 算吧喇

啊.............莎木本來都係打算出十幾集架喎, 係咪又算吧喇啊你?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 02:14 AM   #462
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
出到十三集…算吧喇…
出到13集有乜問題?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 08:15 AM   #463
鐵球老爹
用鐵球的肥佬

註冊日期: Sep 2003
引用:
出到十三集…算吧喇…
出到13集有罪嗎? 你真係算吧喇

舊 09-12-11, 08:19 AM   #464
鐵球老爹
用鐵球的肥佬

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我到依家都唔明老豆點解一扮天狗就可以出虎咆
希望13唔好再見到
EX京同八神對我自己黎講都唔算大驚喜,本身改變咁大,到家用版時實有呢D角色,我而家反而最好奇係天狗會點設計,一來天狗look本來已經有得揀,二來呢集差不多集合歷代大姑媽之大成,斷估唔係加個虎砲就算掛

舊 09-12-11, 09:59 AM   #465
ETC
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
唔知點解一聽見出EX天狗就想起

KOFXII設定本中的Ryo被棄用的中袖立姿 + 天狗面具 + 虎咆......

P.S.: KoF-i 加入了龍虎之拳1對天狗的場地, 唔知會不會更加確定EX天狗的登場可能性?
ETC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 10:12 AM   #466
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
出到13集有乜問題?
認真你就輸了.

舊 09-12-11, 10:12 AM   #467
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: adrian_shum 查看文章
其實我覺得如果再資源再用的
可以加埋MOW版TERRY, 天狗版龍
呢兩個都係改少少就可以再出
估不到的係之前講的京竟然講中左

另外
以前玩格GAME同傾都好正
SF 2係SFC狂玩
因為細不可以去機舖, 果陣都係玩GB 95~96
玩97~98都係PS 1玩, 仲有NEO-GEO POCKET的R-1~R-2
99~00更加要到DC果陣先到玩(睇住其他人玩同傾真係葡萄的)
格GAME果陣真係影響我好大

呢次KOFi就明顯好有誠意
希望家用版都可以更好
加多幾個全新的人就好了(最好影月, 齊95 八神TEAM都好)
京會中係最合理....都話,有EX 庵,咁舊京既招就重複左....雖然性能係唔同姐
空手先生二代目主要都係怕同Takuma撞架姐.....不過而家隻takuma性能都變左咁多,感覺上都應該唔會撞
如果用NBC果隻做基底既話仲好,夠晒差別性

衣唔係喎
其實會唔會今次隻EX天狗 內裡係二代目黎

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-12-11, 10:15 AM   #468
wing
格鬥低手

引用:
其實sf近年都算hit, 打格鬥game的90後都會識的.

當然冇得同sf2初出的超紅時期比, 果時在香港直情係文化現象, 間間機舖有街霸, 有D機舖只得街霸 (當年我見過紅磡一間, 全間都係sf2)搞笑電影要抄街霸, 連文藝愛情小說都要用街霸做框 (梁望峰有一本波動情) 全香港唔打機的人都識得春麗.

舊 09-12-11, 10:36 AM   #469
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
我係90後都有打街霸,唔通我係異類…
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 10:39 AM   #470
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

有GGXX、北斗同鬥魚2打果時又唔見咁多格game老手出黎講野
究竟係「識欣賞格game」
定係「只識得欣賞KOF同街霸」
我已經分唔清楚

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 09-12-11 10:42 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-12-11, 11:03 AM   #471
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
有GGXX、北斗同鬥魚2打果時又唔見咁多格game老手出黎講野
究竟係「識欣賞格game」
定係「只識得欣賞KOF同街霸」
我已經分唔清楚
咪咁執著啦,鍾意打RPG都未必隻隻打晒…
RPG再長只係70~100個鐘,格game分分鐘要幾倍。
打返自己慣既都好正常,在下一跳出ARC SYSTEM就即刻係一個完全既格GAME外行人啦。

此篇文章於 09-12-11 11:06 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 11:25 AM   #472
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咪咁執著啦,鍾意打RPG都未必隻隻打晒…
RPG再長只係70~100個鐘,格game分分鐘要幾倍。
打返自己慣既都好正常,在下一跳出ARC SYSTEM就即刻係一個完全既格GAME外行人啦。
唔接觸就永遠都唔識架啦

又睇下將來Vampire真係復出果時
又有幾多「格game玩家」肯跳落去

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-12-11, 11:27 AM   #473
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
"專業格鬥專家"
梅原都唔得閒打機啦

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 11:28 AM   #474
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
有可能snkp將空手道先生定位同豪鬼咁上下~
放隻SVC版本氣的空手道先生~
到時下下三發霸王至高拳都咪話唔過癮

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 11:32 AM   #475
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 數碼石頭 查看文章
有可能snkp將空手道先生定位同豪鬼咁上下~
放隻SVC版本氣的空手道先生~
到時下下三發霸王至高拳都咪話唔過癮
空手先生定位係豪鬼位置無錯
只係囉黎做playable就....

ペルソナ5

隨時更新

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE KING OF FIGHTERS XV KIM 街機遊戲討論版 6 03-18-24 08:07 AM
[PS4] The King of Fighters XIV RS 200 電視遊戲討論版 887 06-25-18 06:25 PM
[PSP] The King of Fighters オロチ編 neo 手提遊戲機討論版 84 05-25-11 12:32 PM
[討論] 想問下大家﹐邊集King of fighters最好玩呢﹖﹖ hidetoshi981 電視遊戲討論版 39 04-13-07 06:05 PM
THE KING OF FIGHTERS XI 已推出 兄澤命斗 街機遊戲討論版 388 11-03-05 01:09 AM

現在的時間是 10:03 PM

手機版 | APP版