Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-06, 11:30 PM   #1
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
STREET FIGHTER再真人電影化

立過好似冇人貼過

http://ir.capcom.co.jp/news/html/061031.html
株式会社カプコンは、本日、米国映画製作配給会社であるハイドパーク社と共同映画制作会社を設立し、当社人気ゲームソフトの『ストリートファイター』をテーマとした実写映画製作を行うことを決定いたしましたのでお知らせします。

本作では、『ストリートファイター』でお馴染みの女性キャラクター「春麗(チュンリー)」を中心としたストーリーを製作する予定です。映画の公開は2008年を予定しており、全世界での劇場公開を予定しており、米国における『ストリートファイター』の発売20周年記念の特別プロジェクトとして発足いたします。

以下內容一樣
http://www.dengekionline.com/data/ne...ba96afb57.html
http://www.famitsu.com/game/news/200...62464,0,0.html

上次玩得唔夠痛快?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-06, 11:33 PM   #2
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
以春麗為中心
(希望唔好照搬game 入面的造型 )

此篇文章於 10-31-06 11:36 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-06, 11:35 PM   #3
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
重有無尚格雲頓架?
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-06, 11:37 PM   #4
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
春麗??!
會不會又是司令的女兒......

舊 10-31-06, 11:37 PM   #5
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
真係幾估唔到~
希望今次唔好再咁惡攪
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-06, 11:43 PM   #6
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
搵埋佢
http://www.youtube.com/watch?v=2tRJrupVoz4

Dexter
My Favorite Drama

此篇文章於 10-31-06 11:53 PM 被 FOKKIT 編輯。
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-06, 11:48 PM   #7
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
可能重拾昔日雄風
http://www.youtube.com/watch?v=1s6clmHFy4g

舊 10-31-06, 11:49 PM   #8
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
諗起成虫版春麗
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-06, 11:49 PM   #9
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: FOKKIT

好正,仲以為歐弟退出左台灣娛樂圈,扮軍佬真係笑死我

舊 11-01-06, 12:14 AM   #10
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
SF 20週年紀念電影......
希望拍得好好睇睇啦...

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 12:49 AM   #11
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
不是嘛,又來《街霸》?(CAPCOM都已經沒有新作,竟然還會有電影……)
不知是以SF3人物作中心,還是?
一想到荷里活《街霸》電影,只覺得原創角色澤田只是路人甲角色。

希望這套《街霸》電影不會破壞這隻經典格鬥遊戲形象。

說實話,除了《街霸》電影外,印象中格鬥遊戲電影只有《MORTAL KOMBAT》,以及《DOA》。SNK的KOF系列果然在歐美不是那麼熱門。(否則KOF都有荷里活電影吧)

另外,希望不會像韓國那個那麼惡搞……
http://www.youtube.com/watch?v=-MQu6LnbPjM

此篇文章於 11-01-06 12:57 AM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 01:12 AM   #12
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: FOKKIT
Tk昇龍拳
ALL U ALL U ALL U ALL U GET

一直以來我出嘅壓力cool 只著重手勢~
原來下盤功夫都好重要~
呢段片令我獲益良多

PAD: 229 362 054

此篇文章於 11-01-06 01:27 AM 被 凍檸茶 編輯。
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 01:25 AM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
真係估唔到會再拍
上套既主要角色當中, 春麗同ken, 無論樣同造型都好唔掂
唔似得mk, 兩集拍得叫ok好睇

capcom好興將game電影化咁, 幾時有bio4, killer7, 逆轉?
後者應該會拍得幾好睇

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 02:40 AM   #14
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

不論好片定爛片,我都好期待

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 06:12 PM   #15
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kyu
希望這套《街霸》電影不會破壞這隻經典格鬥遊戲形象。
如果講到破壞, 上次尚格雲頓果套已經破壞左la.

今次我冇咩期望, 但好想睇下拍成點.

SF雖然日本動畫電影版拍得ok, 但TV, OVA同美國真人版都拍得唔好, 唔及得餓狼幾套OVA/movie (大張正己做人設果堆) 都拍得唔錯.

引用:
說實話,除了《街霸》電影外,印象中格鬥遊戲電影只有《MORTAL KOMBAT》,以及《DOA》。
傳聞將會有鐵拳同刀魂.

引用:
SNK的KOF系列果然在歐美不是那麼熱門。(否則KOF都有荷里活電影吧)
其實KOF只在華人地區同韓國受歡迎, 在日本本土都係麻麻.
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 06:20 PM   #16
星問
Insane Gamer
星問

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagbook2036@hotmail.com
今次最後大佬係豪鬼?
星問 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 06:23 PM   #17
hehe_li
Crazy Gamer

大家仲記唔記得 上次尚格雲頓個套ending 播cast list之後
鏡頭影住司令係d廢堆到伸返隻手出黎!!!

唔知會唔會連返上集呢~
hehe_li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 06:25 PM   #18
信長
The Flash

引用:
作者: 星星問
今次最後大佬係豪鬼?
最後boss 都係司令,豪鬼亂入 瞬獄殺 秒左司令

舊 11-01-06, 06:25 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: hehe_li
大家仲記唔記得 上次尚格雲頓個套ending 播cast list之後

唔知會唔會連返上集呢~
下三流既open ending手法~
連番上集就唔好喇, 冇關係會好d

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-06, 06:56 PM   #20
Greenhead
Insane Gamer

我覺得又係同近期果套 DOA 一樣,屬惡攪戲...
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 12:36 AM   #21
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: sunyanzi
好正,仲以為歐弟退出左台灣娛樂圈,扮軍佬真係笑死我
我都好鍾意歐弟ga, 少年兵團同小豬合作真係好正
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 12:38 AM   #22
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
唔會又係搵doa個霞公主做春麗ar ma
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 12:38 AM   #23
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: wing
傳聞將會有鐵拳同刀魂....
HK已有一套鐵拳啦~馮骨輪 做主角的~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 12:39 AM   #24
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: hehe_li

唔知會唔會連返上集呢~
竟然有人睇過~
我剩係見張poster已經無視左

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 12:39 AM   #25
大山椒魚
......

超級學校霸王

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Wall Street Institute, School of English kin~kin 學術文化綜合研討區 2 09-28-06 09:01 PM
Street Fighter collection 一問....... 綱之小子 電視遊戲討論版 4 06-30-06 02:29 PM
[PS2]Street Fighter ZERO ~Fighters Generation [發售中] neo2046 電視遊戲討論版 174 06-08-06 08:06 PM
有street figheter 3rd strike emu 麻﹖﹖ lunlun6666 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-07-03 05:45 PM

現在的時間是 04:41 PM

手機版 | APP版