Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 10-26-10, 03:15 PM   #1326
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2

前幾日係御茶ノ水既收獲

舊 11-09-10, 07:36 PM   #1327
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
經過半年自學, 得出黎既結果
我知我手形勁怪
希望高手們俾d意見
下個月應該會正式去搵人教, 希望到時會好d

大家盡情笑吧

其實第2首歌都已經練得7788(因為首歌簡單好多), 有時間再拍上黎俾大家笑下
半年自學都有敢既功力唔錯WOR, 我當初都係想學BASS, 不過因為錢同手指指頭太大禁唔掂BASS 個FRETBOARD所以放棄左
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-10, 07:50 PM   #1328
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: fxi 查看文章
半年自學都有敢既功力唔錯WOR, 我當初都係想學BASS, 不過因為錢同手指指頭太大禁唔掂BASS 個FRETBOARD所以放棄左
功力咪講笑啦

而家岩岩正式跟人學, 上完第一堂發覺要改善既野太多, 暫時唔練歌, 一切由基本練起~!

此篇文章於 11-09-10 11:14 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-10, 10:15 AM   #1329
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
功力咪講笑啦

而家岩岩正式跟人學, 上完第一堂發覺要改善既野太多, 暫時唔練歌, 一切由基本練起~!
加油呀!!我都要重新出發呀!!!
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-10, 11:18 AM   #1330
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
btw
txl 呢排靜左咁....好忙? @@

舊 11-11-10, 11:44 AM   #1331
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Seppie 查看文章
btw
txl 呢排靜左咁....好忙? @@
可能係要練習同準備起行喇~
Yamaha Asian beat grand final!!!!
舊 11-14-10, 10:49 PM   #1332
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
想問下五級樂理係邊度學好?自學又有無好書推介?
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-10, 11:22 PM   #1333
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
其實去工聯會果D都OK架喇
舊 11-15-10, 12:03 AM   #1334
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
引用:
買黃浩義果套一至五級
買埋答案
做完之後就做past paper
做返三年應該都夠

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 09:35 AM   #1335
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

第十六屆香港亞洲鋼琴公開比賽 <-- |||||||

舊 11-19-10, 02:03 PM   #1336
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
你參加左??
舊 11-19-10, 02:32 PM   #1337
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
你準備去拎獎??

舊 11-19-10, 04:25 PM   #1338
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 查看文章
你參加左??
我係俾老師掟左去參加!!!

引用:
你準備去拎獎??
初賽都未開始
都未知入唔入到決賽

> 我只求突破自己架ja 陪跑都ok 架

舊 11-19-10, 06:48 PM   #1339
是但
Game Master

引用:
我係俾老師掟左去參加!!!

初賽都未開始
都未知入唔入到決賽

> 我只求突破自己架ja 陪跑都ok 架
除左校際我都未參加過比賽...
成日都忙住考琴

你參加左咩組別?

BLOG
舊 11-19-10, 10:55 PM   #1340
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 是但 查看文章
除左校際我都未參加過比賽...
成日都忙住考琴

你參加左咩組別?
我又唔係志在考試, 反而而家想學習表達同感受音樂
呢d 野細個真係做不到

唔係公開組!!!

舊 11-20-10, 02:56 PM   #1341
是但
Game Master

我自己覺得考試同比賽都差唔多意義
都係俾個挑戰自己
咁先會迫到自己仔細彈好d歌

呢首係我上年錄低既蕭邦夜曲
不過係慢歌
恐怕會悶親人 =]
http://www.youtube.com/watch?v=UZaCkoTZlFs

BLOG
舊 11-23-10, 10:11 AM   #1342
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我自己覺得考試同比賽都差唔多意義
都係俾個挑戰自己
咁先會迫到自己仔細彈好d歌

呢首係我上年錄低既蕭邦夜曲
不過係慢歌
恐怕會悶親人 =]
http://www.youtube.com/watch?v=UZaCkoTZlFs
唔知ar...exam 呢d好死既,
我認我本來真係為張cert 而考(因為根本認真d備戰就冇問題)
點知e家好似比以前有突破, 發現以前好多野都掌握得唔好, 所以有心砍掉重練

反而比賽真係唔係個人可以控制既事, challenging 好多

另:
我睇左喇 大師好勁~~
岩岩第一次揭譜果度既層次做得好!!

我e家都摸索緊romantic 作品既感覺ar ^^
e家老師叫我彈songs w/out words 先lor

chopin 我最大興趣既始終係hyper d 既waltz 同技巧向既etude.......
我miss 明言呢2樣野應該會係我比較易掌握, 所以唔教我a

等我christmas 又錄下d拙作獻醜先

此篇文章於 11-23-10 01:26 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 08:55 AM   #1343
是但
Game Master

演奏級既試揀歌好自由
會開心好多

我自己都特別鍾意d好悲壯激昂既作品
不過手唔夠力
最後往往係彈d靜d既彈得好d....
waltz同etude我都只係各彈左一首haha
不過而家因為要教學生
開始彈d容易既waltz

你有冇彈貝多芬?
貝多芬d歌真係好好聽!

BLOG
舊 11-25-10, 09:25 AM   #1344
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
演奏級既試揀歌好自由
會開心好多

我自己都特別鍾意d好悲壯激昂既作品
不過手唔夠力
最後往往係彈d靜d既彈得好d....
waltz同etude我都只係各彈左一首haha
不過而家因為要教學生
開始彈d容易既waltz

你有冇彈貝多芬?
貝多芬d歌真係好好聽!
開始彈d容易既waltz <-- the waltz of flowers!! 由細到大都好鍾意

beethoven 好ar!!!!!!!
sonata 隻隻都好有特色
同埋真係夠激昂~~好好feel!!
係真係....雙手初初練好易累~.~

手指唔夠力, 我就買番本hanon 離操~~
e家好好多

我grade 8 2009-10 syllabus, 揀op10 no 1 3rd movt 果隻
離緊atcl 應該都繼續揀佢喇

舊 12-12-10, 12:30 PM   #1345
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

txl大師....想請問有無好技師介紹下.....
我有支 mocking bird 打左柴......但d circuit 太複雜我搞唔掂....

舊 12-18-10, 11:51 PM   #1346
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
You can find Daniel see see :P
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-10, 02:42 PM   #1347
txl

引用:
作者: 查看文章
可能係要練習同準備起行喇~
Yamaha Asian beat grand final!!!!
竟然有人問起我呢d small potato
舊 12-20-10, 02:43 PM   #1348
txl

引用:

前幾日係御茶ノ水既收獲
HK都有喎,唔買d再靚d既野黎?

e.g. Fender Japan
舊 12-20-10, 02:56 PM   #1349
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: txl 查看文章
竟然有人問起我呢d small potato
大師我好掛住你呀

舊 12-21-10, 08:58 AM   #1350
txl

前排忙出show,四個week出3個show,加埋又轉左新工時間少左

論壇跳轉

現在的時間是 10:26 AM

手機版 | APP版