Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-19-19, 03:19 PM   #901
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係AV 帝王(The Naked Director)預告見到山田孝之,
唔知點解覺得係日系game廣告嚟…

Rick and Morty Season 4 19年11月出,
唔知到時香港Netflix會唔會同步有得睇呢?
上次第3季好似慢美國進度少少,算係同步吧…

《AV 帝王》| 前導預告 | Netflix

這部傳記電影說的是導演村西透波折起伏的一生,他在 80 年代景氣繁榮的日本,徹底改變了當地的色情片產業。《AV 帝王》將於 8 月 8 日首播,Netflix 獨家。

https://www.youtube.com/watch?v=SrNoJ1xLApc

Rick and Morty Season 4 Release Date | Rick and Morty | Adult Swim

https://www.youtube.com/watch?v=dIdk...ature=youtu.be

此篇文章於 06-19-19 06:11 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-19, 03:23 PM   #902
IDGAF
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
Keanu Reeves 近幾套戲都係呢個做型, 可以話懶~

[IMG]https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzZmMzE4ODYtM2RlNi00OTY4LTllMGYtYzc2MmFjMDM5MWUyXkEyXkFqcGdeQXRodW1ibmFpbC1pbml0aWFsaXplcg@@._V1_UX477_CR0,0,477,268_AL_.jpg[IMG]
應該好忙就真,同期拍到咁多部戲~!
宜家仲玩埋遊戲界,E3係Cyberpunk 2077出場果下真係好驚喜~!

Cyberpunk 2077 Full Presentation with Keanu Reeves | Microsoft Xbox E3 2019
https://www.youtube.com/watch?v=pwgrsjHlqas

舊 06-19-19, 08:59 PM   #903
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
JJ 有個 Lex Luthor

JJ S3 完食。

唔錯,劇情無S1 咁有迫力,但好過 S2 好多。好識利用到流動電話同社交媒體嘅現實。缺點係灌水嘅情況太明顯,起碼咳到兩三話,尤其係第11話真係同總篇集無太大分別。

無懸念係女人戲為主,舊角尤其 Marcus 個變化起跌都好精彩,可能好睇過主角條線。新角個秘書串咀得嚟幾搶鏡但唔覺太煩人,另一個新角 Erik 寫同發揮仲好,夠戲份又夠立體,有少少想知再多啲佢個 origin story。舊角「家姐」Trish 寫同發揮都好,有成話係佢個 origin story 都正。可能個焦點唔夠集中,佢同女主角個關係應該係重點,但頭半季都時有時冇,但佢個結局都叫完整。

另一個重點放咗新歹角上面,佢無異能,除咗好聰明,同心理變態之外,佢個「出場」方式好怪,但之後講返佢啲前科同之後嘅行徑,又唔係好對前文後理。佢咁都走得甩唔係無犯駁,除咗中後段有度真係好玩嘢叫意料之外(無透),佢又無 Kilgrave,Kingpin 之流咁有迫力。係好識擺佈同裝人,同埋放咀炮摶打。呢度群眾壓力同警方個「威脅」可能仲大啲添。

女主角都係咁,唔係頹就係醉,唔係無發揮機會,但絕大部份時間,來來去去都係咁嘅款,又無乜成長就爭啲。最後有個特別客串,為咗劇情而講嗰堆嘢,太便利。而女律師 Jeri 今季可謂最乞人憎嘅角式,太自私自利,覺得佢除咗無咁變態,拍得住個大奸,而佢檔嘢個「危機」做做吓又似無鬼咗。

個結局比 DD S3 更無乜叫做伏線可言。可以話完滿。

追加:同 DD S3 個故仔相映成趣--JJ 講守法好緊要,一過咗呢條線就變壞人,而個故仔證明呢樣嘢;反而 DD S3 成季都極力用法律制裁 Kingpin,點知 Kingpin 太有財有勢,最後都要用非常手段去解決件事。

此篇文章於 06-20-19 12:18 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-19, 09:24 PM   #904
肉羊哩咖
griffin611

名偵探 Zohan

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
睇左,我覺得唔錯~
由手機版發出
因為無睇開近年 Sanders 啲嘢唔知,好多人話呢套唔太誇張,覺得呢套正正常常咁又幾好笑,佢同 Aniston 有火花,起碼似足老夫老妻先,其他角式平面,同埋個舖排,真係好似啲懸疑小說咁。 輕輕鬆鬆睇完,係唔鍾佢夾硬係都要加飛車咁啫,同埋睇返轉頭,無講條友點解會請主角上船先,有啲唔通~

最後嗰度係致敬,定係暗示會有續集。

舊 06-20-19, 10:38 PM   #905
肉羊哩咖
griffin611

《深夜食堂》再度營業!《深夜食堂 -Tokyo Stories Season2-》將於秋季在Netfilx作全世界配信。

http://kenshin.hk/2019/06/20/【日劇】net...

舊 06-20-19, 10:52 PM   #906
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
因為無睇開近年 Sanders 啲嘢唔知,好多人話呢套唔太誇張,覺得呢套正正常常咁又幾好笑,佢同 Aniston 有火花,起碼似足老夫老妻先,其他角式平面,同埋個舖排,真係好似啲懸疑小說咁。 輕輕鬆鬆睇完,係唔鍾佢夾硬係都要加飛車咁啫,同埋睇返轉頭,無講條友點解會請主角上船先,有啲唔通~

最後嗰度係致敬,定係暗示會有續集。
佢同Anoston 係 just go with it已經合作過(套野又係Netflix睇,又係唔錯)~
不過睇過Adam 咁多戲,最好睇覺得係50 First Dates (又係Netflix睇XDDD)同Click (係戲院睇到喊,但又好搞笑).
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-19, 11:15 PM   #907
肉羊哩咖
griffin611

引用:
佢同Anoston 係 just go with it已經合作過(套野又係Netflix睇,又係唔錯)~
不過睇過Adam 咁多戲,最好睇覺得係50 First Dates (又係Netflix睇XDDD)同Click (係戲院睇到喊,但又好搞笑).
由手機版發出
收到,得閒去望吓~

舊 06-20-19, 11:40 PM   #908
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
由手機版發出
一樣, 超鍾意50 First Dates, 勁好睇

舊 06-20-19, 11:53 PM   #909
肉羊哩咖
griffin611

Falcon 同 Crossbone 合作打黑警救老婆?! Point Blank 七月十二號上

舊 06-21-19, 01:46 AM   #910
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
今日有evangelion了罷..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 03:46 AM   #911
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: aquarius 查看文章
係廿一號上,你 search 到有個 icon. 但未睇得。

此篇文章於 06-21-19 03:52 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-21-19, 08:55 AM   #912
aquarius
Game Master

引用:
係廿一號上,你 search 到有個 icon. 但未睇得。

上次ultraman下午度有得睇, 我諗應該係咁
舊 06-21-19, 10:29 AM   #913
IDGAF
The One

引用:
引用:
上次ultraman下午度有得睇, 我諗應該係咁
次次d人心急問Netflix facebook節目幾時上架,多數都係答同日黃昏會有。

今年夏天Netflix想把觀眾留在80、90年代咁,
兩套自家作品都係80年代主題,另加90年代的EVA動畫系列…

突然記得仲有宇多田光個演唱會要睇~!

《怪奇物語》第 3 季 | 最終預告 | Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=9ynAk_VeBLc

《GLOW:華麗女子摔角聯盟》| 第 3 季正式預告 | Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=XjRCdMZuAuc

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
6月26日Netflix有宇多田光 Laughter in the Dark 巡迴演唱會2018睇,正~!

之前PS4果邊好似都有得免費用PS VR睇(一兩首歌?)

此篇文章於 07-06-19 11:03 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 06-21-19, 04:19 PM   #914
肉羊哩咖
griffin611

有EVA 喇!

唔係 16:9 噃

此篇文章於 06-21-19 04:25 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-21-19, 04:25 PM   #915
Eking

註冊日期: Feb 2006
ST S3 有冇時間表?

舊 06-21-19, 04:52 PM   #916
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Eking 查看文章
ST S3 有冇時間表?
七月四,美帝國慶日上

舊 06-21-19, 08:56 PM   #917
aquarius
Game Master

引用:
有EVA 喇!

有25, 26集, 跟足原版..
本來一度已經俾電影版取代咗
舊 06-21-19, 09:11 PM   #918
肉羊哩咖
griffin611

唔係當年亞記咁玩「合體大炮」算係咁。

投訴二:乜傢伙 Ending 唔係 Fly Me to the Moon 㗎?!

舊 06-22-19, 10:47 PM   #919
肉羊哩咖
griffin611

動け、動け、動け、動け、動け、動け、動け、動け、動いてよ!

補充:連兩套EVA舊電影版都有埋。

------
一下子猛火煲晒 EVA TV 廿六話,多咗:

第廿一話一開始將電影版開頭有關第二次衝擊嘅片段加上去;
第廿四話中間多咗啲原電視版無嘅嘢,為咗連返電影嘅戲加返落去。

之外,無記錯全部有齊,連美里個 H 情節都無刪剪到,雖然呢邊話係 12歲以上,呢套兒童台係無嘅~

------

只係畀咗第一話阿女睇,佢話無興趣~~~算!等佢大個啲先再引佢睇

------

順便騷吓啲珍藏:

此篇文章於 06-22-19 10:52 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-22-19, 11:19 PM   #920
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
唔係當年亞記咁玩「合體大炮」算係咁。

投訴二:乜傢伙 Ending 唔係 Fly Me to the Moon 㗎?!
版權問題,外國都有呢個情況,但日本據報用得番
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-19, 11:39 PM   #921
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
有EVA 喇!

如果16:9先驚,cut上cut下
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-19, 02:05 AM   #922
aquarius
Game Master

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
由手機版發出

可能版權只限日本地區

引用:
補充:連兩套EVA舊電影版都有埋。

------
一下子猛火煲晒 EVA TV 廿六話,多咗:

第廿一話一開始將電影版開頭有關第二次衝擊嘅片段加上去;
第廿四話中間多咗啲原電視版無嘅嘢,為咗連返電影嘅戲加返落去。

之外,無記錯全部有齊,連美里個 H 情節都無刪剪到,雖然呢邊話係 12歲以上,呢套兒童台係無嘅~

------

只係畀咗第一話阿女睇,佢話無興趣~~~算!等佢大個啲先再引佢睇

------

順便騷吓啲珍藏:

劇場版今日先上架, 呢套比新嗰三集好睇得多
舊 06-23-19, 03:09 AM   #923
肉羊哩咖
griffin611

引用:
劇場版今日先上架, 呢套比新嗰三集好睇得多
邊個好啲真係見人見智。舊電影版下半 part,到今時今日真係唔知佢想點,一開頭初號機反高潮不特止,之後中後部係咁用對白/獨白講啲似是而非嘅嘢,不過有人講過,庵野嘅嘢你睇唔明唔好太認真,最後點努力都未必會明~~

舊 06-23-19, 01:17 PM   #924
IDGAF
The One

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
由手機版發出
Neon Genesis Evangelion: 9 Changes Netflix Made To The Original Anime
https://www.gamespot.com/gallery/neo...-/2900-2899/5/

睇報導講今次Neflix版新世紀福音戰士改動都幾多,
特別係英語配音版,
劇中無咗Fly Me to the Moon無論係插曲定片尾曲,
英語版配音員都換咗、對劇本的翻譯都改咗(唔知係好事定壞事),
但畫面上出現的漢字不作翻譯(非對白類)真係唔知西方人點睇得明了…
其他改動自己睇上面條link啦。

呢套廿幾年前的作品,由原本GAINAX製作,
到宜家轉成Studio khara 製作新劇場版,
其實連個名都無咗新世紀/neon genesis幾隻字,
變成福音戰士/EVANGELION了。

要足本重溫TV版我都係睇返舊VCD版,
同2003年DVD版好了!(香港版應該係2004年的產物吧?)

VCD版頭8集我得黃金版
係信和版都未出現,
仲要係我老豆買返嚟的點知套嘢有殺父情意結內容…
之後9至13集自己用零用錢買返正版VCD。

不過,應該都會係Netflix睇返舊劇場版,
呢戲推出時係信和版VCD年代大熱年代,
唔知有無出過正版了,總之在家居考古時就搵唔到了…

宜家睇返EVA覺得佢的情節真係幾爆,所以變成大家心目中的經典作品~!

(佢夠膽死用晒結局的全部時間用來描述主角當時內心的狀態係點…)

Top 10 Neon Genesis Evangelion Moments
https://www.youtube.com/watch?v=C3WcH2Yoeww

此篇文章於 06-23-19 01:36 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 06-23-19, 01:27 PM   #925
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
Neon Genesis Evangelion: 9 Changes Netflix Made To The Original Anime
https://www.gamespot.com/gallery/neo...-/2900-2899/5/

睇報導講今次Neflix版新世紀福音戰士改動都幾多,
特別係英語配音版,
劇中無咗Fly Me to the Moon無論係插曲定片尾曲,
英語版配音員都換咗、對劇本的翻譯改咗(唔知係好事定壞事),
但畫面上出現的漢字不作翻譯(非對白類)真係唔知西方人點睇得明了…
其他改動自己睇上面條link啦。

呢套廿幾年前的作品,由原本GAINAX製作,
到宜家轉成Studio khara 製作新劇場版,
其實連個名都無咗新世紀/neon genesis幾隻字,
變成福音戰士/EVANGELION了。

要足本重溫TV版我都係睇返舊VCD版,
同2003年DVD版好了!(香港版應該係2004年的產物吧?)

VCD版頭8集我得黃金版
係信和版都未出現,
仲要係我老豆買返嚟的黠知套嘢有殺父情意結內容…
之後9至13集自己用零用錢買返正版VCD。

不過,應該都會係Netflix睇返舊劇場版,
呢戲推出時係信和版VCD年代大熱年代,
唔知有無出過正版了,總之在家居考古時就搵唔到了…

宜家睇返EVA覺得佢的情節真係幾爆,所以變成大家心目中的經典作品~!

(佢夠膽死用晒結局的全部時間用來描述主角當時內心的狀態係點…)

Top 10 Neon Genesis Evangelion Moments
https://www.youtube.com/watch?v=C3WcH2Yoeww

當年黃金版同信和版唔係差唔多同時有咩?
我都係叫 d 朋友買黃金版然後借黎睇。
不過唔記得當年第 9 定第 10 隻之後,唔知點解錄到一 pet 屎咁所以停左 ...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:32 AM

手機版 | APP版