Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-18, 09:57 PM   #451
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
台灣人只要有中文化就得,駛乜理伏唔伏

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 11:43 AM   #452
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: Hunter 查看文章
http://www.gamecity.ne.jp/smusou8/pr...l#digitaldelux

Season Pass 3000日元
追加シナリオパック:2,400円+税/追加武器パック:1,200円+税/隠れ処カスタマイズパック:800円+税)

====================================
4個NPC要2400, 即係迫你買pass

雖然我地唔BUY 8代個玩法
不過可能日本台灣人好鍾意呢?
暗榮手法就夠哂狗…
進化到無得食無得玩既NPC都要再加錢先有得玩。

我有睇巴哈個邊,暫時都係一半一半……
當然,似乎真係比較多盲忠……即刻好似前面個位咁…
唔理三七廿一,講明係雷都要照踩就是。(笑)

話說今天為左大陸市場,搞到d武將服裝都……
如果大陸個邊銷量無暗榮佢地預期咁好,場戲就更加好睇。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 12:15 PM   #453
yorkyork

註冊日期: May 2010
巴哈一向多盲忠嫁啦,
Metal Gear Survive都大把人護
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 04:26 PM   #454
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
由手機版發出

信和特日版treasure box已出

此篇文章於 02-06-18 04:37 PM 被 シスグノ 編輯。
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 04:51 PM   #455
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Hunter 查看文章
http://www.gamecity.ne.jp/smusou8/pr...l#digitaldelux

Season Pass 3000日元
追加シナリオパック:2,400円+税/追加武器パック:1,200円+税/隠れ処カスタマイズパック:800円+税)

====================================
4個NPC要2400, 即係迫你買pass

雖然我地唔BUY 8代個玩法
不過可能日本台灣人好鍾意呢?
今日先睇到,製作陣既自信到底係由邊度黎?

舊 02-06-18, 05:00 PM   #456
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
無人買至多都係減價,無損失
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 05:18 PM   #457
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=_ih1rhDp5Ek 特典コスチューム紹介映像
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 05:21 PM   #458
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
隻GAME係角色動作直接跟手上武器模組?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 05:26 PM   #459
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 安安 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=_ih1rhDp5Ek 特典コスチューム紹介映像
O的衫好麻麻,靚O既應該收起曬去商城。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 10:24 PM   #460
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
外國好似已經偷跑左,睇完人地用曹操潛入打董卓,個map勁大,但沒咩卒,究竟係玩metal gear定無雙,成隻game行路多過打人,好怪,我只係想超高清的無雙game者,搞咩~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 11:08 PM   #461
權愛真

引用:
作者: yorkyork 查看文章
巴哈一向多盲忠嫁啦,
Metal Gear Survive都大把人護
個邊d盲忠,今日直情J咩巴哈第3批預購數喎。
護航心切到咁……。
我故好心急想知到時實際銷量同評價。

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
外國好似已經偷跑左,睇完人地用曹操潛入打董卓,個map勁大,但沒咩卒,究竟係玩metal gear定無雙,成隻game行路多過打人,好怪,我只係想超高清的無雙game者,搞咩~
係,咪就係得個「地圖大」囉!但內涵呢?
兵少…又散…、無生態環境既動態感…變相死氣沉沉、居民/平民就更加少之有少……(笑死…)
無人戰場…。咁樣整,開放式既地圖,實情就係「大而無當」!

其實之前已經唔少人講過,之前好多既試玩片已經睇到……
同埋真係熟暗榮風格亦會預計到,真係唔好期望所謂「完成品」會比試玩版進步得幾多……
佢地只可以呃到d新加入既玩家。呢點亦係暗榮佢地今次想吸納既市場。
舊 02-06-18, 11:35 PM   #462
シスグノ

玩咗一個一個鐘:
Loading慢
Frame rate嚴重不足,我睇應該under 30fps
接任,升級

唯一讚嘅:
日版都有中文字幕,普通話配音任揀

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
舊 02-07-18, 12:10 AM   #463
權愛真

引用:
作者: シスグノ 查看文章
玩咗一個一個鐘:
Loading慢
Frame rate嚴重不足,我睇應該under 30fps
接任,升級

唯一讚嘅:
日版都有中文字幕,普通話配音任揀
巴打係咪一般PS4版? FPS連穩定30FPS都做唔到,係維持一貫水平。

佢地話PS4 PRO版…有60FPS 好順架!XD (唔知係咪穩定60FPS呢…)
我見有人好似話仲有畫面/動作優先 兩個選擇去揀?
有待其他巴打確認。
舊 02-07-18, 12:16 AM   #464
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 權愛真 查看文章
個邊d盲忠,今日直情J咩巴哈第3批預購數喎。
護航心切到咁……。
我故好心急想知到時實際銷量同評價。

係,咪就係得個「地圖大」囉!但內涵呢?
兵少…又散…、無生態環境既動態感…變相死氣沉沉、居民/平民就更加少之有少……(笑死…)
無人戰場…。咁樣整,開放式既地圖,實情就係「大而無當」!

其實之前已經唔少人講過,之前好多既試玩片已經睇到……
同埋真係熟暗榮風格亦會預計到,真係唔好期望所謂「完成品」會比試玩版進步得幾多……
佢地只可以呃到d新加入既玩家。呢點亦係暗榮佢地今次想吸納既市場。
我睇完已經唔想買,情願買真三7個dlc關卡算~
其實真三7做得好好,唔明暗榮改到咁為乜~
舊 02-07-18, 12:19 AM   #465
yorkyork

註冊日期: May 2010
我覺得巴哈好似幾日就一篇業配文咁,
放yt片出黎話好好玩,
講到明明唔想訂都要訂咁
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 12:20 AM   #466
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
3000日元有season pass算好啦,
我不知幾想佢出真三7season pass~
舊 02-07-18, 12:55 AM   #467
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
d衫,做大戲戲服。。。

舊 02-07-18, 01:01 AM   #468
權愛真

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我睇完已經唔想買,情願買真三7個dlc關卡算~
其實真三7做得好好,唔明暗榮改到咁為乜~
係。好多人都講過,反而希望暗榮以真三七為基礎去加強咪好囉!
難得終於整哂全獨立模組…難得由真三五開始,係俾人鬧得較少既一代。
竟然玩野……重新洗牌再黎過…。

講真,真三七with猛將傳,都仲有唔少不足同好多進步空間,
但對比返前後既近幾代,真係最完整既一代。(真係最怕貨比貨…高下立見。)

此篇文章於 02-07-18 01:30 AM 被 權愛真 編輯。
舊 02-07-18, 01:28 AM   #469
權愛真

引用:
作者: yorkyork 查看文章
我覺得巴哈好似幾日就一篇業配文咁,
放yt片出黎話好好玩,
講到明明唔想訂都要訂咁
其實想玩既真係無問題,個人喜好同選擇。
但乞人憎既係,講咩第3批預購數,就係度吹奏。
仲要係度話,之前咁多人鬧既人咪又係買!

點解今次唔買佢帳……
就係因為經歷過五、六代既衰野。
佢地仲要挑戰底線,咪skip囉。
舊 02-07-18, 02:03 AM   #470
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
係。好多人都講過,反而希望暗榮以真三七為基礎去加強咪好囉!
難得終於整哂全獨立模組…難得由真三五開始,係俾人鬧得較少既一代。
竟然玩野……重新洗牌再黎過…。

講真,真三七with猛將傳,都仲有唔少不足同好多進步空間,
但對比返前後既近幾代,真係最完整既一代。(真係最怕貨比貨…高下立見。)
拿返隻雙無四(With猛將傳)出來比,近這十年除了隻7之外真的一代不如一代,BGM除外

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 03:00 AM   #471
權愛真

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
拿返隻雙無四(With猛將傳)出來比,近這十年除了隻7之外真的一代不如一代,BGM除外
完全同路啊巴打。(雖然應該好多忠實玩家都會係咁揀)
真三四整個系列都係正!
真係唔怪得d人成日話真三系列點解仲可以出到……
真三四打後……就得真三七係有水準之作。

BGM,我亦認同有唔少真係好聽,呢方面暗榮請既人係做得唔錯。
近幾代,好似五、六代咁,點差都死剩BGM同人設方面,當中有唔少都係幾好。

但八代,連人設都走下坡……一來為左迎合大陸市場,搞到好多服裝都不倫不類,
而且d角色全部既腳都短左……(聽講,d人估佢地呢方面唔知係咪換左人畫…)
舊 02-07-18, 03:16 AM   #472
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
真·open world的可怕

此篇文章於 02-07-18 03:19 AM 被 tao 編輯。
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 04:19 AM   #473
blkt177549
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
引用:
完全同路啊巴打。(雖然應該好多忠實玩家都會係咁揀)
真三四整個系列都係正!
真係唔怪得d人成日話真三系列點解仲可以出到……
真三四打後……就得真三七係有水準之作。

BGM,我亦認同有唔少真係好聽,呢方面暗榮請既人係做得唔錯。
近幾代,好似五、六代咁,點差都死剩BGM同人設方面,當中有唔少都係幾好。

但八代,連人設都走下坡……一來為左迎合大陸市場,搞到好多服裝都不倫不類,
而且d角色全部既腳都短左……(聽講,d人估佢地呢方面唔知係咪換左人畫…)
其實鈴木講過佢認為6-7之間個變化唔夠大,個系列要變就要重新洗牌,所以先搞個open world同埋個新動作系統出嚟。嗱,先不論改成open world好唔好,個系列要變呢樣嘢我係認同嘅,當年5代革新,正正係個舊模式用咗4次,要變,結果反應唔好,6代又回到原點,而7只係6嘅完整版,咁又兩代,如果8又係咁一樣有人覺得悶,至少我玩7已經玩到想嘔,如果8係用7嘅基礎做加強版,我就真係冇興趣,因為7本身已經係以6為基礎做出嚟,成件事已經好完整,所以暗榮先決定砍掉重練

至於今次個開放式玩法,其實唔算變咗另一樣嘢,只係轉咗個模式表達,草一樣有得你割,你唔鐘意搞無謂嘢,直接衝入去清場又得,又唔係變到GTA咁,唔明點解講到變咗唔係無雙,明明嗰種玩法係冇變,咩素材呀練等級升武器嗰堆重複要素都喺到

要鬧嘅武器模組共用一定要,但除咗呢樣其他嘢我唔太反感,始終今次係新嘗試,個地圖大而無物可以理解,open world只係個殼,裡面一樣係一個打晒,做割草機,玩無雙,最緊要都係呢樣啫

利申我會買,唔係刻意護航,呢啲我個人睇法
blkt177549 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 08:40 AM   #474
シスグノ

引用:
巴打係咪一般PS4版? FPS連穩定30FPS都做唔到,係維持一貫水平。

佢地話PS4 PRO版…有60FPS 好順架!XD (唔知係咪穩定60FPS呢…)
我見有人好似話仲有畫面/動作優先 兩個選擇去揀?
有待其他巴打確認。
誠如樓上師兄講,我都覺得玩法無問題。反而幾新鮮,有趣;接side quest得,打main quest亦得。人物,道具,武器育成等要素耳目一新,舊酒但新瓶。

只是frame rate不足問題非常嚴重。姑勿論pro機是否足60fps,但沒道理大多數嘅一般ps4機主要體驗如此framerate不足嘅版本。
我看只有平均2xfps。

還有,邊玩邊loading,啲聲勁到我相信部ps4嘅生命力一直扣減緊。
由手機版發出
舊 02-07-18, 09:28 AM   #475
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
首先要明白咩叫續集越出越衰同回歸原點
前面我講過個人認為第三集已經係無雙既完成型
既然完成左,仲點出續集,想玩咪玩3囉
但係game廠目的唔係出好game,而係賺錢,咪求其加d新野繼續出續集囉
之後加既野唔係為左進化,而係交差
4又加d,5又加d,一直加落去
直到攪到連原型都睇唔到,咁咪要回歸原點
由手機版發出

此篇文章於 02-07-18 09:30 AM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 01:05 AM

手機版 | APP版