Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-19, 03:02 PM   #726
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
作者: traveller 查看文章
今時今日都仲有出攻略本, 會唔會有人買嚟儲下~

https://www.facebook.com/GameWeekly/...63750080320873
買左 X 2

老人家仲係中意實體攻略本, 其他GAME港/日/美版攻略本我仍然會買
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-19, 02:40 PM   #727
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
update下個近況。

隻game去到mission 15東面升緊d星.....遲小小會番去中部維修番d建築物。隻game去到這裡當完左?

另外,小島好像想整個恐怖遊戲給大家玩....

舊 12-06-19, 10:11 PM   #728
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
我都爆機了
一路打黎都覺得 Mads 無乜戲份好似好嘥咁
點知 D 戲係晒結局到
黑鬼慚悔個到好正, 交足戲
令我反而家想玩佢同 Mads 既前傳故事

講番隻 game 本身唔係唔話唔好玩
不過成隻 game 好似將好多野夾硬砌埋一齊咁
運貨加起野其實係好玩, 再多元化 D 例如多 D 載具多 D 建築類型其實已經夠揹起成隻 game
不過唔知係咪對呢類玩法無信心定點又好似夾硬加 D 槍戰入去, 每次一到槍戰我就覺得好格格不入咁
加上槍戰又無乜特別亮點, 成件事好怪

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-19, 11:39 PM   #729
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: darkvolver 查看文章
update下個近況。

隻game去到mission 15東面升緊d星.....遲小小會番去中部維修番d建築物。隻game去到這裡當完左?

另外,小島好像想整個恐怖遊戲給大家玩....

根本原本小島係搵Norman黎整Silent Hill…
點知…Konami 個社長...You know

舊 12-07-19, 12:16 AM   #730
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我都覺戰場好格格不入
我覺得隻game好玩有新鮮感
將要表達既意念融入玩法比玩家親身感受好神
覺得驢人同bt攻擊模式可以豐富d有威脅性d
而家太冇威脅玩到咁上下玩家都當佢地係搶劫對象同獵物

期待kojima production下次既作品
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 01:05 AM   #731
ericwpk
Crazy Gamer

敍事個編排又係怪怪地
成隻 game 就好似一路玩一路介紹 D 角色
到你玩完啦, 先由頭到尾解釋一次個故事係點
而家玩落就似係 玩還玩, 故仔還故仔咁
玩係好玩, 故仔都算 OK, 但兩樣野有少少似各有各做咁........

都有可能係因為運輸救世呢個概念比較前衞左少少

此篇文章於 12-07-19 01:08 AM 被 ericwpk 編輯。
舊 12-07-19, 09:14 AM   #732
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: ericwpk 查看文章
敍事個編排又係怪怪地
玩係好玩, 故仔都算 OK, 但兩樣野有少少似各有各做咁........

我都覺個故事表達手法好差
對小島黎講導演先係main
唔明點解呢part反而做到咁差
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 12:08 PM   #733
darkvolver
頹冗

引用:
敍事個編排又係怪怪地

引用:
作者: Kain 查看文章

我都覺個故事表達手法好差
對小島黎講導演先係main
唔明點解呢part反而做到咁差
由手機版發出
故事手法及拍攝手法有d電影蒙太奇的剪接效果,可能此方法行得太前,未能接受得到,所以評價好兩極。同時,警告業界創新係好重要,不斷repeat以前的製作方式或墜落不是一件好事。

舊 12-07-19, 03:44 PM   #734
ericwpk
Crazy Gamer

去到雪山為止都會覺得隻 GAME 幾多野玩, 期望之後仲有咩新意, 但係隻 game 雪山之後好似突然無野玩咁, 跌得好勁, 個落差感太大, 似係隻 GAME 未完成就要推出黎咁。

唔知同 SONY 有無關, 會唔會係小島一心諗住做 PS5 護航, 點知 SONY 突然轉軚, 要小島出左隻 GAME先。。。。
定還是小島 D 老毛病發作, 開波個陣鵰花咁鵰得太耐。。。。

舊 12-07-19, 03:58 PM   #735
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
去到雪山為止都會覺得隻 GAME 幾多野玩, 期望之後仲有咩新意, 但係隻 game 雪山之後好似突然無野玩咁, 跌得好勁, 個落差感太大, 似係隻 GAME 未完成就要推出黎咁。

唔知同 SONY 有無關, 會唔會係小島一心諗住做 PS5 護航, 點知 SONY 突然轉軚, 要小島出左隻 GAME先。。。。
定還是小島 D 老毛病發作, 開波個陣鵰花咁鵰得太耐。。。。
.
以為西岸有地圖玩點知冇
不過ch9開始劇情一直線去到尾
如果中間仲周圍去反而會節奏好怪

故事後段要行番異變左既初期地方係jrpg老梗
Ch10番湖結市好感恩自己鋪左完善吊索網絡同公路

p.s.打higgs果場好鬼似mgs final戰
巨大機人>落機肉身cqc戰>肉博

由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 05:16 PM   #736
darkvolver
頹冗

引用:

雪山幾好玩就真,而且座雪山禁大....冇bug算係不容易,而且突然大風雪又小幾支噴霧都幾煩。

隻game有好多伏筆,留番d source炒個碟第二集還好啦。

而且不要忘記自從小島離開Fnami後,用既人力資源都可以去到禁,已經不容易。相比起其他廠,係唔係要檢討下?

舊 12-07-19, 09:18 PM   #737
aquarius
Game Master

去到雪山開始可以做威也..
中第二次毒

而家不停喺如氣象台,cross player呢D地方起支架.. 本來廿幾分鐘路程而家十幾秒就來去自如..

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-19, 08:46 AM   #738
darkvolver
頹冗

引用:
作者: aquarius 查看文章
去到雪山開始可以做威也..
中第二次毒

而家不停喺如氣象台,cross player呢D地方起支架.. 本來廿幾分鐘路程而家十幾秒就來去自如..

Sent from my iPhone using Gaforum
自從zipline開始老化又多左一項工作係叫做升級及去除多餘建築物。多一種體驗

以下為當時隻game的製作,感覺同做電影差不多。

https://www.youtube.com/watch?v=faatWOs2c5c

舊 12-08-19, 10:41 AM   #739
aquarius
Game Master

引用:
自從zipline開始老化又多左一項工作係叫做升級及去除多餘建築物。多一種體驗

以下為當時隻game的製作,感覺同做電影差不多。

https://www.youtube.com/watch?v=faatWOs2c5c
好鬼正
小島根本已經係做緊電影前期..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-19, 11:00 AM   #740
darkvolver
頹冗

引用:
作者: aquarius 查看文章
好鬼正

小島根本已經係做緊電影前期..

小島真係冇忘記自己的初心,係想做電影製片人,當然我諗佢冇諗過科技發達到可以做到自己想做既野。坦白講句,好像後生左不小。

舊 12-08-19, 08:59 PM   #741
darkvolver
頹冗

有d野想問下大家,hard mode其實係有什麼用?用來解legend of legends?

舊 12-09-19, 01:24 AM   #742
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
我果邊個server好似無人幫手起公路咁,由enginner去distribution center south of lake knot city(湖結城南資源中心?我玩英文版唔知中文名係咩)再向南邊嘅公路都無人起。
結果唯有打劫mules d資源用下
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-19, 07:11 AM   #743
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Head Shooter 查看文章
我果邊個server好似無人幫手起公路咁,由enginner去distribution center south of lake knot city(湖結城南資源中心?我玩英文版唔知中文名係咩)再向南邊嘅公路都無人起。
結果唯有打劫mules d資源用下
其實去到十字架,回頭升番基地5星,資源其實會多到不用打劫都夠升......zipline係幫左很多手。

舊 12-09-19, 03:12 PM   #744
hlcw99
LAZY KING

慢慢打去到焦油海, 唔知點過......

結果就咁行左過對面岸, 但係SCAN明明係紅色..... (BUG?)

睇返攻略先知應該引隻鯨魚BT.....

明明起左唔係好多野, 中部唔多夠頻寬起ZIPLINE, 試過拆其他玩家建築物又話唔影響我頻寬.....
舊 12-09-19, 03:38 PM   #745
darkvolver
頹冗

引用:
作者: hlcw99 查看文章
慢慢打去到焦油海, 唔知點過......

結果就咁行左過對面岸, 但係SCAN明明係紅色..... (BUG?)

睇返攻略先知應該引隻鯨魚BT.....

明明起左唔係好多野, 中部唔多夠頻寬起ZIPLINE, 試過拆其他玩家建築物又話唔影響我頻寬.....
你的基地很多應該沒有5星,5星加max頻寬.....

舊 12-09-19, 03:47 PM   #746
hlcw99
LAZY KING

引用:
你的基地很多應該沒有5星,5星加max頻寬.....
係ar, 5星應該一半左右, 諗住爆左機先轉hard 擦LOL評級順便升埋餘下既5星......

依家如意算盤打唔響
舊 12-09-19, 03:59 PM   #747
darkvolver
頹冗

引用:
作者: hlcw99 查看文章
係ar, 5星應該一半左右, 諗住爆左機先轉hard 擦LOL評級順便升埋餘下既5星......

依家如意算盤打唔響
你番去中部較東邊用normal做下任務先,個邊始終較好。

起路集中整北面先,可以燒屍的地方,方便2邊走,中南部可以遲小小。

舊 12-09-19, 09:20 PM   #748
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
其實去到十字架,回頭升番基地5星,資源其實會多到不用打劫都夠升......zipline係幫左很多手。
其實係想起番d公路運貨方便d
我未玩到咁後有zipline
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-19, 02:06 AM   #749
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:

雪山係繼頭3章之後另一個明屈你要你自虐ge 位
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-19, 11:28 AM   #750
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
有d野想問下大家,hard mode其實係有什麼用?用來解legend of legends?
獎盃同多d讚
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 中國父親怕嬰兒外出染肺炎 自製《Death Stranding》同款密封艙 neo2046 電視遊戲討論版 10 04-15-20 07:53 PM
放 全新 DEATH STRANDING 別注版 Thermos 保溫杯 魚伕 買賣專區 1 12-03-19 10:18 PM
徵 PS4 全新原裝正版手制 或用 全新 DEATH STRANDING 別注版 Thermos 保溫杯 + 證件套 換 魚伕 買賣專區 0 11-22-19 11:49 PM
Director import圖片一問 Metal Gear NT 手機資訊/電腦軟硬討論 2 04-12-06 08:24 AM
有無人有DIRECTOR 8.5?? 大雄 手機資訊/電腦軟硬討論 2 10-18-03 12:00 AM

現在的時間是 11:46 PM

手機版 | APP版