Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-19-20, 05:29 PM   #4576
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: holsety 查看文章
唔出街點解唔玩ps4
Ns 係party感染機
鍾意玩乜咪玩乜,有咩點解

無人叫你一定要同人玩party game嘅,switch大把單機game啦
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 05:29 PM   #4577
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: holsety 查看文章
唔出街點解唔玩ps4
Ns 係party感染機
主要細路停課 家長貴一貴都買啦
ps4 xbox 唔岩細路玩炒唔起
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 05:40 PM   #4578
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: Heaven 查看文章
由手機版發出
同埋呢排好多人想買嚟玩Ringfit,喺屋企做運動廢事出街
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 08:14 PM   #4579
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
朋友話ringfit 加埋主機炒到過5k 照見到家長快樂地課水
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 10:36 PM   #4580
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
ringfit 好似炒到千幾.................痴線

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 11:37 PM   #4581
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
ringfit 好似炒到千幾.................痴線
初出$560, 第一炒=>680左右,D人話早買早享受.
聖誕前再升到800 到900, D人我買我豪給你.

今日武漢病毒無人出街,炒到達18XX(痴Q線)

之前用600-900買個班,可能有人問依家二手值幾多錢.

好似古往今來,無一隻TV遊戲可以10月中炒到2月中, 炒足四個月.
仲要越炒越有. 一價還比一價高.
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 12:05 AM   #4582
jyeung1
Crazy Gamer

Animal Cross Direct

jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 01:05 AM   #4583
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
日本人Lite都照殺

Switch Lite/63443台(累計 135万4641台)
Switch/16869台(累計 1085万558台)

https://s.famitsu.com/news/202002/19193008.html
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 01:16 AM   #4584
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: seed2005 查看文章
日本人Lite都照殺

Switch Lite/63443台(累計 135万4641台)
Switch/16869台(累計 1085万558台)

https://s.famitsu.com/news/202002/19193008.html
一陣動森加多腳係咪有機重現抽籤潮
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 01:56 AM   #4585
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: jyeung1 查看文章
初出$560, 第一炒=>680左右,D人話早買早享受.
聖誕前再升到800 到900, D人我買我豪給你.

今日武漢病毒無人出街,炒到達18XX(痴Q線)

之前用600-900買個班,可能有人問依家二手值幾多錢.

好似古往今來,無一隻TV遊戲可以10月中炒到2月中, 炒足四個月.
仲要越炒越有. 一價還比一價高.
肺炎疫情3大得益者:學生哥、藥房、同埋炒價佬

引用:
作者: leungky1 查看文章
一陣動森加多腳係咪有機重現抽籤潮
由手機版發出
唔出奇!
依家個「世界工廠」開到個3成都冇!
機同環都繼續缺,
自然就會繼續炒啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-20-20 01:58 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 02:01 AM   #4586
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Heaven 查看文章
由手機版發出
另外係因為PS4全系列都開始飽和啦!(想玩PS4既,其實好多都出晒機啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 12:17 PM   #4587
Fio

註冊日期: Dec 2001
想問問版友有冇試過手提mode(joycon插住主機)不時彈出請準備控制器嘅畫面,有時㩒多幾吓A就得,或者要重插一次joycon,試過d掣又好似冇咩事,應該係咩問題呢?
由手機版發出
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 09:45 PM   #4588
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Fio 查看文章
想問問版友有冇試過手提mode(joycon插住主機)不時彈出請準備控制器嘅畫面,有時㩒多幾吓A就得,或者要重插一次joycon,試過d掣又好似冇咩事,應該係咩問題呢?
由手機版發出
係咪淨係發生係一邊joycon?
我之前右joycon 都有類似情況,個問題會越來越嚴重
遲下直頭插咗都無反應,主機又認唔到,又charge 唔到電

當時,我博佢係底板壞,淘咗塊(包埋工具)自己換
最後又真係得咗
(原本joycon係紅色. 換完,主機認佢係黑色)
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 10:27 PM   #4589
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Terry仔 查看文章
係咪淨係發生係一邊joycon?
我之前右joycon 都有類似情況,個問題會越來越嚴重
遲下直頭插咗都無反應,主機又認唔到,又charge 唔到電

當時,我博佢係底板壞,淘咗塊(包埋工具)自己換
最後又真係得咗
(原本joycon係紅色. 換完,主機認佢係黑色)
佢一出個"請準備控制器"嘅畫面又冇特別話邊個joycon有事,去joycon setting又兩個都見到
以前試過係SL/SR冇反應,不過果個係另一個case
google過但唔知係咪keyword唔啱好似唔覺有類似case
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-20, 03:46 PM   #4590
padage

註冊日期: Nov 2016
今次動物之森唔知會唔會破老任紀錄?
日本switch應該會好缺貨
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-20, 01:23 AM   #4591
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.nintendo.com.hk/topics/a...200212_01.html

集中所有寶可夢的『Pokémon HOME』本日開始公開下載!免費試用『寶可夢虛擬銀行』和『寶可夢虛擬傳送』的活動現正實施中。

2.

https://www.nintendo.com.hk/topics/a...200217_01.html

《死亡細胞(Dead Cells)》「試玩同樂會」活動

在指定期間內,完全遊玩Nintendo Switch的指定遊戲軟體,Nintendo Switch Online 加入者限定活動「試玩同樂會」。

本次的遊戲軟體決定為H2 Interactive公司的《死亡細胞(Dead Cells)》。

《死亡細胞(Dead Cells)》的特徵為每次開始也會改變的舞台、掉下的道具和裝備也會有所不同的「Roguelike」,屬於探索動作遊戲。

要是冒險途中被打敗的話,將會失去所有道具,並需要再次從頭開始遊玩。但已經解鎖的招式等將會被保留,越是遊玩,便越容易破關。

在試玩同樂會期間,看自己能遊玩到哪個關卡,當是一個自我挑戰也很有趣吧。

本次的活動期間為2月24日(一)12:00 ~ 3月1日(日)18:00 的一星期。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-20, 07:06 AM   #4592
Heaven
Game Master

let's go可以轉精靈去劍盾 劍盾唔可以轉go
自由度一般 不過日後作品應該都可支援掛
由手機版發出
舊 02-24-20, 09:52 AM   #4593
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: X&Y 查看文章
朋友話ringfit 加埋主機炒到過5k 照見到家長快樂地課水
這麽正,新版主機我有多一部全新未開,ringfit也有未開來玩,
真是人都疯了
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-20, 10:11 AM   #4594
Heaven
Game Master

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
這麽正,新版主機我有多一部全新未開,ringfit也有未開來玩,
真是人都疯了
真係依家放賺成千 過半年正價買返都有機會得
由手機版發出
舊 02-25-20, 05:21 AM   #4595
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 金戰士 查看文章
今日終於試買www.play-asia.com,買10$ e shop usa
吾錯~ 網站比code你
哈,我都係用呢個方法買,即時有 code,
好放便。

https://www.play-asia.com/search/Nin...d=79341#fc=v:4

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-20, 01:41 PM   #4596
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
日本動森版Switch 如大家預料中一樣品簿,要全線抽選販賣,唔知香港會唔會好似上次咁調番轉比較多貨呢?

此篇文章於 03-01-20 01:43 PM 被 sugoteam 編輯。
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-20, 06:38 PM   #4597
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: sugoteam 查看文章
日本動森版Switch 如大家預料中一樣品簿,要全線抽選販賣,唔知香港會唔會好似上次咁調番轉比較多貨呢?

多少貨都好
我相信出面寧願賣炒價,都唔會觸發抽籤
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-20, 06:51 PM   #4598
Heaven
Game Master

近期隻雙點醫院都炒到三百幾
由手機版發出
舊 03-02-20, 12:18 AM   #4599
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

Switch family plan

呢度講唔講得?

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-20, 09:37 PM   #4600
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
想問switch的香港版點數卡是否今個月開始有售呢
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版