Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-10, 12:55 AM   #276
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
睇完oo+涼宮

涼宮好睇好多,但唔=oo差
係涼宮太好
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-10, 02:07 AM   #277
neogeo6438
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDNEO_WAI
字幕亂咁黎譯...畫質同音質又差..閃到隻眼唔舒服
好唔開心睇左mcl先..還是等bd吧..
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-10, 02:49 AM   #278
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: money 查看文章
涼宮絕對好睇過00
今日睇晒兩套, 深表認同

套消失比預期更好睇,
雖然長但節奏冇乜施GE感覺
冇大場面但都比倒人緊張感

認倒JOHN SMITH果幕好感動

之前就算世界滅亡邊緣阿虛都異常地冷靜,
令次只係世界"正常"左會咁驚?`

另, 最後長門果幕想表達咩?唔太明
修正後ge長門依然對阿虛有好感?

此篇文章於 11-14-10 01:30 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-10, 12:57 PM   #279
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
今日睇晒兩套, 深表認同

套消失比預期更好睇,
雖然長但節奏冇乜施GE感覺

修正後ge長門依然對阿虛希好感?
長門果幕唔係用黎萌既咩

光陽件衫正過北高果件太多
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-10, 05:18 PM   #280
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
另:

點3d法
咪好似某隻(同人h)game咁用3d眼鏡加特製CG囉

引用:
作者: neogeo6438 查看文章
字幕亂咁黎譯...畫質同音質又差..閃到隻眼唔舒服
好唔開心睇左mcl先..還是等bd吧..
字幕未算亂來 但係有0的位唔應該無0既都當背景音cut就難接受
閃光彈部份真係閃到對眼盲咁滯...

引用:
作者: 真!DC 查看文章
套消失比預期更好睇,
雖然長但節奏冇乜GE感覺

修正後ge長門依然對阿虛有好感?
中後段感覺拖0左一0野 睇你認唔認同

呢個春日=/=0個個春日 所以認得都算正常
(況且個笨蛋諗住呢個春日記憶唔會帶到0個個春日度 所以講0左都無妨)

就係因為「(唔)正常」先嚇到佢死

引用:
作者: tongmak 查看文章
長門果幕唔係用黎萌既咩

光陽件衫正過北高果件太多
0個幕一來賣長門大神 二來應驗0左耍帥古泉0既話

光陽園 話晒名校 件校服梗係靚好多啦
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 10:37 PM   #281
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
BD 限定版ジャケット完成版

涼宮ハルヒの消失 DVD限定版ジャケット完成版

舊 11-16-10, 10:39 PM   #282
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
劇場版竟然有得上?

係巴倫紐都見到有預告,,,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 07:54 PM   #283
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
劇場版竟然有得上?

過晒氣0既情報啦...

上星期六已經隨動畫節首次在港放映
十二月正式上畫
舊 11-20-10, 01:00 AM   #284
Freddy
God of Gamer
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
岩岩睇完915場番黎
同預期中一樣好睇~~
感動!!!

不幸的是...
後面有位女生由未開始播到播完都咁興奮..
比較嘈吵....

承接那感人的畫面
本來應該靜心寧聽茅原唱的Ending才是
奈何全場都十分嘈吵, 尤其後面那女生阿!
中途聽到有人"薯"左一聲, 大家都靜左幾秒

還好, 也算是十分滿足了

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 02:34 AM   #285
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: Freddy 查看文章
岩岩睇完915場番黎
同預期中一樣好睇~~
感動!!!

不幸的是...
後面有位女生由未開始播到播完都咁興奮..
比較嘈吵....

承接那感人的畫面
本來應該靜心寧聽茅原唱的Ending才是
奈何全場都十分嘈吵, 尤其後面那女生阿!
中途聽到有人"薯"左一聲, 大家都靜左幾秒

還好, 也算是十分滿足了
我今日都有去睇~你坐咩位丫~?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 09:34 AM   #286
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
睇完915場x3
估唔到比想像中更好睇,2:45個鐘話咁快就過
比起小說,阿虛既絕望感強烈左,又帶到阿虛既心境出黎,交足功課啦!!!
衫田果然係吐槽王
大萌神果然係大萌神

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 01:17 PM   #287
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: kaichung20 查看文章
睇完915場x3
估唔到比想像中更好睇,2:45個鐘話咁快就過
比起小說,阿虛既絕望感強烈左,又帶到阿虛既心境出黎,交足功課啦!!!
田果然係吐槽王
大萌神果然係大萌神
*吐槽王係木邊杉唔係衣邊衫
今次劇場版算係俾足位佢不斷吐槽

大萌神0係消失唔萌就好大件事
(因為消失就係俾機會長門變大萌神)
舊 11-21-10, 12:30 AM   #288
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
J2下星期開始播無限8月
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-10, 09:23 PM   #289
ty1106
Game Master
おれいも

最新消息─MCL網上購票現已開放12月2日至12月8日預售

週一至週五(1院):1210, 1510, 1815, 2130
週六(1院):0910, 1210, 1510, 1815, 2130
週日(3院):0910, 1210, 1510, 1815, 2130

早場(週六週日0910)票價$45 正場(其餘場數)票價$60
舊 11-23-10, 11:18 PM   #290
黃泉殤

註冊日期: Nov 2009
PSN  IDeastdream
引用:
作者: ty1106 查看文章
最新消息─MCL網上購票現已開放12月2日至12月8日預售

週一至週五(1院):1210, 1510, 1815, 2130
週六(1院):0910, 1210, 1510, 1815, 2130
週日(3院):0910, 1210, 1510, 1815, 2130

早場(週六週日0910)票價$45 正場(其餘場數)票價$60
感謝消息, 終於有得睇
黃泉殤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-10, 11:56 PM   #291
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 黃泉殤 查看文章
感謝消息, 終於有得睇
0下?正式上畫日期我應該唔係第一次提
不過今日諗住上MCL個網睇有無預售往後場次咁0岩見到「有」...

*12月2日頭場1210已經售出大約一半0既飛
舊 11-24-10, 06:55 PM   #292
黃泉殤

註冊日期: Nov 2009
PSN  IDeastdream
引用:
0下?正式上畫日期我應該唔係第一次提
不過今日諗住上MCL個網睇有無預售往後場次咁0岩見到「有」...

*12月2日頭場1210已經售出大約一半0既飛
我的意思是終於等到正式上映, 不是不知道正式上映的時間
無論如何, 再次感謝

* 可惜12月2日頭場看不到, 放工時9:30都開場了...
黃泉殤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 07:16 PM   #293
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 黃泉殤 查看文章
我的意思是終於等到正式上映, 不是不知道正式上映的時間
無論如何, 再次感謝

* 可惜12月2日頭場看不到, 放工時9:30都開場了...
咪揀其他日子時間囉
我打算揀星期六早場(慳$15 咩都抵番晒)
舊 11-25-10, 04:22 PM   #294
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
TV BD BOX

舊 11-25-10, 04:35 PM   #295
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
劇場版竟然有得上?

屯門 ?
我要去睇

幾時上?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 06:58 PM   #296
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: pet3 查看文章
屯門 ?
我要去睇

幾時上?
一早講0左「MCL德福 獨家」
其他MCL都無 莫講話其他戲院

*有廣告唔一定係0個家有得睇
http://www.facebook.com/photo.php?fb...11268405576238
舊 11-25-10, 09:12 PM   #297
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
一早講0左「MCL德福 獨家」
其他MCL都無 莫講話其他戲院

*有廣告唔一定係0個家有得睇
http://www.facebook.com/photo.php?fb...11268405576238
嗄…即係點…?
巴倫紐有廣告但唔上!?
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 09:35 PM   #298
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: shion_rei 查看文章
嗄…即係點…?
巴倫紐有廣告但唔上!?
唔上

http://www.hkheadline.com/ent/movie_...=m&contid=1363
forum.filmgooser.com/thread-78-1-1.html
舊 11-25-10, 09:38 PM   #299
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: shion_rei 查看文章
嗄…即係點…?
巴倫紐有廣告但唔上!?
都寫到明 [MCL德福] 獨家播放
咁都睇唔明真係幫你唔到
或者到時你去巴倫睇下買唔買到飛....

有播trailer唔一定會有得上
trailer只係宣傳廣告
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 09:48 PM   #300
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
前幾日趁返工時順便拿 2/12 正場票, 結果...

我應該無抽獎運

票房職員話有機會唔夠派

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 652 12-20-19 11:45 PM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 02:00 PM

手機版 | APP版