Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-06, 11:46 PM   #26
櫻庭
Game Master
四品指揮官

註冊日期: Nov 2005
之前都有睇開嫁(大約4話到)
不過之後搵來搵去都搵唔到囉XD

舊 08-01-06, 01:23 AM   #27
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: 櫻庭
之前都有睇開嫁(大約4話到)
不過之後搵來搵去都搵唔到囉XD
太少人討論沈得
話時話18話女王死咗好慘...

job低了兩話圖
第17話 「届かぬ願い」

第18話 「消えない祈り」

舊 08-01-06, 12:31 PM   #28
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
其實這套真的不錯看...
不知為什麼會這樣冷...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 10:08 PM   #29
冬霜之子@@
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
還有人在看嗎???早前下了40集看,然後又追看到42集,真的不錯。不過可惜是劇情初期會讓人有點奇怪,這應該是導致本片那麼泠的原因吧。
冬霜之子@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 11:12 PM   #30
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
//
佢阿媽終於出現.....

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 11:29 PM   #31
冬霜之子@@

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
//
佢阿媽終於出現.....
第一集已經出現....................同埋之前有一集,諾亞都見過她。

她當初應該係被天普拉既人視為救世主咁,亦係被阿米魯加魯承認既人。然後睇到吉古對她好嚴,可能咁就搞到佢頂唔順走左,然後唔知點解阿米魯加魯搵左佢個仔捷度來繼承。
舊 01-27-07, 11:44 PM   #32
Led Mirage

引用:
作者: 冬霜之子@@ 查看文章
第一集已經出現....................同埋之前有一集,諾亞都見過她。

她當初應該係被天普拉既人視為救世主咁,亦係被阿米魯加魯承認既人。然後睇到吉古對她好嚴,可能咁就搞到佢頂唔順走左,然後唔知點解阿米魯加魯搵左佢個仔捷度來繼承。
.....唔....係再出現
我係估到佢一定係天普拉重要人物....如果唔係阿米魯加魯點解會跟一個初期召佢都唔得既人....
重有我好懷疑主角並唔係佢親生仔......或者咁講....主角係冇老豆....近似耶穌個隻\
我係估唔到成40集先再交代佢阿媽

人を変えるのは、心。
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
舊 01-28-07, 12:28 AM   #33
冬霜之子@@

我好期待個細路女點樣用到隻新精神體
舊 01-29-07, 10:08 PM   #34
冬霜之子@@

剛看了43話..................交代了很多劇情,同時又埋下了新的伏線。塔斯卡的救世主原來是位超級萌的..................

捷度母親竟然連自己個仔都唔放過,阿米魯伽魯就等同人類無盡的慾望,被慾望蒙蔽的人就是這個樣子。

回憶片段中,那個經常在吉古旁的大叔,原來可以對抗數名士兵,還有一隻不錯的精神體。

預告中小妹妹將會召換新的key精神體
舊 02-06-07, 11:30 PM   #35
冬霜之子@@

到現在44集為止,已出現了5個key精神體了。大家喜愛那個呢?還有塔斯卡公主的key又是什麼樣子
舊 02-06-07, 11:39 PM   #36
heyman774
Crazy Gamer

引用:
作者: 冬霜之子@@ 查看文章
剛看了43話..................交代了很多劇情,同時又埋下了新的伏線。塔斯卡的救世主原來是位超級萌的..................

捷度母親竟然連自己個仔都唔放過,阿米魯伽魯就等同人類無盡的慾望,被慾望蒙蔽的人就是這個樣子。

回憶片段中,那個經常在吉古旁的大叔,原來可以對抗數名士兵,還有一隻不錯的精神體。

預告中小妹妹將會召換新的key精神體
佢用大劍好型呀

ps 原來都有人睇kiba
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 11:45 PM   #37
冬霜之子@@

引用:
作者: heyman774 查看文章
佢用大劍好型呀

依家多左我..................我係佢出到40集先一次過睇晒,然後再追。

個把我覺得似係木仗.................總之隻野都幾形,可惜無咩機會再出場。

此篇文章於 02-06-07 11:48 PM 被 冬霜之子@@ 編輯。
舊 02-07-07, 12:08 AM   #38
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
佢用大劍好型呀

其實一直都有看開的...只是沒有太特別的值得討論而不想回舊topic

開始時還以為只有26集而且...點知等極都等不到他mother再出場就知...

等了40多話先明白第一話他mother那段說話的來由...難怪這套會

好像伏筆愈來愈多...現在都不知會否52集內完

p.s. 某程度上只是為了nana而追

此篇文章於 02-07-07 12:13 AM 被 bb21 編輯。
bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-07, 09:12 PM   #39
冬霜之子@@

呢套野好似係日本都唔係好有人氣..................不過可能本身係關聯到卡牌遊戲,所以先有得做落去,求神拜佛千萬不要被腰斬。
舊 02-18-07, 12:26 PM   #40
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
第46話「決断の地へ」

有冇人看了

舊 02-18-07, 08:51 PM   #41
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
第46話「決断の地へ」

有冇人看了

怎樣到後來連閣下都沒再來................現在我可是集集追的。不過由第一集開始追會讓人很脫力.......................還是一次過先看40多集比較爽。

46集有字幕版了嗎???未有的請不要講戲情....................!

此篇文章於 02-18-07 08:52 PM 被 冬霜之子lucky 編輯。 原因: 內容有補充
冬霜之子lucky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-07, 11:07 PM   #42
Led Mirage

有追.....但追完都冇咩野想講......所以冇出post

人を変えるのは、心。
舊 02-18-07, 11:16 PM   #43
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
有興趣睇

但完全搵唔到+唔得閒

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-07, 09:51 AM   #44
冬霜之子lucky

引用:
作者: 細路翔 查看文章
有興趣睇

但完全搵唔到+唔得閒

http://www.uha-c9.com/forumdisplay.php?fid=4

最快推出版源跟字幕的就是他們,另外他們也會同時間把做好的字幕版post去"貪婪"

http://bt.greedland.net/cache_html/1/default/DESC/1.htm

貪婪動畫的下載頁,可以用搜尋器找。

牙~kiba在日本逢星期日早上播映,到晚上放出片源,星期一才有字幕版。

此篇文章於 02-19-07 09:54 AM 被 冬霜之子lucky 編輯。
舊 03-26-07, 03:59 PM   #45
mazecity

註冊日期: Apr 2006
看完最終話
タスカー太弱 太易被主角KO 戰鬥維持兩分鐘左右就完 感覺收尾收得快左少少
另外雖然估到主角會返左自己出生個城, 但估唔到同隻阿米魯加魯成左一體
更加估唔到一隻普通紙飛機會有咁遠射程
(ノア體質再度弱化, 但手力還是很強!?(拖走) )

不過...說回來到最尾最爽的應該是ギトラ跟塔斯卡的救世主(死)

此篇文章於 03-26-07 04:07 PM 被 mazecity 編輯。
mazecity 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-07, 07:56 PM   #46
heyman774
Crazy Gamer

咁快睇完?
總覺得阿媽同埋好朋友太易變番好人

而+去睇埋最後一集先
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-07, 09:03 PM   #47
冬霜之子lucky

引用:
咁快睇完?
總覺得阿媽同埋好朋友太易變番好人

而+去睇埋最後一集先
如果唔咁易................咪要做成過百集????

感覺最尾場面設計不錯,但塔斯卡太易死了..................完全沒最後大boss應有的頑強。而且實在解釋不到,塔斯卡為什麼不找一個真正想毀滅世界的人結合,跟塞特結合根本就注定會失敗....................!
舊 03-26-07, 11:13 PM   #48
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
結局太草草了事
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:07 AM

手機版 | APP版